Skip to content

Parabola celui mai fericit și mai bogat om (With Love 1)

  • by
parabola

Parabola celui mai fericit și mai bogat om

Într-un sat, trăia un Om. El ieşea în evidenţă printre oameni deoarece, deşi trăia în sărăcie, trăia cu  bucurie, întotdeauna ajutându-i pe alţii fără să aştepte nimic în schimb, cât şi cum putea – câteodată cu un cuvânt, şi câteodată cu o faptă. Erau zvonuri că, atunci când era singur, îl lăuda pe Domnul, mulţumindu-i sincer pentru darurile îndestulate cu care Acesta îl binecuvânta. Un preot de seamă a auzit zvonurile acestea. S-a hotărât să-l viziteze pe Om ca să afle de la el pentru ce anume daruri bogate îl lăuda pe Dumnezeu. Preotul a ajuns la bordeiul ponosit, unde locuia omul acesta sărac, şi a spus:

Parabola celui mai fericit om

– Bună să-ţi fie ziua!

Omul a replicat cu un zâmbet:

– Chiar nu-mi amintesc o zi care să nu fi fost bună pentru mine.

Preotul a fost surprins de acest răspuns, pentru că nimeni nu-i dăduse o astfel de replică, aşa că s-a decis să-şi spună urarea în alt fel:

– Îți doresc doar ca Dumnezeu să-ţi dea fericire.

Omul, de asemenea, a fost surprins şi a spus:

– Dar nici nefericit nu am fost vreodată.

Preotul s-a gândit că săracul om pur şi simplu nu a fost învăţat cum să susţină o conversaţie cu stil şi a spus:

– Despre ce vorbeşti? Eu doar îţi urez să fii prosper în viaţă.

Omul a devenit şi mai surprins şi a replicat cu sinceritate:

– Nu am fost niciodată sărac, omule bun.

Preotul a realizat că omul acesta sărac nici măcar nu-i recunoscuse eminenta persoană şi s-a grăbit să treacă la subiect:

– Bine, atunci, îţi doresc tot ce îţi doreşti şi tu…

– Ce îmi doresc eu mie?! a râs omul. Dar nu am nevoie de nimic. Am tot ce îmi doresc.

– Cum așa?! a venit rândul preotului să fie surprins. Doar trăiești în sărăcie! Chiar și cei bogați au nevoie de multe lucruri și își doresc multe, iar săracii au și mai multe nevoi.

Parabola celui mai bogat om

Omul a spus:

– Acești oameni sunt nefericiți, pentru că sunt în căutarea fericirii pământești și trăiesc cu teama de a-și pierde iluziile și de a deveni nefericiți. Este nefericit cel care își caută comoara în iluziile acestei lumi. Până la urmă, există o singură fericire adevărată aici – să fii unit strâns cu Dumnezeu și să trăiești după voința Lui. Nu caut o bunăstare temporară, deoarece sunt recunoscător pentru ce am, pentru ceea ce mi s-a dat în viață de la Dumnezeu. Accept bucuros totul – și ce numesc oamenii nenorocire și ce numesc suferință. Îi mulțumesc Lui pentru că mă binecuvântează cu daruri bogate.

Preotul s-a râs batjocoritor:

– Dar Dumnezeu nu ți-a dat nimic. Asta înseamnă că Îi mulțumești în mod ipocrit.

Omul a rostit:

– Dumnezeu mă vede, El vede toate tentațiile și toate oportunitățile mele. Îmi dă întotdeauna ceea ce mă face perfect din punct de vedere spiritual.

Preotul a întrebat:

– Cu ce trăiești atunci?

Iluzia acestei lumi

Omul a replicat:

– Grija mea în fiecare zi este doar să fiu strâns unit cu Dumnezeu și să trăiesc după voința Lui, în așa fel încât viața mea să fie complet unită și în acord cu voința lui Dumnezeu. Așa îmi trece ziua. Și în fiecare noapte, când merg la culcare, mă duc la Dumnezeu.

– Unde l-ai găsit pe Dumnezeu?

– Acolo unde am găsit Adevărul, când am lăsat ca pe niște haine, tot ce e lumesc, pe malurile îndoielilor mele și am intrat în apele Lui de Iluminare, în puritatea gândurilor mele și în Conștiința bună.

Preotul a ezitat, deoarece niciodată nu auzise astfel de vorbe de la așa un om sărac.

– Spune-mi, vorbești așa din convingerea ta? Vei gândi la fel dacă Dumnezeu va binevoi să-ți trimită Sufletul în iad?

Dragostea pentru Dumnezeu

Omul a dat din umeri și a spus:

– În fiecare zi, mă țin de Dumnezeu cu toată îmbrățișarea de nedespărțit a Sufletului meu. Dragostea mea sinceră pentru El este nemăsurată. Îmbrățișarea mea este atât de puternică, iar Dragostea mea pentru El este atât de nemărginită, încât oriunde mă va trimite Dumnezeu, și El va fi acolo cu mine. Și dacă El este cu mine, de ce să-mi fie teamă? Viața mea este acolo unde este El. Ar fi mai bine pentru Sufletul meu să fie afară din Rai cu Dumnezeu, decât în Rai fără El.

– Ei bine, cine ești tu?! a întrebat preotul cu mirare și teamă.

– Oricine aș fi, sunt mulțumit de viața mea. Și sincer, nu aș schimba-o cu viețile și bogăția tuturor conducătorilor de pe pământ. Fiecare om care știe cum să se stăpânească pe sine, cum să-și stăpânească gândurile și care se află în strânsa îmbrățișare a Iubirii de Dumnezeu, este cel mai bogat și mai fericit om din această lume .

– Ia zi, om sărac, cine te-a învățat așa înțelepciune?

Unit cu Dumnezeu

 – Am doar un singur învățător – Dumnezeu. În fiecare zi a vieții mele, încerc să fac bine în această lume, mă rog, învăț să am gânduri drepte. Dar, în același timp, întotdeauna am grijă de un lucru – să fiu strâns unit cu Dumnezeu și cu Dragostea Lui nemărginită pentru mine. Doar uniunea cu Dumnezeu mă face să fiu perfect din punct de vedere spiritual. Viața în Iubirea de Dumnezeu mă învață totul.”

Omul este personalitate

Morala: Fiecare om este o Personalitate care, mai întâi de toate, poartă o responsabilitate spirituală pentru tot ce face și pentru tot ce alege în viață. Doar, cei mai mulți oameni înțeleg ce este responsabilitatea. Ei își asumă responsabilitatea în rezolvarea de chestiuni de viață, ideologice, casnice, financiare și altele. În principiu, fac acest efort nu pentru ei înșiși, ci pentru familiile lor, pentru viitorul copiilor și nepoților lor, pentru prietenii lor, pentru cei dragi și așa mai departe.

La fel și în plan spiritual, ca sarcină principală a fiecărui om, trebuie să-ți asumi responsabilitatea pentru propriul destin spiritual și să faci tot posibilul și imposibilul în viață pentru a te uni cu Sufletul tău și pentru a dobândi Eliberarea reală de lumea materială. Nu este nevoie să aștepți pe nimeni, trebuie tu însuți să acționezi și să începi în primul rând cu tine. Tu însuți trebuie să fii un exemplu bun pentru alții, și atunci, schimbările pozitive în tine și în societate nu se vor lăsa așteptate.

Sursa: Cartea Allatra- Anastasia Novîh/ descarcă gratuit cartea aici :  https://allatra.tv/ro/knigi-anastasii-novykh

Te-ar putea interesa și: Parabolă superbă despre Înțelepciune și Adevăr

Simbolul AllatRa- puterea creatoare a lui Dumnezeu

Adevărul desprea crearea Universului- Teoria Big-Bang-ului și Găurile Negre

Dualitatea-condiție inerentă a vieții- Revizuirea este corecție

Conștiința permite manifestarea lucrurilor și dorințelor

Evoluție spirituală și liniștea interioară-limbajul perfecțiunii 

Imagine: www.pixabay.com

Comments are closed.