Dualitatea-condiție inerentă a vieții- Revizuirea este corecție- Fragmente de înțelepciune de Neville Goddard
Dualitatea- Omul este dual
Dualitatea este o condiție inerentă a vieții pe Pământ. Tot ce există este dual. Omul este o creatură duală, cu numeroase principii contrare întipărite în natua lui. Acestea se războiesc în interiorul lui și îi prezintă atitudini antagoniste legate de viață. Acest conflict reprezintă un ciclu etern, războiul din rai, lupta neconenită a omului interior mai tânăr, care trăiește din imaginație, de a-și impune supremația asupra omului exterior mai bătrân care nu crede decât în ceea ce-i spun simțurile sale.
” Cel dintâi va fi cel din urmă și cel din urmă va fi cel dintâi.”- Matei 19:30
” El este cel care va veni după mine, dar care înainte de mine a fost.”- Ioan 1:27
” Al doilea om este Domnul din ceruri.”- 1 Corinteni 15:47
Omul începe să se trezească și să descopere viața imaginativă atunci când simte prezența unei alte ființe în interiorul lui.
Există două centre distincte de gândire pe care le posedă fiecare om, care îi transmit acestuia două perspective diferite asupra lumii exterioare. Biblia numește aceste perspective: naturală și spirituală. ” Omul natural nu primește cele ale Duhului lui Dumnezeu, căci pentru el sunt nebunie și nu poate să le înțeleagă, fiindcă ele se judecă duhovnicește (spiritual).
Fantezia asamblează, iar imaginația unește.
Există două tipuri de mișcare, una care corespunde corpului interior și alta care corespunde corpului exterior. Mișcarea care îi corespunde corpului interior este cauzală, iar cea exterioară nu este decât un efect. Mișcarea interioară o determină pe cea exterioară, care depinde de ea. Cu alte cuvinte, mișcarea exterioară o reflectă pe cea interioară fiind întotdeauna similară cu ea. Mișcarea interioară este forța care stă la baza tuturor evenimentelor din lumea exterioară. Cea exterioară depinde întru totul de mișcarea corpului interior.
Indiferent ce face corpul interior, cel exterior este silit să-l urmeze, pentru împlinirea dorințelor celui dintâi.
Construiește-ți mental un scenariu în care dorința ta s-a îndeplinit și identific-o cu sinele tău. În tot acest timp, imobilizează-ți corpul exterior, la fel ca atunci când te pregătești de culcare. Lasă-ți imaginația să prindă aripi, relaxându-ți în acest timp corpul.
Pe măsură ce adormi, imaginează-ți într-o manieră conștientă că te afli în mijlocul scenariului mental pe care ți l-ai creat. Nu trebuie să dormi neapărat foarte mult, este suficient și un pui de somn. Ceea ce contează este să adormi în lumea creată de imaginația ta. Acest exercițiu accelerează dramatic împlinirea dorințelor tale.
Împlinirea dorințelor
Pentru a-ți împlini o dorință, nu trebuie să începi prin a acționa în imaginația ta, departe de dovezile simțurilor, prin deplasarea sinelui tău către îndeplinirea dorinței tale. Atunci când sinele exterior se implică la rândul lui în realizarea dorinței, aceasta va fi îndeplinită.
Mișcarea tuturor obiectelor vizibile nu este cauzată de lucrurile exterioare corpului nostru, ci de cele interioare obiectelor, care sunt reflectate de lumea exterioară. Călătoria există întotdeauna în interiorul tău. Tu călătorești de-a lungul căilor lumii exterioare. Fără această mișcare interioară, ar fi imposibil să realizezi ceva.
O viață trăită conștient înseamnă să îți focalizezi imaginația asupra acțiunii interioare și a senzațiilor produse de împlinirea dorințelor tale, cu o luciditate și o sensibilitate atât de mari încât să generezi o mișcare în lumea ta interioară. Ideile nu devin realități decât dacă sunt simțite, trezind astfel mișcarea interioară a sufletului. Aceasta din urmă este condiționată de motivația sinelui, în timp ce cea exterioară este compulsivă.
” Domnul Dumnezeul tău este în mijlocul tău, ca un viteaz care poate ajuta.”- Țefania 3:17
Revizuirea este primul pas al corecției
Primul act al corecției este întotdeauna ”revizuirea”. Omul trebuie să înceapă întotdeauna cu sine însuși, schimbându-și atitudinea.
Nu există exercițiu mai sănătos și mai productiv decât să îți retrăiești zilnic ziua exact așa cum ți-ai fi dorit să o trăiești, revizuind diferitele scene până când acestea ajung să se conformeze cu idealurile tale. Spre exemplu, să spunem că astăzi ai primit niște vești neplăcute prin poștă. Rescrie mental acest scenariu și vizualizează faptul că ai primit exact veștile pe care le așteptai. Citește apoi în imaginația ta, de nenumărate ori, scrisoarea revizuită. Aceasta este esența procesului de revizuire, care conduce la schimbarea condițiilor exterioare.
Singura condiție a succesului este să îți focalizezi atenția cu o intensitate atât de mare asupra noului scenariu încât să devii complet absorbit în acțiunea revizuită. În urma acestui exercițiu de imaginație, vei experimenta o expansiune și o rafinare a simțurilor tale, iar mai devreme sau mai târziu îți vei trezi vederea interioară. Scopul suprem al acestui exercițiu este de a crea în tine ”Spiritul lui Iisus”,care este iertarea continuă a păcatelor.
Procesul de revizuire joacă un rol extrem de important atunci când ne dorim să ne transformăm pe noi înșine, când avem dorința sinceră de a deveni altcineva sau de a ne trezi spiritul iertării. Fără imaginație, omul devine o ființă păcătoasă. Atât timp cât nu-și cultivă imaginația, el rămâne prizonierul simțurilor sale. Cultivarea imaginației este sinonimă cu iertarea. Iertarea este însăși viața imaginației. Arta de a trăi este arta de a ierta. De altfel, iertarea nu este altceva decât experimentarea în planul imaginației a versiunii revizuite a zilei, adică a lucrurilor pe care ți-ai fi dorit să le experimentezi efectiv în plan fizic.
Iertarea și eliberarea
Ori de câte ori omul practică iertarea, retrăindu-și ziua așa cum și-ar fi dorit, el se naște a doua oară.
Libertatea și iertarea sunt indisolubil legate între ele. Incapacitatea de a ierta este sinonimă cu un război personal, căci noi nu putem cunoaște eliberarea decât direct proporțional cu capacitatea noastră de a ierta. Iartă, dar nu doar din simțul datoriei sau al serviciului, iartă pentru că asta îți dorești cu adevărat.
Iertarea presupune retragerea deliberată a atenției de la amintirea zilei care s-a scurs și focalizarea ei deliberată, cu intensitate și cu bucurie, asupra zilei revizuite. Atunci când cineva își revizuiește măcar o mică parte din frustrările și necazurile zilei, el începe practic să lucreze cu el însuși din punct de vedere spiritual. Orice revizuire reprezintă o victorie asupra ființei și asupra propriului dușman.
” Dușmanii omului sunt cei din propria lui casă.”- Matei 10:36
”Casa” lui simbolizează în cazul de față starea lui de spirit. Omul își poate schimba viitorul prin revizuirea amintirilor legate de ziua care s-a scurs. Cel care nu-și revizuieșe ziua pierde viziunea asupra unei vieți diferite, îndepărtându-se de ”Spiritul lui Iisus” care i-ar putea transforma viața.
”Toate câte voiți să vă facă vouă oamenii, asemenea să le faceți lor, că aceasta este Legea și proorocii.”- Matei 7:12
Ciește și: Legea Asumpției- Neville Goddard
Arta realizării dorințelor- Goddard Neville
Imagine: www.pixabay.com
Pingback: Simbolul AllatRa- puterea creatoare a lui Dumnezeu (With Love 1) - Viața în cuvinte
Pingback: Adevărul desprea crearea Universului- Teoria Big-Bang-ului și Găurile Negre (With Love 1) - Viața în cuvinte
Pingback: Meditația ”Ulciorul”-curățarea de gândurile negative (With Love 1) - Viața în cuvinte
Comments are closed.