Skip to content

Conștiința permite manifestarea lucrurilor și dorințelor (With Love 1)

  • by
constiinta

Conștiința permite manifestarea lucrurilor și dorințelor- din înțelepciunea lui Neville Goddard

Poate manifesta omul un lucru pe care și-l dorește ? De bună seamă că da ! Nimic nu a devenit vreodată manifest în lumea oamenilor dacă aceștia nu l-au poruncit mai întâi. Mulți încearcă să nege acest lucru, dar nu pot dovedi faptul că el nu este adevărat, căci la baza acestui mecanism stă un principiu imuabil.

Conștiința permite manifestarea

Tu nu îi poți comanda unui lucru să apară prin cuvintele sau afirmațiile tale rostite cu voce tare. Dimpotrivă, astfel de repetiții inutile conduc adeseori la manifestarea opusului situației dorite. Singura care poate manifesta prin poruncă este conștiința. Cu alte cuvinte: fiecare om este conștient de faptul că este ceea ce a decretat el însuși că este.

Dacă citim Biblia în această lumină, descoperim că ea este cea mai mare carte științifică scrisă vreodată. În loc să privești Biblia ca pe o lucrare istorică aparținând unei civilizații din vechime sau ca o biografie a vieții neobișnuite a lui Iisus, privește-o ca pe o mare dramă psihologică ce se produce în conștiința omului. Doar asumându-ți această dramă vei înțelege că lumea interioară se va transforma din deșertul arid al Egiptului în țara promisă a Cannanului.

Toată lumea este de acord că ceea ce există a fost creat de Dumnezeu și că fără el nimic nu ar putea exista, dar puțini sunt cei care sunt de acord asupra identității lui Dumnezeu. Moise a descoperit că Dumnezeu este însăși conștiința existenței pure, lucru pe care l-a declarat prin cuvintele: ”EU SUNT m-a trimis la voi.” David a cântat în psalmii săi: ” Liniștește-ți mintea și află că EU SUNT DUMNEZEU.„ Isaia a declarat: ” EU SUNT Domnul și nimeni altul ! Afară de mine nu există alt Dumnezeu…„

Conștiința- poarta prin care trec manifestările vieții

Faptul că Dumnezeu este conștiința existenței pure este afirmat de sute de ori în Noul Testament. Exemple: ” EU SUNT păstorul„, ” EU SUNT poarta”, ”EU SUNT învierea și viața”, ” Cine crezi tu că SUNT EU ?” Biblia nu precizează niciodată că :” Eu, Iisus, sunt calea”. Conștiința existenței pure este poarta prin care trec manifestările vieții în lumea formelor.

Conștiința este marea putere a învierii. Ea învie lucrurile de care omul este conștient. Oamenii manifestă în permanență în lumea exterioară lucrurile de care sunt conștienți că există. Acesta este marele adevăr care îl poate elibera pe om, căci Dumnezeu este conștiința ființei tale. Îți poți transforma universul personal doar realizând că ”eu și Tatăl una suntem, dar Tatăl este mai mare decât mine”. Dumnezeu fiind conștiința ”Tatăl”, identitatea pe care ți-o asumi pentru că ești conștient de ea este ”Fiul”, care depune mărturie pentru ”Tatăl” lui. Creatorul este întotdeauna mai măreț decât creațiile sale, dar el rămâne una cu ele. Tu, cel care creezi, ești mai măreț decât creația ta- omul.

Împărăția lui Dumnezeu este în interiorul nostru

Dacă Împărăția lui Dumnezeu este în interiorul nostru, atunci și Raiul este în interiorul nostru. Atunci când Biblia spune:„ Iisus s-a dus la Tatăl”, ea spune de fapt, că el și-a înălțat conștiința până într-un plan în care a devenit sută la sută conștient de existența pură, transcenzând astfel limitările concepției sale anterioare legate de sine, pe care noi o numim ”Iisus„.

Înțelegând că totul este posibil pe acest nivel de conștiință, el a spus :” Veți decreta ceva, iar acest lucru se va întâmpla”. Prin decretare, el înțelegea să îți înalți conștiința până când devii în mod natural una cu lucrul dorit. Astfel, conștiința este Tatăl care atrage către tine manifestările pe care ți le dorești.

Dacă nu ești satisfăcut de ceea ce manifești acum în viața ta, singura modalitate de a schimba această situație constă în a nu-ți mai focaliza atenția asupra ei și în a-ți înălța conștiința până când devii una cu ceea ce-ți dorești să manifești sau să fii. Tu nu poți sluji la doi stăpâni. Cu alte cuvinte, ceea ce trebuie să faci este să nu îți mai focalizezi atenția asupra lucrurilor care nu te mai mulțumesc, ci să ți-o focalizezi asupra situației dorite. Aceasta înseamnă să mori într-o lume și să te naști în alta.

Rugăciunea este recunoașterea situației pe care ți-o dorești

Întrebarea :„ Cine crezi tu că SUNT EU ?„ nu este adresată de un om numit Iisus altui om numit- Petru, ci este întrebarea eternă pe care i-o adresează egoului conștiința autentică a omului. Astfel, EU- cel din interiorul tău- sunt acest Dumnezeu. Așadar, rugăciunea devine o recunoaștere a situației pe care ți-o dorești la ora actuală, și nu o simplă cerere adresată unui Dumnezeu care nu există pentru a manifesta o situație pe care ți-o dorești. Iată de ce milioane de rugăciuni nu primesc răspuns. Practic, oamenii se roagă unui Dumnezeu care nu există.

Exemplu: Dacă ești sărac și te rogi la Dumnezeu să îți dea bogăție, tu vei primi exact lucrul cu care te identifici- sărăcia. Pentru ca o rugăciune să aibă succes, ea trebuie să afirme, nu să cerșească. Prin urmare, dacă soliciți bogăție, tu trebuie să uiți de imaginea sărăciei cu care te identifici, negând dovada pe care ți-o prezintă simțurile și asumându-ți natura bogăției.

Iisus spune: ” Tu însă, când te rogi, intră în cămara ta și, închizând ușa, roagă-te Tatălui tău, care este în ascuns, și Tatăl tău, care vede în ascuns, te va răsplăti în mod deschis.” Deci, ”Tatăl” este conștiința existenței pure, iar ”poarta” este luciditatea. ”Închiderea ușii ” înseamnă blocarea imaginii cu care te identifici la ora actuală și înlocuirea ei cu imaginea situației pe care ți-o dorești. De îndată ce vei deveni cu adevărat convins de noua imagine, tu vei începe să atragi către tine dovezi care îți vor suține această convingere.

Nu te gândi nicio clipă la maniera încare se va manifesta noua situație, căci nimeni nu poate cunoaște această cale.Cu alte cuvinte, niciun proces de manifestare nu poate ști cum vor apărea lucrurile dorite. Conștiința este calea sau poarta care permite manifestarea lucrurilor dorite. Iisus spune: ” EU SUNT calea”. Adică, nu eu Elena (oricare nume cu care ne identificăm) sunt calea, ci ”EU SUNT”- adică conștiința existenței pure- este calea prin care noua situație va deveni manifestă.

Dovezile vin întotdeauna după, nu înainte!!! Într-o primă instanță, noua manifestare nu există decât în planul conștiinței. În consecință, începe prin a-ți înălța conștiința și a cultiva imaginea dorită, iar situația va deveni manifestă , mai devreme sau mai târziu.

Dorințele nu se spun

Nu discuta niciodată dorințele sau ambițiile tale cu alți oamnei, căci aceștia nu vor face decât să devină ecoul temerilor tale prezente. Secretul este prima lege care trebuie respecattă pentru împlinirea dorințelor.

A doua lege este :” Mărește-l pe Dumnezeu !” Dumnezeu este conștiința ființei tale. În consecință, ”mărirea Domnului” reprezintă o dilatare a conștiinței de sine până când această identificare devine naturală. Acesta este momentul nașterii, adică a mnaifestării, când devii cu adevărat una cu imaginea din conștiința ta.

LA ÎNCEPUT A FOST CUVÂNTUL ! Acest început se referă la momentul prezent, clipă de clipă. El face referire la nașterea unei dorințe sau a unui impuls. ”Cuvântul” este dorința care plutește în conștiința ta încercând să devină manifestă. Pentru a-ți îndeplini o dorință, trebuie să aplici al doilea verset din Evanghelia lui Ioan: ” Și cuvântul era la Dumnezeu!” ca să poată deveni real, cuvântul sau dorința trebuie să se unească cu conștiina. Aceasta devine conștientă de faptul că este una cu lucrul dorit, dându-i acestuia formă.

Dacă îți dorești o stare de sănătate perfectă, înainte de a o percepe în lumea naturală, tu trebuie să te simți sănătos. În momentul în care te simți cu adevărat că ”EU SUNT sănătos”, atunci așa va fi. Conștiința ta este cea care îți manifestă lumea exterioară.

Singura modalitate prin care îți poți schimba manifestările din viața ta actuală constă în a-ți schimba starea de conștiință, căci conștiința reprezintă realitatea care se solidifică în permanență în lucrurile care te înconjoară. Lumea exterioară a fiecăruia dintre noi reprezintă conștiința noastră proiectată în afară. Tu nu îți poți schimba mediul exterior sau lumea exterioară prin distrugerea lucrurilor pe care le conține, la fel cum nu îți poți distruge reflexia într-o oglindă. Mediul tău și tot ceea ce conține el reflectă ceea ce ești în conștiința ta. Atât timp cât vei continua să exiști în starea respetivă de conștiință, tu o vei proiecta asupra lumii tale exterioare.

Cheia este RECUNOȘTINȚA

Cea mai bună dovadă a înălțării în conștiință a lucrului dorit constă în a spune : ” Îți mulțumesc, Tată!” Atunci când trăiești sincer bucuria recunoștinței pentru faptul că ai primit ceea ce îți dorești, deși lucrul respectiv nu este încă evident pentru simțurile tale, înseamnă că ai devenit într-adevăr una cu lucrul respectiv în planul conștiinței tale. Dumnezeu- conștiința ta nu poate fi înșelat. Tu nu poți primi decât lucrurile cu care te identifici în mod conștient și niciun om nu oferă mulțumiri pentru ceva ce nu a primit.

”Îți mulțumesc, Tată !” nu este necesar să-l rostești cu voce tare. Dacă te înalți în planul conștiinței, devenind sincer recunoscător și fericit pentru că ai primit lucrul dorit, tu te bucuri automat și îți exprimi recunoștința în sinea ta. ” Căci tot ceea ce veți cere în numele meu, vi se va da !” Viața va avea grijă să ți-l ofere, dacă îl vei cere ”în numele lui”. A cere ceva ”în numele lui” înseamnă a te înălța în planul conștiinței. În consecință, ”orice îți dorești, atunci când te rogi, crede că vei fi primti lucrul respectiv, și îl vei primi.”

Motivul pentru care dorințele celor mai mulți oameni nu se îndeplinesc este că ei le condiționează în permanență. Nu-ți mai condiționa dorințele. Acceptă-le exact așa cum îți vin. Mulțumește-le și simte-te recunoscător pentru că s-au împlinit deja, iar apoi, vezi-ți de viață cu seninătate.

Această acceptare a dorințelor personale este similară aruncării unor semințe fertile pe un sol pregătit. Atunci când arunci lucrul dorit în solul conștiinței, având încredere că el va germina și va da rod, tot ce îți rămâne de făcut este să aștepți. Dacă îți faci griji legate de felul în care se vor împlini dorințele tale, este ca și cum ai păstra aceste semințe în sacul tău mental, fără a le sădi în solul încrederii.

Problemele sunt munții de care vorbește Biblia, care pot fi mutați dacă omul are credință cât un bob de muștar. Problemele nu pot dispărea decât dacă omul își schimbă starea de conștiință.

Te-ar putea interesa și: Dezvoltă conștiința prosperității în 5 pași

Nivelul christic de conștiință al omului

Creierul și Inteligența Emotionala-Conștiința

Imagine: www.pixabay.com

Comments are closed.