Skip to content

Iertarea radicală. Trezirea la cunoașterea de sine (With Love 1)

iertarea radicala

Iertarea radicală. Trezirea la cunoașterea de sine- Colin Tipping ( Radical Forgiveness )

Despre cartea Iertarea Radicală

Cartea ”Iertarea radicală. Trezirea la cunoașterea de sine”, de Colin Tippin este o metodă revoluționară de a experimenta libertatea, pacea și energia reînnoită care vin odată cu iertarea. Subiectele abordate în această carte includ:

  • modul de a transforma emoțiile dificile, cum ar fi: furia, frica și rușinea în iubire necondiționată, recunoștință și pace;
  • cele cinci etape esențiale ale Iertării Radicale;
  • și cum ne ajută să transcendem arhetipul victimei și să îmbrățișăm perfecțiunea inerentă a vieții.

Cartea Iertarea Radicală de Colin Tipping oferă un proces de depășire a durerii emoționale cauzate de nemulțumirile pe care cineva le-ar fi putut purta atât de mult timp. Cartea este ușor de citit și are câteva exerciții pentru a ghida unul prin procesul de iertare.

Această carte practică, scrisă de Colin Tipping, oferă un sistem prezentat cu măiestrie pentru anularea durerii și transformarea vieții. Caroline Myss recunoaște semnificația iertării și recunoaște nevoia de îndrumare în această sarcină dificilă. Cu Iertarea Radicală, poţi în sfârşit să te eliberezi de lanţurile resentimentelor şi să găseşti iertare autentică. John Bradshaw laudă această carte superbă pentru capacitatea sa de a face iertarea posibilă, permițându-ne să trecem dincolo de durere și să ne vindecăm viața.

Prin procesul de cinci etape prezentat în aceste pagini, veți descoperi secretele eliberării furiei, a învinuirii și a resentimentelor, creând spațiu pentru ca miracolele să aibă loc. Alan Cohen scoate în evidență puterea transformatoare a Iertării Radicale și consideră că este un instrument necesar pentru a dizolva rănile din trecut. Prin integrarea acestui proces revoluționar în viața voastră, puteți găsi vindecare profundă și puteți restabili armonia relațiilor voastre.

Colin Tipping, un autor renumit și expert în terapia iertării, oferă cunoștințe extinse și îndrumare în Iertarea Radicală. Cu ani de experiență, Tipping și-a dedicat viața pentru a ajuta oamenii să se vindece și să se transforme prin practica Iertării Radicale. Citind cartea Iertarea Radicală, veți porni într-o călătorie de vindecare și restaurare.

”Iertarea Radicală este mai mult decât decât simpla eliberare a trecutului, este cheia pentru a ne crea viața și lumea pe care ne-o dorim.”

Câteva idei esențiale din cartea Iertarea Radicală:

De ce ne încarnăm ?- Iertarea Radicală

Viața nu este doar o combinație aleatorie de evenimente, ci o desfășurare atent orchestrată, extrem de complexă și în mare măsură predeterminată a Planului Divin – plus liberul nostru arbitru, astfel încât să putem face lucrurile în felul nostru pe măsură ce trecem prin viață.

Suntem ființe spirituale care am ales să călătorească în tărâmul formei fizice și al dualității pentru a extinde conștiința Minții Universale și a învăța anumite lecții pentru creșterea sufletului nostru.

Fiecare eveniment din viața ta face parte dintr-un plan atent gândit, convenit cu tine. Vei afla că ai făcut aranjamente dinainte cu anumite suflete pentru a-ți oferi anumite experiențe de creștere spirituală.

Primul și cel mai important motiv este că ne încarnăm pentru a extinde conștiința Divinului sau a Minții Universale. Acesta este, desigur, motivul existenței noastre. Până când am venit în scenă, Dumnezeu nu a avut de unde să se cunoască pe Sine ca Dumnezeu, deoarece El era dincolo de orice ar putea descrie acest lucru. Prin urmare, El a creat părți din Sine care ar putea intra în existență și se pot manifesta ca imagini ale Lui Însuși. După cum se spune, micile firimituri de Conținut Divin sunt ceea ce suntem.

Ne întrupăm intrând anterior într-un acord cu alte suflete pentru a aduce la viață anumite scenarii. În acest fel, vom primi lecțiile pe care ni le dorim și noi, la rândul nostru, ne vom face partea din muncă pentru cei care vor încheia un contract sufletesc cu noi când va veni ceasul întrupării lor. Aceste suflete apar adesea ca dușmanii noștri în viețile noastre umane, dar în realitate sunt cele mai iubitoare ajutoare și profesori ai noștri. După cum a spus Ram Dass, „Planeta Pământ este o școală; viața este un orar de lecții, iar vecinii noștri sunt profesorii noștri.”

Creșterea spirituală- Iertarea Radicală

Sufletul nostru ne va conduce mereu în direcția vindecării, creând constant situații în care ni se oferă posibilitatea de a vedea eroarea din gândirea sau credințele noastre inconștiente. Oamenii vin în viața noastră pentru a-și juca cu dragoste rolurile din nou și din nou, până când vom vindeca greșeala. Acesta este darul lor pentru noi.

Câtă durere primești depinde de cât de mult vrei să crești spiritual într-o singură viață. Unii sunt de acord să experimenteze mai multă durere de-a lungul unei singure vieți, cu unicul scop de a reduce numărul total de vieți necesare pentru a finaliza serviciul nostru. Alții nu se încordează atât de mult și întind durerea despărțirii pe mai multe vieți. Dispunem de alegere, căci avem liber arbitru. În cea mai mare parte, acest punct este convenit în prealabil. Cu toate acestea, pe măsură ce câștigăm experiență de viață, putem face propriile ajustări ale procesului.

Cum poți fi nebunește supărat pe cineva când știi că în adâncul acelei persoane există un suflet care a acceptat cu dragoste să danseze acest dans cu tine în acest mod special? Oamenii care nu ne plac sunt cei mai mari profesori ai noștri  reflectând ceea ce urâm și refuzăm să recunoaștem despre noi înșine – ceea ce am reprimat și proiectat asupra lor

Victimizarea este opusul trezirii spirituale

Nu este neobișnuit ca o mulțime de drame să fie create în timpul fazei de Trezire. Această perioadă se poate dovedi a fi foarte tulbure, pentru că tot ceea ce ți-a fost familiar înainte începe să se prăbușească, inclusiv personalitatea ta. Și dacă nu te mai identifici cu „povestea victimei” anterioară, atunci cine ești ? Acest lucru pune o problemă serioasă pentru mulți și nu este surprinzător faptul că oamenii revin la fostul lor statut de victimă și merg direct în Tărâmul victimizării, înapoi la starea de somn.

Este foarte important să înțelegem că poveștile noastre despre victimizare sunt foarte costisitoare pentru noi din punct de vedere energetic. Și cu cât aceste povești sunt suprimate mai mult, cu cât sunt mai adânc ascunse, cu atât se cheltuiește mai multă energie pentru a le păstra ascunse. E ca și cum ai ține o minge de plajă sub apă. Cu cât o împingi mai adânc, cu atât este nevoie de mai multă forță pentru a o menține jos. De asemenea, pierdem energie atunci când creăm scenarii de genul: „ce ar fi dacă”, sau ne îngrijorăm în mod constant pentru viitor.

Când se întâmplă un fel de necaz, persoana trezită nu numai că trece rapid prin astfel de sentimente, dar în timp, când Trezirea devine cu adevărat mai puternică, situațiile în sine nu mai deranjează echilibrul mental la fel de mult ca pe vremuri. O persoană cu adevărat trezită este capabilă să rămână complet calmă, strânsă și pașnică chiar și în cele mai deprimante circumstanțe.

Trezirea noastră este întotdeauna precedată de experiența unei căderi psihologice și a prăbușirii complete în orice. De fapt, doar printr-o astfel de defalcare obținem progresul necesar pentru a crea Trezirea.

Orice încercare de a schimba pe cineva presupune un blocaj pentru a-l iubi, pentru că dorința de a schimba acești oameni implică faptul că ei greșesc, că sunt răi și ar trebui să se schimbe într-un fel sau altul. Mai mult, le putem face chiar rău, încurajându-i să se schimbe, chiar dacă acționăm cu cele mai bune intenții, putem totuși să interferăm cu lecția, misiunea și dezvoltarea lor spirituală.

Concluzie: Ideea esențială a cărții Iertarea Radicală este că nu există accidente, iar fiecare eveniment din viața noastră face parte dintr-un plan divin. Sufletele noastre sunt într-o călătorie de creștere și evoluție, iar provocările sunt oportunități de transformare și învățare.

Sursa : Radical Forgiveness- Colin Tipping

Te-ar putea interesa și: Puterea Prezentului: singurul moment real al vieții 

Universul îți împlinește dorințele. Kryon: afirmații și exerciții

Fericirea care Durează- Bert Hellinger 

Puterea Gândului- Omraam Mikhael Aivanhov 

Cântecul lui Dumnezeu- Bhagavad Gita-partea 2

Imagine: www.pixabay.com