Skip to content

Ce Înseamnă Viață Spirituală ? Care este scopul vieții noastre ? (With Love 1)

  • by
ce inseamna viata spirituala

Ce Înseamnă Viață Spirituală ? Care este scopul vieții noastre ?- Sursa: AllatRa- Anastasia Novîh/Descarcă cartea gratuit aici:https://allatra.tv/ro/book/anastasia-novih-allatra

Ce înseamnă Viața Spirituală ?

Viaţa este un șir de evenimente în care fiecare moment este ca o verigă în lanţ, ca o secvenţă a unei pelicule cinematografice pe care sunt imprimate toate gândurile şi faptele unei persoane.

Este important ca filmul vieţii tale să fie luminos şi strălucitor, şi, pe cât posibil, să aibă cât mai multe momente bune. Iar fiecare cadru este momentul de aici şi acum.

Calitatea fiecărui cadru al filmului vieţii tale depinde exclusiv de tine, pentru că tu eşti cel care îşi face viaţa luminoasă sau întunecată prin gândurile şi faptele tale. Fiecare moment trăit de tine nu poate fi şters sau tăiat, şi nu va exista o altă dublă. Viaţa spirituală constă în saturarea fiecărei secvenţe cu Bunătate, Dragoste, gânduri şi fapte bune.

Principalul lucru este să-ţi orientezi clar viaţa spre natura Spirituală, să faci practici spirituale, să-ţi extinzi orizonturile de Cunoştinţe, să nu cedezi provocărilor naturii Animalice şi să creezi în interiorul tău sentimentul de Iubire adevărată faţă de Dumnezeu. Şi, desigur, să faci fapte bune mai des şi să trăieşti cu Conştiinţa împăcată. Asta înseamnă muncă zilnică şi o victorie graduală asupra propriei persoane. Toate acestea îți alcătuiesc calea, pe care nimeni nu o va parcurge şi nu va face munca spirituală în locul tău.

„Nimeni nu îţi va salva Sufletul, și nimeni altul decât tine nu va face această muncă spirituală”.

Pentru omul care caută să se unească cu Sufletul său, este important să trateze fiecare meditaţie ca cea mai mare şi mai importantă sărbătoare din viaţa sa. De asemenea, chiar şi când faci o meditaţie bine practicată, trebuie să te afunzi în ea la maxim şi, de fiecare dată, să tinzi să atingi un nou nivel de cunoaștere a acesteia. Atunci omul se va dezvolta, și nu va bate pasul pe loc, fiecare meditaţie va fi interesantă şi nouă pentru el, în ceea ce priveşte gama de sentimente, şi captivantă în cunoaștere și asimilare.

Mulţi oameni cred în mod eronat că este suficient doar să înveţe cum să practice o tehnică sau alta de meditaţie şi asta e tot – ceva bun ar trebui să se întâmple cu ei, ca în poveste. Nu, asta e o iluzie. Omul se va schimba în bine doar când el însuși se străduie, când face din spiritual prioritatea principală a vieţii sale, când îşi va controla gândurile în fiecare secundă, va monitoriza manifestările propriei naturi Animalice, va face la maxim fapte bune, va trăi cu un singur scop principal – să vină la Dumnezeu ca o Fiinţă Spirituală matură.

Meditația nu are limite

Fiecare meditaţie, la fel ca Înţelepciunea, nu are limite în ce priveşte cunoașterea sa. A medita este plictisitor doar pentru cei leneşi sau care se preamăresc din mândrie: „Am învăţat această meditaţie – vreau alta”. Meditaţia este un instrument, şi cine vrea în mod sincer să atingă înălţimi spirituale şi nu lenevește în lucru asupra sa, poate să cuprindă maximul încă din timpul acestei vieţi.

Lucrând la problemele sale interioare, depăşind obstacolele propriei naturi Animalice, şi, în acelaşi timp, trăind pentru oameni şi pentru binele oamenilor, omul îşi croieşte propria cale. Totul este în mâinile omului. Dorinţa şi aspiraţiile sale nu sunt dependente de factorii externi ai vieţii.

Fiecare om este o Personalitate care, mai întâi de toate, poartă o responsabilitate spirituală pentru tot ce face și pentru tot ce alege în viață. Doar, cei mai mulți oameni înțeleg ce este responsabilitatea. Ei își asumă responsabilitatea în rezolvarea de chestiuni de viață, ideologice, casnice, financiare și altele. În principiu, fac acest efort nu pentru ei înșiși, ci pentru familiile lor, pentru viitorul copiilor și nepoților lor, pentru prietenii lor, pentru cei dragi și așa mai departe.

Scopul vieții- responsabilitatea pentru destinul spiritual

La fel și în plan spiritual, ca sarcină principală a fiecărui om, trebuie să-ți asumi responsabilitatea pentru propriul destin spiritual și să faci tot posibilul și imposibilul în viață pentru a te uni cu Sufletul tău și pentru a dobândi Eliberarea reală de lumea materială. Nu este nevoie să aștepți pe nimeni, trebuie tu însuți să acționezi și să începi în primul rând cu tine. Tu însuți trebuie să fii un exemplu bun pentru alții, și atunci, schimbările pozitive în tine și în societate nu se vor lăsa așteptate

Dragostea spirituală, care nu cunoaște nici măsură, nici hotare, învinge totul!

Adevărata Dragoste eliberează omul pe interior și îi dă cel mai prețios dar ceresc – Eliberarea reală de această lume materială. Este o forță foarte puternică cea care trezește Sufletul. Aceasta este cea mai apropiată și cea mai scurtă cale către Dumnezeu.

Dragostea adevărată înseamnă cele mai profunde sentimente ale unui om, sentimente care nu pot fi exprimate în cuvinte. Este puterea Sufletului, starea acestuia de Iubire pentru Dumnezeu. Dragostea adevărată dintre oameni începe când o persoană experimentează cele mai profunde sentimente de Iubire pentru Sufletul altei persoane, când, așa cum se spune, vede esența acesteia, când apare „minunarea în tăcere”.

Dragostea adevărată este un dar lăuntric generos pe care cineva îl dăruie altcuiva, din preaplinul sentimentelor profunde. O astfel de Dragoste poate fi adusă în dar când uiți de tine. Tocmai despre o astfel de Dragoste, se spune că este răbdătoare, iertătoare, nu invidiază, nu este plină de mândrie, nu caută propriul folos și nu se gândește la rău. 

Dragostea adevărată este refacerea unității Sufletelor.

Omul Iubitor vede în celălalt afinitate și frumusețea Sufletului acestuia. Când omul este în starea de Dragoste adevărată, nu vede numai frumusețea de suprafață, cu alte cuvinte, frumusețea minții sau a fizicului altei persoane, talentele, abilitățile, ci tocmai frumusețea interioară a naturii Spirituale a acesteia. În acest caz, omul începe să-l vadă pe celălalt dintr-un unghi complet diferit. De asemenea, și în acea persoană au loc schimbări vizibile.

În om există o particulă din Cel care a creat totul. Oamenii o numesc Suflet. Existența sa în această formă (capsulat în materie) este o parte a ideii Sale, pentru că nu are sens să creezi un lucru fără să-l observi. Exact cum omul își prețuiește procesul de observare a transformărilor sale spirituale, la fel de important este pentru Dumnezeu să observe Sufletele; sunt valoroase cele care se întorc la El.

În același timp, libertatea de alegere aparține omului. Omul este liber să aleagă orice cale. Dar totul este temporar și muritor, cu excepția căii spre Eternitate. Personalitatea însăși, dezvoltându-se spiritual și unindu-se cu Sufletul, devine acel Observator din partea naturii Spirituale, care, asemeni Creatorului său, poate schimba multe lucruri în lumea materială datorită propriului act de observare. De exemplu, poate schimba nu numai destinul său, dar și destinele altor oameni și poate face schimbări în lumea înconjurătoare.

Te-ar putea interesa și: Practica Spirituală ”Piramida”- Cine suntem noi ?

Meditație ”Iubire și Recunoștință”-vindecare interioară

Meditația ”Floarea de Lotus”-cunoașterea sufletului 


Simbolul AllatRa- puterea creatoare a lui Dumnezeu

Parabolă superbă despre Înțelepciune și Adevăr

Imagine: www.pixabay.com