Practica Spirituală ”Piramida”- Cine suntem și care-i scopul vieții ?- Sursa: AllatRa- Anastasia Novîh/ Descarcă cartea gratuit aici: https://allatra.tv/ro/book/anastasia-novih-allatra
Meditația Piramida
Meditația „Piramida” este departe de limita perfecțiunii, deși este o meditație foarte eficientă, care te ajută să-ți simți adevărata lume interioară, precum și să înțelegi structura complexă a unei persoane, puțin cunoscută oamenilor moderni.
Din postura de Observator dintr-o dimensiune superioară, structura unei persoane nu arată la fel ca în lumea tridimensională (cu brațe, picioare, cap și trunchi) . Arată ca o formă complexă care seamănă cel mai mult cu o piramidă tetraedrică trunchiată, cu un vârf separat.
Datorită meditației „Piramidă”, o persoană își poate simți structura energetică asociată cu cele patru Entități, își poate extinde percepția, dar, cel mai important, își poate simți Sufletul.
Este indicat să efectuați meditația „Piramidă” stând în poziția lotus sau pur și simplu încrucișând picioarele în „stil turcesc” și așezând mâinile cu palmele în jos pe genunchi. Cu toate acestea, dacă dintr-un anumit motiv o persoană nu poate rămâne într-o astfel de poziție pentru o perioadă lungă de timp, se poate efectua meditația, de exemplu, în timp ce stă pe un scaun.
Starea de meditatie Piramida
Așadar, închideți ochii, calmați-vă, relaxați-vă corpul, eliberați-vă mintea de gânduri, de toate experiențele, de izbucnirile emoționale. Intrați pe deplin într-o stare alterată a conștiinței . Fiind într-o stare de meditație, începem să luăm în considerare structura noastră energetică asociată cu cele patru Esențe. Adică, este necesar ca Observatorul, situat în interiorul piramidei trunchiate, să simtă cele 4 entități: Dreapta, Stânga, Posterioară, Frontală sub forma unor „sfere ” ale piramidei trunchiate. Aceste părți se află aproximativ la distanță de un braț de corpul fizic al persoanei. (Vezi meditația Chetverick)
La distanța unui braț, există un câmp energetic viu, convențional sub forma peretelui frontal al unei piramide trunchiate. Exact la fel – pe părțile laterale și pe spate. Aceste câmpuri formează o bază patrulateră, în mijlocul căreia se află o persoană care meditează așezată în poziția lotusului.
Aceste patru Entități sunt precum grănicerii câmpului nostru energetic sau, cu alte cuvinte, spațiul personal. Ce este spațiul personal ? Între corpul fizic și cele patru Entități există un spațiu care variază de la 7 centimetri până la 1 metru. Spațiul personal seamănă cu un oval cu contururi neclare (cum îl numeau în antichitate: „ou” sau „vezică de pește”), care este mai mare ca volum decât corpul uman. (De regulă, în scrierea secretă a semnelor și simbolurilor este desemnat în mod convențional ca un simbol oval.)
Spațiul personal al fiecărei persoane este instabil, adică variază constant în anumite limite ale volumului său. Acest lucru depinde de multe motive, chiar și de schimbările stării de spirit a individului. Dar oamenii, de regulă, nu observă acest lucru, nu îl înțeleg și mai ales nu îl văd cu ochii fizici, ca să nu mai vorbim de gestionarea acesteia și, în consecință, de stările lor.
Distribuția energiilor în structura piramidală umană este ușor diferită, nu la fel cu ceea ce o persoană percepe din poziția unui observator al celei de-a treia și a patra dimensiuni – prin meridianele energetice ale corpului, brațelor, picioarelor. Aici energiile sunt distribuite pe secțiunile piramidei, conform fizicii și geometriei spațiilor de dimensiuni mai mari.
Deci, laturile convenționale ale piramidei trunchiate sunt cele patru Entități ale noastre. Sufletul este închis în mijlocul acestei structuri într-un fel de cocon ușor. Locația sa este la nivelul plexului solar și al abdomenului superior. Apropo, în Orient, din cele mai vechi timpuri, Sufletul într-un cocon a fost reprezentat simbolic sub forma unei perle într-o scoică. Ea a fost un simbol al dezvoltării spirituale ascunse a omului în interiorul structurii sale, un miracol al Renașterii.
Simbolul dezvoltării spirituale
Iar albul său sidefat este un simbol al purității spirituale, înțelepciunii, perfecțiunii și cunoașterii intime. Trebuie remarcat faptul că această comparație asociativă a Sufletului cu o perlă poate fi urmărită în toate religiile lumii. Printre hinduși și budiști, o perlă este o imagine a înțelegerii spirituale. Pentru creștini, „perla neprețuită din apele botezului” este combinată cu conceptul de Suflet și Maica Domnului, puritatea ei spirituală.
În islam există credința că o perlă este unul dintre numele lui Dumnezeu și că în viața de apoi sferele din jurul sufletelor drepte sunt formate din perle. Astfel de asocieri sunt parțial legate de viziunea spirituală, deoarece o persoană meditează, în timp ce efectuează anumite practici spirituale, uneori vede procesele care au loc în zona în care se află Sufletul, pe care le asociază cu strălucirea, jocul luminii strălucitoare care emană din Suflet, care amintește de strălucirea și strălucirea sidefată a soarelui.
Structura Piramidei
Vârful piramidei este separat de bază. În acest loc, în vârful convențional al piramidei, care este situat deasupra capului unei persoane, se nasc gândurile sale. Acesta se află aproximativ la jumătate de metru de vârful capului (distanța este aproximativă, deoarece este individuală pentru fiecare).
Deci, este necesar să simțim toate cele patru Entități . Acest sentiment este asemănător cu a fi înconjurat de patru persoane complet diferite care stau lângă tine, iar dacă închizi ochii și te relaxezi, poți simți prezența lor printr-o anumită presiune asupra spațiului tău personal. După ce simțim cele patru Entități, trecem în vârful piramidei. Acolo observăm procesul primar de „apariție” a diferitelor noastre gânduri .
Apoi parasim acest varf al piramidei si urmam mai sus, ajungand la nivelul Observatorului desprins de lumea materiala.Cu alte cuvinte, ajungem deasupra gândurilor, deasupra materiei, ajungem la o stare de detașare de pământesc, de ceea ce ne leagă cumva ca Personalitate de materie.
Adesea, în primele etape ale stăpânirii meditației, ajută să ne imaginăm că meditatorul iese cu conștiința sa din structura sa piramidală, planând și observând-o din punct de vedere a unei păsări. Dacă folosim asocieri moderne, atunci conștiința pare să fie la această înălțime, ca într-un vid, în imponderabilitate. Această stare a Observatorului din natura spirituală ajută la găsirea păcii interioare complete, a unei stări extinse de conștiință, a observației imparțiale a proceselor în curs, vă permite să faceți abstracție de corpul material, gânduri și să vă explorați structura energetică din poziția unei noi viziuni.
În continuare, rămânem în această stare de conștiință și observăm din exterior structura noastră piramidală și Sufletul închis în ea .
Apoi vine partea cea mai semnificativă a meditației. Facem cea mai mare posibilă apropiere directă a conștiinței (Personalității) de Suflet și facem asta la un nivel senzorial profund. Adică ne scufundăm (în calitate de Observator) prin vârful piramidei ,prin structura energetică internă a piramidei până însăși în centrul ei – până la Suflet.
Intrarea în Suflet
Atunci când efectuează această parte a meditației, creierul produce adesea o percepție asociativă, ca și cum o persoană s-ar scufunda într-o adâncime, ca și cum ar fi scufundat în apă, dar fără presiunea caracteristică acestui proces fizic. Oamenii care, prin natura lor, sunt deosebit de sensibili la procesele energetice, în special cei care au dezvoltat percepția intuitivă, în timpul unei astfel de scufundari observă chiar faze ale unei treceri treptate a modului de funcționare a conștiinței lor la niveluri noi, încă necunoscute pentru ei.
Deci, trebuie să vă apropiați cât mai mult posibil de coconul luminos din centrul piramidei, adică de Suflet, în zona plexului solar. Și apoi intrați în contact cu ea la nivelul sentimentelor profunde. Desigur, este imposibil ca o persoană să simtă pe deplin Sufletul și să-i îmbrățișeze profunzimea spirituală până când nu s-a maturizat spiritual și s-a contopit cu el. Dar chiar și acest contact de sentimente dă naștere unei stări pe care, de exemplu, aceiași budiști o numesc contact cu Nirvana, alții – o stare de bunătate, beatitudine divină, atingere a armoniei și așa mai departe.
Beneficiile meditatiei Piramida
Datorită acestei meditații, vă puteți înțelege mai bine pe voi înșivă, structura voastră multidimensională complexă și puteți obține conștientizarea că multe gânduri apar și dispar nu conform „voinței noastre”. Dar avem ocazia să le observăm, să le influențăm, să facem abstracție de la ele, să le blocăm.
Cel mai important, cu ajutorul acestei meditații, o persoană ca Personalitate va dobândi experiența nu numai de a simți prezența divină, ci și de a se conecta cu Sufletul său, dezvoltând abilitățile de contact constant cu acesta, realizând în practică că Sufletul este partea principală, cea mai importantă a întregii structuri umane. Sufletul esti tu, dar cel adevarat. Restul structurii energetice în șase dimensiuni este construită în jurul ei.
În această meditație, o persoană câștigă experiența unei percepții complet diferite a realității sale, învață să se cunoască pe sine din postura de Observator din natura Spirituală.
Timpul pentru efectuarea acestei meditații este individual, ca și în cazul oricărei alte practici spirituale. Sunt suficiente 20 de minute pentru început. O poți face o dată pe zi, o poți face de mai multe ori pe zi, oricând ai disponibilitate. Importantă este calitatea, adică cum faci această meditație, senzațiile interne și dezvoltarea legăturii spirituale cu Sufletul. Mai târziu, puteți crește timpul de meditație, de exemplu, până la 30 de minute.
Poți avea diverse senzații. De exemplu, începe să fie surprins momentul comutării stării de conștiință, al imersiei profunde, apar senzații neobișnuite ale prezenței Sufletului, care nu pot fi descrise în cuvinte.
În această stare, ai un bun simț al corpului tău și al împrejurimilor tale; din când în când, în capul tău apar gânduri străine care îți distrag atenția de la meditație, iar meditația în sine este condiționată, deoarece în cea mai mare parte imaginația ta funcționează. Sigur că în primele meditații nu veți avea aceste simțiri, iar , practicând regulat meditația Piramida, veți vedea diferențele.
Nu există monotonie în această lucrare spirituală: de fiecare dată efectuarea unei practici spirituale oferă o nouă conștientizare, o gamă și mai bogată de senzații și o înțelegere clară a proceselor și schimbărilor care au loc la nivel invizibil. Traiesti deja in aceasta stare si cand iesi din meditatie, este ca si cum ai lasa ceva drag si aproape si astepti din nou momentul in care il experimentezi din nou.
Linii directoare
În această stare uimitoare, începi să simți un confort extraordinar și să realizezi clar procese profunde care nu pot fi înțelese de creier într-o stare normală de conștiință. Iar când ieși din această meditație, simți o diferență semnificativă între acea lume subtilă și lumea materiei tridimensionale.
În mod surprinzător, într-o stare de meditație dobândești un sens clar și precis al existenței tale și multe din ceea ce te-a îngrijorat în viața lumească pare gol și ridicol. Acolo îți dai seama pe deplin ce sunt valorile vieții reale – valori pentru Suflet. Și această experiență fenomenală pare să lase un fel de amprentă spirituală în viața ta în a treia dimensiune.
Și acest lucru, la rândul său, vă permite să nu vă pierdeți liniile directoare spirituale și de viață, vă încurajează să lucrați mai mult cu voi înșivă, să vă monitorizați gândurile și stările și să evitați provocările din natura Animală.
Experiența spirituală ne ajută să înțelegem ce este adevărata fericire care dă naștere unui sentiment de liniște sufletească și confort și de ce nu ar trebui să urmăriți iluzia a acestei lumi. Cel mai important lucru este să înțelegi cine ești cu adevărat și care este sensul existenței tale aici, în această lume.
Spațiul și timpul în această lume au o natură intermitentă (în cascadă). Această lume materială este instabilă și temporară. Dar lumea lui Dumnezeu, lumea spirituală, este stabilă și veșnică. După această meditație, poți, datorită experienței dobândite, să simți aceste sentimente profunde care emană din Suflet, această legătură subtilă cu acesta, un sentiment de Iubire spirituală fără margini, un sentiment de cămin – Nirvana și Eternitatea.
Pe vremuri, această meditație a fost o tehnică binecunoscută de autoperfecționare în societatea umană, una dintre tehnicile de bază pentru dezvoltarea senzațiilor profunde, legătura senzorială a Personalității cu Sufletul. Dar treptat, cu cât a avut loc mai mult procesul de materializare a conștiinței societății, această tehnică meditativă, precum și multe alte Cunoașteri spirituale, au început să fie uitate, pierdute și uneori chiar distruse în mod deliberat chiar și mențiuni despre ea.
În timp ce adevărata Cunoaștere spirituală se afla în societate, aceasta a fost transmisă generațiilor următoare sub formă de simboluri, ca fiind cel mai important și evident lucru din viziunea asupra lumii unei persoane. De exemplu, denumirea simbolică a meditației „Piramida” (versiunea completă a simbolului) era un pătrat cu o cruce oblică și un cerc gol în centru.

Desemnarea simbolică a meditației „Piramidă”.
Un plan care intersectează o piramidă și este paralel cu baza sa, taie o piramidă similară. Dacă disecăm o piramidă tetraedrică cu mai multe plane care vor fi paralele cu baza și apoi proiectăm aceste secțiuni pe același plan al bazei, rezultatul va fi o serie de pătrate înscrise unul în celălalt. iar pătratul, este un simbol al tot ceea ce este material.
Geometria piramidei este strâns legată de fizică. Având un astfel de design și posedând cunoștințele necesare, este posibil să provoace anumite efecte datorită conexiunii dintre dimensiuni, grație legilor fizice naturale.
Te-ar putea interesa și: Meditația Cetverick- ehilibrarea celor 4 Entități
Meditația Ka-întărirea aurei și vindecarea bolilor
Meditația Qi pentru concentrarea atenției
Meditație ”Iubire și Recunoștință”-vindecare interioară