Skip to content

Meditația ”Floarea de Lotus”-cunoașterea sufletului (With Love 1)

  • by
meditatia

Meditația ”Floarea de Lotus”-cunoașterea sufletului

Meditația ”Floarea de Lotus”- practica

O persoană își imaginează ca și cum ar planta o semință în interiorul său, în zona plexului solar. Și această mică sămânță crește în el datorită puterii Iubirii, formată din gândurile sale pozitive. Astfel, o persoană, controlând creșterea acestei flori, elimină artificial gândurile negative care predomină constant în capul său.

Noi, permanent ne gândim la lucruri negative. O persoană petrece mult timp imaginându-și diferite situații de luptă, amintindu-și ceva negativ din trecut, imaginându-și cearta cu cineva, dovedindu-i ceva cuiva, cum înșală, cum ripostează, bolile sale, lipsurile sale materiale și așa mai departe. Adică deține în mod constant imaginea unui set negativ de gânduri.

Iar prin această meditație, o persoană în mod specific, sub control intern, scapă de toate aceste gânduri rele. Și cu cât deține mai des o imagine pozitivă, cu atât mai repede va crește în el această sămânță a Iubirii. La început, o persoană își imaginează că această sămânță încolțește și că apare o tulpină minusculă. Apoi începe să crească, pe tulpină apar frunze, apoi un mic mugure floral. Și în cele din urmă, pe măsură ce devine mai plin cu puterea Iubirii, bobocul însuși înflorește într-un lotus. Lotusul începe să aibă o culoare aurie, dar pe măsură ce crește devine un alb orbitor.

În cât timp poate crește floarea din meditația ”Floarea de Lotus” ?

Este diferit pentru fiecare persoană. Pentru unul poate crește în ani, pentru altul în luni, pentru alții în zile, iar pentru cineva poate dura doar câteva clipe. Totul depinde de dorința unei persoane, de modul în care va încerca să se îmbunătățească. Trebuie nu numai să crești această floare, ci și să o susții constant cu puterea Iubirii tale, astfel încât să nu se ofilească și să moară.

O persoană păstrează acest sentiment constant de cultivare la nivel subconștient sau, mai precis, la nivelul conștiinței îndepărtate controlate. Cu cât o persoană dă mai mult Iubire acestei flori, adică o îngrijește mental, o protejează de influențele negative din jur, cu atât floarea crește mai repede.

Această floare este alimentată de energia internă a Iubirii. Și cu cât o persoană este mai mult într-o stare de Iubire pentru întreaga lume și tot ce este în jurul său, cu atât  floarea de Lotus devine mai mare. Și dacă o persoană începe să se enerveze, floarea slăbește. Dacă îți pierzi cumpătul în mânie puternică, floarea se ofilește și se îmbolnăvește. Atunci este necesar să depuneți efort maxim pentru a o restabili. Este ca un fel de control.

Atunci când această floare înflorește, începe să crească în dimensiuni, începe să emită vibrații în loc de miros, așa-numiții leptoni sau gravitoni, adică energia Iubirii. O persoană simte mișcarea petalelor acestei flori, din care vibrează întregul său corp, întreg spațiul din jurul său, radiind Iubire și Armonie în lume.

Cum se simte la nivel fizic ?

Lotusul este exprimat ca printr-o senzație de arsură în zona plexului solar, răspândind căldură. Adică, aceste senzații apar în zona plexului solar, unde, după cum spun legendele, se află sufletul. De acolo, căldura începe să curgă și să se elibereze. Ideea este că oriunde te-ai afla, oricine ai fi și orice ai face sau ai gândi, ar trebui să simți constant această căldură, o căldură care, la figurat vorbind, îți încălzește nu doar corpul, ci și sufletul. Această concentrare interioară a Iubirii se găsește în însăși floarea de Lotus.

În cele din urmă, cu cât o persoană are mai multă grijă de el ca persoană, crește această Iubire, cu atât mai mult simte că această floare, crește, și-l înconjoară complet cu petalele sale , iar el se află în interiorul unui lotus imens.

Important!  Când o persoană ajunge în punctul în care petalele de lotus încep să-l înconjoare din toate părțile, deja simte două flori. Una în interior, care se află sub inimă și se încălzește constant cu un sentiment de Iubire interioară. Cealaltă, mare, este ca învelișul astral al acestei flori, care înconjoară o persoană și, pe de o parte, emite vibrația Iubirii în lume și, pe de altă parte, protejează persoana însăși de influența negativă a altor oameni.

Aici intervine legea cauzei și efectului. În limbajul fizicii, există o conexiune de undă. Mai simplu spus, o persoană emite unde de bunătate, amplificându-le prin suflet de multe ori, creând astfel un câmp de undă benefic. Acesta este un câmp de forță pe care o persoană îl simte și îl susține în mod constant cu fibrele Iubirii sale.

Beneficiile practicării zilnice a meditației Floarea de Lotus

În primul rând, o persoană își controlează în mod constant gândurile și învață să se concentreze asupra binelui. Prin urmare, el nu poate în mod automat să dorească rău nimănui sau să fie rău. Aceasta este un fel de tehnică de distragere a atenției, deoarece nu poți lupta cu forța împotriva gândurilor rele.

 Prin urmare, când îți vine un gând negativ, nedorit, o persoană se concentrează pe floarea sa interioară, începe să-i dea Iubirea sa, adică uitând artificial de toate lucrurile rele. Își schimbă conștiința dând atenție asupra a ceva pozitiv. Dar simte floarea tot timpul: mergand la culcare, trezindu-se, noaptea, ziua; orice ar face – studiu, muncă, sport și așa mai departe.

O persoană simte cum fierbe iubirea înăuntru, cum curenții Iubirii se mișcă pe pieptul lui, răspândindu-se prin corpul său. Cum această floare începe să-l încălzească din interior, cu o căldură aparte, căldura divină a Iubirii,  radiând în mod constant această Iubire, o persoană privește oamenii din poziția Iubirii. Adică, în al doilea rând, ceea ce este foarte important – este că o persoană se acordă la frecvența binelui .

Iar bunătatea înseamnă noroc, sănătate, armonie. Starea de spirit a unei persoane se îmbunătățește, ceea ce are un efect benefic asupra psihicului său. Și anume, sistemul nervos central este principalul regulator al funcțiilor vitale ale organismului. Prin urmare, în primul rând, această practică spirituală contribuie la îmbunătățirea sănătății tale.

 În plus, viața unei persoane începe să se îmbunătățească, deoarece își găsește împăcarea cu toată lumea. Nimeni nu vrea să se certe cu el, este binevenit peste tot. Nu are mari probleme. De ce? Pentru că, chiar dacă în destinul lui trebuie să se întâmple anumite evenimente, căci viața este viață, el le percepe cu totul altfel decât oamenii obișnuiți. De ce ? Pentru că are o nouă viziune asupra vieții, care îl ajută să dezvolte cea mai optimă soluție acceptabilă în această situație. Căci în această persoană se trezește Înțelepciunea vieții. Iar acest lucru este foarte important.

Și în al treilea rând, cel mai important este că sufletul se trezește în această persoană, începe să se simtă ca un Om adevărat, începe să înțeleagă ce este Dumnezeu, că Dumnezeu este o substanță omniprezentă, și nu o fantezie . El începe să simtă prezența divină în sine și în gândurile și sentimentele sale pozitive. Nu se mai simte singur în această lume, pentru că Dumnezeu este în el și cu el . Există o vorbă: „Cine este în dragoste este în Dumnezeu și Dumnezeu este în el, căci Dumnezeu este însăși Iubire . ” De asemenea, este foarte important ca persoana începe să simtă aura florii, care se află în interiorul și în jurul său.

Cum se simte această aură din jurul corpului?

Poți vedea această vibrație în jurul tău sub forma unei străluciri luminoase. Aerul devine mai luminos și mai transparent, iar lumea din jurul tău este mai bogată în tonuri de culoare pentru vederea ta. Și cel mai uimitor lucru este că oamenii încep să observe aceste transformări în tine. Există o expresie populară: „o persoană strălucește”. Deci, aceasta este strălucirea acestui câmp de undă generată de Iubirea persoanei însăși.

Oamenii din jurul tău încep și ei să simtă acest câmp. Sunt încântați când această Persoană este în apropierea lor, încep să simtă și bucurie, emoție interioară. Mulți oameni se simt mai bine chiar și în prezența unei astfel de persoane, indiferent cât de bolnavi ar fi ei, simt o ameliorare. Toată lumea este atrasă de această persoană. Adică oamenii simt Iubire. Aceasta este poarta deschisă a Inimii pe calea către Dumnezeu. Despre aceasta au vorbit toți Înțelepții , este și ceea ce a vrut să spună Isus prin: „Lăsați-L pe Dumnezeu să intre în inimile voastră”.

Sursa: Sensei. Shambala– Anastasia Novîh,

Te-ar putea interesa și: Meditația ”Ulciorul”-curățarea de gândurile negative

Simbolul AllatRa- puterea creatoare a lui Dumnezeu

Parabola celui mai fericit și mai bogat om 

Parabolă superbă despre Înțelepciune și Adevăr

Imagine: www.pixabay.com