Reteta Succesului- Bestseller New York Times

Cartea ”Reteta Succesului”– John C. Maxwell

John C. Maxwell, aflat de nenumărate ori pe locul întâi în topul bestsellerurilor New York Times, este coach și orator motivațional. Cărțile lui s-au vândut în peste 26 de milioane de exemplare în lumea întreagă, fiind traduse în 50 de limbi. Printre cele mai recunoscute lucrări ale sale se află : ” Cele 21 de legi supreme ale liderului”, ” Cele 21 de  calități ale liderului” și ”Dezvoltă liderul din tine”.

Ai auzit vreodată pe cineva spunând : ” Atitudinea este totul ”? Pare să fie o replică preferată de câțiva dintre oratorii motivaționali. Potrivit lor, o atitudine grozavă este tot ce îți trebuie pentru a avea succes. Acest adevăr este dezmințit de John C. Maxwell în cartea sa ” Rețeta Succesului”.

Autorul ne explică de ce promisiunea că atitudinea este totul este lipsită de sens. ” În realitate, dacă tu crezi că atitudinea este totul, asta ar putea să-ți facă mai mult rău decât bine. Nicio atitudine nu este destul de puternică pentru a compensa lipsa aptitudinilor.”

Atitudinea este cea care contează! Atitudinea nu este totul, dar este singurul lucru care poate face o schimbare în viața ta. Om de afaceri, filantropist și scriitor, W. Clement Stone declara: ” Oamenii nu sunt foarte diferiți, însă micile deosebiri fac diferența, iar aceea este atitudinea. Ceea ce contează este dacă aceasta este pozitivă sau negativă”.

Scopul cărții lui John C. Maxwell ” Rețeta Succesului” nu este să ne amețească spunând că atitudinea este totul, ci să-ți arate că atitudinea este factorul decisiv pentru felul în care va arăta viața ta.
Cartea ”Reteta Succesului”– John C. Maxwell

Citind această carte , vei afla de unde vine această atitudine, ce poate și ce nu poate face pentru tine, cum o poți transforma într-un atu. Deasemenea vei afla cum să faci față celor  cinci mari obstacole în calea unei atitudini de succes: descurajarea, schimbarea, problemele, teama și eșecul.

Totuși , ce este atitudinea ? Este un sentiment din interior exprimat de comportamentul exterior. Oamenii își proiectează întotdeauna trăirile interioare către exterior. Unii încearcă să-și mascheze atitudinea și îi păcălesc pe ceilalți pentru o vreme, asta însă, nu durează prea mult. Atitudinea iese întotdeauna la suprafață.

Atitudinea ta dă culoare vieții tale. Este ca un penel al minții. Poate picta totul în culori luminoase, pline de viață, creând o capodoperă. Ori poate face ca totul să fie întunecat.

Mintea umană are o putere uriașă. Ceea ce ne atrage atenția ne determină acțiunile. Din această cauză, unde ne aflăm astăzi este rezultatul gândurilor dominante din mințile noastre. Iar modul în care gândim ne determină atitudinea. Dar vestea bună este că putem schimba asta.  Îți poți controla gândurile, adică , îți poți controla atitudinea.

Dorința de schimbare este punctul esențial al dezvoltării în toate aspectele vieții. Ironic, cei mai mulți oameni își doresc progresul, și totuși, se împotrivesc schimbării. Problema este că nu poți obține una fără a o avea pe cealaltă. Schimbarea este posibilă doar dacă ți-o dorești destul de mult. Fred Smith constata: ” Ești așa cum ești pentru că așa îți dorești să fii. Dacă realmente ai vrea să fii altfel , ai fi deja în plin proces de schimbare”.

Menținerea unei atitudini pozitive seamănă foarte mult cu o cursă care include și obstacole. Unii se așteaptă ca viața să fie ușoară și lipsită de probleme, iar când întâmpină dificultăți, sunt surprinși, mânioși sau temători. Ei nu cred că ar trebui să se aștepte și la astfel de lucruri, așa că așteaptă pe altcineva să înlăture problemele, încearcă să găsească o altă soluție, sau pur și simplu renunță și se opresc din drum. Între timp, atitudinea lor devine din ce în ce mai rea.

Oamenii de succes se așteaptă să înfrunte obstacole. Ei știu că depășirea obstacolelor este o etapă firească a vieții și își fa planuri în consecință. Înfruntă provocările în loc să se teamă de ele. Ei îmbrățișează ideea exprimată de Walt Emerson: ” Ce se află înaintea și în urma noastră sunt probleme minore încomparație cu ce se află înăuntrul nostru”.

E simplu să ai o atitudine pozitivă când totul merge după placul tău. Atitudinea ta contează cu adevărat doar atunci când te confrunți cu provocări dificile. În acele momente, atitudinea ta este, uneori, singura care te face să continui sau să renunți.

Când vine vorba despre obstacole, primul este descurajarea. Dacă îi permiți să pătrundă, te va distruge și te va împiedica să atingi ce ți-ai propus.

Paul J. Meyer, fondator al Institutului Succes Motivation, spune:” 90 % dintre cei care eșuează nu sunt de fapt învinși. Pur și simplu renunță”. Iată ce poate face descurajarea dacă nu o gestionezi așa cum trebuie: te poate face să renunți.

Cartea ”Reteta Succesului”– John C. Maxwell

În cartea ” Reteta Succesului”, John C. Maxwell ne propune cinci pași pentru depășirea eficientă a obstacolelor. Cu ajutorul lor, poți depăși descurajarea și merge mai departe. Nu trebuie să rămâi captiv în această stare. Îmbrățișează factorul care contează și îți vei schimba viața.

Eșecul nu înseamnă că nu vei reuși niciodată. Înseamnă doar că va dura mai mult timp. Când vine vorba ce îți place să faci, lucrul penru care ai fost menit, țintește sus. Așteptările contează mai puțin. Ai căzut și când ai învățat să mergi , nu-i așa ?

 Este dificl să privești eșecul din perspectiva potrivită dacă tu continui să ai un comportament autodistructiv.

Rețeta Succesului lui John C.Maxwell este  să faci schimbări în viața ta, care , la rândul lor, vor schimba și viețile celor din jur. Succes!

Citește continuarea aici:https://stefanutalexa.eu/ce-este-atitudinea-ce-poti-obtine-cu-ajutorul-ei/

Continuare 2 aici: https://stefanutalexa.eu/cele-cinci-mari-obstacole-in-calea-unei-atitudini-de-succes/