Atitudinea în leadership- John C.Maxwell (Best Results)

  • di

Atitudinea în leadership- John C.Maxwell

Când vine vorba de leadership, atitudinea devine cu atât mai importantă. Trebuie să întrevezi posibilități acolo unde alții nu o fac, să încurajezi oamenii când se simt înfrânți și să dai dovadă de devotament când ei vor să se dea bătuți.

Atitudinea potrivită este esențială pentru obținerea succesului. O atitudine bună reprezintă acel ceva în plus în viață. Ea îmbunătățește abilitățile de leadership, căci leadershipul are mai mult de-a face cu dispoziția, decât cu poziția. Dispoziția unui lider este importantă, pentru că ea va influența felul în care gândesc și simt oamenii pe care îi conduce. Marii lideri înțeleg că atitudinea corectă va crea o atmosferă propice, menită să faciliteze obținerea reacțiilor corecte din partea celorlalți.

Cel mai important aspect din atitudinea unui lider de succes este o mentalitate de tipul ” facem orice este nevoie”. Această atitudine este prezentă la toți marii lideri.

Pentru a fi un lider eficient, nu trebuie să fii mereu vesel sau să te comporți ca o majoretă, ci să-ți modelezi o atitudine de viziune pozitivă în timpul perioadelor dure. Atitudinea unui lider trebuie să exemplifice determinare, tenacitate, concentrare și dedicație. Trebuie să dea dovadă de consecvență, să întrevadă posibilități și să lupte pentru obținerea victoriilor în momentele dificile.

Atitudinea în leadership- John C.Maxwell

Liderii care fac orice este nevoie pentru a-și atinge scopul caută cu îndârjire soluții. N-ai să-i auzi niciodată spunând ”Nu putem face nimic în această privință”. Acestea sunt cuvintele cuiva cu o mentalitate de victimă.

Nu e nimic strălucit sau ieșit din comun în evoluția sau mandatul meu, cu excepția unui aspect: eu fac lucrurile despre care cred că ar trebui făcute… iar când mă hotărăsc într-o privință, atunci acționez.

Theodore Roosevelt

Liderii dispuși să facă orice sunt neânfricați și nu vor ezita să ia taurul de coarne. Ei acționează.

Oamenii descurcăreți știu să-și controleze emoțiile. Ei cred că atitudinea ar trebui să prevaleze în fața sentimentelor, să le servească în mod constructiv. Tuturor ni se întâmplă să ne simțim indispuși. Iar atitudinea nu poate face ca sentimentele să se oprească, dar poate face în așa fel încât ele să nu se oprească pe noi.

Văicăreala nu îți folosește la nimic. Nimănui nu-i place un ins smiorcăit. Un astfel de om îi secătuiește de energie pe ceilalți. Nu e nimic atrăgător la un om care se plânge. Lucrul acesta este valabil și la lideri și echipele lor. Pentru a evita să devii un smiorcăit, trebuie să dai dovadă de recunoștință.

Liderii care posedă o atitudine grozavă și acel tip de mentalitate de genul ” facem orice e nevoie” emană energie și entuziasm, iar acestea sunt ingredientele care îi și propulsează spre excelență. Găsește-ți pasiunea și urmeaz-o !

Sursa: ” Dezvoltă liderul din tine”- John C. Maxwell