Meditația Cetverick- ehilibrarea celor 4 Entități. Sursa: Anastasia Novîh- AllatRa. Descarcă cartea gratuit aici: https://allatra.tv/ro/book/anastasia-novih-allatra
Meditația Cetverick
Scopul acestei meditații este de a învăța să înțelegem momentele de activare ale fiecărei dintre cele patru Entități, să le simțim, să identificăm izbucnirile emoționale care însoțesc această activare, și să înțelegem, de asemenea, natura manifestării diverselor gânduri cauzate de acest proces și care, ulterior, afectează schimbarea de dispoziție.
Meditația se face stând în picioare. Meditatorul se imaginează stând în centrul bazei unei piramide cu patru fețe, nu foarte mari, adică se află în centrul median al spațiului divizat sub forma unei cruci în diagonală, iar fiecare parte a acelui spațiu va reprezenta, de fapt, câmpul uneia dintre cele patru Entități. Baza pătrată a piramidei este divizată condiționat de linii diagonale; adică în forma literei „x”, de către o cruce în diagonală, în patru părți egale.

Meditatorul este situat în centrul intersecției liniilor crucii care divide condiționat spațiul din jurul persoanei în patru părți. Pe scurt, în fața meditatorului, ca și în spatele și de fiecare parte a sa, se află spații de formă triunghiulară. Așa arată, aproximativ, câmpurile celor patru Entități, în înțelegerea umană..
Centrele acestor Entități în aceste spații triunghiulare sunt situate, aproximativ, la o distanță puțin mai mare decât lungimea unui braț întins pe orizontală spre fiecare dintre cele patru părți. Centrul energetic al fiecărei Entități reprezintă în mod convențional un fel de sferă, și a cărei consistență, la figurat vorbind, se aseamănă cu cea a unei planete gazoase. O sferă mică este o reprezentare simbolică a centrului fiecărei Entități, pentru a înțelege mai bine și mai ușor această meditație.
Meditatia Cetverick- direcționarea energiei
Să începem: ne calmăm gândurile, emoțiile și ne cufundăm într-o stare meditativă. Respirația este regulată și calmă. Deschidem chakele mâinilor, localizate în centrul palmelor. Inspirăm, lăsând înăuntru energia „Chi”, (energia aerului), prin chakrele mâinilor, și o ridicăm de-a lungul brațelor până la nivelul umerilor. Când expirăm, conducem energia „Chi” (aerul) de la umeri în jos, de-a lungul meridianelor laterale (localizate aproximativ de o parte și de alta a corpului) și unim cele două fluxuri în chakra „Hara” (localizat la aproximativ trei degete distanță sub buric), umplându-ne abdomenul inferior cu această energie ca și cum am umple un bol cu apă.
Apoi, după umplere (unii oameni își vor imagina mental în primele stadii, în vreme ce alții vor avea senzația unei oarecare greutăți în abdomenul inferior), deplasăm energia acumulată din abdomenul inferior în sus, de-a lungul coloanei vertebrale spre cap, mai precis în regiunea hipotalamusului a diencefalului (situat aproape în centrul capului). Acest loc (centrul capului) va fi un fel de centru median, la care meditatorul „va reveni” constant în această meditație.
Meditatorul se concentrează pe respirație doar la început, înainte de a-și umple abdomenul inferior cu energie. Însă, ulterior, el, pur și simplu, își deplasează atenția asupra mișcării energiei de-a lungul coloanei și către urmărirea procesului ulterior de meditație, în vreme ce respirația are loc deja natural, automat.
Echilibrarea emoțiilor
În timpul meditației, respirația trebuie să fie relaxată și firească, și toată atenția trebuie să fie centrată pe procesele care au loc la momentul respectiv. Deci, firesc, la început, toate emoțiile sunt în echilibru, într-o stare de pace. Corespunzător, toate cele patru Entități ale omului sunt, de asemenea, într-o stare „neutră”, neexcitată. Meditatorul le simte pe toate simultan. Centrele Entităților sunt ca niște mingi mari, sfere.
Cu timpul, practicând această meditație, persoana va învăța să simtă cum funcționează ele, potrivit propriilor senzații interioare. Iar după ce va obține propria experiență relevantă, nu-i vor mai fi necesare aceste închipuiri imaginare, deoarece un alt stadiu de cunoaștere a sinelui va începe atunci.
Tocmai din centrul creierului (centrul condițional, median), din zona hipotalamică , prin anumite puncte ale capului, meditatorul deplasează energia (pe care a acumulat-o în Hara și pe care a dus-o de-a lungul coloanei spre creier), către centrul fiecărei Entități. Ca urmare, persoana își activează artificial Entitățile, generând astfel înăuntrul său izbucniri emoționale inițiale diferite, pe care le studiază în același timp.
Sarcina meditatorului este de a învăța să recunoască activitatea fiecăreia dintre Entitățile sale, al cărei rezultat se manifestă în viața de zi cu zi sub forma anumitor izbucniri emoționale și gânduri.
Activarea Entității drepte
La început, meditatorul lucrează cu Entitatea dreaptă. În procesul meditației, energia „Chi” circulă din zona hipotalamică a diencefalului, prin nucleul drept amigdaloid, situat în adâncul lobului temporal al creierului. Apoi, prin punctul localizat deasupra urechii drepte, energia merge direct către centrul sferei Entității drepte.
Când încep să lucreze Entitățile laterale, dispoziţia persoanei se poate schimba brusc. Persoana devine deprimată, sau sentimentul de teamă, dezamăgire, melancolie şi apatie se revarsă peste ea, sau, dimpotrivă, încep să-şi facă apariţia agresivitatea şi ranchiuna de demult, şi aşa mai departe. De ce se întâmplă asta?
Pentru că se activează Entitățile laterale; în acest caz, Entitatea dreaptă. Apoi, Entitatea declanşează formarea de gânduri care corespund acestei izbucniri emoţionale şi, cu ele, capturează atenţia persoanei. Ca un manipulator priceput, Entitatea prinde persoana în punctul de hipersensitivitate, să spunem aşa, „oferindu-i” o alegere de diverse variante de gânduri, deşi în una şi aceeaşi tonalitate emoţională.
Altfel spus, când natura Animalică domină în om, Entitățile laterale, în modul lor obişnuit de operare, provoacă Personalitatea la astfel de izbucniri emoţionale. Şi ce înseamnă aceste izbucniri pentru creierul uman? Ele sunt un fel de cod care activează anumite blocuri de memorie, care stochează experienţa odată câştigată prin trăiri emoționale și stări similare.
Deschizând „depozitele” memoriei şi capturând atenţia persoanei cu conţinuturile lor, Entitățile laterale induc astfel persoana într-o stare negativă. Apoi, are loc procesul de consolidare a dispoziţiei în direcţia respectivă, un fel de repetare în buclă a unora şi aceloraşi gânduri.
Deci, meditatorul inspiră şi, prin expirație, energia se duce din centrul capului, prin punctul localizat deasupra urechii drepte, către centrul sferic al Entității sale drepte. Centrul sferic al Entității drepte începe să se rotească în direcţia contrară acelor de ceasornic.
Imortant: Mişcarea centrelor Entităților dreaptă şi stângă are loc în direcţia contrară acelor de ceasornic.
Ideea persoanei că acestea se rotesc în direcţia acelor de ceasornic este deja un joc al imaginaţiei sale. La început, rotirea sferei în direcţia contrară acelor de ceasornic se întâmplă la nivelul imaginaţiei. Dar ulterior, meditatorul începe să simtă atât rotaţia acestui centru, cât şi o senzaţie clară a „sferei” Entității drepte, ca fiind densă şi fierbinte.
Astfel, persoana activează artificial centrul Entității sale drepte. Acesta îşi începe activitatea obişnuită, cea care are loc atunci când natura Animalică domină în conştientul unui individ.
Fiecare persoană a avut momente în viaţă, când, în momente de teamă sau de emoție, s-a simţit febrilă sau, dimpotrivă, i s-a făcut prea frig. Fiziologii atribuie asta unei reacţii a sistemului vegetativ. Dar natura acestui fenomen se regăseşte mult mai adânc – la nivelul fizicii lumii invizibile.
Sarcina meditatorului este de a simţi diverse izbucniri emoţionale, tipice pentru activitatea acestei Entități, pentru a le recunoaşte mai târziu în senzaţiile de zi cu zi şi pentru a le opri chiar la începutul apariţiei lor. În timpul acestei meditaţii, persoana, pe de-o parte, retrăieşte într-un fel această întreagă gamă de senzaţii şi, pe de altă parte, observă situaţia în etapele sale iniţiale ca Observator din partea naturii Spirituale.
În sensul că vede activarea naturii Animalice, care îi este ascunsă în timpul rutinei obişnuite zilnice; să spunem aşa, ea vede pregătirea pentru o ofensivă, pentru un atac. Altfel spus, meditatorul monitorizează situaţia: care anume izbucniri emoţionale declanşează apariţia unei stări opresive de conştient, ce emoţii apar atunci, ce gânduri trezesc mânia şi agresivitatea, ce episoade de viaţă şi asocieri răsar în legătură cu asta, şi aşa mai departe.
Toate astea au loc prin retrăirea acestei stări negative. Desigur, senzaţiile nu vor fi deloc plăcute. La început, o senzaţie de uşoară anxietate apare; apoi pot apărea mânie, agresivitate sau frică, sau o stare de oprimare, sau o stare de resentiment din trecut.
Cu cât mai multă energie („Chi” în timpul respiraţiei) va pune persoana în centrul Entității drepte, cu atât mai multă fierbințeală va simţi dinspre această sferă, şi cu atât sentimentele negative vor deveni mai puternice.
Cauza se află în interior
Toate problemele sunt înăuntrul persoanei. Pe măsură ce omul ajunge să se cunoască pe sine, scapă și de problemele sale mentale. Cauza nu se află în exterior, ci în interior. Cunoscându-te pe tine însuţi, trebuie să înveţi să înţelegi şi oamenii din jurul tău, ceea ce înseamnă să înveţi să fii bun. Când te schimbi pe tine însuţi, se schimbă, de asemenea, şi atitudinea faţă de lumea din jurul tău.
După ce meditatorul a simţit influenţa Entității sale drepte, îşi calmează din nou gândurile şi emoţiile. Este un punct foarte important care trebuie învăţat: persoana opreşte mental mişcarea acestui centru-sferă rotitor al Entității drepte.
Apoi, meditatorul, ca Observator, revine la centrul median condiţional din capul său. Acolo, simte din nou starea de pace şi linişte, poziţia neutră a tuturor celor patru Entități simultan.
În acest moment, încă mai pot fi simţite fenomene reziduale, care se vor manifesta atât la nivel fizic, ca o căldură neplăcută dinspre sfera dreaptă (ca de la foc), cât şi la nivelul izbucnirilor senzoriale şi emoţionale, cum ar fi, de exemplu, mânie şi iritaţie. Acest fundal, după ceva timp, se estompează repede, imediat ce persoana îşi deplasează atenţia intenţionat către procesele ulterioare ale meditaţiei.
Orice bătălie începe pe câmpul de luptă al minţii umane. Cel care poate să-și îmblânzească mânia este ca un înţelept care și-a câștigat lupta înainte de a o începe măcar.
Activarea Entității stângi
După ce meditatorul şi-a refăcut starea de calm interior, îşi mută din nou atenţia către respiraţie şi repetă schema de la începutul meditaţiei; în sensul că umple „Hara” (abdomenul inferior) cu energie „Chi” prin chakrele mâinilor. Apoi, deplasează din nou această energie de-a lungul coloanei către centrul vechi al creierului (centrul median condiţional). Acum însă, el direcţionează energia de la acest centru către nucleul amigdaloid stâng, prin punctul situat deasupra urechii stângi, către centrul-sferă al Entității stângi.
Şi apoi începe să lucreze cu Entitatea sa stângă, rotind artificial centrul Entității sale stângi în sensul invers acelor de ceasornic prin concentrarea atenţiei şi a gândului. Sarcina este de a simţi începutul activării acestei Entității, ce izbucniri emoţionale generează, creând dispoziția corespunzătoare.
Ca regulă, persoana obţine următoarea gamă de izbucniri: un sentiment de mândrie, dragoste de sine, tentaţie, libido crescut, dorinţa de a avea putere ascunsă asupra altora, şi aşa mai departe. Pot apărea imagini corespunzătoare legate de aceste sentimente, megalomanie, permisivitate totală, dorinţe sexuale din perspectiva dominaţiei „masculului alpha” (sau „femela alpha”), aşa numita poftă bazată pe egocentrism, lăcomie, dorinţa de a poseda pe cineva sau ceva.
Dacă în timpul rotaţiei centrului Entității drepte, se poate simţi o senzaţie de fierbințeală dinspre aceasta, în timpul rotaţiei centrului-sferă al Entității stângi, se poate simţi venind o senzaţie crescândă de frig. După experimentarea tuturor izbucnirilor emoţionale ale Entității sale stângi, meditatorul îşi calmează emoţiile din nou, opreşte mental rotaţia centrului-sferă al acestei Entități.
Activarea Entității posterioare
Mediatorul revine în poziția neutră. Se concentrează pe starea de calm şi de linişte şi simte poziţia neutră a tuturor celor patru Entități simultan. Senzaţia fiziologică de rece, emoţiile reziduale neplăcute şi sentimentele generate de către activitatea Entității stângi pot în continuare „să genereze activitate de fundal” pentru o vreme.
Meditatorul continuă cu studierea izbucnirilor emoţionale generate de către Entitatea posterioară. Pentru a face asta, mai întâi, îşi mută atenţia din nou către respiraţie şi se concentrează pe procesul de a umple „Hara”; apoi îşi deplasează atenţia către mişcarea energiei „Chi” de la „Hara”, de-a lungul coloanei, către centrul vechi al creierului (centrul median condiţional). Însă, acum, el deja direcţionează energia „Chi” prin zona occipitalului către centrul-sferă al Entității posterioare, activând acest centru.
Centrul-sferă al Entității posterioare se poate roti în direcţii diferite: atât la dreapta (în sensul acelor de ceasornic), cât şi la stânga (în sensul invers acelor de ceasornic). Asta depinde de sentimentele care apar sau care domină la momentul respectiv. Ele sunt de obicei conectate cu o experienţă din trecut, o izbucnire semnificativă emoţională din timpul dominaţiei unei Entități sau a alteia.
Şi această experienţă este direct legată de activarea unei anumite Entități la momentul respectiv, cel mai adesea Stânga sau Dreapta (caz în care rotaţia centrului-sferă al Entității posterioare se va roti în sensul invers acelor de ceasornic) sau Entitatea frontală (în acest caz, centrul-sferă al Entității posterioare se va roti în sensul acelor de ceasornic).
Acestea pot fi sentimente din prezentul persoanei sau din trecut, sau diverse imagini, în funcţie de forţa izbucnirilor emoţionale din trecut. Senzaţiile care vin de la centrul Entității posterioare pot fi, de asemenea, diferite, de la rece ca mormântul până la o gamă de senzaţii calde, plăcute.
Ce se creează ca urmare a rotirii intensive a centrului-sferă al Entității posterioare în sensul invers acelor de ceasornic, sunt… să spunem aşa, condiţii favorabile dominaţiei gândirii materiale.
Rotaţia în sensul invers acelor de ceasornic a centrului-sferă al Entității posterioare produce aproape întotdeauna un sentiment de melancolie, disperare, inutilitate şi scepticism; generează gânduri de genul „eşti un nimeni şi vei rămâne aşa până la moarte”, gânduri de efemeritate a timpului şi fatalitate.
Însă, dacă centrul-sferă al Entității posterioare va începe să se rotească în sensul acelor de ceasornic, asta, ca regulă, va activa experienţa izbucnirilor emoţionale generate de către Entitatea frontală. Aceasta, la rândul ei, este conectată cu Sufletul şi cu dezvoltarea spirituală a omului.
În acest caz, apar senzaţii complet diferite de la Entitatea posterioară. Destul de des, când meditatorul practică această meditaţie, în timp ce este într-o astfel de stare „elevată”, este ca şi „aruncat” dinspre Entitatea posterioară către Entitatea frontală, iar meditaţia continuă cu o calitate total diferită.
După lucrul cu Entitatea posterioară, persoana opreşte şi rotirea acestui centrului-sferă şi revine cu conştientul la centrul median condiţional din cap. Din nou, îşi calmează gândurile şi emoţiile, reface starea de pace, linişte precum şi senzaţia neutră a tuturor celor patru Entități simultan.
Activarea Entității frontale
Apoi, meditatorul continuă să lucreze cu Entitatea frontală. Aceasta este partea cea mai plăcută a meditaţiei. La început, ca de obicei, ne deplasăm atenţia către respiraţie, repetând schema de umplere a „Harei” cu energia „Chi” prin chakrele mâinilor şi prin mişcarea ulterioară a acestei energii de-a lungul coloanei în centrul vechi al creierului (centrul median condiţional). Doar acum, energia „Chi” trece din centrul creierului vechi prin punctul localizat în centrul dintre sprâncene către centrul-sferă al Entității frontale.
Ne concentrăm pe centrul-sferă al Entității frontale, rotindu-l în sensul acelor de ceasornic. În acest moment, se va simţi o interconexiune clară cu zona plexului solar, sau mai exact, cu centrul structurii energetice umane – Sufletul. Cât despre sentimente, va fi un val de energie, o senzaţie de confort, căldură plăcută, bucurie, detaşare de lumea materială, şi atingere a lumii spirituale. Cu cât se roteşte mai mult centrul Entității frontale, cu atât mai mult are loc umplerea cu aceste sentimente.
Este ca un fel de descărcare emoţională pentru persoană. În această meditaţie, este important de lucrat tocmai cu Entitatea frontală după toate celelalte, pentru a dobândi o stare de stabilitate, de echilibrare a dispoziţiei şi de generare a unei izbucniri spirituale. Meditatorul nu numai că iese din meditația respectivă cu acest sentiment atotcuprinzător și binevoitor, într-o stare de percepție extinsă, dar îl și menține în starea sa obișnuită a conștientului.
În această meditaţie, ca şi în viaţă, este important nu numai să opreşti activarea negativă a Entităților posterioară şi laterale, ci şi să înveţi să-ţi activezi Entitatea frontală orientându-te la timp într-o stare şi într-un mod de gândire pozitive ale conştientului.
Meditatorul încheie această meditaţie ca de obicei, cu o autocomandă: „Inspiră-expiră, strânge pumnii cu putere”. Această meditaţie durează 20-30 de minute. În primele stadii, s-ar putea să dureze mai mult. Se poate face dimineaţa şi seara, sau în timpul zilei – când dispuneți de timp. Ajută la controlarea fluxului de gânduri și emoții şi la a te înţelege pe tine însuţi şi propriile stări.
Este important nu numai să-ți însușești tehnica în sine, dar şi să-ţi recunoşti izbucnirile emoţionale care apar spontan de-a lungul unei zile obişnuite. Practicând această meditaţie, persoana va putea vedea eficienţa acesteia în viaţa de zi cu zi, după ce va învăţa să înţeleagă care dintre Entitățile sale declanşează o izbucnire emoţională sau alta.
Te-ar putea interesa și: Meditația Ka-întărirea aurei și vindecarea bolilor
Meditația Qi pentru concentrarea atenției
Meditație ”Iubire și Recunoștință”-vindecare interioară
Meditația ”Floarea de Lotus”-cunoașterea sufletului
Imagine preluată: https://allatra.tv/allatra-sign-study
Pingback: Practica Spirituală ”Piramida”- Cine suntem noi ? (With Love 1) - Viața în cuvinte
Comments are closed.