Skip to content

Meditația ”Ulciorul”-curățarea de gândurile negative (With Love 1)

  • by
meditatia

Meditația ”Ulciorul”-curățarea de gândurile negative

Meditația ”Ulciorul”

Stați confortabil cu picioarele depărtate la lățimea umerilor (de preferat în picioare). Mâinile trebuie să se atingă cu vârfurile degetelor întinse la nivelul abdomenului. Vârf la vârf, adică degetul mare la mare, indexulla index și așa mai departe.

Trebuie să vă relaxați, să eliminați toate gândurile și să vă concentrați doar pe respirația normală. Apoi, când se atinge o stare de relaxare completă a tuturor membrelor și un sentiment de pace interioară, persoana începe să se imagineze ca pe un ulcior. Adică partea superioară a capului îi este, parcă, tăiată, ca un ulcior fără capac… (foarte important să vă imaginați că partea superioară a capului, unde se află creierul trebuie să fie tăiată).

Locul izvorului de apă este sufletul, care se află în zona plexului solar. Această apă umple întregul corp și, în cele din urmă, se revarsă peste marginea ulciorului, curgând pe corp și intrând în pământ. În procesul prin care apa umple corpul și curge jos, în pământ, toate gândurile rele, toate problemele, în general, toată murdăria și anxietatea care sunt prezente în mintea umană curg odată cu ea.

Este ca și cum o persoană este curățată în interior de toate acestea. Și când este curățată, începe să simtă o separare clară a sufletului de gânduri. Mai mult, sufletul situat în interiorul lui, și sufletul, situat deasupra ulciorului, care observă procesul.

Practică zilnic meditația”Uciorul”

 În cele din urmă, cu practica zilnică a acestei meditații, o persoană își curăță gândurile de negativitate și ulterior învață să le controleze, să-și țină constant mintea într-o stare „curată”.

De ce mâinile trebuie să se atingă în acest fel?

Pentru că în timpul acestei meditații circulă anumite energii în interiorul corpului. Și vârfurile degetelor închid acest cerc. În plus, există iritarea receptorilor nervoși cutanați aflați pe vârful degetelor, care are un efect benefic, calmant asupra creierului.

Ce poți simți în această meditație ?

”Pur și simplu m-am gândit că „sunt un ulcior” și m-am concentrat pe „sursa internă de apă”. Și atunci a apărut o senzație curioasă, de parcă conștiința mea a intrat în mine, în suflet și s-a concentrat sub forma unui punct în zona plexului solar. Și acest punct a început să se extindă treptat odată cu apa cristalină care se rotește în spirală în el. În cele din urmă, a fost atât de multă apă încât a început să se inunde, umplând întregul corp cu umiditatea ei plăcută, răspândită. După ce s-a umplut „vasul” în acest fel, acest sentiment plăcut „s-a revărsat”.

 Un val de un fel de piele de găină tremurătoare a început să-mi curgă prin tot corpul de sus în jos, scurgându-se parcă în pământ. Mi-am imaginat că corpul meu este curățat de toate gândurile rele. Și la un moment dat m-am simțit atât de bine în interior, atât de confortabil și atât de bucuros, mulțumindu-i lui Dumnezeu din adâncul inimii mele pentru tot ceea ce mi-a dat în viață și pentru toată iubirea Divină pentru noi,  copiii lui Dumnezeu .

În clipa următoare, am descoperit pe neașteptate că conștiința mea, adică „eu” – cel adevărat, părea să fie deasupra corpului. Și corpul în sine nu arăta deloc ca un corp. Mii de fire subțiri multicolore emanau din capul lui „ulcior”, care în mișcarea lor constantă au intrat în pământ. Și în adâncul ulciorului în sine, ceva strălucitor a strălucit, transformând aceste fire în culori mai saturate. Frumusețea, desigur, era de-a dreptul fascinantă.”

Încheiere meditația ”Ulciorul”

Acum faceți 2 respirații rapide adânci și profunde – expirați. Strângeți puternic pumnii și desfaceți-i rapid . Deschideți ochii. (Astfel trebuie să închei orice meditație)

Ieșind din meditație, starea acestei euforii interioare rămâne undeva în adâncul „eu-ului”. Pentru început, totul se poate întâmpla la nivelul „performanței goale”. Acest lucru se întâmplă întotdeauna multor oameni la început. Dar prin antrenamentul zilnic persistent acasă, precum și prin dorința de a-ți îmbunătăți calitățile morale, după un timp poți obține anumite senzații și apoi înveți să-ți controlezi constant gândurile. Principalul lucru este să crezi în tine, în forțele tale și să nu fii leneș.”

Sursa: Anastasiei Novykh- „Sensei. Shambhala originală

Te-ar putea interesa și: Parabola celui mai fericit și mai bogat om

Parabolă superbă despre Înțelepciune și Adevăr

Simbolul AllatRa- puterea creatoare a lui Dumnezeu

Dualitatea-condiție inerentă a vieții- Revizuirea este corecție 

Comments are closed.