Skip to content

Intuiția este busola sufletului- New 1(The Most Important)

  • by
Intuiția este busola sufletului

Intuiția este busola sufletului- Suntem creați cu intenție/ Gregg Braden

” Singurul timp pe care-l irosim este timpul petrecut gândindu-ne că suntem singuri.”- Mitch Albom

Intuiția este busola sufletului

Intuitia este o cunoaștere directă ce rezultă din modul în care recepționăm percepțiile senzoriale, conștiente și subconștiente. Ea nu se bazează pe raționament. Ea este o evaluare subconștientă a momentului prezent, bazată pe factori ce pot include școala vieții, experiența personală și simțurile noastre fizice, precum și instinctul, într-o manieră care ne oferă o înțelegere ce nu este gândită în mod logic.

Ea este busola sufletului pentru că ne ajută să aflăm ce este potrivit și adevărat pentru noi la un moment dat. Dean Koontz afirma: ” Intuitia înseamnă a vedea cu sufletul.”

Există o diferență între a avea intuiție și a avea fenomenul înrudit, al instinctului. Instinctul este modalitatea naturii de a ne informa rapid despre ce este cel mai bine pentru noi și cum să reacționăm în momentul prezent, prin răspunsuri care sunt ”prestabilite” sau ” programate” în mintea noastră subconștientă. Instinctele noastre sunt bazate pe experiențe din trecut.

Frica celui mic este un instinct primar împărtășit, de siguranță și supraviețuire, ce apare la nivel subconștient.

Instinctele ne spun că trebuie să atacăm verbal și să ne apărăm în fața prietenilor sau colegilor în privința cărora simțim că ne-au atacat cu criticile lor. Când ne simțim atacați, reacționăm repede și puternic pentru a ne apăra.

Întrucât o intuitie ia în considerare și alți factori în afara instinctelor noastre înnăscute, putem reacționa într-un mod mai grijuliu și mai puțin dăunător.

Intuitia este limbajul interior pe care corpul nostru l-a folosit încă de la naștere pentru a dialoga cu noi. Simțim în celulele noastre cu mult timp înainte să fi învățat să vorbim. Aceste sentimente intuitive, care le simțim, sunt limbajul pe care corpul îl folosește pentru a ne transmite mesaje vitale cu privire la încredere, siguranță și supraviețuire.

Intuitia spontană

O intuitie spontană este una care apare când vrea ea, de obicei, înainte să fim pregătiți. Când apare, ne informează despre ceea ce este adevărat acum, în momentul prezent. Ea poate face acest lucru repede, în timp real, deoarece nu are nevoie să cearnă prin filtrele tuturor experiențelor cu străzi întunecate din trecutul nostru colectiv .

Intuitia vine din inima noastră, mai exact din micul creier din inimă. Acesta e un grup de celule specializate care gândesc, simt și își amintesc, independent de creierul din cap sau de instinctele noastre viscerale. Celulele inimii noastre sunt cablate să perceapă momentul prezent și să ne informexe despre mediul înconjurător. Astfel, intuiția este o cunoaștere făcută posibilă de celulele specializate care alcătuiesc al doilea creier, cel din inimă.

Cheia este să evităm să filtrăm informațiile pe care le primim de la inimă printr-o colecție de instincte subconștiente.

La unele persoane intitia apare ca un sentiment. La altele, poate fi o senzație de a ști fără nicio îndoială, în timp ce la altele răspunsul vine ca o voce familiară pe care au cunoscut-o de-a lungul vieții lor. Poate fi o voce subtilă, întărită de un sentiment de reasigurare, siguranță și certitudine, urmat de o senzație de hotărâre și plenitudine.

Concentrarea intenționată pe inimă ne dă puterea de a avea constant stări profunde de intuiție atunci când alegem, la comandă.

Cum ne ascultăm intuiția: exercițiu

Exercițiu în 5 pași:

  1. Creează concentrare pe inimă. Lasă-ți atenția să treacă din zona minții în inimă. Acest fapt îi trimite inimii semnal că are loc o schimbare. Acum nu mai ești angrenat în lumea din jur și devii conștient de lumea din tine.
  2. Încetinește-ți ritmul respirator. Începe să respiri un pic mai lent decât de obicei. Alocă aproximativ 5-6 secunde pentru a inspira și același ritm pentru a expira.

Acest pas simplu îi transmite corpului semnalul că ești în siguranță și într-un loc care îți susține procesul. Respirația profundă, lentă, stimulează reacția de relaxare a sistemului nervos (adică răspunsul parasimpatic).

3. Simte un sentiment revigorant. Simte un sentiment autentic de interes deosebit, apreciere, recunoștință sau compasiune pentru orice lucru sau persoană. Cheia succesului aici este ca sentimentul tău să fie cât mai sincer și mai simțit în inimă posibil.

Calitatea acestui sentiment reglează cu finețe și optimizează coerența dintre inimă și creierul tău. Este posibil să ai nevoie să faci multe experiențe cu el pentru a descoperi ce funcționează cel mai bine pentru tine.

În acest punct, inima și creierul comunică între ele prin rețeaua neuronală care le unește.

4. Pune-i o întrebare inimii tale. Formulează întrebări scurte și la obiect. Pune în tăcere întrebarea într-o singură propoziție concisă, apoi lasă inima să răspundă într-un mod care funcționează pentru tine. Ca rezultat, intuiția ta se deschide și începe un dialog.

5. Încearcă să auzi un răspuns. Devino conștient de felul cum se simte corpul tău imediat ce pui întrebarea. Reține fiecare senzație: un val de pace, căldură, furnicături, țiuit în urechi și emoțiile care apar.

Fiecare învață și simte într-un mod unic. Nu există un mod corect sau incorect de a primi înțelepciunea inimii tale. Cheia este să știi ce funcționează cel mai bine pentru tine. Este important să-ți asculți corpul pentru a învăța cum dialoghează cu tine și pentru a lua cele mai bune decizii pentru tine și a face cele mai bune alegeri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *