Skip to content

Iertarea- rădăcinile nefericirii (The Most Important 1)

  • by
iertarea

Iertarea și rădăcinile nefericirii.

De ce este atât de dificil să ne dăm seama că dorința noastră de a descoperi vasul cu aur de la capătul curcubeului nu face altceva decât să ascundă că noi înșine suntem în același timp și curcubeul și aurul ?

Iertarea și egoul

Există atât de multe tentații în această lume pe care putem da vina pentru nefericirea noastră, pentru lipsa de bani sau de posesiuni materiale, cu care ne confruntăm. Dacă privim în jurul nostru, vedem oameni care au mai multe lucruri decât noi și care par mai fericiți decât suntem noi. Egoul nostru este cel care dorește să ne facă să credem că banii pot cumpăra fericirea.

Atunci când reușește să ne convingă că suntem o victimă, egoul nostru este cel mai fericit. Ultimul lucru pe care ar dori egoul nostru să-l credem este că avem de ales, că putem opta pentru a nu fi victime, că putem alege iubirea în locul fricii, că putem alege iertarea în locul amărăciunii, al resentimentelor și al judecăților critice.

A ierta nu este deloc greu de practicat dacă privim lumea prin ochii iubirii, căci atunci ni se pare evident că adevăratul răspuns pe care l-am căutat întreaga noastră viață se află în această perspectivă, și nu în convingerile egoului referitoare la lumea exterioară.

Sfatul egoului este întotdeauna să căutăm greșelile celor din jur, pornind de la premisa că noi avem întotdeauna dreptate, iar ceilalți greșesc întotdeauna.

Fericirea sau nefericirea noastră depinde de gradul în care acceptăm sau nu sfaturile egoului. Vinovăția și condamnarea ne împiedică să simțim iubirea, pacea interioară și fericirea.

A ierta este un proces de transformare

Decizia de a ierta șterge radical urmele dureroase ale trecutului. Decizia de a nu ierta pe cineva este o decizie de a suferi. Căci a ierta este cel mai puternic remediu vindecător din câte există.

Cu alte cuvinte, a ierta reprezintă decizia de a renunța la trecutul dureros, de a nu mai suferi, de a-ți vindeca inima și sufletul, de a te elibera de mânie și ură, de a renunța la dorința de a răni pe alții sau chiar pe tine însuți.

A ierta înseamnă să simți acea stare de compasiune, de blândețe și de dăruire care există întotdeauna în inima ta. Ea reprezintă cea mai sigură cale care conduce către pacea interioară și către fericire.

Prin iertare- ne ajută să primim tot ceea ce își dorește cu adevărat inima noastră. Ea ne scapă de teamă, de mânie și de durere.

A ierta este cea mai sigură cale de ieșire din întuneric și de întoarcere la lumină. Ne învață să scăpăm de umbrele trecutului, indiferent dacă aceste umbre ne-au aparținut nouă sau altor persoane.

Puterea iubirii și iertării

Puterea iubirii și a iertării poate da naștere unor miracole în viața noastră.

O minte incapabilă de a ierta este asociată cu probleme fizice , cum ar fi: durerile de cap, durerile de spate, durerile de ceafă, durerile de stomac, depresia, lipsa de energie, iritabilitatea, insomnia, frica, nefericirea, etc.

Mintea care nu iartă ne ascunde faptul că în acest fel noi ne închidem singuri în închisoarea mâniei și a urii, prin cramponarea de aceste emoții negtaive. Iertând pe cei din jur este primul pas către iertarea de sine.

Nu poți decât fie să ierți în totalitate, fie să nu ierți deloc, a ierta pe jumătate nu există.

Dacă dorim să învățăm valoarea iertării, noi trebuie să ne schimbăm sistemul de convingeri. Să renunțăm la convingerea egoului că trebuie să găsim neapărat pe cineva pe care să dăm vina atunci când în viața noastră merge ceva prost. Învinovățirea altuia nu ne aduce fericirea pe care ne-o dorim, la fel cum nu pot face acest lucru nici răzbunarea sau pedepsirea celor vinovați.

În loc să învinovățești, invocă grația lui Dumnezeu, rugându-l să te ajute să te ierți pe tine însuți , cât și pe ceilalți. Fă din iertare o practică zilnică. Cei care refuză să ierte, optează pentru suferință. Scopul iertării este de a ne elibera de trecut, de toate neânțelegerile și resentimentele pe care le avem față de alte persoane. Ea ne ajută să trăim mai plenar și mai fericiți în momentul prezent, căci prezentul fericit se extinde asupra unui viitor fericit.

A ierta este un proces continuu

Procesul iertării este unul continuu, nu o activitate pe care o practicăm o dată sau de două ori.

Incapacitatea de a ierta ne roade din interior ca un cancer, dând naștere unor tensiuni care ne afectează relațiile și care ne atacă organismul. Ea este un elixir universal care te face să te simți din nou întreg și te conduce către inima lui Dumnezeu către fuziunea cu acesta.

Ea ne ajută să trecem pe altă vibrație, cea a iubirii, iar iubirea este răspunsul la toate întrebările și problemele cu care ne confruntăm.

Dacă dorești să ierți o persoană , dar nu vrei să dai ochii cu ea, atunci scrie-i o scrisoare și exprimă-ți în ea toate sentimentele și apoi rupe-o sau arde-o. Funcționează ! Reaminteșteți faptul că ori de câte ori ierți pe altcineva, tu te ierți , de fapt, pe tine însuți.

Conștientizează faptul că atunci când ierți, nu înseamnă că ești de acord cu fapta comisă de acea persoană sau cu comportamentul ei agresiv. Ci că te-ai eliberat de acel resentiment și poți continua cu pace, dar și trebuie să te îndepărtezi de acea persoană.

Cât de mult durează procesul iertării? Totul depinde de sistemul de convingeri al fiecăruia. Dacă ești absolut convins că ea nu se va produce niciodată, nici nu se va produce.

Te-ar putea interesa și: Libertatea Iertării: tipuri și mituri despre iertare

Legea iertării- iertarea părinților

Cum să devii un canal de Lumină Divină: 10 caracteristici 

Simbolul Iertării este Fața lui Cristos

Imagine: www.pixabay.com

Comments are closed.