Skip to content

Din înțelepciunea lui Paulo Coelho (The Most important 1)

  • by
intelepciunea

Din înțelepciunea lui Paulo Coelho

Nu încerca întotdeauna să fii coerent. La urma urmei Sfântul Pavel a spus “Înţelepciunea lumii e nebunie în ochii lui Dumnezeu”. Să fii coerent e ca şi cum ţi-ai pune o cravată care se asortează cu ciorapii. Înseamnă să ai mâine aceleaşi opinii pe care cineva le are astăzi. Şi mişcarea planetelor? Unde e?

Aşa cum nu faci rău altora, schimbă-ţi părerea din când în când. Ai curajul să te contrazici pe tine însuţi fără să te simţi stânjenit. Este un drept al tău. Nu contează ce cred alţii – pentru că aşa văd ei lucrurile, în orice caz. Aşa că fii calm. Lasă universul să meargă înainte. Descoperă bucuria de a te surprinde pe tine însuţi. “Dumnezeu alege lucrurile nebune de pe pământ pentru a-i stânjeni pe înţelepţi” spunea Sf. Pavel.

Din înțelepciunea lui Paulo Coelho

“Foloseşte-te de fiecare binecuvântare pe care Dumnezeu ţi-a dat-o astăzi.
O binecuvântare nu poate fi păstrată. Nu există nici o bancă unde putem depozita binecuvântările primite şi să le folosim când vedem o ocazie.

Dacă nu le foloseşti, sunt iremediabil pierdute. Dumnezeu ştie că noi suntem artişti creativi când intră în vieţile noastre. Într-o zi ne dă lut să sculptăm, în alta pensule şi pânze sau un creion. Dar noi nu ştim să folosim lutul pentru a picta sau creionul ca să sculptăm. Fiecare zi are miracolul său.
Acceptă binecuvântările, lucrează şi creează micile tale opere astăzi. Mâine vei primi altele.”

“Multe persoane se tem de fericire. Pentru ca astfel de persoane să fie fericite în viaţă înseamnă să schimbe multe din obiceiurile lor – să-şi piardă simţul identităţii lor. Deseori avem rezerve faţă de lucrurile bune care ni se întâmpla. Nu le acceptăm, pentru că ne-ar face să ne simţim datori faţă de Dumnezeu.

Gândim: ”Mai bine să nu bem din cupa fericirii pentru că atunci când va fi goală vom suferi cumplit.”Din cauza acestei frici de a ne micşora nu reuşim să creştem. Din cauza fricii de plâns nu avem curaj să râdem.”

Paulo Coelho-înțelepciunea divină

“O răscruce este un loc sfânt. Acolo călătorul trebuie să hotărască. Iată de ce de obicei zeii dorm şi mănâncă la răscruci. Unde străzile se bifurcă, sunt concentrate două mari forţe–calea care va fi aleasă şi calea care va fi ignorată. Amândouă se transformă într-o singură cale, dar numai pentru puţină vreme. Călătorul se poate odihni, poate să doarmă puţin, şi chiar să-i consulte pe zeii care dorm la răscruce. Dar nimeni nu poate rămâne acolo pentru totdeauna: o dată făcută alegerea, trebuie mers înainte, fără să ne gândim niciodată la strada pe care am refuzat-o. Altfel, răscrucea va deveni un blestem.”


Ce este viața ?

”Viaţa este ca o mare cursă de ciclism, al cărei scop este a trăi propriul Destin Personal. La linia de plecare suntem toţi împreună, împărtăşind prietenie şi entuziasm. Dar, pe măsură ce cursa avansează, bucuria iniţială lasă locul provocării: oboseala, monotonia, îndoieli privind propriile abilităţi. Observăm că unii prieteni refuză să accepte provocarea – sunt încă în concurs, dar numai pentru că nu se pot opri în mijlocul străzii. Sunt mulţi ca ei. Aleargă aproape de nava– amiral, vorbesc între ei şi ating obiectivul. Ne dăm seama că ne distanţăm de ei; atunci trebuie să ne confruntăm cu singurătatea, surpriza din curbe necunoscute, şi problemele cu bicicleta. Sfârşim prin a ne întreba dacă merită efortul.
Da, merită. Nu abandona.”

Mesajele divine

”Viaţa nu înseamnă a da sau a primi sfaturi. Dacă avem nevoie de asistenţă, e mai bine să vedem cum rezolvă – sau nu reuşesc să rezolve – ceilalţi probleme lor. Îngerul nostru e întotdeauna prezent, şi deseori foloseşte buzele cuiva pentru a ne spune ceva. Dar de obicei ne ajunge în mod întâmplător, în general în momentul în care – dacă suntem atenţi – preocupările noastre ne împiedică să vedem miracolul vieţii. Trebuie să permitem îngerului nostru să ne vorbească în modul în care reuşeşte cel mai bine – când consideră necesar.

Sfaturile sunt o teorie a vieţii – şi practica e deseori cu mult diferită.”
https://paulocoelho.com/

Imagine: www.pixabay.com