Succesul In Viata De Brian Tracy (Important Life Lessons)

Cartea ”Succesul în viață”- Brian Tracy

”Una dintre cele mai importante lecţii pe care le-am învăţat în viaţă este că nimeni nu reuşeşte de unul singur. Cu toţii depindem de ceilaţi, pentru absolut orice”.- Brian Tracy

Cartea ” Succesul în viață” de Brian Tracy conţine o sinteză unică de idei, metode şi tehnici, adunate pentru prima dată la un loc. Totuşi, componentele individuale ale acestui sistem nu sunt noi; ele au fost învăţate şi reînvăţate de-a lungul întregii perioade de existenţă a omului. Aceste principii şi metode au fost testate şi s-au dovedit a fi valabile pentru milioane de bărbaţi şi femei, iar toate marile succese se bazează pe ele.

Integrând aceste idei şi metode în viaţa de zi cu zi vă veţi simţi mai fericiţi, mai sănătoşi şi mai încrezători în propriile forţe. Veţi simţi că sunteţi mai puternici, mai conştienţi de idealurile şi de ţelurile voastre. Veţi gândi mai pozitiv, mai optimist, veţi fi mai concentraţi pe ceea ce faceţi şi mai capabili să vă atingeţi scopurile. Veţi reuşi să comunicaţi mai bine cu oamenii importanţi din viaţa voastră, veţi avea mai mult succes în carieră si vă veţi simţi minunat în ceea ce vă priveşte.

Citind cartea ” Succesul în viață” veţi învăţa cum să eliberaţi uriaşul potenţial încă nedescoperit, ce zace în adâncul fiinţei voastre. Făcând exerciţiile ce însoţesc fiecare capitol, veţi obţine rezultate care va recompensa efortul pe care îl depuneţi. Viaţa voastră va merge pe calea succesului, a realizărilor şi a unei fericiri pe care poate n-aţi cunoscut-o niciodată.

În cartea sa ” Succesul în viață” Brian Tracy descrie viaţa asemeni unei combinaţii de încuietoare, dar care conţine mai multe cifre. Dacă descoperiţi combinaţia, uşa seifului se deschide pe loc. Nu e vorba de un miracol şi nici nu depinde de noroc. Nici măcar nu contează cine sunteţi, atâta timp cât aveţi cifrele potrivite. Tot aşa există si o combinaţie de gânduri şi acţiuni care vă vor permite să realizaţi aproape tot ceea ce vă doriţi – şi puteţi găsi combinaţia ideală, dacă o căutaţi.

Care este secretul succesului?

Cartea ”Succesul în viață”- Brian Tracy

Sănătatea, bunăstarea, fericirea, succesul şi pacea interioară sunt supuse aceluiaşi principiu. Dacă faceţi lucrurile potrivite, în modul potrivit, veţi obţine rezultatele dorite. Dacă puteţi stabili cu exactitate ce anume vă doriţi, puteţi afla cum au obţinut alţii acelaşi lucru înaintea voastră. Apoi, dacă faceţi exact aceleaşi lucruri pe le-au făcut şi ei, obţineţi aceleaşi rezultate pe care le-au obţinut aceştia.

Acest „secret al succesului” este atât de simplu, încât foarte mulţi oameni îl ignoră. Puteţi avea absolut tot ce vă doriţi, dacă vă doriţi cu adevărat şi dacă sunteţi gata să perseveraţi suficient de mult, pentru a face ceea ce alţii au făcut înaintea voastră ca să obţină lucruri similare.

Cândva, Goethe a scris: „Natura nu ştie de glumă; ea este întotdeauna sinceră, întotdeauna serioasă; are mereu dreptate, iar erorile si rătăcirile îi aparţin întotdeauna omului. Pe omul incapabil să o aprecieze îl dispreţuieşte; ea i se supune si îşi dezvăluie secretele numai celui capabil, pur si autentic.”

Oamenilor fără succes le este greu să înţeleagă această idee, deoarece sunt obişnuiţi să caute, în exterior, explicaţii pentru ceea ce li se întâmplă în viaţă. Dar dovada se află pretutindeni în jurul nostru. Oriunde priviţi, vedeţi oameni din toate categoriile – tineri si vârstnici, de culoare şi albi, educaţi şi needucaţi – realizând lucruri extraordinare şi contribuind semnificativ la progresul societăţilor în care trăiesc.

Cartea  ” Succesul în viață” adună la un loc tot ceea ce s-a descoperit mai bun în legătură cu realizarea individuală, într-un limbaj simplu, deloc complex sau sofisticat, gata să fie pus în practică. Sistemul prezentat vă oferă combinaţiile închizătorilor pentru toate domeniile vieţii voastre.

„De ce unii oameni au mai mult succes decât alţii?”

Cartea ”Succesul în viață”- Brian Tracy

Trăim într-o perioadă a realizărilor. Niciodată nu au realizat oamenii mai multe lucruri în domenii diferite, decât realizează în zilele noastre. Mulţi oameni obţin succesul într-un ritm mai rapid decât în orice altă perioadă din istorie. Niciodată nu au existat mai multe ocazii de a vă transforma visele în realitate decât există astăzi.

Această carte vă va arăta cum să vă îmbunătăţiţi viaţa, cum să vă atingeţi scopurile şi cum să vă folosiţi întregul potenţial pentru a avea succes şi fericire. Indiferent cine sunteţi şi care este situaţia voastră, aveţi în voi, chiar acum, capacitatea să realizaţi mai mult decât oricând înainte. Aveţi potenţialul de a vă depăşi toate nivelurile anterioare de realizare. Puteţi fi, avea şi face mai mult decât v-aţi imaginat vreodată. Tot ceea ce trebuie să faceţi este să învăţaţi cum, iar apoi să aplicaţi practic ceea ce aţi învăţat.

Cele șapte componente ale succesului

Orice aţi dorit vreodată, sau orice factor pe care îl consideraţi important pentru fericirea voastră poate fi plasat în unul din cele şapte componente. Aceste şapte componente ale succesului sunt compatibile cu tot ceea ce s-a scris sau s-a descoperit despre succes şi fericire. Ele caracterizează viaţa şi realizările tuturor oamenilor de succes. Ele includ tot ceea ce v-aţi fi putut dori vreodată.

 Viaţa voastră ideală este un amestec al acestor şapte componente, combinate astfel încât să vă facă fericiţi în orice moment. Definind succesul sau fericirea voastră, în funcţie de una sau mai multe dintre aceste şapte componente, vă creaţi o ţintă clară pe care să o atingeţi.

Continuare aici

Cartea ”Succesul în viață”- Brian Tracy

Cele şapte legi ale controlului mental

Astăzi, mai mult decât oricând, există informaţie practică tot mai abundentă despre cum să obţii succesul în orice domeniu. Totuşi, la sfârşitul unei vieţi de muncă, doar 5% din populaţie este independentă financiar. Mai mult de 80% din oameni ar prefera să facă altceva, iar 84% susţin că munca pe care o prestează se află mult sub valoarea potenţialului lor. Doar 5% sunt de părere că se folosesc de capacitatea lor maximă în munca pe care o desfăşoară.

1. Legea controlului

Legea controlului afirmă că vă simţiţi bine în ceea ce vă priveşte, în măsura în care simţiţi că aveţi control asupra propriei vieţi – şi că sunteţi nemulţumiţi de voi înşivă, în măsura în care simţiţi că nu vă puteţi controla viaţa, sau că sunteţi controlaţi de vreo forţă, persoană sau influenţă externă.

Această lege, sau principiu, este bine cunoscută în psihologie. Ea se numeşte teoria „centrului de control”, în general, se cunoaşte faptul că stresul, anxietatea, tensiunea şi afecţiunile psihosomatice survin la persoanele care simt că nu deţin control asupra vieţii lor, sau asupra unei părţi importante din viaţa lor.

Continuare articol aici

Conceptul de sine-Sunteți ceea ce sunteți și unde sunteți

Cartea ”Succesul în viață”- Brian Tracy

Conceptul de sine reprezintă mulţimea credinţelor pe care le aveţi faţă de propria persoană si faţă de fiecare părticică din viaţa si din lumea voastră. Ea este „Programul măiestriei supreme” al computerului din subconştientul vostru. Potrivit Legii credinţei, convingerile determină realitatea înconjurătoare. Deoarece întotdeauna priviţi lumea printr-un filtru de prejudecăţi, format de structura voastră de credinţe.

 Conceptul de sine, sistemul vostru de credinţe, precede şi determină performanţele şi comportamentul vostru din fiecare moment al vieţii. Întotdeauna aveţi un comportament compatibil cu conceptul de sine, compatibil cu mulţimea credinţelor pe care le-aţi acumulat, începând din copilărie.

Continuare aici

Critica distructivă sabotează succesul

Cartea ”Succesul în viață”- Brian Tracy

Critica distructivă este unul dintre cele mai nocive comportamente umane. Ea scade stima faţă de sine, creează o imagine de sine deficitară şi subminează performanţa individuală în tot ceea ce încercăm să facem. Critica distructivă afectează încrederea în sine, astfel încât persoana respectivă se simte inferioară, tensionată şi greşeşte ori de câte ori începe să facă un lucru pentru care a fost criticată în trecut. E posibil ca ea să renunţe să mai încerce şi va evita să mai conlucreze.

Un părinte obişnuit îşi critică copilul de opt ori, până să-l laude o dată.

În încercarea lor de a le îmbunătăţi comportamentul, părinţii îşi critică copiii fără să se gândească. Dar se întâmplă exact invers. Deoarece critica distructivă subminează stima de sine a copilului şi scade calitatea conceptului despre sine, eficienţa va descreşte, în loc să crească. Performanţele copilului scad, nu se îmbunătăţesc.

Continuare aici

Arta de a fi părinte- ce înseamnă cu adevărat ?

Cartea ”Succesul în viață”- Brian Tracy

Cel mai important rol de părinte este să vă iubiţi, să vă îngrijiţi copiii şi să dezvoltaţi în ei sentimente de respect de sine si de încredere în ei înşişi. Dacă va creşteţi copiii făcându-i să aibă o părere bună despre ei înşişi, dacă îi educaţi în aşa fel încât să fie independenţi şi să vrea să cucerească lumea întreagă, atunci v-aţi îndeplinit responsabilitatea în cel mai bun sens cu putinţă.

Cel mai important rol de părinte

Invers, dacă le oferiţi copiilor voştri toată bunăstarea materială, dar îi educaţi în aşa fel încât să le lipsească încrederea si respectul de sine, aţi eşuat în rolul vostru de părinte.

Un adult obişnuit petrece, probabil, cincizeci de ani încercând să depăşească primii cinci ani din viaţa sa. Abraham Maslow ne-a învăţat că există două tipuri de necesităţi pe care ne străduim din răsputeri să ni le satisfacem. Acestea sunt nevoia de a ne împlini potenţialul, nevoia noastră „existenţială”, şi nevoia de a compensa deficienţele de care suntem conştienţi.

Continuare aici

Copiii de succes și respectul de sine la copii

Dr. David McClelland, de la Harvard, autor al cărţii ”The Achieving Society” (Societatea celor care au succes), si-a petrecut mulţi ani cercetând arta de a fi părinte. Cât şi modul în care stilul fiecărui părinte afectează motivaţia copiilor de a realiza ceva. El a constatat că în familie există două trăsături de bază care produc oameni de mare succes. Adică băieţi şi fete care încep să realizeze lucruri de valoare, încă de când sunt adolescenţi, sau abia trecuți de douăzeci de ani.

1. Atitudinea democratică.

Prima caracteristică a familiei şi a stilului de a fi părinte care produce oameni de succes este o atitudine democratică. Părerile copiilor sunt solicitate şi respectate, încă de la o vârstă fragedă, copiii sunt încurajaţi să participe la deciziile familiei. Ei sunt întrebaţi ce anume gândesc si ce simt. Părerea lor este studiată cu atenţie. Nu întotdeauna opiniile copiilor sunt urmate, însă gândurile şi ideile lor sunt preţuite. Întreaga familie îşi face timp să discute şi să ia decizii împreună.

Continuare aici