Idei Importante Din Cele 17 Principii Ale Succesului

17 principii ale legii Succesului- Napoleon Hill

Principalul scop al Legii Succesului este să stimuleze facultățile imaginative ale creierului astfel încât ele să creeze imediat idei noi, care pot fi de folos în orice situație de urgență în viață.

Când poți obține tot ce vrei fără a încălca drepturile altora, atunci deții puterea… singura putere adevărată.

Acest curs elementar prezintă principiile simple prin care o astfel de putere a fost dobândită de cei care au devenit oameni de succes – ba chiar au atins un succes incredibil. Aceste principii sunt nu inestimabile pentru afaceri, ci vor fi productive din punct de vedere financiar în rezolvarea problemelor tale economice, indiferent de domeniul tău de activitate.

Factorii prin care puterea poate fi obținută și folosită în armonie cu definiția de mai sus sunt șaptesprezece la număr:

1.Mintea Supremă

2.Importanța unui scop clar

3.Încrederea în sine

4.Obiceiul de a economisi

5.Inițiativă și leadership

6.Imaginația

7.Entuziasmul

8.Autocontrolul

9.Obiceiul de a face mai mult decât ești plătit să faci

10.O personalitate plăcută

11.Gândirea precisă

12.Concentrarea

13.Cooperarea

14.Să știi cum să profiți de un eșec

15.Toleranța

16.Regula de Aur pentru obținerea cooperării

17.Obiceiul menținerii sănătății

Mintea Supremă

Principiul Minții Supreme poate fi definit astfel: o minte combinată, ce constă din uniunea a două sau mai multe minți individuale care lucrează în perfectă armonie, cu un scop clar.

Reține definiția succesului, rezultatul aplicării puterii, și vei înțelege mai repede sensul sintagmei „Minte Supremă“. Va deveni imediat clar că un grup format din două sau mai multe minți care lucrează în armonie și sunt perfect coordonate poate crea putere din abundență.

Orice tip de succes este dobândit prin aplicarea puterii. Totuși, punctul de început poate fi descris ca o dorință arzătoare de a realiza ceva anume, de a atinge un obiectiv bine definit.

Așa cum stejarul, în stadiul său de embrion, doarme în interiorul ghindei, succesul are la început forma unei dorințe intense. Din dorințele puternice se dezvoltă forțele motivaționale care îi fac pe cei ambițioși să nutrească spe­ranțe, să conceapă planuri, să devină curajoși și să-și stimuleze mințile până la atingerea unui grad foarte ridicat de acțiune în direcția unui plan sau scop clar.

17 principii ale legii Succesului- Napoleon Hill

Dorește-ți intens, nu dori pur și simplu

Dorința intensă este deci punctul de pornire pentru orice realizare umană. În inima dorinței sălășluiesc anumiți stimuli, prin care dorința se transformă în flacăra fierbinte a acțiunii. Acești stimuli sunt cunoscuți și vor apărea mai târziu într-o listă care face parte din filosofia Legii Succesului descrisă în această carte.

S-a spus, și nu fără îndreptățire, că oricine poate dobândi orice, în limitele rezonabilului, dacă-și dorește suficient de tare! Oricine este capabil să-și stimuleze mintea pentru a atinge un stadiu intens al dorinței este, de asemenea, capabil să facă foarte multe în încercarea de a împlini respectiva dorință. Trebuie să amintim că dorința intensă nu este echivalentă cu dorința simplă. Dorința simplă este o formă pasivă a voinței. Doar dorința intensă va face ca forțele acțiunii, capabile de a impulsiona, să crească, ajutându-l pe om să-și făurească planuri și să le pună în practică. Cei mai mulți oameni nu trec dincolo de stadiul dorinței simple.

17 principii ale legii Succesului- Napoleon Hill

Factorii motivanți ai puterii

Una sau mai multe dintre următoarele forțe motivaționale fundamentale – stimulii menționați mai sus – constituie punctul de pornire al oricărei realizări omenești notabile:

1.Instinctul de autoconservare

2.Dorința de contact sexual

3.Dorința de câștig financiar

4.Dorința vieții după moarte

5.Dorința de faimă, de a avea putere

6.Impulsul iubirii (separat și diferit de dorința de sex)

7.Dorința de răzbunare (o caracteristică a minților nedezvoltate)

8.Dorința de răsfățuri egocentrice

Oamenii se folosesc de obicei de o mare putere când sunt impulsionați de una sau mai multe dintre aceste opt motivații fundamentale. Forțele imaginative ale minții umane devin active numai când sunt stimulate de un motiv bine definit.

Maeștrii vânzărilor au descoperit acest lucru. În lipsa acestei descoperiri, nimeni nu poate ajunge un maestru al vânzărilor.

Ce înseamnă vânzările, de fapt? Înseamnă prezentarea unei idei, a unui plan sau a unei sugestii care îi oferă potențialului cumpărător un motiv puternic pentru a face o achiziție. Vânzătorul priceput nu îi cere niciodată cumpărătorului să cum pere fără să-i prezinte un motiv bine definit pentru care ar trebui să cumpere.

Simpla cunoaștere a mărfii sau a serviciului oferit nu este suficientă pentru a asigura succesul vânzării.

Sursa : ”Scara magică spre succes”- Napoleon Hill

1 commento su “Idei Importante Din Cele 17 Principii Ale Succesului”

  1. Pingback: Scara magică spre succes- Napoleon Hill - Viața în cuvinte

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato.