10 Reguli de viață pentru a trăi în echilibru și armonie.
ECHILIBRUL, este starea cea mai apropiată pentru a primi – sănătate, succes, frumuseţe, reuşită – pentru că ne aduce tot mai aproape de acea pace interioară, care înseamnă încredere în Dumnezeu şi în planul divin.
ARMONIA derivă din echilibru şi presupune înţelegerea şi acceptarea faptului că tot ceea ce se întâmplă în Univers are un sens divin, în funcţie de ceea ce emitem. A fi în ARMONIE cu Universul înseamnă acceptarea Legii Karmei si înţelepciunea de a şti că ceea ce vine către noi, este un răspuns divin la faptele noastre şi nu vina celor din jur– atunci apare acea seninătate şi încredere care ne scapă de frică si de închistare.
10 Reguli de viață
Există 10 reguli de viaţă, pe care le primim la naştere, dar pe care le uităm pe parcurs, tocmai pentru a le “câştiga” din nou singuri, prin meritul personal:
1 – Vei primi un corp al tău, unic. Chiar dacă îţi iubeşti corpul sau nu, este al tău pentru toată viaţa, asa ca acceptă-l. Ceea ce contează este interiorul tău.
2 – Vei primi lecţii, fie că vrei sau nu. Viaţa reprezintă o experienţă continuă de învăţare, fiecare zi aducând oportunităţi de a învăţa mai mult. Învăţarea acestor lecţii reprezintă cheia către descoperirea si împlinirea propriei tale vieţi.
3 – Nu există greşeli, există doar lecţii. Evoluţia ta catre înţelepciune este un proces de experimentare, încercare si greşeală, aşadar inevitabil lucrurile nu vor merge întotdeauna conform planului, sau nu vor ieşi exact asa cum vrei tu. Compasiunea este remediul pentru judecata aspră, atât a noastră cât şi a celorlalţi. A ne comporta etic, păstrându-ne integritatea si umorul – in special capacitatea de a râde de sine şi de propriile greşeli – confirmă faptul că greşelile sunt doar lecţii pe care trebuie să le învăţăm.
10 Reguli de viață
4 – Lecţia se repetă până când este învăţată. Ceea ce se manifestă ca probleme, provocări, neplăceri şi frustrări sunt lecţii – acestea se vor repeta până cand le vom accepta si învăţa. Conştientizarea şi abilitatea fiecăruia de a face schimbări sunt elemente necesare pentru învăţarea acestei reguli. Fundamentală este, de asemenea, acceptarea faptului că nimeni nu este o victimă a circumstanţelor sau a sorţii – cauzele trebuie recunoscute. Altfel spus, totul se întâmplă raportat la modul nostru de a fi şi la comportament. A învinovăţi pe altcineva pentru propriile probleme este un mod de a scăpa şi de a nega; fiecare este responsabil pentru pentru ceea ce i se întâmplă.
5 – Învăţarea este un proces continuu. Cât trăim învăţăm. Intră în ritmul vieţii, nu i te împotrivi. Asumă-ţi angajamentul de a invăţa şi de a schimba – fii suficient de umil pentru a-ţi recunoaste propriile slabiciuni si îndeajuns de flexibil pentru a te adapta, pentru că rigiditatea va nega libertatea noilor posibilităţi.
6 – ACOLO nu înseamnă mai bine decât AICI. Celaltă parte a dealului s-ar putea sa fie mai verde decat a ta, dar existenţa ta acolo nu garantează fericirea eternă. Fii recunoscator şi bucură-te de ceea ce ai şi de călătoria ta. Apreciază mai bine ceea ce este bun in viaţa ta, decât să acumulezi lucruri care nu te vor conduce către fericire. Trăirea în prezent te ajută să obţii pacea.
10 Reguli de viață
7 – Ceilalţi sunt oglinzi care te reflectă pe tine. Iubeşti sau urăsti ceva la o persoană raportat la ceea ce iubeşti sau urăşti la tine. Fii tolerant, acceptă-i pe ceilalţi asa cum sunt şi străduieşte-te sa conştientizezi; încearcă să te înţelegi şi să percepi obiectiv propria ta persoană, gândurile şi sentimentele tale. Experienţele negative sunt oportunităţi de a vindeca rănile pe care le ai. Ajută-i pe ceilalţi şi astfel te vei ajuta pe tine. Unde ai fost incapabil să îi ajuti pe ceilalţi, este un semn că nu răspunzi corespunzător propriilor tale nevoi.
8 – Ce se intamplă cu viaţa ta este alegerea ta. Deţii toate uneltele şi resursele de care ai nevoie. Ceea ce faci cu ele depinde de tine. Asumă-ţi responsabilitatea asupra ta. Învaţă sa renunţi atunci când nu poţi schimba lucrurile. Nu te enerva, gândurile amare îţi întunecă mintea. Curajul este în fiecare dintre noi, foloseşte-l atunci când trebuie să faci ceva bun pentru tine. Cu toţii avem o putere înnăscută şi un spirit aventuros, pe care ar trebui să le folosim pentru a îmbrăţişa ceea ce urmează.
9 – Răspunsurile sunt la tine. Ai încredere în instinctele şi în sentimentele tale, chiar dacă le auzi ca pe o voce slabă sau dacă apar ca o sclipire de moment. Ascultă-ţi sentimentele ca şi cum ar fi sunete. Vezi, auzi şi ai încredere. Foloseşte inspiraţia înnăscută.
10 Reguli de viață– Vei uita toate acestea la naştere. Toţi ne naştem cu aceste capacităţi – primele noastre experienţe ne conduc într-o lume fizică, departe de sentimentele noastre, acestea devenind nehotărâte, cinice şi lipsite de credinţă si încredere.
Importanța acestor reguli de viață
Cele 10 Reguli de viață nu sunt porunci, ele sunt adevăruri Universale care se aplică tuturor. Când te rătăceşti, apelează la ele. Ai încredere în puterea spiritului. Aspiră către înţelepciune – aceasta este cea mai înaltă încercare a vieţii şi nu accepta limite în afara acelora impuse de tine!
Dacă putem asimila şi folosi în viaţa noastră Cele 10 Reguli de viață, înseamnă că am ajuns la acel nivel de înţelepciune care ne oferă acces, prin echilibru, la tot ceea ce ne-am putea dori. Atunci când înţelegem că ceea ce primim este consecinţa faptelor noastre, apare acel echilibru care ne aduce, cu generozitate, ceea ce ne-am putea dori.
Articole asemănătoare:
1 Legile Divine-miracolele există
Recunoscător prin Legea Recunoștinței
https://viata-mai-buna.ro/blog/norocul/