Skip to content

Rugăciunea divină eficientă ca lucrare spirituală- New 1

  • by
rugaciunea

Rugăciunea divină eficientă ca lucrare spirituală. Rugăciunea este dialogul permanent cu Dumnezeu. Ea este procesul prin care o persoană se golește de ceea ce crede că știe și capitulează în fața misterului oferit de moment.

Rugăciunea nu înseamnă a-i cere lui Dumnezeu anumite lucruri și rezultate. Cererea înseamnă exact asta: a cere. Cum te simți atunci când ți se cere ceva ? Cum crezi că se simte Dumnezeu ?

Rugăciunea și recunoașterea fricilor

Dacă doriți ca rugăciunile voastre să fie eficiente, abordați-l pe Dumnezeu ca pe un păinte iubitor, ca pe Tata sau Mama. Spuneți-i ce gândiți și ce simțiți. Recunoașteți-vă fricile și prejudecățile și cereți să fiți întăriți, pentru a trece dincolo de ele. Cereți să vedeți dincolo de ideile voastre preconcepute și de prejudecățile voastre și să vă deschideți spre adevăr. Cereți să învățați lecția pe care o aduce situația respectivă. Cereți îndrumare, sprijin, ajutor, eliberare de suferință. Cereți binele cel mai înalt al tuturor celor implicați. Apoi stați liniștiți și rămâneți alături de El.

Lăsați mintea să se unească cu mintea Lui. Lăsați-vă inima să se deschidă spre iubirea Lui.

Părinții voștri divini au răspuns la dilema voastră. Nu e nevoie decât să vă deschideți către ea- și soluția va apărea în inima voastră. Veți ști că aceasta este soluția deoarece ea cinstește pe toată lumea ,deoarece ea rezolvă conflictele interne. Veți ști că acesta este răspunsul deoarece inima voastră va fi înălțată. Energia și optimismul se vor întoarce în viața voastră. Veți respira mai liberi.

Rugăciune și îndrumarea

Rugăciunea este gestul vostru de deschidere, de încredere, de cerere de ajutor. Îndrumarea este răspunsul Lui. Ea vă aduce mângâiere, limpezime și pace.

Dacă știți deja care este răspunsul, sau care ar trebuie să fie, atunci nu vă puteți ruga cu adevărat. Rugăciunea vine din locul unde nu cunoașteți nimic. Ori de câte ori vă rugați și nu vi se răspunde la rugăciune, aceasta se întâmplă fie pentru că ați pretins ceva, fie pentru că nu ați capitulat mental sau emoțional. V-ați cramponat de rănile și opiniile voastre în loc de a le da lui Dumnezeu. Sau ați respins răspunsul lui Dumnezeu deoarece el nu era conform așteptărilor voastre.

Rugăciunea care are succes

Dacă prin rugăciune căutați validarea percepțiilor ego-ului vostru, veți fi dezamăgiți. Dacă-l veți întreba pe Dumnezeu, El vă va spune adevărul. El nu vă va spune ceea ce vreți să auziți.

O rugăciune care are succes vă duce întotdeauna într-o stare spirituală în care inima și mintea sunt mult mai deschise decât erau înainte. Ea vă ajută întotdeauna să vedeți lucrurile altfel, cu mai multă generozitate, într-un mod mult mai expansiv. Ea nu este niciodată de acord cu limitările voastre, cu judecățile voastre și nici nu aduce justificări nevoii voastre de atac sau supărare.

Prin rugăciune primim darurile lui Dumnezeu

Rugăciunea este o deschidere din partea voastră de a primi darurile lui Dumnezeu. Ea este o deschidere către iubirea necondiționată a lui Dumnezeu pentru voi. Ea este o deschidere către acceptarea voastră necondiționată din partea lui Dumnezeu, așa cum sunteți.

Când intrați în templul rugăciunii, sunteți extraordinar de binecuvântați. Nu puteți ieși din templu având sentimente negative față de alții sau față de voi înșivă. Asta deoarece, atunci când intrați, capitulați și, capitulând, vă spălați de toate prejudecățile și judecățile pe care le emiteți despre voi înșivă și despre alții.

Puteți să vă rugați ? Iată o întrebare foarte bună !

Vreți să capitulați și să renunțați la ceea ce credeți că știți ? Vreți să acceptați posibilitatea că poate exista un mod mai înalt de a percepe starea vieții voastre ? Dacă nu, atunci acceptați acest adevăr. Nu vă forțați să vă rugați. Așteptați până sunteți pregătiți. Atunci rugăciunea voastră va fi întreagă. Atunci vă veți deschide către înțelepciunea și grația lui Dumnezeu.

Sursa: Evanghelia după Iisus- Paul Ferrini

Citește și: Prietenie cu Dumnezeu– Neale Donald Walsh