Skip to content

Programarea Ego-ului pentru a funcționa în lume (With Love 1)

  • by
programarea ego

Programarea Ego-ului pentru a funcționa în lume: avem nevoie de un Ego pentru a funcționa ca oameni, avem nevoie de senzația de ”eu”.

Programarea Ego-ului: sensul Ego-ului

Odată ce ai intrat în corp şi respiri prima dată, eşti viu – şi eşti om! Dar nu întotdeauna vă simţiţi prea grozav la început. Naşterea este traumatizantă pentru majoritatea sufletelor.

Cu cât naşterea a fost mai dificilă, cu atât copilul este mai afectat de acea experienţă, dar naşterea este dificilă pentru orice suflet. Este un şoc enorm să vii dintr-un tărâm de lumină şi iubire în acest plan dens.

Prin densitate se are în vedere faptul că planul terestru vibrează la o frecvenţă mult mai mică decât dimensiunile non-fizice. Ceea ce înseamnă că sentimentul de separare de Sursă este mai mare. Vă simţiţi separaţi şi singuri, deconectaţi, aşa nu v-aţi simţit niciodată în dimensiunile superioare. Indiferent de câtă iubire ai primi la venirea pe lume, ea nu se poate compara cu iubirea pe care o simţeai acolo de unde ai venit.

Pe măsură ce creşteţi, căpătaţi sentimentul că sunteţi separaţi de mama voastră, de ceilalţi membri ai familiei şi de mediul înconjurător. Vă dezvoltaţi un ego. Această dezvoltare este necesară şi are loc foarte devreme. Aveţi nevoie de un ego pentru a funcţiona în lume; aveţi nevoie de senzaţia de „eu”. Însă programarea egotică care vă oferă această senzaţia de „eu” vă programează, de asemenea, cu frică şi cu senzaţia că mereu lipseşte câte ceva, că nu aţi fi suficient de buni sau că nu posedaţi destul, precum şi cu o dorinţă nesăţioasă de mai mult şi de mai bine, aşa cum defineşte ego-ul binele.

Programarea Ego-ului este negativă

Programarea egotică este foarte limitativă şi negativă, motiv pentru care viaţa pe Pământ pare atât de dificilă. Ea este cauza suferinţei, nu neapărat ceea ce vi se întâmplă. Eşti programat să ai un ego, o voce în capul tău, care îţi spune poveşti înfricoşătoare şi neadevărate despre tine şi despre viaţă. Eşti programat să crezi că ai fi mai limitat decât eşti şi că ai fi în pericol iminent.

Însuşi ego-ul face ca planul terestru să fie atât de dens. A fost proiectat tocmai în scopul de a produce dificultăţi. Această lume este una dintre cele mai provocatoare, şi nu din greşeală. Ego-ul este o programare, iar această programare este specifică planetei respective.

Tot programarea egotică este responsabilă pentru emoţiile voastre negative: frica, ura, furia, amărăciunea, gelozia, ruşinea, invidia, autocompătimirea şi tristeţea. Constituţia voastră emoţională este, de asemenea, specifică doar Pământului. Toţi cei care se întrupează aici învaţă despre această formă de ego şi despre emoţiile pe care le generează. Toţi învaţă să depăşească limitările şi emoţiile negative generate de programarea lor egotică.

Mai întâi, ca şi copil, dezvolţi un ego, iar apoi, pe măsură ce te maturizezi, înveţi să îţi controlezi ego-ul şi negativitatea sa. Apoi, mai târziu, evoluând spiritual, înveţi să transcenzi ego-ul.

Adevărul este că tu nu eşti programarea ta; tu eşti cel ce este conştient de vocea din capul tău. Nu eşti ceea ce crezi despre tine sau ceea ce cred ori spun alţii despre tine. Acela este sinele fals, ce te face programarea să crezi despre tine. Adevăratul sine este cel ce este conştient. Este ceea ce s-a întrupat. Este scânteia din sufletul tău mai mare, acea scânteie care a decis să vină aici şi să aibă această experienţă limitativă şi dificilă pe Pământ pentru a spori în înţelepciune şi iubire.

Până când nu vei deveni conştient de cine eşti cu adevărat, ego-ul tău, prin vocea din cap, îţi va conduce viaţa în cea mai mare parte a timpului. Aceasta este situaţia în care, fără îndoială, te-ai aflat, în cele mai multe dintre vieţile anterioare. Nu ai fost conştient de cine eşti cu adevărat până la un anumit moment al evoluţiei tale, cum este acesta de acum, când ai devenit conştient.

Instrument al Harului sau generator de karmă ?

Este nevoie de sute, chiar mii de vieţi pentru a ajunge în acest punct al evoluţiei în care devii conştient de programarea care te-a făcut să crezi că ai fi altceva decât ceea ce eşti în realitate. Ce viaţă remarcabilă este aceea în care apare această înţelegere! Eşti, în sfârşit, liber să alegeţi dintr-o voinţă superioară, nu mai eşti aruncat încoace şi încolo de voinţa ego-ului. Acum, voinţa sufletului tău, cunoscută şi sub numele de voinţa Tatălui, începe să acţioneze mai natural prin tine, iar tu devii un instrument al Harului, în loc de a fi doar un generator de karmă.

Odată ce realizezi adevărata ta natură, viaţa este mult mai uşoară şi te simţi mult mai bine. Nu mai eşti la mila emoţiilor negative şi a alegerilor proaste care rezultă din ele. Unii dintre voi, dintr-un mare curaj şi din dorinţa de a servi, vor alege în continuare să trăiască mari provocări. Dar chiar şi atunci, datorită conexiunii cu sufletul, veţi avea puterea de a depăşi aceste provocări şi veţi ieşi din ele mai înţelepţi, mai puternici şi mai plini de compasiune.

Sursa: Gina LakeCycles of the Soul, Death and Beyond (Ciclurile Sufletului, Moartea și dincolo de ea)

Te-ar putea interesa și: Reâncarnarea este foarte importantă pentru suflet

Ghizii spirituali ne ghidează prin intuiție

Sufletul este o scânteie din Dumnezeu

Puterea Gândului- Omraam Mikhael Aivanhov

Imagine: www.pixabay.com