Skip to content

Din tezaurul cunoștințelor divine (With Love 1)

  • by
din tezaurul cunostintelor divine

Din tezaurul cunoștințelor divine. Privește cu inima, ascultă cu inima -și vei auzi Vocea lui Dumnezeu, vei vedea „Soarele lui Dumnezeu”,strălucind la infinit!

Din tezaurul cunoștințelor divine: Dumnezeu

Dumnezeu este Tatăl și Mama tuturor oamenilor. El creează totul prin Puterea Sa pentru a asigura viața ființelor vii.

Dumnezeu este unul. În întreg toate Sufletele Divine vorbesc în acord – ca o singură Gură. Dumnezeu nu a părăsit lumea, El este aici. El continuă să creeze în mod constant – prin Voia Sa. Nimic nu există fără El! El este asemănător cu nesfârșitul Ocean al Luminii Vie, Soarele, cu dimensiuni infinite .Cel care a văzut această Lumină a atins Adevărul.

Din tezaurul cunoștințelor divine: Perfecţiune

Dumnezeu este Perfect. Dar Perfecțiunea Lui nu este deloc o imuabilitate moartă. Dimpotrivă: Viața Lui constă în dezvoltare continuă! Toți cei care realizează Unitatea cu Creatorul, determină faptul că Conștiința Divină crește! Omul poate atinge Perfecțiunea Divină, pentru că asta și-a dorit Însuși Creatorul! A deveni un Om Perfect înseamnă a câștiga asemănare cu Creatorul și a te dizolva în El.

Din tezaurul cunoștințelor divine: Lumina

Marea Lumină Primordială este ca Aerul Libertăţii. Cel care respiră această Lumină cunoaște Infinitul Adâncurilor!  Lumina se îmbină cu Lumina .

Întunericul atrage întunericul în sine…  Cei care aparțin întunericului fug de Lumină … Este întuneric acolo unde lipsește Lumina . Întunericul domnește acolo unde Iubirea Divină a fost uitată.

Cunoaște puterea luminii!

Alegerea dintre întuneric și Lumină este a ta. Dar amintiți-vă că numai Lumina există în sine! Întunericul este doar absența Luminii . Transformă-te într-un Om al Adevărului și Lumina ți se va dezvălui. Găsește Iubirea în inima ta – și vei rămâne în Lumină! Lumina poate deveni Casa ta. Dar acest lucru va deveni posibil numai după ce te vei transforma în Iubire.

Soarele răsare dimineața și apune seara, dar pentru cine îl cunoaște pe Dumnezeu, Soarele lui Dumnezeu strălucește mereu. Chiar și în întunericul nopții, Soarele Nestingher al lui Dumnezeu strălucește pentru cei care Îl cunosc!

Din tezaurul cunoștințelor divine: Inima

Inima spirituală a unei persoane este un loc în care două lumi se pot întâlni: cea pământească și cea superioară. Inima spirituală a omului este poarta către Inima lui Dumnezeu – Creatorul. Singura Flacără a Iubirii poate uni inima spirituală a unei persoane – și Inima lui Dumnezeu!

Dumnezeu vorbește celor care sunt în tăcerea inimii. Dar ea nu este doar tăcere. Absența vorbelor inactive este doar prima lecție a tăcerii. Tăcerea adevărată este cunoscută în spațiul din interiorul unei inimi spirituale dezvoltate, plină de Iubire. Când sufletul este în confuzie, devine tulbure și greu.

Când pacea domnește în suflet, claritatea domnește în el. Pentru a obține puritatea și liniștea sufletului, este necesară puritatea intențiilor și gândurilor, precum și liniștea sufletească. Poți învăța liniștea minții doar dându-o puterii inimii spirituale.

Inima spirituală a unei persoane trebuie să devină rafinată și uriașă, ca Raiul. Numai atunci o persoană poate deveni ca Creatorul și poate trece prin porțile Casei Sale. Dumnezeu vine întotdeauna la chemarea celor care Îl iubesc. Cheamă-L astfel:

”Domnul lumii! Inima mea iti apartine! Tu ești Tandrețea Iubirii Tatălui și a Mamei pentru cel care Te cunoaște în inima lui! Cei care nu te cunosc rămân orfani, chiar dacă au părinți… O înghițitură de apă pentru cei însetați – chiar și doar Numele Tău este! Vino în inima mea, o curăț și o extind – pentru Tine! Te inspir – ca Aerul Fericit al Libertății!”

Din tezaurul cunoștințelor divine: Morală

Poruncile bunătății trebuie să fie cioplite pe tăblițele sufletului!

Numai acea persoană este bogată ale cărei bunuri sunt bunul caracter și înțelepciunea! Aceste bogății nu vor fi luate de un hoț, nu se vor usca la bătrânețe și cu moartea trupului! Aceste bogății cresc din fapte bune și rămân cu sufletul în lumea trupească.

Modestia este una dintre cele mai bune podoabe și virtuți ale unei persoane! Ar trebui să faci întotdeauna bine! În același timp, este important să înveți să înțelegi ce este exact binele pentru fiecare suflet. Cel ce provoacă răul rămâne în întuneric. Chiar și atunci când întregul pământ este inundat de Lumină, cei ale căror gânduri sunt pline de răutate nu pot vedea Lumina !

Distruge emoțiile de furie din tine! Cel care urăște aduce distrugere atât celorlalți, cât și lui însuși! Îndepărtează gândurile rele din mintea ta! Pleacă de la oamenii viciilor! Evită oamenii răi, dar nu-i displace! Aveți compasiune pentru ei, știind cât de greu le va fi să încline balanța destinului cu fapte de bine…Nu efectuați acțiuni care nu sunt în concordanță cu principiul iubirii! Creste florile iubirii in inima ta!

Nu tratați nicio creatură cu nepăsare! Totul aici este conform Voinței lui Dumnezeu! Fiecare creație a Creatorului ar trebui respectată! Oricine vrea să-i ajute pe alții să câștige moralitate trebuie să fie un exemplu pentru ei! Când te enervezi de cuvintele interlocutorului tău, încalci armonia, inclusiv pe a ta. Caută-ți și corectează-ți singur deficiențele, astfel încât ceilalți să nu fie nevoiți să te critice!

Nu încerca să critici oamenii! Este foarte autodistructiv să devii iritabil să judeci! Mai bine străduiți-vă să vedeți exact toate calitățile fiecărei persoane – și susțineți-le pe cele mai bune dintre ele.

Din tezaurul cunoștințelor divine: Soarta

Din unirea unui bărbat și a unei femei se naște un copil. Dar dobândirea unui anumit corp de către fiecare suflet este controlată de Dumnezeu. Dumnezeu trimite un suflet foarte specific în fiecare corp nou. Soarta lui există ca o posibilitate, predeterminată de proprietățile unui suflet dat și de acțiunile sale în încarnările trecute. O persoană se poate schimba mult în destinul său. La urma urmei, soarta este planul lui Dumnezeu, format ca cel mai bun pentru suflet – pe baza trecutului său. Dar omul însuși scrie realitatea destinului său – astăzi.

Când, dacă nu chiar acum, ar trebui să iei o decizie cu privire la necesitatea de a te transforma? Când apusul se apropie de orizontul vieții tale, s-ar putea să nu mai ai timp să realizezi cel mai important lucru!

Nu-ți pierde timpul! Acest moment al vieții tale nu se va mai întâmpla niciodată! Fiecare clipă a vieții are rostul său, iar cel care nu-l împlinește, părăsește corpul ca datornic! Așa că acumulează datorii neîmplinite în destinul său…Ceea ce numești ghinion sau fericire în destinul tău este o consecință a trecutului tău.

Când fapta rea ​​a cuiva nu a primit răsplată, și nici fapta bună nu a primit răsplată, să nu credeți că Dumnezeu este orb! Fiecare culege roadele faptelor lor la ora stabilită, nimic nu trece neobservat de Dumnezeu!

Răul nu-i va atinge pe cei care au sufletul curat atât acum, cât și în trecut și, de asemenea, își împlinește cu fidelitate destinul. Necazurile vor rămâne în urmă și nu-l vor urmări pe călătorul încăpățânat care se străduiește spre Lumină!

Judecata unui suflet este examinarea vieții lui de către Dumnezeu, cântărirea tuturor faptelor sale bune și rele pe cântarul Justiției. Aceasta rezumă fiecare ședere într-un corp pe Pământ.

În fața lui Dumnezeu, fiecare este responsabil pentru sine. Încarnarea nu este moartea unei persoane sau a altei creaturi, ci o tranziție la o altă viață, la un alt mod de a fi al sufletului.Și există o oportunitate de a trăi viața pe Pământ în așa fel încât această tranziție să ducă la continuarea vieții – în Lumină!

Din tezaurul cunoștințelor divine: Înţelepciune

Primul pas către înțelepciune este dorința de a cunoaște. Sufletele vicioase și încă nedezvoltate sunt indiferente față de cunoaștere. Ei trăiesc și mor fără să se trezească vreodată la conștientizare. Cunoașterea este necesară pentru a cultiva înțelepciunea sufletului. O varietate de cunoștințe este utilă.

Dar nu fi mândru pentru că știi multe! La urma urmei, tu însuți ai crescut pe baza cunoștințelor dobândite de alții. Tine minte! Și cunoștințele tale actuale nu aparțin numai ție, ci tuturor. Oferă-le oamenilor ajutându-i!

Înțelepciunea crește treptat. Pe măsură ce vă dezvoltați, puteți atinge straturi din ce în ce mai profunde de cunoaștere, le puteți folosi, arătând o înțelepciune din ce în ce mai mare. Înțelepciunea nu este dată în dar, ci este dobândită prin experiența cunoașterii și a iubirii. Înțelepciunea este dobândită doar de cei care luminează cunoștințele acumulate cu dragostea inimii. Căci nu mintea, ci inima spirituală este esența principală a omului.

Lenea duce la distrugerea vitalității unei persoane. Lenevia nu va aduce Libertate. Lenevia nu va da bucurie sufletului, ci doar înlănțuiește lanțurile plictiselii… Forța vieții poate fi irosită atunci când nu știi de ce trăiești pe Pământ…

Ar trebui să înveți să separi ceea ce este necesar și ce este inutil și dăunător în viața ta. Înțelegerea libertății este o lucrare grozavă! Ar trebui să continuați întotdeauna lucrarea lui Dumnezeu: lucrați în fiecare zi, creând frumusețe! Înțelepciunea se cultivă prin fapte bune! În același timp, norocul vine și la cei care cunosc oportunitatea acțiunilor.

Voința lui Dumnezeu se poate manifesta prin orice persoană. Dar cel care Îl cunoaște pe Dumnezeu manifestă Voința Superioară în mod destul de conștient. Vorbirea trebuie să servească pentru a spune adevărul. Rostirea cuvintelor nepotrivite este o încălcare a armoniei. Vorbirea plină de pace și purtătoare de cuvinte ale adevărului este semnul unui om înțelept.

A asculta este mai util decât a vorbi. Cine învață să asculte poate dobândi capacitatea de a-L auzi pe Dumnezeu. Cel care îl aude pe Dumnezeu primește cheile pentru a-L cunoaște.

Cine Îl cunoaște pe Dumnezeu poate vorbi de la Dumnezeu. Arta cuvintelor poate fi grozavă! Cuvintele nu numai că pot purta cunoștințe, ci și pot deschide calea pentru cei care ascultă Lumina. 

Cel care cunoaște Puterea lui Dumnezeu, o poate exprima în cuvinte. Cei care ascultă și și-au cunoscut deja Sinele Superior vor înțelege. Cel care este încă ignorant, dar pur, va simți atingerea Adevărului. Cel care se preda întunericului va aluneca în el…

Sursa: traducere din cartea: Ecopsicologia-Vladimir Antonov

Te-ar putea interesa și: 7 Lămpi ale Cunoașterii Superioare- Învățătura Orfică

Cartea născută din Lumină- 9 chei ale existenței

Surse de înțelepciune- AMU MOM-Ce oferi aceia primești !

Cartea Inimilor- Amu Mom-Umple-ți viața de bucurie

Imagine: www.pixabay.com