Skip to content

Cartea născută din Lumină- 9 chei ale existenței (With Love 1)

  • by
cartea nascuta din lumina

Cartea născută din Lumină- 9 chei pentru misterele existenței

Cartea născută din Lumină

Învățătorii Divini care s-au întrupat în Atlantida continuă să transmită Cunoașterea lor oamenilor care locuiesc acum pe Pământ. Ei vorbesc, printre altele, despre principiile pregătirii spirituale, despre Evoluția Conștiinței, despre sensul vieții pentru fiecare dintre noi și despre implementarea ei.

Cartea va fi interesantă și extrem de utilă tuturor celor care se străduiesc spre Perfecțiunea spirituală.

Cunoștințele școlilor spirituale superioare sunt indestructibile! Ele există ca un fel de bibliotecă vie. Aici, purtătorii cunoașterii nu sunt cărți, ci Suflete, Înțelepciune și Lumină care s-au absorbit în Sine. Această cunoaștere este păstrată pentru totdeauna, pentru că Purtătorii ei sunt nemuritori!

Pentru fiecare zi din viața unei persoane există instrucțiuni simple, a căror implementare îi va ajuta pe cei care merg pe Calea Luminii .

Dumnezeu chiar există!- Cartea născută din Lumină

 Poate fi perceput de o conștiință sufletească pregătită pentru asta – ca o Lumină Subtilă Vie imaterială.

Cunoașterea Luminii Divine va veni la toți cei care se străduiesc pentru Ea și lucrează pentru a O percepe!

Pentru a face acest lucru, sufletul trebuie să se rafineze și să devină foarte transparent, apoi să se aprindă cu Focul Divin.

chei pentru secretele ascunse în interiorul tuturor!

Cheile tuturor secretelor existenței sunt ascunse în omul însuși, în natura sa multidimensională, asemănătoare ca structură cu structura universului.

Ascuns nu înseamnă ascuns! Ascuns înseamnă încă necunoscut, nerealizat!

Sămânța conține potențialul de a deveni o plantă. Omul are potențialul de a deveni Dumnezeu! La fel de natural este destinul unei sămânțe de a deveni plantă, la fel de natural este destinul omului de a crește până la Dumnezeu!

Nu fiecare sămânță și nu fiecare persoană crește în ceea ce este ascuns în potențialul lor. Dar omul este conștient, este capabil să cunoască etapele de creștere a sufletului și să meargă de-a lungul lor până la Fuziunea cu Lumina Primordială!

Omul nu este corpul lui. Materia este doar îmbrăcămintea temporară a sufletului.

Omul este un suflet născut pentru Nemurire! Scopul lui este să devină un Spirit Luminos și apoi să crească Oceanul Unității Perfecțiunii, care creează totul în univers!

1. Cheia Libertății-cartea născută în Lumină

Viitorul începe azi! Începe – chiar acum!

Întotdeauna – chiar acum începe atât viitorul tău, cât și viitorul Pământului! Tine minte asta! Cheia către Libertate: fiecare își determină singur viitorul! Și îți poți crea viitorul chiar acum! Fiecare moment este prezentul care îți determină viitorul!

Trecutul s-a terminat deja. Ceea ce rămâne cu tine din trecut este doar ceea ce nu ești pregătit să lași să plece, ceea ce îți este drag, ceea de ce te ții strâns, ceea de ce ești atașat. Poate fi atât pozitiv, cât și negativ, trăgându-te înainte sau reținându-ți evoluția… Dar de fiecare dată tu ești cel care poți alege din toate acestea ceea ce vrei să iei în viitor!

Karma negativă există până când o persoană este capabilă, alegând în mod conștient doar Creatorul și abandonând orice altceva, să intre în Viața Puterii Divine Creatoare.

Poți alege cum vrei să trăiești mai departe! O alegi chiar acum – după felul în care gândești, acționezi și în ce emoții trăiești! Și decideți: de ce și cum intenționați să trăiți mai departe? Acesta este ceea ce îți construiește viitorul!

Legea karmei leagă o persoană tocmai pentru că o persoană nu este pregătită sau nu vrea să se curețe de trecutul negativ și continuă să-l proiecteze în viitorul său. O persoană este acest „proiector”: el însuși își proiectează în viitor stările sale emoționale și tiparele de acțiuni, stările de energii din interiorul corpului .

Pentru eliberarea de karma negativă există mecanismul pocăinței. O persoană îndepărtează viciile de la sine – și acestea încetează să fie „proiectate” de evenimentele din viitorul său: acele evenimente care ar fi necesare pentru conștientizarea și curățarea viciilor specifice…

Dumnezeu este prezent în toate lucrurile, reînviind, creând, dezvoltând întreaga lume creată. Totul se va schimba dramatic în viața cuiva care învață să observe acest lucru și să simtă prezența constantă a lui Dumnezeu în viața sa.

Dragostea – ca calitate a sufletului – este cea care permite acest lucru să se întâmple. Dragostea pentru Dumnezeu, Care creează totul în univers, este cea care permite unei persoane să-și construiască și să-și creeze viitorul în interacțiune cu El – Puterea Creativă Supremă!

Trecutul este deschis celor care știu să vadă în curgerea timpului. Viitorul este creat de cei care își înțeleg trecutul. Viitorul nu este fix. Se schimbă acolo unde cauzele noi creează efecte noi. Așa își creează o persoană propriul viitor chiar acum!

Subjugarea viciilor- autocontrolul

Cunoscând cătușele tale – proprietățile vicioase ale sufletului – afli, omule, despre oportunitatea de a te ridica din întuneric și de a străluci în Lumină!

Abținându-te de la excesul de mâncare – învingi dorința de a mânca prea mult, abținându-te de la vorbărie goală – cucerești mintea, forțându-te să controlezi și să stingi imediat emoțiile negative – câștigi capacitatea de a-ți controla sfera emoțională, cultivând iubirea ca stare de spirit – îți îndrepți calea către Lumină!

Pârghiile pentru controlul de sine, starea de sine-suflet, sunt situate în structura multidimensională a corpului. Acestea sunt chakrele. După ce stăpânești autocontrolul prin cunoașterea ta în interiorul corpului tău, vei putea apoi să părăsești această înveliș pentru a rătăci în Lumină, a cunoaște Lumina și a fuziona cu Lumina !

Corpul uman este o lucrare unică și perfectă a Creatorului! Este conceput pentru 700 – 900 de ani de viață plină cu posibilitatea dezvoltării continue a sufletului propriu. Așa au trăit mulți atlanți și așa au trăit discipolii de succes ai lui Dumnezeu printre popoarele care au locuit teritoriul central al Eurasiei în aceeași epocă.

Când ți se întâmplă ceva greșit, învață să pui întrebarea nu „de ce?”, ci „pentru ce?”!

Găsirea vinovăției sau a greșelilor din trecut este întotdeauna utilă! Pocăința este necesară! Dar și mai utilă este privirea în viitor! Apoi, depășirea exactă a oricărui obstacol te va ridica din abisul suferinței, din captivitatea cauzelor și consecințelor samsarei. Această atitudine pozitivă cu privire la viitor îți permite să treci rapid și eficient prin părți dificile ale destinului tău și să nu arunci umbra unor noi greșeli în viitor.

Și cel mai important, trebuie să simți mereu prezența lui Dumnezeu, în toate, în tine și în ceea ce ți se întâmplă chiar acum!

2. Cheia Tăcerii

Scopul vieții în corp: să crești conștiința de sine până la Divinitate!

Tot ce este creat servește acestui scop! Fiecare „strop de viață” – sufletul – trebuie să crească, devenind din ce în ce mai complex în dezvoltare și grăbindu-se spre Îmbinarea cu Conștiința Supremă!

Dumnezeu – sub aspectul Creatorului – este Oceanul Nemărginit al Eternului Perfect -Cea mai Subtilă Conștiință, prin care totul a fost creat și guvernat în universul „manifestat”.

… Eternitatea … – o poți asculta și tu! Eternitatea nu are sunete superficiale mici. Eternitatea este tăcere… Aceasta este durata de timp de la minus infinit la plus infinit… Și în fiecare punct al acestui infinit există un moment „acum”, în care există cea mai profundă tăcere a eternității…

Sunetele vin și pleacă în râul timpului… Dar întotdeauna este liniște! Aceasta este tăcerea universului, tăcerea lui Dumnezeu!

Asculta! Umple-te cu această tăcere! Umple-te astfel încât tot ceea ce este superficial și inutil să fie reprimat!…

În această tăcere poți învăța Înțelepciunea. Căci vei începe să faci distincția între important și neimportant.

După ce ai învățat să asculți tăcerea, vei putea mai târziu să vezi din Adâncime . La urma urmei, liniștea umple și adâncuriletale . Capacitatea de a asculta tăcerea se dobândește prin scufundarea în centrul propriu – în inima spirituală. Trei chakre deasupra și trei chakre dedesubt, iar în piept, chakra anahata este cea mai importantă parte a corpului uman. În adâncul ei poți găsi o ușă care se deschide către Iubirea Divină.

Dar pentru ca această ușă să se deschidă, trebuie să existe același rafinament al conștiinței de ambele părți ale ei.

Umple-ți inima spirituală de tăcere – și numai atunci – în infinitul tăcerii – vei putea descoperi această ușă .

Și dacă îți umpli inima spirituală cu focul iubirii pentru Creator, atunci ușa se va deschide pentru tine în Flacăra Divină a Iubirii Sale!

Dacă în cavitatea chakrei… există doar un amurg cenușiu tern al indiferenței… atunci ușa către lumile Luminii nu se va deschide…

… Învață să fii în tăcere și printre oameni! Vorbirea inactivă a cuiva care nu a atins echilibrul tăcerii îl împiedică atât pe el, cât și pe alții de pe Cale! Evitați voi înșivă cuvintele inutile: nu împovărați cu ele mințile interlocutorilor tăi! Și evită discuțiile negative ale altor oameni, pentru a nu tulbura puritatea tăcerii din tine!  Vorbirea excesivă duce doar la confuzie! Lăsați tăcerea să fie luminată doar de cuvintele de înțelepciune care vă sunt date sau date de voi!

Doar cel care a învățat să se contopească cu tăcerea primește un mare beneficiu: câștigă libertate din vorbirea inactivă a minții! Prin tăcere – deschizi pentru tine calea inimii și calea înțelepciunii!

3. Cheia Iubirii

Iubirea este cheia care deschide porțile sufletului către Lumină, spre înțelegerea Primordialului! Să știi, omule, că Lumina este ascunsă în firea ta! Întunericul este doar un înveliș exterior! Căutați Lumina – în adâncul inimii voastre spirituale!

Numai prin iubire poți deveni una cu Întregul! Cucerește întunericul din tine! Risipește vălul întunericului care blochează Lumina Adevărului de la tine ! Urmează ceea ce realizezi în inima ta spirituală! Căci în tine există sălașul Luminii și sursa Iubirii, care, crescând, poate îmbrățișa totul!

Fie dragostea ta să fie vestitorul dimineții tale! Lăsați dragostea voastră să lumineze începutul fiecăreia dintre zilele voastre, izbucnind în fiecare oră, ca soarele care răsare!

4. Cheia Muncii

Munca neobosită este inerentă cunoscătorului Primordialului. Numai cei care lucrează pot înțelege Lumina ! Fără cheia Muncii nu poți trece Calea către Perfecțiune!

Înțelepciunea nu este ușor de câștigat! Nu este ușor să curățați sufletul și să-l expuneți în fața Luminii! Dar numai atunci când întunericul va fi șters din tine și toate vălurile sufletului tău vor fi rupte, Lumina va putea să strălucească în inima ta!

Înțelepciunea se obține doar prin efort!

Oricine nu face astfel de eforturi stă pe loc sau alunecă înapoi. Căci nu există doar o Cale a dezvoltării, ci există și o cale a degradarii care duce în întuneric! Fii mereu îndreptat către Lumină și nu înceta niciodată să lucrezi asupra ta, asupra sufletului tău!

Cei care au înțeles deja Viața în Lumină nu încetează să lucreze. Munca lor este diferită. Poate include lumi întregi ale dezvoltării Vieții. An de an, în muncă neobosită și străduință, trebuie să aduni înțelepciune și putere și să crești în dragoste! Un mare efort trebuie depus neobosit pentru ca cineva să poată câștiga eliberarea de greul din suflet!

Când ajungi la un alt obstacol pe Cale și crezi că ai atins limita, să știi că: pur și simplu stai în pragul unei noi etape și poate începe dezvoltarea unei noi etape a ascensiunii tale! 

Să nu credeți că Cei care strălucesc cu Lumina Înțelepciunii și îmbrățișează infinitul cosmosului au fost întotdeauna așa. Să știți că a fost o vreme când și Ei au depășit Calea către Lumină, crescând de la mic la Mare! Fie ca știind acest lucru să te întărească în eforturile tale! Pentru cei care nu fac eforturi, nu vor atinge Scopul!

Toată bogăția materială posibilă nu îți va aduce fericire dacă nu ai lucrat în domeniul spiritual!

5. Cheia cunoașterii

Cheia spre comorile Înțelepciunii este demnă de a fi primită de cei care s-au purificat și sunt gata pentru marea lucrare de a se transforma ca suflete în Lumină Divină Nelimitată . Realizarea înțelepciunii este ceea ce o persoană ar trebui să-și dorească! Caută bucuria doar în căutarea Adevărului!

Doar sufletele dezvoltate dobândesc înțelepciune. Sufletul trebuie să devină mare și transparent pentru a dobândi Înțelepciune și pentru ca Lumina Înțelepciunii să poată străluci din ea pentru alții. Fără cunoștințe, o persoană nu poate deveni niciodată cu adevărat liberă!

Cunoștințele mari sunt dobândite de cei care devin demni de ea. Străduiește-te să devii doar Lumină, distrugând întunericul din tine! Îndreptați-vă mintea pentru a realiza Unitatea tuturor lucrurilor! Și nu răni inutil nicio creatură!

Frica te ține înrobit? Îndreptați-vă calea către Lumină și veți uita de frică! Nu-ți fie teamă: Lumina este potențiala ta esență! Și cunoașterea este moștenirea ta de la cei care au mers înaintea ta la Lumină!

Să știi că cunoștințele se dobândesc doar prin practică. Ceea ce auzi și vezi doar prin experiența sufletului devine cunoaștere care îți aparține. Înțelepciunea crește dintr-o astfel de cunoaștere! Dar nu-l învinovăți pe cel care nu merge spre Lumină pentru orbirea lui! Fiecare sămânță are o limită de timp pentru germinare. Și toată lumea ajunge să accepte cunoștințele nu imediat. Nu toate semințele vor încolți. Nu orice plantă va da roade… Înțelepții știu că aceasta este norma în Dezvoltarea Întregului.

O persoană trebuie să se apropie de Lumina Primordială! Dar acest lucru este imposibil fără curățarea sufletului de defectele etice. Cel care, în neînfricarea lui , îndrăznește să ia Calea spre Lumină trebuie să știe că nu permite nevrednicilor Locuitori ai Adâncurilor să se apropie de El : mai întâi, omul trebuie să se curețe de tot ce este necurat în sine!

Ar trebui să știi că orice viciu al tău este negarea Luminii Creatorului din tine! Iar iubirea este baza pentru crearea și cultivarea calităților divine în sine. Aceasta este cheia dobândirii Înțelepciunii .

6. Cheia Puterii

Dragostea, înțelepciunea și puterea merg mână în mână și alcătuiesc întregul. Se contopesc unul cu celălalt pe calea îmbunătățirii spiritului. Cheia Puterii este dobândită de cel care adună puterea de a intra în Lumină!

Există trei etape de creștere a puterii:

– mai întâi o persoană își crește puterea corpului,

– apoi capătă voință – puterea spiritului,

– apoi crește, transformându-se treptat într-un Spirit Luminos, apropiindu-se tot mai mult de Lumina Cea mai Subtilă!

Nu-ți fie frică de puterea care este în interiorul tău! Dar ghideaz-o cu înțelepciune! Lasă-ți puterea să se bazeze pe cunoaștere și iubire. Nu te lăsa guvernat de consecințele greșelilor tale din trecut! Devino stăpânul vieții tale! Și creează ceea ce te înconjoară! Căci în tine sunt motivele evenimentelor care te afectează! Și numai tu ai puterea de a te schimba – și, prin urmare, de a transforma viața și evenimentele din jurul tău!

Căutați motive din ce în ce mai perfecte pentru acțiunile voastre – și atunci Soarele Divin va răsări în voi și va lumina viața din jurul vostru!

Dar nu fi mândru, omule, cu ceea ce ai realizat! Căci orice realizare este distrusă de mândrie! Auto-mărirea și narcisismul distrug orice construiești… Dragostea, înțelepciunea și blândețea sunt baze puternice pentru putere!

Legile există în societățile umane. Dar există și acele Legi prin care universul trăiește și se dezvoltă. Cel care încalcă Legile Universului, legile Creatorului, riscă să piară, pentru că dăunează Întregului. Cunoașterea Legilor Universului este înțelepciune.

Calea omului se află printre umbre, dar scopul lui este această Lumină! Și oricât de dificil ar fi să depășești Calea, poți deveni Născut în Lumină !

7. Cheia Unității

Pentru a găsi cheia Unității , o persoană trebuie să învețe să se dizolve. Conștiința este capabilă să se dizolve. Tu, omule, nu ești un corp! Ești un suflet și în potențialul tău – liber! Ești capabil să rupi carcasa corpului tău! Fuziunea este dizolvarea ta în Cel cu Care te îmbini.

Dar să știi că mai întâi trebuie să devii fără formă și să câștigi mobilitatea activă a conștiinței! Numai atunci te poți contopi cu Lumina! Baza fuziunii conștiințelor este iubirea. Nu te poți dizolva într-un spațiu care nu contează pentru tine! Dar numai iubirea unește într-Unul sufletul cu Lumina Divină, în care sufletul visa să se alăture!

Care este procesul de cunoaștere a Profundurilor? Aceasta este imersiunea într-o subtilitate tot mai mare – până la Lumina Vie Primordială a Celui Mai Subtil. Dar numai cel care se străduiește și lucrează neobosit dobândește Unitate cu acea Lumină Nelimitată și Subtilă!

Scopul vieții tuturor conștiințelor este creșterea lor de a deveni demni de Unitate cu acea Lumină, pentru a o îmbogăți în cele din urmă cu ele însele – o nouă Particulă de Lumină. Nu trăi în sclavie și întuneric! Realizează acest mare destin al tău!

8. Cheia nemuriii

Sufletul este ascuns în tine, omule! Și ești liber să descoperi în interiorul tău această Sursă a Vieții, Sursa Nemuririi! Eon-planurile care vă înconjoară sunt prezente în același timp în interiorul vostru – ca un corp multidimensional. Prin urmare, puteți cunoaște natura multidimensionalității universului – mai întâi în propria voastră natură multidimensională . Nu căuta „valea umbrelor”, străduiește-te către Lumină – și Lumina se va deschide înaintea ta!

De îndată ce Lumina îți umple sufletul, întunericul va înceta să mai existe pentru tine. Căci forțele întunericului nu au putere acolo unde domnește Lumina! Viața și dezvoltarea multor suflete individuale din univers este mecanismul Evoluției Întregului. 

Trăiască sufletul! Prin moartea trupului, acesta renaște la viață fără trup. Prin nastere in organism, acesta capata un nou nivel pentru a-si continua dezvoltarea. Acest lucru se repetă din nou și din nou și fiecare pas poate deveni o abordare a Viața în Lumină.

Numai cei care doresc întunericul își construiesc distrugerea…

Există o mare posibilitate de a dobândi adevărata Nemurire, atunci când sufletul a atins enormitatea, dar și rafinamentul, asemănător Conștiinței Primordiale, Creatorul! Sufletele care curg veșnic la moartea corpului în Oceanul nemărginit al celei mai subtile conștiințe și apoi merg din El în Creație sunt Posesorii adevăratei Nemuriri – Nemurirea în Contopire cu Creatorul!

O persoană poate deveni un maestru atât al vieții, cât și al morții, poate crește în suflet – până la Nașterea în Lumina Creativă! O astfel de Persoană, după ce și-a împlinit scopul în trup, îl va părăsi atunci când El Însuși va socoti că este necesar, după voia Sa!

Omul este stăpânul propriului destin. Prin propria sa voință, el poate accepta sau respinge Calea către această Nemurire, care acum îi este deschisă! Această Cale a fost îngreunată, astfel încât cei slabi și șovăitori să cadă. Prin urmare, nu-i aduce pe cei neînțelepți, pe cei necurați și pe cei slabi: făcând aceasta, le vei face rău atât lor, cât și ție!

Sunt trei obstacole pe care nu orice om reușește să le depășească: primul este lipsa dorinței de a dobândi cunoștințe, al doilea este lipsa iubirii de Dumnezeu, al treilea este tendința spre rău.

9. Cheia de Foc

Focul Divin este una dintre Manifestările Iubirii Creatoare a Primordialului. Afectuos, subtil și tandru – El nu este arzător pentru cei care merg spre Lumină, ci arde reprezentanții întunericului.

Focul, realizat în Adâncurile inimii sale spirituale dezvoltate, se revarsă în Focul Primordial – și devine Una cu El! Cel care știe că Focul arde în interiorul lui și că acest Foc este una cu Flacăra Divină, dobândește cheia Focului! Acest foc este cel mai puternic dintre toate forțele din Univers, pentru că este Puterea Creativă!

Acest Foc există și în centrul planetei noastre. Arde peste tot în univers unde are loc viața. Tot ce se manifestă apare în El.

Concluzie

Este important să înțelegem că oamenii își construiesc propriul viitor, nu Dumnezeu îl face pentru ei. Dar Dumnezeu este implicat activ în acest proces, este omniprezent și este foarte important să-i simțim prezența în tot și toate.

Sursa: https://swami-center.org/

Imagine: www.pixabay.com

Te-ar putea interesa și: Surse de înțelepciune- AMU MOM-Ce oferi aceia primești !

Cartea Inimilor- Amu Mom-Umple-ți viața de bucurie

Cartea AllatRa, enciclopedia adevărului- Anastasia Novâh

Secretul ascuns- Totul este posibil prin credință