Skip to content

Ce este o Dieta mentală de 7 zile- (With Love )

dieta mentala

Ce este o Dieta mentală de 7 zile- Emmet Fox

Fizic, suntem ceea ce mâncăm, iar spiritual și emoțional, suntem ceea ce gândim. Dieta mentală de 7 zile este cheia pentru a obține succesul în oricare aspect al vieții: relații, carieră, finanțe, sănătate.

” Suntem suma tuturor gândurilor noastre.”- Buddha

Dieta mentală de 7 zile

Orice aspect al vieții tale, fie că este vorba despre sănătate, starea financiară, viața de familie, toate sunt condiționate de gândurile și sentimentele întreținute în trecut. Circumstanțele vieții de mâine, a săptămânii viitoare sau a anului viitor, vor fi condiționate de gândurile și sentimentele pe care le veți manifesta de acum înainte.

Cu alte cuvinte, voi vă alegeți viața și decideți condițiile existenței voastre, alegând ce tip de gânduri vreți să gândiți. Căci gândul este unica forță cauzală a oricărui aspect al vieții, nu există altă putere în afara gândului. Nu este posibil să cultivi gânduri de un anumit tip și să trăiești într-un alt mediu care nu corespunde acelor gânduri.

”Umpleți-vă mintea de lumină, fericire, speranță, sentimente de siguranță și putere, și în curând, viața voastră va reflecta aceste calități”- Ramez Sasson

Legea atracției: sunteți ceea ce gândiți

Cheia vieții costă în aceasta: dacă-ți schimbi gândurile și condițiile se vor schimba. Ne transformăm prin intermediul reânnoirii minții noastre.

Dieta mentală este Legea Atracției. Important este să alegem subiectul gândurilor noastre în orice moment, tonul emotiv sau starea sufletească. Puteți alege strările de suflet. Dacă nu era așa, n-ați fi avut niciun control asupra vieții voastre. Stările sufletești obișnuite generează dispoziția caracteristică unei persoane.

Este imposibil să fii sănătos, fericit, prosper dacă ai un caracter urât. Dacă vreți să aveți o viață fericită și demnă de a fi trăită este necesar să începeți să vă selectați gândurile și să le controlați. Va fi dificil în primele zile, dar dacă veți fi perseverenți, veți observa că în scurt timp, lucrurile vor deveni mai ușoare. Obișnuința de a controla gândurile este hobby-ul cel mai plăcut care poate fi cultivat.

Procesul unei diete de 7 zile

Decideți de a consacra o săptămână sarcinii de a forma o nouă obișnuință a gândirii, lăsând restul pe planul doi. Dificultățile vor dispărea. Ceea ce se întâmplă este că aplicați Legea Atracției, iar condițiile se schimbă spontan pentru voi.

Timp de 7 zile nu gândiți niciun gând negativ. În tot acest timp trebuie să vă supravegheați în a gândi doar pozitiv, constructiv, optimist. Această disciplină este obositoare și nu va fi posibil de menținut mai mult de 7 zile. O săptămână va fi suficient până se va stabili obișnuința de a gândi pozitiv.

” O minte disciplinată duce la fericire, o minte indisciplinată- duce la suferință.”- Dalai Lama

Înainte de a începe procesul, gândiți-vă bine. Odată început procesul, trebuie să-l respectați timp de 7 zile riguros. Dacă după 2-3 zile vreți să renunțați, renunțați complet pentru câteva zile, apoi reîncepeți de la început.

Cum să controlezi gândirea negativă ?

Un gând negativ este orice gând despre faliment, deluzie, critică, gelozie, condamnare de sine sau a altora, orice tip de gând limitativ și distructiv. Orice gând care nu este pozitiv și constructiv, indiferent că se referă la tine sau la alții, este un gând negativ. Nu sunt importante gândurile care vă apar, dar cele asupra cărora vă îndreptați atenția și le mențineți în minte.

Unele gânduri negative vin de la persoanele din jur, știri, mass-media, mintea colectivă. Acestea nu au importanță dacă nu le rețineți în minte. Ceea ce trebuie să faceți când vă apare un gând negativ este să-l refuzați, să-l eliminați din minte și să vă gândiți la ceva plăcut (ex: Dumnezeu, iubire, fericire, pace). Atât timp cât nu acceptați gândurile negative, oricare ar fi ele, ele nu te vor putea influența în niciun fel.

Puteți repeta afirmația: NIMIC NU MĂ DERANJEAZĂ, TOTUL VA FI BINE!

Exemplu: Vă întâlniți cu un prieten care are o gândire negativă și se exprimă prin gânduri negative. Tot ce trebuie să faceți este să-l ascultați, dar să nu acceptați ceea ce zice, astfel dieta voastră mentală nu va fi influențată. Pentru început nu va fi ușor, dar lucrurile se ușurează odată cu instalarea obișnuinței.

Un lucru foarte important de știut este că: foarte des, persoanele care încep dieta de 7 zile, au parte de mai multe dificultăți la început, totul pare să meargă mai rău cum era înainte de a începe dieta. Este descurajant, dar este un semn bun ! Aceasta înseamnă că lucrurile se mișcă în direcția corectă. Acesta este semnul. Ce trebuie să faci ? Să aștepți cu răbdare în liniște. Atunci când clătinarea sau acest deranj se va finisa, adică lucrurile rele se vor opri, se va crea imaginea cea mai aproape a dorinței. Vor începe să se manifeste lucruri minunate în viața ta.

Secretul final: nu spuneți nimănui că urmați dieta. Țineți acest lucru în secret. După ce ați urmat cele 7 zile cu succes și sunteți siguri de rezultate, mai lăsați ceva timp pentru a se stabili noua mentalitate pozitivă și doar apoi puteți vorbi altora despre dieta care ați urmat-o.

Sursa: Dieta mentală de 7 zile- Emmet Fox

Citește și: Cheia de Aur- Formula practică pentru rezolvarea problemelor -Emmet Fox

Principiul Vieții din Secretul Veacurilor

Imagine: www.pixabay.com

Comments are closed.