Skip to content

Principiul Vieții din Secretul Veacurilor (The Most Important 1)

secretul veacurilor

Principiul Vieții din Secretul Veacurilor de Robert Collier- recenzie. Modalitatea de a-ți contacta mintea subconștientă, modalitatea de a obține ajutor de la ” Omul din interiorul tău” pentru rezolvarea oricărei probleme este aceasta:

  • În primul rând umpleți mintea cu orice fărâmă de informație pe care o poți găsi legată de problemă.
  • În al doilea rând, alege un fotoliu, un șezlong sau un pat pe care să te poți întinde și să te simți absolut confortabil, ca să poți uita cu totul de corpul tău.
  • În al treilea rând, lasă-ți mintea să zăbovească o clipă asupra problemei, fără să îți faci griji, fără să te agiți, cu calm, și apoi dă-o mai departe ” Omului din interiorul tău”. Spune-i așa: ” Aceasta este problema pe care o ai. Tu poți face orice. Cunoști răspunsul la orice. Rezolv-o pentru mine !” Și relaxează-te total. Adormi, dacă poți. Alunecă cel puțin într-una dintre acele reverii în care ești pe jumătate adormit și pe jumătate treaz, care nu lasă celelalte gânduri să se impună în conștiința ta.

Fă așa cum a făcut Alladin: invocă-ți Duhul, dă-i ordinul, apoi uită de problemă, știind sigur că se va ocupa de ea pentru tine. Când te vei trezi, vei avea răspunsul.

Secretul Veacurilor- puterea subconștientului

Robert Collier vorbește în cartea sa Secretul Veacurilor despre puterile nebănuite ale subconștientului- acest uriaș adormit care sălășluiește în fiecare dintre noi și care, odată trezit din somn, ne poate ajuta să dobândim fericire, faimă și avere. Din păcate, mulți dintre noi nu suntem câtuși de puțin conștienți de modul în care funcționează și de extraordinara lui putere de a transforma visurile în realitate.

De aceea, Robert Collier ne arată calea pe care trebuie să o urmăm pentru a atinge succesul mult râvnit. Iar calea aceasta presupune , în primul rând un scop bine definit spre care să ne canalizăm toată energia și multă ambiție care să ne ajute să perseverăm.

Propuneți scopuri clare, urmează principiile enunțate de Robert Collier în această carte și transformă bogăția, succesul și fericirea în obiective mai ușor de atins ca niciodată. Vei vedea astfel că, odată ce vei reuși să lași în urmă limitările minții conștiente și vei pătrunde cu încredere pe tărâmul plin de posibilități al subconștientului, nimic din ceea ce ți-ai dorit vreodată cu adevărat nu va mai rămâne doar la stadiul de vis.

Cea mai mare descoperire a timpurilor- Principiul Vieții

Cea mai mare descoperire a timpurilor este că orice om poate să apeleze la ”Principiul Vieții” oricând dorește, că acesta îi slujește mintea la fel cum l-a slujit pe Aladin faimosul ”duh din lampă” din vechime; că nu trebuie decât să-l înțeleagă și să lucreze în armonie cu el, pentru a obține orice ar avea nevoie: sănătate, fericire, bogăție, succes.

Care este scopul existenței ?

Nu putem urmări existența de-a lungul veacurilor fără să înțelegem că întregul ei scop este Creșterea. Viața este dinamică , nu statică. Avansează la nesfârșit, nu stă pe loc. Singurul păcat de neiertat al naturii este statul pe loc, stagnarea. Toate marile imperii ale Antichității au pierit atunci când au încetat să mai crească. În natură, să te oprești din creștere înseamnă să pieri, căci Principiul Vieții lucrează neobosit în viața ta de zi cu zi.

 Simplul fapt că ai obstacole de depășit este în favoarea ta, deoarece, atunci când nu e nimic de făcut,când lucrurile merg ca pe roate, acest Principiu al Vieții pare să doarmă. Când lucrurile încep să meargă prost, când ruina și rușinea te privesc în ochi, atunci este momentul în care Principiul Vieții ți se va prezenta, cu condiția să îi dai o șansă.

Acest Principiu al Vieții este mintea, este gândul, este al șaselea simț care ne avertizează de pericolele nevăzute. Orice trebuie să știi sau orice trebuie să faci, le poți ști și le poți face, dacă ceri ajutorul acestui duh din mintea ta și dacă lucrezi cu el așa cum trebuie.

Mintea conștientă

Atunci când spui: ” Eu văd, eu miros, eu ating”, mintea ta conștientă o spune, deoarece ea este puterea care guvernează cele cinci simțuri fizice. Este latura minții prin care judeci și simți, prin care te ocupi de treburi. Îți controlează toți mușchii voluntari. Face deosebire între bine și rău.

Doar prin mintea conștientă poți ajunge la subconștient și la Mintea Universală. Mintea conștientă este ca portarul care stă la ușă de pază. Anume în mintea conștientă își caută subconștientul toate impresiile. Pe ea se bazează mintea subconștientă pentru a lucra în echipă și a obține rezultate.

Nu poți obține rezultate de la subconștient atunci când mintea conștientă este plină de teamă sau griji, sau atunci când nu știe ce vrea.

Singura și cea mai importantă competență a minții tale conștiente este să îți facă gândurile să se axeze pe lucrurile pe care le vrei și să lase afară orice sugerează teamă, griji sau boală. Odată ce ai dobândit capacitatea de a face acest lucru, nimic altceva nu îți va fi imposibil.

Mintea subconștientă

Din momentul nașterii, mintea subconștientă rezolvă toate problemele pentru tine. Supraveghează toate procesele complicate de digestie, asimilare, eliminare. Ți-a conceput și ți-a construit corpul încă din copilărie. Îl repară. Îl face să funcționeze. Singurul motiv al tuturor eșecurilor din lume este ignorarea acestei puteri.

William T. Walsh spunea: ” Latura noastră subconștientă se numește minte subiectivă, fiindcă ea nu decide și nu comandă. Ea este mai degrabă un supus decât un conducător. Prin natura ei, face ceea ce i se spune sau ceea ce îți dorești în adâncul sufletului.

Mintea subconștientă îndrumă toate procesele vitale ale corpului. Nu te gândești conștient la respirație. De fiecare dată când tragi aer în piept, nu trebuie să te gândești să decizi, să dai comanda. Are grijă mintea subconștientă. ”

Ea furnizează intuiția și este cea care face legătura dintre noi și Creator, dintre Mintea Universală și mintea noastră conștientă. Este mijlocul prin care putem dobândi toate darurile cele bune, toate bogățiile și belșugul pe care Mintea Universală le-a creat din plin.

Mintea Universală

Omul este parte activă din Mintea Universală. Lucrând în armonie cu Mintea Universală, poate face orice, poate fi oricine. Comunici cu ea intrând în contact cu mintea subconștientă.

Mintea Universală este omnipotentă și fiindcă mintea subconștientă face parte din ea, nu există limită pentru lucrurile pe care le poate face atunci când i se dă puterea să acționeze. Dacă ai o dorință care este în armonie cu Mintea Universală, nu trebuie decât să te gândești mereu la ea, ca să atragi din sfera invizibilă lucrurile de care ai nevoie ca să o faci să devină realitate. Și toate acestea, fiindcă mintea construiește numai prin puterea gândului.

Creațiile sale capătă formă în concordanță cu gândurile. Prima cerință este o imagine mintală, iar dorința ta de neclintit va da formă acestei imagini mintale.

Mintea Universală se află peste tot în jurul tău. Pătrunde peste tot, la fel ca aerul pe care îl respiri.

Principiul creator al universului este mintea, iar gândul este energia eternă. Mintea este creatoare, dar trebuie să aibă un model cu care să lucreze. Trebuie să aibă gânduri care să furnizeze energie.

Orice situație, orice experiență de viață este rezultatul atitudinii noastre mentale. Putem face numai ceea ce credem că putem face. Putem fi numai ceea ce credem că putem fi. Putem avea numai ceea ce credem că putem avea.

Ce facem, ce suntem, ce avem, toate depind de ceea ce gândim. Nu putem exprima un lucru pe care să nu îl fi avut mai întâi în minte. Secretul întregii puteri, al întregului succes, al întregii bogății este să avem mai întâi gânduri pline de putere, succes, avere, belșug. Trebuie să ni le clădim în minte mai întâi, căci materia este un produs al gândului, este electricitate.

Indiferent de cât de mult ai munci pentru succes, dacă gândurile tale sunt pline de teama eșecului, aceasta îți va distruge eforturile, îți va neutraliza încercările și va face imposibil succesul.

Împărăția Cerurilor

Împărăția lui Dumnezeu este înăuntrul vostru.„ Raiul este chiar aici și acum. Înăuntrul fiecăruia dintre noi se află puterea de a fi fericiți, de a face bine, de a a vea tot ceea ce ne trebuie în viață.

Lumea exterioară nu este decât o reflectare a lumii interioare. Gândul tău creează situațiile pe care și le imaginează mintea. Vezi cu ochii minții imaginea a tot ceea ce vrei să fii, și o vei vedea reflectată în lumea exterioară. Gândește-te la belșug, simte-l, crede în el și acesta se va concretiza apărând în viața ta de zi cu zi.

Dacă lași gândurile de sărăcie și limitare să îți domine mintea, atunci grija și frica, limitările și sărăcia te vor domina zi și noapte.

Tot ceea ce contează este imaginea ta mintală. Trebuie să existe o idee înainte să poată prinde formă.

Dorința

Dorința trebuie imprimată în subconștient înainte să se poată realiza. De una singură, dorința conștientă rareori îți aduce ceva. Dorința ta trebuie vizualizată, trebuie păstrată, trebuie să te concentrezi pe ea și trebuie imprimată în mintea subconștientă. Nu te preocupa în privința mijloacelor de a-ți realiza dorința- le poți lăsa cu încredere pe seama minții tale subconștiente.

Dacă poți să vizualizezi lucrul pe care ți-l dorești, dacă poți să imprimi în mintea ta subconștientă convingerea că îl ai deja, poți să lași cu încredere în seama ei găsirea mijloacelor de a-l obține. Ai încredere în Mintea Universală că îți va arăta calea.

Nu sădi sămânța dorinței tale în subconștient, doar ca să te duci a doua zi s-o dezrădăcinezi prin îndoieli și temeri. Hrănește-o prin gândul la lucrul pe care și-l dorești, crezând în el, vizualizându-l, văzându-l ca pe un fapt real. Încălzește această semință cu credință și hrănește-o cu convingere.

Nu uita să fii recunoscător. Să poți să îi mulțumești sincer lui Dumnezeu pentru acaestă dorință, înainte să se împlinească efectiv material, este cea mai bună dovadă a credinței.

Odată ce ți-ai convins mintea subconștientă că ai lucrul dorit pe care îl vrei, poți să uiți de el și să treci la următoarea problemă. Mintea se va ocupa să-l preschimbe în realitate.

Robert Collier s-a născut la 19 aprilie 1885, în ST. Louis Missouri (SUA). Inițial, s-a pregătit pentru a deveni preot, însă, cu puțin timp înainte de a depune jurământul, s-a răzgândit brusc și a decis să renunțe la viața de cleric pentru a-și încerca norocul în afaceri.

După ce s-a vindecat cu puterea minții de o boală de care suferea de mult timp, a încept să investigheze cum era posibil ca mintea lui să vindece atât de rapid o maladie căreia medicii nu reușiseră să-i dea de cap nici în luni de zile. Astfel, a ajuns la concluzia că există în minte puteri nebănuite care, din moment ce au capacitatea de a ne vindeca fizicul, ar putea la fel de bine să ne scape de orice lipsă și să ne ajute să obținem tot ce ne dorim.

Decsoperiți și voi secretul și vindecați-vă de orice boală fizică, de orice dorință nerealizată prin puterea minții, citind această minunată carte. Cartea o găsești aici.

Te-ar putea interesa și: Jocul vietii si cum să-l joci– Florence Scovel Shinnn- idei esentiale

Calea Magică a Intuiției-Florence S. Shinn- idei esentiale

Puterea Minții– Thomas Troward- idei esentiale

Comments are closed.