Skip to content

Cheia de Aur- Formula practică pentru rezolvarea problemelor -Emmet Fox (With love 1)

cheia de aur

Cheia de Aur- Formula practică pentru rezolvarea problemelor -Emmet Fox

Cheia de Aur trebuie utilizată în momentele dificile, atunci când suntem sub efectul Legii cauzei și efectului sau când am atras o situație în care avem nevoie de un ajutor imediat. Cheia de Aur funcționează în caz de furtuni în relații, diverse crize, inclusiv financiare, probleme de sănătate.

Cheia de Aur este o tehnică simplă, dar puternică, de metafizică avansată.

Care este Cheia de Aur ?

Răspunsul este RUGĂCIUNEA. Rugăciunea este cea care te eliberează de orice problemă și dificultate. Aceasta este cheia de aur pentru armonie și fericire.

Dumnezeu este omniprezent, iar omul este făcut după chipul și asemănarea lui Dumnezeu. Oriunde te vei afla, oricine ai fi, orice statut ai avea, orice religie ai avea sau orice cultută- Cheia de Aur este în mâinile tale. Aceasta se întâmplă deoarece, în rugăciunea științifică Dumnezeu este cel care operează, nu tu.  Oricum ar fi, limitările tale particulare și slăbiciunile tale nu au nicio greutate pentru proces. Tu ești doar canalul prin care are loc acțiunea Divină, iar sarcina ta este să te scoți din mijloc.

Începătorii, cei care abia încep a practica Cheia de Aur, deseori obțin rezultate surprinzătoare, chiar de la primele încercări. Este foarte important de a avea o minte dschisă și credință suficientă pentru a reuși cu această formulă.

Nu contează ce credințe religioase ai, Formula este aceeași pentru toți și funcționează pentru toți la fel. Metoda este foarte simplă.

Ce trebuie să faci ?- Formula Cheia de Aur

Mai întâi trebuie să te oprești să te gândești la dificultăți, oricare ar fi ele și de a le înlocui cu gândul despre Dumnezeu. Aceasta este unica și completa regulă a formulei pentru rezolvarea problemelor. Făcând aceasta, problema va dispărea. Nu contează ce tip de problemă ai. Poate fi mică sau mare, se poate referi la sănătate , bani, putere, accidente, conflicte, relații. Oricare ar fi această problemă pe care o ai, oprește-te, ia-ți atenția de pe ea și pune-ți atenția pe Dumnezeu, pe tot ceea ce exprimă Dumnezeu. Aceasta este tot ceea ce trebuie să faci, căci pentru Dumnezeu totul este posibil !

Nu încerca să-ți formezi o imagine a lui Dumnezeu, căci nu vei reuși. Dumnezeu nu are o formă. Creează-ți intenția a tot ceea ce știi despre Dumnezeu, și anume: înțelepciune, adevăr, iubire necondiționată, lumină, pace.

Dumnezeu este omniprezent și are o putere infinită, știe totul și poate totul. Nu este necesar să înțelegi aceste concepte, trebuie doar să le simți cu inima.

Important este să-ți pui atenția pe Dumnezeu, nu pe problemă. Atunci când te gândești la problemă, nu te gândești la Dumnezeu. Atunci când te gândești la problemă, atenția este fixată pe ea. Dar, scopul tău este de a elimina din conștiința ta gândul de problemă, măcar pentru câteva clipe, în care te vei gândi la Dumnezeu. Acesta este punctul crucial al formulei Cheii de Aur.

Atunci când vei reuși să-ți distragi atenția de la toate problemele tale și prin care ai început să te rogi, vei descoperi că ești în siguranță și eliberat de probleme, acest proces se numește manifestare.

Pentru a aplica Cheia de Aur asupra unei alte persoane care te irită, te deranjează, sau chiar asupra unei situații ce-ți produce disconfort, gândește așa: ACUM APLIC CHEIA DE AUR ASUPRA …(NUMELE PERSOANEI) SAU ASUPRA PERICOLULUI, SITUAȚIEI CARE MĂ AMENINȚĂ( ÎN CE CONSTĂ SITUAȚIA STRESANTĂ).

Deci, îți iei atenția de la persoana care îți provoacă stres și o proiectezi supra gândului de Dumnezeu.

Cum funcționează Cheia de Aur ?

Practicând această formulă asupra unei alte persoane, nu înseamnă că vrei să influențezi comportamentul asupra acelei persoane, înseamnă doar că vrei să îl împiedici să te rănească și vei proiecta asupra ei doar binele. Această persoană, în urma aplicării formulei asupra ei, poate deveni ea înseși mai bună sau mai înțeleaptă, fiindcă i-a fost aplicată Cheia de Aur.

Atunci când se aplică cheia de aur în orice problemă sau dificultate, acestea se vor dizolva fără a se agrava ulterior: dreptatea se face pentru toate părțile interesate.

Poți repeta procesul de mai multe ori pe zi când este necesar, la diverse intervale de timp. Asigură-te doar că, de fiecare dată îți iei gândul de la problemă până data următoare. Acest lucru este foarte improtant.

Cheia de Aur este un proces simplu, dar nu este ușor de pus în practică. Dacă ești prea îngrijorat sau înfricoșat, la început poți avea dificultate în a-ți lua atenția de pe lucrurile materiale. În acest caz, te va ajuta repetarea următoarelor afirmații, alege una care ți se potrivește și repet-o de multe ori:

  • Dumnezeu este unica putere;
  • Sunt copilul lui Dumnezeu și sunt înconjurat de pacea perfectă divină;
  • Dumnezeu este iubire;
  • Dumnezeu mă călăuzește acum;
  • Dumnezeu este cu mine.

Folosind aceste afirmații, vei observa că mintea ta se împrăștie. Nu te opune, rămâi calm, dar perseverent. Iar dacă atenția ta evadează de la afirmație, readu-o înapoi.

Nu încerca să te gândești care ar putea fi soluția problemei tale, adică prin ce metodă s-ar putea rezolva. Atunci când te gândești tu la metode, creezi o deliniare în proces, iar această deliniare întârzie sau blochează manifestarea rezolvării. Lasă această parte în Voia lui Dumnezeu, metodele lui nu sunt cunoscute minții noastre și rezolvarea va veni când te aștepți mai puțin, dar la momentul potrivit.

Tu vrei doar să scapi de problemă, doar această parte fă-o cunoscută lui Dumnezeu, de restul se va ocupa El. Aceasta înseamnă să depui cererea. Când ai depus cererea, detașează-te de ea. De restul se ocupă Dumnezeu, El își va face partea lui.

Oricine va invoca numele lui Dumnezeu, va fi salvat.

Arta vieții constă în a trăi în momentul prezent și de a face acest moment atât de perfect până ajungem la conștiința că noi suntem instrumentele exprimării lui Dumnezeu.

Viața este o stare a conștiinței. Cum sunt gândurile tale, așa va fi viața ta.

Sursa: Cheia de Aur- Formula practică pentru rezolvarea problemelor –Emmet Fox (La Chiave D’ Oro- La formula Pratica per risolvere tutti i problemi- Emmet Fox)

Te-ar putea interesa și: Puterea de concentrare-Dezvoltarea puterii minții 

Abundența financiară conștientă- Cum o atragi ?

Calea spre iluminare- Fl. Scovel Shinn-rezumat

Imagine: www.pixabay.com

Comments are closed.