Skip to content

Cum recunoștința contribuie la îmbogățire (with love 1)

recunostinta

Cum recunoștința contriluie la îmbogățire

Primul pas către îmbogățire este acela de a transmite ideea a ceea ce dorești către Materia fără formă, ne spune Wallace D. Wattles în renumita sa carte Știința de a deveni bogat. Pentru a putea face acest lucru, trebuie să găsești o modalitate de relaționare cu Inteligența fără formă într-un mod armonios. Această modalitate este recunoștința.

Cum recunoștința contribuie la îmbogățire:

  1. Ești convins că există o unică Substanță Inteligentă din care toate lucrurile provin;
  2. Ai credința că această Substanță îți dă tot ce îți dorești;
  3. Relaționezi cu această substanță printr-un adânc sentiment de recunoștință.

Mulți oameni își planifică viața în toate privințele, și totuși rămân săraci din cauza lipsei de recunoștință. Atunci când primesc un dar de la Dumnezeu, se desprind de legătura cu El, uitând să conștientizeze ce au primit.

Cu cât trăim mai aproape de sursa bogăției, cu atât mi multă bogăție vom primi. Sufletul celui care este mereu recunoscător, trăiește mult mai aproape de Dumnezeu. Cu cât suntem mai recunoscători Supremului atunci când primim lucruri bune, cu atât mai multe lucrui bune vom primi și cu atât mai repede vor veni. Iar motivul este simplu: atitudinea mentală de recunoștință aduce mintea mai aproape de sursa de unde ne vin binecuvântările.

Lucrurile bune pe care le ai, ți-au venit atunci când ai respectat anumite legi. Recunoștința îți va călăuzi mintea și drumul pe care lucrurile bune vin către tine și te va ține în strânsă armonie cu gândul creator și te va împiedica să aluneci în gândirea competitivă.

Numai recunoștința te poate ține concentrat asupra a Tot și te va împiedica să cazi în greșeala de a crede că resursele sunt limitate, iar asta ar fi fatal pentru speranțele tale.

Legea Recunoștinței

Există o Lege a Recunoștinței și este absolut necesar ca să fie respectată dacă vrei să obții rezultatele pe care le dorești. Legea recunoștinței este principiul natural conform căruia acțiunea și reacțiunea sunt întotdeauna egale și au direcții opuse.

Atunci când mintea ta se ridică către cel Suprem, este o eliberare sau o consumare a forței, va ajunge fără greș acolo unde este îndreptată, iar reacțiunea va fi o mișcare instantanee în direcția ta. ”Apropie-te de Dumnezeu și El se va apropia de tine”. Acesta este un adevăr psihologic.

Iar dacă recunoștința ta este puternică și constantă, reacțiunea care se produce în Materia fără formă va fi puternică și continuă, iar mișcarea lucrurilor pe care le dorești va fi mereu către tine. Nu poți avea multă putere fără recunoștință, pentru că doar aceasta te ține conectat cu Puterea.

Valoarea recunoștinței nu constă doar în a obține mai multă binecuvântare pentru viitor. Fără recunoștință, nu te poți feri de gândurile de dezamăgire, care apar oricând în viață. Din momentul în care îi permiți minții tale să se concentreze asupra neâmplinirilor, începi să pierzi teren. Îți fixezi atenția asupra obișnuitului, sărăciei, urâtului și tocmai acestea vor veni către tine.

A permite minții să se concentreze asupra inferiorului înseamnă să devii inferior și să te înconjori cu lucruri inferioare. Iar să îți fixezi atenția asupra a tot ce este mai bun, înseamnă să te înconjori de lucrurile cele mai bune și să devii cel mai bun. Puterea creatoare din noi ne face să devenim imaginea a ceea ce ne captează atenția. Noi suntem Materia Gânditoare, iar aceasta ia întotdeauna formă a ceea ce se gândește. O minte plină de recunoștință este constant fixată pe ceea ce este mai bun, de aceea tinde să devină cea mai bună, ia forma sau caracterul cel mai bun și va primi pe măsură.

Credința se naște din recunoștință

O minte recunoscătoare așteaptă în permanență lucruri bune, iar așteptarea devine credință. Reacțiunea recunoștinței asupra minții omului produce credința și fiecare val de mulțumiri și recunoștință măresc credința. Cel care nu are sentimentul de recunoștință, nu poate întreține mult timp o credință vie, iar fără o credință vie nu poți deveni bogat prin metoda creației. De aceea, este foarte important să cultivăm sentimentul de recunoștință pentru orice lucru bun care ne este dat și să exprimăm mulțumiri permanent.

Dorința și recunoștința

Nu este de ajuns să ai o dorință generală pentru bogăție ” cu care să te descurci”, toți au această dorință. Nu este de ajuns să dorești să călătorești, să vezi lucruri, oameni, să trăiești mai mult. Toți au aceste dorințe. Nu poți deveni niciodată bogat sau să pui în acțiune forțele creatoare trimițându-le dorințe vagi și neconturate.

Revezi-ți dorințele, vizualizează doar ceea ce vrei și formează-ți o imagine mentală clară felului cum vrei să arate ceea ce îți dorești atunci când îl vei primi. Acea imagine mentală clară trebuie să existe în continuu în mintea ta, așa cum marinarul are în minte portul către care se îndreaptă corabia, trebuie să fii complet orientat către ceea ce dorești, în permanență. Așa cum navigatorul nu își ia ochii de pe busolă, nici tu nu trebuie să pierzi din vedere scopul tău.

Nu ai nevoie să iei lecții de concentrare sau să îți faci timp special pentru rugăciuni și afirmații, nici să cazi în tăcere sau să faci cine știe ce ritualuri oculte. Toate astea sunt bune, dar tot ce ai nevoie este să știi ceea ce îți dorești și să îl vrei îndeajuns de tare pentru ca să îl ai mereu în gând în permanență.

Petrece cât mai mult timp liber contemplând acea imagine mentală, dar asta nu înseamnă că ai nevoie de lecții de concentrare, atâta timp cât știi de ce ai nevoie și îți dorești.

Și dacă nu îți dorești îndeajuns de tare să te îmbogățești, așa încât dorința să fie atât de puternică încât să-ți țină gândurile mereu îndreptate către acest scop, la fel cum polul magnetic atrage acul busolei, atunci îți va fi greu să duci la îndeplinire dorința ta.

Cu cât este mai clară și mai definită imaginea mentală și cu cât te concentrezi mai mult asupra ei, aducând la lumină detaliile plăcute, cu atât mai puternică va fi dorința ta. Cu cât mai puternică va fi dorința, cu atât mai ușor îți va fi să te concentrezi asupra imaginii lucrului dorit.

Însă mai există ceva ! În spatele viziunii tale clare trebuie să existe scopul pentru care o dorești, pentru a o transforma în ceva tangibil. Și în spatele acelui scop trebuie să fie o credință invincibilă și de neclintit că acel lucru este deja al tău, că îți este aproape și că tot ce ai de făcut este să întinzi mâna și să iai.

Trăiește mental în noua ta casă, până când aceasta va lua forma fizică în jurul tău. În lumea mentalului, te poți bucura imediat de lucrurile pe care ți le dorești. ” Orice lucru îți dorești atunci când te rogi, crede că deja l-ai primit și-l vei avea”, a spus Iisus. Privește lucrurile pe care ți le dorești ca și când ar fi deja în jurul tău, în permanență, privește-te pe tine cum le ai și cum le folosești.

Folosește-le în mintea ta, așa cum le vei folosi și când le vei avea în posesie. Păstrează această imagine mentală până când ea devine clară , iar apoi asumă-ți atitudinea mentală de proprietar asupra tuturor lucrurilor din acea imagine. Ia-le în posesie, cu credință totală că sunt deja ale tale. Nu renunța la această posesie mentală și nu te îndoi o clipă în credința că toate acestea sunt reale.

Și, foarte important: FII RECUNOSCĂTOR PENTRU TOATE, TOT TIMPUL, AȘA CUM VEI FI ȘI CÂND VEI OBȚINE CEEA CE VREI. Cel care îi poate mulțumi lui Dumnezeu cu sinceritate pentru lucrurile pe care le are doar în imaginația sa, acela are credință adevărată. Acela se va îmbogăți, el va fi cauza creației a tot ceea ce își dorește.

Nu ai nevoie să te rogi repetat pentru lucrurile pe care le vrei, nu e nevoie să-i spui lui Dumnezeu despre asta în fiecare zi. ”Nu folosiți repetări inutile, așa cum fac necredincioșii” le-a spus Iisus învățăceilor săi. ”Pentru că Tatăl vostru știe de ce aveți nevoie înainte să îi cereți.”

Ce e de făcut ?

Tot ce ai de făcut este să formulezi cu inteligență, dorința ta pentru lucruri care îți vor îmbogăți viața și să aranjezi aceste dorințe într-un tot coerent și apoi să imprimi acest tot asupra Materiei fără Formă, care are puterea și voința de a-ți aduce ceea ce îți dorești.

Nu poți imprima dorința ta prin repetarea unui șir de vorbe, dar o poți face prin concentrarea asupra unei imagini mentale clare, bazată pe hotărârea de neclintit de a o obține și pe credința de fier că o vei obține. Răspunsul la rugămintea ta nu este în funcție de credința pe care o ai când te rogi, ci de credința pe care o ai când acționezi.

Rugăciunea orală este bună și are efectele sale, în special asupra ta, prin clarificarea viziunii și întărirea credinței, dar nu rugăciunea orală îți aduce ceea ce îți dorești. Ca să devii bogat, nu e nevoie să ai o oră de rugăciune, trebuie să te rogi fără încetare. Rugăciunea înseamnă păstrarea în minte permanent a imaginii a ceea ce îți dorești, cu scopul de a determina crearea acelui lucru în formă solidă și cu credința că aceasta este calea. Crede că deja l-ai primit !

Citește și: Cum produce gândul bogația- procesul

Sărăcia este sursa tuturor relelor

Principiul Vieții din Secretul Veacurilor 

Puterea Cuvântului Rostit- F. Scovel Shinn

Imagine: www.pixabay.com

Comments are closed.