Skip to content

Puterea Cuvântului Rostit- F. Scovel Shinn (With Love 1)

puterea cuvântului rostit

Puterea Cuvântului Rostit- Florence Scovel Shinn – idei esențiale

Puterea Cuvântului Rostit- Arme despre care tu nu știi

”Eu am arme despre care tu nu știi ! Am căi pe care tu nu le cunoști ! Am canale despre care nu știi ! Arme misterioase, canale misterioase !” Căci Dumnezeu își împlinește miracolele în moduri misterioase. Necazul este că cei mai mulți dintre oameni vor să știe dinainte modul și căile Domnului. Vor să-i spună Inteligenței Infinite cum anume ar trebui să li se răspundă la rugăciunile lor. Nu au încredere în înțelepciunea și iscusința lui Dumnezeu.

Iisus Hristos spunea: ” Toate câte cereți, rugându-vă, să credeți că le-ați primit și le veți avea”. Ce-ar putea fi mai simplu sau mai direct ? Așteaptă având o inimă de copil și atunci rugăciunile tale vor fi ascultate. Un copil așteaptă cu bucurie în suflet jucăriile de Crăciun.

Urmează-ți intuiția căci intuiția este calea magică, scurtătura către demonstrația pe care o aștepți. Intuiția este o facultate spirituală superioară minții raționale. Este vocea interioară pe care o mai numim ”intuiție” și care ne spune: ” Aceasta este calea, mergi spre ea”. Intuiția reprezintă calea cea mai importantă a dezvoltării spirituale. Este Îndrumarea Divină. Este Dumnezeul dinăuntrul nostru. În intuiție se află imaginile tinereții și ale vieții veșnice, acolo unde însăși moartea este biruită.

Destin înseamnă locul în care ai fost destinat să fii. Suntem complet echipați pentru Planul Divin al vieții noastre. Suntem perfect capabili să răspundem fiecărei situații.

Concentrare înseamnă absorbirea într-o stare plină de iubire. Putem avea succes doar într-un domeniu care ne interesează cel mai mult. Nu forța niciodată un copil să fie ceva ce nu-și dorește, altminteri va ajunge un ratat. Primul pas către succes este să fii mulțumit că ești tu însuți.

A te ”desfăta în lege” înseamnă a te bucura să faci o demonstarție. A te bucura să îți pui încrederea în Dumnezeu înseamnă să fii fericit în timp ce îți urmezi intuiția. Fiecare clipă în care putem intra în legătură cu intuiția noastră ne va oferi un indiciu la fel de clar precum un indicator. Foarte mulți oameni duc vieți complicate fiindcă încearcă să gândească lucrurile în loc să își aleagă calea intuitivă.

Intuiția dispare atunci când intervine rațiunea. Intuiția este o facultate spirituală, este supraconștientul și nu se explică niciodată.

Iată, v-am dat putere- puterea dumnezeiască

Darul făcut de Dumnezeu omului este puterea. Prin intermediul cuvântului tău intri în legătură cu această putere. Viața și moartea stau în puterea vorbelor tale. Păzește-ți cuvintele cu mare sârguință. În permanență culegi roadele cuvintelor tale.

Puterea aceasta dumnezeiască este în tine, e mintea ta supraconștientă. Ea reprezintă tărâmul inspirației, al revelației și al iluminării.

Pentru a lucra cu puterea dumnezeiască trebuie să îi acorzi acesteia prioritate și să reduci la tăcere mintea rațională. În clipa în care ceri, Inteligența Infinită cunoaște calea pentru împlinirea dorinței tale. Omului îi revine sarcina de a se veseli, de a aduce mulțumiri și de a-și manifesta credința. Numai credința activă se imprimă în subconștint, iar până când nu o fixezi acolo, nu vei avea rezultate.

Singurii tăi dușmani se află înăuntrul tău. Tot ce ne poate aduce cunoașterea Adevărului este o cunoaștere a faptului că Dumnezeu este singura putere. O singură putere, o singură Prezență, un singur Plan. Când ai ideea fixă că există în Univers o singură putere, Puterea Divină, orice aparență de rău va dispărea din lumea ta.

Singura persoană pe care trebuie s-o schimbi ești tu. Pe măsură ce tu te schimbi și lucrurile din jur încep să se schimbe. Atunci și oamenii se vor schimba.

Când ești netulburat de o anumită situație, aceasta dispare , în cele din urmă, de la sine. Imaginea exterioară a vieții tale e reprezentată de suma totală a credințelor tale subconștiente. Oriunde mergi, iei aceste credințe cu tine.

Fii tare, nu te teme !

Teama este singurul adversar al omului. Ori de câte ori ești temător ești pe cale să fii înfrânt. Teama îți slăbește orice putere, căci ai pierdut contactul cu Puterea Universală. Frica este credință inversată, răsturnată. Când ești temător, începi să atragi lucrul de care te temi. Ești hipnotizat de tiparele negative de gândire atunci când te temi.

Orice situație negativă din viața ta este un gând cristalizat, a fost clădită prin propriile închipuiri. Dar aceste situații nu pot sta în picioare în lumina adevărului. Prin urmare, înfruntă situația fără frică spunând: ” Domnul este luminarea mea și mântuirea mea; de cine mă voi teme?”

Afirmație pentru bani: ” Banii mei vin de la Dumnezeu și se înmulțesc precum ciupercile după ploaie.”

Afirmație pentru apreciere: ” Dumnezeu mă apreciază, prin urmare omul mă apreciază. Nimic nu poate interveni în calea succesului meu plănuit în mod divin.” Vei simți imediat recunoașterea din afară.

Misiunea lui Iisus Christos a fost aceea de a-i trezi pe oameni. ”Deșteaptă-te cel ce dormi !” Oamenii dormeau în visul adamic al contrariilor. Lipsurile, pierderile, eșecurile, bolile le păreau acestora realități. Povestea lui Adam spune că acesta a mâncat din pomul iluziei și a căzut într-un somn adânc. În acest somn adânc, el și-a închipuit binele și răul.

Odată cu dezvoltarea minții raționale a venit și căderea omului. Prin rațiune a ajuns la lipsuri, limitări și eșec. Și-a câștigat pâinea prin sudoarea frunții, în loc să-i fie oferită în mod divin. Mesajul lui Iisus a fost menit să-i readucă pe oameni la ”a patra dimensiune”, la conștiința din Grădina Edenului.

Atunci când începi să-ți vezi binele, știi că nu există dușmani, căci Dumnezeu folosește fiecare persoană și situație pentru binele tău. Obstacolele sunt prietenoase, ele reprezintă niște trambuline. Devenind una cu Dumnezeu, devii invincibil. Iată o afirmație foarte puternică: ” Puterea invincibilă a lui Dumnezeu mătură totul în cale. Eu sunt purtat de valuri către Pământul Făgăduinței.” Lăsându-te purtat de valuri, vei fi dus de ele către destinația ta, fără să ai de înfruntat vârtejul gândirii negative, care te-ar trage în jos.

Gândurile negative vin din nesiguranță. Dumnezeu este siguranța ta veșnică în ceea ce privește mintea, corpul și problemele tale. Când ajungi să vezi adevărul- anume că nu există pierderi, lipsuri sau eșec în împărăția realității- pierderile, lipsurile și eșecul vor dispărea din viața ta. Acestea se nasc din propriile închipuiri.

Slavă Domnului

Slavă înseamnă strălucire, splendoare. Nu-l putem vedea pe Dumnezeu, căci Dumnezeu este principiu, Putere, Inteligența Infinită din noi, dar ceea ce vedem sunt dovezile existenței lui. De fiecare dată când obținem o demonstrație, am dovedit existența lui Dumnezeu. Dacă nu ai obținut împlinirea dorințelor inimii tale înseamnă că nu ai ”cerut bine”, adică nu te-ai rugat cum trebuie. Primești răspunsul în același mod în care ai formulat cererea. Dorințele tale mohorâte li se răspunde în mod mohorât, dorințele tale nerăbdătoare primesc răspuns cu întârziere sau în mod violent. Așadar, cere oferind laude și mulțumiri, astfel încât să vezi slava legii în acțiune.

Viața cu tot ce ține de ea înseamnă vibrație. Te asociezi cu lucrurile pe care le observi sau cu lucrurile la care vibrezi. Hermes Trismegistul spunea: ” Pentru a-ți schimba starea, trebuie să-ți schimbi vibrațiile.”

Legea Legilor înseamnă să faci altora ceea ce ai vrea să ți se facă ție, căci ceea ce oferi ți se va întoarce, iar ce faci celorlalți ți se va face și ție. Astfel, persoana care se abține să critice se ferește de critici. Oamenii critici sunt mereu criticați. Ei trăiesc în vibrația aceea. Ei mai pot avea reumatism, căci gândurile acide produc acid în sânge, ceea ce provoacă durere în încheieturi.

Atunci când o persoană fierbe în interior de furie, mânie, adică când se consumă în interior, pe corp îi apar erupții. Iritațiile pe piele pot apărea în cazul în care te-a supărat cineva. Ai fost iritat sau înfuriat.

Dacă un om judecă după aparențe, el se va afla într-o arenă în cea mai mare parte a timpului, arena condițiilor ostile, în care îi va înfrunta pe leii lipsurilor și ai limitării. ” De va fi ochiul tău rău (dacă îți imaginezi situații ostile), tot trupul tău va fi întunecat.” Lumina trupului este ochiul interior sau facultatea imaginativă, deci, dacă ochiul tău e curat, vezi numai o singură putere, un singur plan și un singur planificator, atunci trupul și problemele tale vor fi pline de lumină.

Vizualizează-te zilnic învăluit de Lumina lui Hristos. Această strălucire lăuntrică este o putere invincibilă și dizolvă orice aparență a bolii, a lipsurilor sau a limitării. Dizolvă condițiile adverse sau orice armă făurită împotriva ta. Avem întotdeauna la dispoziție această Lumină atunci când ochiul nostru este curat.

Pace și îndestulare

Pacea și prosperitatea merg mână în mână. Oamenii care manifestă aparența lipsurilor se află într-o stare continuă de frică și confuzie. Ei nu văd binele și ratează oportunități și indicii oferite de intuiție. Un om plin de pace este un om conștient de binele lui. El vede limpede și acționează rapid. Nu ratează niciodată o șansă.

Frica este cel mai mare dușman al omului, căci atragi întotdeauna tocmai lucrul de care te temi. Frica este Credința transformată în rău, în locul Credinței în bine. Mintea neânfricată atrage către sine tot binele. Tot ceea ce-ți dorești sau ceri e deja pregătit pentru tine.

Dumnezeu înfăptuiește miracole când nu te aștepți. Cum ar putea un om să dobândească pacea dacă toată viața sa este o agitație continuă ? Prin intermediul unei afirmații rostite, nu-ți poți controla gândurile, dar îți poți controla cuvintele, iar în cele din urmă, cuvântul iese învingător. Trebuie să învățăm să ne dăm la o parte din calea lui Dumnezeu, astfel încât El să poată armoniza sau îndrepta situația.

Credința fără fapte sau acțiune este nimic. Credința activă imprimă în subconștient o stare de anticipare și astfel păstrezi contactul cu Inteligența Universală.

Legea non-rezistenței spune: ” Nu te lăsa biruit de rău, ci biruiește răul cu binele.” Transformă orice eșec în succes, lipsurile în belșug și discordia în pace.

Marea ta oportunitate

Ai un singur judecător, cuvântul tău. Fiecare zi este o zi a judecății. Subconștientul nu are simțul umorului. Oamenii glumesc distructiv în legătură cu ei înșiși, iar subconștientul ia totul în serios. Asta se întâmplă deoarece imaginea mentală pe care o creezi în timp ce vorbești se imprimă în subconștient și de acolo se manifestă în exterior. Un om care cunoaște puterea cuvântului devine foarte atent la conversațiile pe care le poartă.

Datorită puterii vibratorii a cuvintelor, începi să atragi lucrurile pe care le rostești. Oamenii care vorbesc mereu despre boală, atrag invariabil boala.

Gândul, cea mai mare putere din univers e lipsit de sunet. Gândurile tale bune mătură din cale orice obstacol, iar dorința inimii tale își urmează cursul. Există 3000 de promisiuni în Biblie, dar aceste daruri pot veni la noi doar dacă putem crede că ele sunt posibile, căci totul vine prin tine, nu la tine. Totul în viață este vibrație. Sime-te bogat și vei atrage bogăție. Simte-te plin de succes și vei deveni astfel.

Nu te împovăra cu nicio grijă

Peste tot în Biblie ni se spune să nu ne împovărăm cu griji, să nu ne temem fiindcă o putere invincibilă, invizibilă îi stă omului la dispoziție pentru a-i satisface orice nevoie. Iar această putere nu va acționa dacă nu vom crede în ea.

Omul este un instrument prin intermediul căruia lucrează Inteligența Infinită. Dumnezeu este Inteligența Infinită din fiecare dintre noi, iar noi suntem canalele prin care El se exprimă pe Sine. Trebuie să fim non-rezistenți, calmi și plini de pace, așteptându-ne ca binele nostru să devină o realitate. Noi suntem cei ce primesc, Dumnezeu este cel care dă.

În clipa în care formulezi cerearea, Inteligența Infinită cunoaște calea împlinirii ei. Dacă hotărăști tu cum trebuie să ți se răspundă la rugăciune, ai blocat canalul conceput divin. Atunci vei ajunge să spui: ” Rugăciunile mele nu sunt niciodată împlinite.” Trebuie să ne însușim o tehnică și să transmitem o dorință sinceră, care este de fapt, o rugăciune. Suntem eliberați de orice apăsare sau îngrijorare atunci când spunem: ” Dacă asta este conform Planului Divin, o vom primi, dacă nu, dă-ne echivalentul ei”. Fii cu băgare de seamă să nu forțezi niciodată ceva ce n-a fost planificat în mod divin.

Trebuie să încetăm să planificăm și să punem la cale toate detaliile și trebuie să lăsăm Inteligența Infinită să rezolve problema în felul său. Puterea dumnezeiască este subtilă, tăcută și irezistibilă. Înlătură munții, umple văile și nu cunoaște înfrângere. Sarcina care ne revine este să ne pregătim pentru binecuvântări și să ne urmăm intuiția.

Sursa: Florence Scovel Shinn- Calea Spre Iluminare, Introspectiv, Litera, cumpără cartea aici

Citește și: Cuvântul tău este Bagheta ta magică- Florence S. Shinn

Jocul vieții și cum să-l joci 

Calea Magică a Intuiției 

Ușa secretă către succes

Cumpără cartea aici: litera.ro