Skip to content

Citate Divine de la Sri Chinmoy: recunoștința și iubirea (With Love 1)

citate divine

Citate Divine de la Sri Chinmoy: recunoștința și iubirea

Dacă  nu găsești pacea în interiorul inimii tale, atunci nu o vei găsi nicăieri altundeva pe pământ.

Iubirea nu are nevoie de sabie pentru a stăpâni lumea. Iubirea nu are nevoie de frânghie pentru a ține unită lumea. Iubirea nu are nevoie de putere pentru a elibera lumea. Iubirea nu are nevoie de înțelepciune pentru a extinde lumea. Iubirea are nevoie de un singur lucru: de acceptare, de acceptarea ta deplină.

Nu-ți fă niciodată griji pentru lucrurile pe care nu le poți schimba. Schimbă modul în care privești adevărul. Privește lucrurile de pe cea mai înaltă ramură a Copacului vieții, de pe ramura care oferă o priveliște generoasă.

Paradisul nu este  un loc, ci este o stare a conștiinței noastre.

Lasă eșecul să te învețe o lecție supremă: fiecare apus este începutul unui răsărit foarte puternic și strălucitor.

Viața spirituală este viața unui erou. Trebuie să fii mereu alături de forțele divine. Lumea interioară are mulți eroi, dar cei mai importanți sunt: simplitatea, onestitatea, puritatea, aspirația, devotamentul și autodăruirea. Liderul lor este credința. Eroii sunt sprijiniți de dragostea divină și recunoștința sinceră:

  • Simplitatea scurtează calea către Dumnezeu.
  • Onestitatea accelerează călătăria.
  • Puritatea hrănește căutătorul și călătoria în același timp.
  • Aspirației îi place să călătorească.
  • Devotamentul se bucură de călătorie.
  • Autodăruirea încheie călătoria.

Citate divine despre recunoștință

Recunoștința zdrobește mândria tuturor calităților netrebnice pe care o ființă umană le poate poseda.

Recunoștința inimii noastre creează o energie fără de somn care ne ajută să obținem succesul în toate aspectele vieții noastre.

Recunoștința este cea mai importantă și semnificativă calitate a vieții noastre umane. Din păcate, această calitate cumva nu reușim să o exprimăm nici în gândurile noastre, nici în acțiunile noastre. Ni se par normale lucrurile pentru care ar trebui să oferim recunoștință. Nu putem trăi fără aer mai mult de un minut sau două. Continuăm să inspirăm și să expirăm, dar am fost vreodată recunoscători aerului ?

Nu putem supraviețui fără apă. Acordăm vreo importanță apei ? În fiecare dimineață , când deschidem ochii, vedem razele soarelui cum ne binecuvântează cu lumina și energia vieții de care avem atât de mare nevoie. Dar suntem recunoscători Soarelui ?

Recunoștința este clama de aur între inima omului și inima lui Dumnezeu.

Citate divine despre viață

Ochiul credinței este curajul. Inima credinței este iubirea. Capul credinței este adevărul. Sufletul credinței este Dumnezeu.

Fiecare gând pozitiv este o floare de rai. Fiecare gând negativ este un ghimpe pentru pământ.

Scopul nostru nu este de a avea o viață fără probleme. Scopul nostru este de a le depăși atunci când ne ies în cale.

Noi avem două instrumente principale: mintea și inima. Minții îi este greu să fie fericită, tocmai pentru că ea se bucură în mod conștient de sentimentul de separativitate. Ea judecă și se îndoiește mereu de realitatea din ceilalți. Aceasta este mintea umană, mintea fizică obișnuită, mintea legată de pământ. Dar avem și o inimă aspirantă, o inimă iubitoare. Această inimă iubitoare este lipsită de nesiguranță, pentru că și-a stabilit deja unitatea cu restul lumii. Această inimă poartă mesajul dăruirii de sine, iar dăruirea de sine este regăsirea lui Dumnezeu.

Dacă ne aflăm în camera minții, trebuie să ne rugăm pentru a putea intra în lăcașul inimii. Dacă ne aflăm în încăperea inimii, trebuie să ne rugăm și să medităm pentru a intra în suflet. Numai în încăperea sufletului vom găsi bucuria deplină, satisfacția infinită și perfecțiunea infinită.

Dacă ai o voință neclintită, poarta imposibilului nu va mai fi o barieră.

Natura este un flux de armonie care unește în mod infailibil interiorul și exteriorul, ceea ce este și ceea ce va fi. Între acțiunea naturii și legea naturii nu întâlnim nicio nesinceritate  și nicio greșeală. Tagore ne arată ce face de fapt Dumnezeu prin intermediul  Naturii și al sufletului uman: ” Se spune că natura este câmpul prin care Dumnezeu își manifestă Puterea, în timp ce prin sufletul uman El își manifestă iubirea. În natură El se afirmă prin putere, în timp ce în sufletul uman El se dăruiește prin iubire .”

Floarea copacului vieții este înțelepciunea, iar fructul este pacea.

Fiecare om și-a primit viața cu un scop foarte special. Acest secret trebuie descoperit de fiecare persoană în parte.

Există doar trei învingători: cel care concurează cu el însuși, cel care trece primul linia de sosire și cel care termină cursa.

Viața nu este plictisitoare pentru cei care cred în aventură. Aventura nu înseamnă să urci pe cel mai înalt munte. Aventura înseamnă să lași să pătrundă în mintea ta gânduri noi, gânduri proaspete și sănătoase.

De cele mai multe ori boala fizică începe în minte. Dacă o poți opri acolo, nu va ataca corpul fizic.

Cel mai eficient medicament aici pe pământ este iubirea necondiționată.

Legea nu este iubire, iar iubirea este lege.

Nu-ți construi viața pe nisipul speranței construit de alții.

Răbdarea și perseverența pot realiza imposibilul.

Dacă îmi doresc cu adevărat pacea interioară în viața mea, atunci nu trebuie să mă ocup de ceea ce fac sau spun alții.

Mintea fericită este mereu ghidul perfect pentru un corp sănătos.

Dacă îți poți învinge îndoiala descurajatoare și frica repetată, atunci viața ta va fi plină de o bucurie înfloritoare și de o mulțumire împlinită.

Ceea ce este al nostru- îl deținem, ceea ce nu este al nostru, nici nu avem nevoie.

Poți fi cu adevărat fericit doar atunci când copacul vieții tale atinge cerul înalt în timp ce stă adânc înrădăcinat în inima pământului umil.

Trebuie să-ți accepți soarta cu curaj și apoi să o stăpânești încet, constant și fără greș.

Când vorbește mândria, nu obține nimic. Când vorbește bunătatea- obține totul.

Fii sincer în gândurile tale. Fii pur în sentimentele tale. Astfel, nu va trebui să alergi după fericire. Fericirea va alerga după tine.

Dacă îndrăznești vreodată să lupți împotriva urii, atunci vei avea nevoie de o singură armă: IUBIREA.

Nu-ți face griji pentru viitorul tău. Acordă întreaga atenție eternului ACUM.

Adevărata bucurie interioară ți-o creezi tu însuți. Ea nu depinde de circumstanțe exterioare. Un râu curge în și prin tine, purtând mesajul bucuriei. Această bucurie divină este singurul scop al vieții.

Ego-ul iese în evidență atunci când vrem să le arătăm celorlalți abilitățile noastre.

Dacă eșecul are puterea de a-ți transforma viața în amărăciunea înseși, atunci și răbdarea are puterea de a-ți transforma viața în cea mai dulce bucurie. Nu te preda sorții după un singur eșec. Eșecul, de cele mai multe ori este precursorul succesului.

Citate divine despre pace

Există doar un singur lucru de care avem nevoie aici pe pământ și acela este Pacea. Orice altceva este lipsit de sens și inutil. Putem obține nume, faimă, bogăție, prosperitate și orice altceva în planul exterior. Dar dacă nu găsim pacea în adâncul inimii noastre, atunci nu vom fi niciodată mulțumiți. Numai pacea ne poate oferi satisfacție.

Imaginația de astăzi este inspirația de mâine. Poimâine devine un efort, iar următoarea zi devine o realizare.

Scopul corpului uman este de a manifesta realitatea sufletului. Sufletul are nevoie de corp pentru a manifesta adevărul. Corpul are nevoie de suflet pentru a realiza cel mai inalt adevăr.

Doar două miracole merită să fie admirate: miracolul iubirii și miracolul iertării.

Uneori trebuie să rămân în tăcere  pentru că e singura cale  să știu un pic mai mult, să gândesc un pic mai înțelept, să fiu un pic mai perfect, să ajung la Dumnezeu un pic mai repede.

De fiecare dată când critici pe cineva, încearcă să simți că ai creat o pată neagră pe luna inimii sale. Diminuînd frumusețea lunii interioare a inimii cuiva, nu vei putea obține niciodată o bucurie adevărată.

Te-ar putea interesa și: Viața pune întrebări, iar noi răspundem !

Citate grațioase de Paulo Coelho- Fiecare avem un destin unic

75 Citate din Analectele lui Confucius- Lunyu

18 Citate nobile de înțelepciune de la Confucius

42 Citate Balsam pentru Suflet – Robin Sharma

Imagine: www.pixabay.com