Skip to content

42 Citate Balsam pentru Suflet – Robin Sharma ( With Love )

  • by
citate balsam pentru suflet

42 Citate Balsam pentru Suflet de la Robin Sharma

” Cărțile lui Robin Sharma ajută oamenii din toată lumea să trăiască vieți extraordinare.”- Paulo Coelho

Cine este Robin Sharma ?

Robin S. Sharma (n.18 martie 1965, Port Hawkesbury) este un scriitor, îndrumător spiritual și conferențiar canadian în domeniul leadership-ului, al motivației, al dezvoltării personale și al satisfacției în viață. S-a făcut renumit prin cartea sa Călugărul care și-a vândut Ferrari-ul și a mai scris după aceea încă 14 best-seller-uri.

Robin Sharma s-a născut în Canada într-o familie de origine indiană. Tatăl său s-a născut în India, în Jammu și Kashmir, iar mama sa a crescut la Nairobi, în Kenya. El a studiat dreptul la Universitatea Dalhousie din Halifax, Nova Scotia. A lucrat ca avocat, a obținut și titlul de master în drept, dar în cele din urmă a renunțat la această ocupație și la stilul de viață legat de aceasta pentru a se consacra scrisului și carierei de îndrumător și conferențiar în domeniile auto-ajutorului în situații stresante, al conștiinței de sine, capacității de administrare și conducere.

Sharma a înființat firma „Sharma Leadership International Inc”, pe care o conduce, și care a asigurat servicii de consiliere și instruire unor firme și instituții ca General Electric, Nike, Fedex, NASA, Unilever, Microsoft, BP, IBM, Școlii de comerț a Universității Harvard și Universității Yale.

Acum, să trecem la subiect. Mai jos vă ofer o serie de citate de Robin Sharma, citate înțelepte care sper să vă ajute și să vă folosească în arta de a vă trăi viețile frumos, corect și ușor.

Citate Balsam pentru Suflet de la Robin Sharma

  1. Nu contează unde mergi, contează cine devii.
  2. Cele mai simple plăceri ale vieții sunt și cele mai mari bucurii ale acesteia.
  3. Viața este o călătorie și lucrul care contează cel mai mult nu este câștigul care-l obții, ci persoana în care te transformi.
  4. Cel mai important dar pe care ni-l putem oferi nouă înșine este angajamentul de a ne trăi viața autentică. Totuși nu este ușor să fim cinstiți cu noi înșine.
  5. Nu este o idee bună să-ți formezi prea rapid păreri despre lucruri. Avem nevoie de mult timp pentru a putea să cunoaștem cu adevărat oamenii și chiar pe noi înșine.
  6. Viața înseamnă devenire.
  7. Curajul autentic nu poate să existe decât în prezența fricii- dacă nu te temi, cum ar putea acțiunile tale să fie curajoase ? Atunci când facem lucrurile de care ne temem, devenim neânfricați.
  8. Vitejia nu este ceva ce simți. Este ceva de care dai dovadă.

9. Să fii autentic înseamnă să fii cinstit cu tine însuți.

10. Disciplina personală este ca un mușchi. Cu cât îl întinzi mai tare, cu atât devine mai puternic.

11. La fel ca alți mușchi, voința slăbește atunci când obosește.

12. A duce la bun sfârșit ceea ce ai început determină dimensiunea respectului de sine generat.

13. Fiecare sfârșit marchează un nou început. Tot ceea ce trăim se întâmplă dintr-un motiv. Atunci când o ușă se închide, alta se deschide de fiecare dată. Aveți mereu încredere că viața are grijă de voi, chiar dacă nu înțelegeți ce se petrece.

14. Ziua de mâine este o promisiune, nu un fapt. Bucurați-vă de fiecare dimineață și apreciați fiecare zi pe care o aveți pe pământ. Asumați-vă riscuri îndrăznețe, dar asigurați-vă ascultând de bunul-simț. Echilibrați o viată trăită de parcă ziua de mâine nu ar mai fi, cu un comportament care să spună că veți trăi de-a pururi. Astfel încât, atunci când va veni într-adevăr sfârșitul, să știți că ați trăit viața ca pe o demonstrație măreață a capacității de a fi legendar, pe care o poartă în sine fiecare ființă umană.

15. Adevărul este că fiecare eveniment dificil pe care l-ați trăit, fiecare persoană nocivă pe care a-ți întâlnit-o și toate încercările pe care le-ați îndurat până acum constituie o pregătire perfectă pentru a deveni ceea ce sunteți acum. Ați avut nevoie de aceste lecții pentru  a activa acele comori, talente și puteri care acum se trezesc la viață în voi.

16. Viața este prea valoroasă ca să ți-o petreci cu oamenii care nu te înțeleg. Cu care pur și simplu nu rezonezi. Care au valori diferite de ale tale și standarde mai scăzute.

17. Victimelor le place să se distreze. Învingătorii adoră să învețe.

18. Transformarea nu este un joc ușor. Însă viața omizii trebuie să se încheie pentru ca gloria fluturelui să se manifeste cu plenitudine. Vechiul ” tu” trebuie să moară înainte ca cel mai bun ”tu” să se poată naște.

19. Totul este creat de două ori, mai întâi în minte și apoi în realitate.

20. Investiția în tine este cea mai bună investiție pe care o vei face vreodată. Nu numai că îți vei îmbunătăți viața, vei îmbunătăți și viața celor din jurul tău.

21. Nu regreta niciodată trecutul tău. Mai degrabă îmbrățișează-l ca pe un învățător al tău.

22. Îngrijorarea secătuiește puterea minții și mai devreme sau mai târziu îți rănește sufletul.

23. Nu fi niciodată un prizonier al trecutului tău. Devin-o arhitectul viitorului tău. Doar așa nu vei fi niciodată același.

24. Întotdeauna culegi ceea ce ai semănat. Întotdeauna există consecințe. Mereu primești ceea ce meriți. Chiar și cel mai mic gest bine intenționat atrage consecințe bune.

25. Acceptarea incertitudinii este un dar prețios. Cei mai mulți dintre noi se tem de momentul în care vor înfrunta necunoscutul. Dar nu ar trebui să fie așa. Nu este decât începutul unei noi aventuri. Și momentul de început al dezvoltării noastre personale.

26. Oamenii vor să primească ceva, dar să nu dea nimic în schimb. Visează să aibă totul, dar nu vor să-și suflece mâinile și să facă vreun efort. Succesul se creează prin alegeri conștiente: ori începi și faci ceva, ori nu faci nimic. Căci oricine poate reuși în viață. Puțini, însă, aleg să reușească. Se tem de schimbări, de provocări și caută mereu scuze. Dar este imposibil să clădești succesul pe temelia scuzelor și pretextelor. Doar victimele trăiesc găsindu-și scuze și mor din cauza lor.

27. Începutul este partea cea mai grea. Dar, dacă ai început, bătălia este pe jumătate câștigată. Ai nevoie doar de voință și forță interioară pentru a începe.

28. Perioadele grele nu durează la nesfârșit, dar oamenii puternici rezistă întotdeauna. Iar viața ne aduce ocazii incredibile de a transforma problemele în succese. Cu toții avem Everesturile noastre, adânc ascunse în inimă. Trebuie să-ți promiți că le vei cuceri în fiecare zi. Ține minte: nu vei afla niciodată cât de sus poți ajunge, dacă nici măcar nu încerci. Cucerește-ți propriul Everest !

29. Comportamentele noastre zilnice ne transmit cele mai profunde convingeri.

30. Felul în care relaționezi cu ceillați scoate la iveală felul în care relaționezi cu tine însuți.

31. Omul nu are puterea să realizeze ceva cu adevărat minunat într-o clipită. Oamenii au nevoie de răbdare. Ei trebuie să construiască lucrurile încet, cărămidă cu cărămidă. Oricât de mult ne-ar plăcea să realizăm rapid lucruri mărețe, lumea noastră nu merge așa. Geniul este un proces.

32. Să-ți trăiești viața într-un fel care să-ți fie favorabil se reduce la găsirea tuturor elementelor diferite de care ai nevoie.

33. Ceea ce ne trage înapoi în viață este arhitectura invizibilă a fricii. Ne face să rămânem în zona noastră de confort, care, în realitate, este cel mai nesigur loc în care am putea să trăim.

34. De fiecare dată când facem un lucru de care ne temem, recuperăm o parte din puterea pe care teama ne-a furat-o- pentru că puterea noastră se află de cealaltă parte a temerilor pe care le avem.

35. Așa cum cuvintele noastre sunt gândurile noastre verbalizate, tot așa și faptele noastre sunt convingerile noastre actualizate. Nicio acțiune, oricât de mică, nu este lipsită de semnificație- felul în care ne purtăm cu cineva, definește felul în care ne purtăm cu toată lumea, inclusiv cu noi înșine.

36. Fiecare clipă petrecută în fața ființei umane reprezintă o ocazie de a ne exprima cele mai importante valori și de a influența pe cineva cu umanitatea noastră. Putem să schimbăm lumea în bine, om cu om.

37. Felul în care realizăm lucrurile mărunte determină felul în care realizăm totul. Dacă executăm bine sarcinile minore, vom excela și în cele mai mari eforturi ale noastre. Atunci, măiestria devine felul nostru de a fi.

38. Cei cu adevărat înțelepți recunosc faptul că micile îmbunătățiri zilnice duc întotdeauna la rezultate excepționale în timp.

39. Pentru a duce cea mai bună viață a ta, fă cea mai bună muncă pe care o poți face.

40. Nu există pe lume vreo muncă nesemnificativă. Munca este o oportunitate de a-ți exprima talentele personale, de a-ți crea propria artă și de a realiza geniul pe care ai fost chemat să-l întruchipezi. Trebuie să muncim așa cum picta Picasso: cu dăruire, pasiune, energie și excelență.

41. Dai dovadă de înțelepciune dacă alegi să-ți petreci timpul în locurile care te inspiră și te încarcă cu energie și dacă alegi să te asociezi cu oamenii care te înnobilează și te înalță.

42. Scopul vieții este să iubești. Cât de bine trăiești se reduce la cât de mult iubești. Inima este mai înțeleaptă decât mintea.

Te-ar putea interesa și: Luminile și umbrele sufletului- citate despre noi înșine

Omar Khayyam- Poezie și citate minunate

Citate pline de înțelepciune despre viață

Citate Amintiri din viitor

Imagine: www.pixabay.com

Table of Contents