Skip to content

369 Suntem Creați cu Intenție- New (The Most Important)

  • by
Suntem Creați cu Intenție. De la evoluție din întâmplare la transformare prin intuiție- Gregg Braden

Suntem Creați cu Intenție. De la evoluție din întâmplare la transformare prin intuiție- Gregg Braden.

Cine este Gregg Braden ?

Gregg Braden e renumit la nivel internațional ca pioner al creării unei punți între știință și spiritualitate. După o carieră de succes ca geolog în timpul crizei energetice din anii 1970, a lucrat apoi ca designer de sisteme informatice în ultimii ani ai Războiului Rece. În 1991 a făcut parte din echipa globală ce asigura fiabilitatea Internetului în primele sale zile.

De mai bine de 20 ani, el caută taine vechi de când lumea, păstrate în texte uitate, în mănăstiri îndepărtate sau în sate izolate în munți. Până în prezent, lucrarea sa a condus la numeroase cărți, traduse în 27 de limbi și publicate în 30 de țări, arătându-ne dincolo de orice îndoială că în înțelepciunea trecutului se află cheia viitorului.

Suntem Creați cu Intenție- Gregg Braden

Întrebarea aflată la baza tuturor întrebărilor puse în cei aproximativ 200000 de ani estimați de când suntem pe pământ este ” Cine suntem noi?

În privința celui mai mare paradox din viața noastră, după 5000 de ani de istorie consemnată și realizări tehnologice ce uimesc imaginația, încă nu avem un răspuns fără echivoc la această întrebare elementară.

Scopul acestei cărți este de a face cunoscute noile descoperiri despre originea noastră și de a arăta cum să folosim aceste descoperiri în viața noastră de zi cu zi. Cartea cuprinde două părți și ambele părți cuprind exerciții care să te ajute să fixezi semnificația unor descoperiri specifice în viața ta.

Tiparele condiționate din mintea noastră-Suntem Creați cu Intenție- Gregg Braden

Tiparele condiționate învățate în copilărie, apar în orice fel consideră mintea noastră că e necesar supraviețuirii noastre, când devenim adulți. Când tiparele își fac apariția, ele scot din fântâna adâncă orice convingeri care sunt ”programate” în mintea noastră subconștientă. Elementul-cheie de aici este că aceste convingeri își au adesea sursa în poveștile și experiențele altor oameni.

Reacțiile noastre nu mint niciodată. Indiferent ce am crede, modul în care răspundem în anumite momente intime este o reflectare elocventă a ceea ce credem cu adevărat. Ideea este că poveștile care ne sunt spuse în anii copilăriei, când suntem cei mai vulnerabili și mai impresionabili, ne formează cele mai profunde convingeri. Și tot atunci apare și povestea despre originile noastre.

Ce suntem cu adevărat ?- Suntem Creați cu Intenție- Gregg Braden

  • Noi suntem rezultatul unui act de creație intenționat. Mutațiile din FOXP2 și cromozomul uman 2 sunt precise.
  • Suntem produsul unei forme de viață inteligentă. Sincronizarea, precizia și acuratețea mutațiilor noastre genetice și tehnologia necesară pentru a produce asemenea mutații implică deliberarea și intenția unei inteligențe avansate.
Creierul din inimă

Inima unui adult bate în medie de 101000 de ori pe zi. În timp ce face asta, ea pune în circulație circa 7570 litri de sânge prin 96000 kilometri de artere, capilare, vene și alte vase sanguine.

Inima e menționată în Biblie de 830 de ori, iar cuvântul ”inimă” apare în 59 din cele 66 de cărți ale Bibliei. În Pildele sau Proverbele lui Solomon inima e descrisă ca o sursă de înțelepciune vastă: ” Sfaturile în inima omului sunt ca niște ape adânci, dar omul priceput știe să scoată din ele.”

Tradițiile străvechi au considerat întotdeauna că mai degrabă inima, nu creierul, este centrul înțelepciunii profunde, al emoției și memoriei, servind și ca portal spre alte tărâmuri ale existenței.

Neuritele din inimă execută multe din aceleași funcții întâlnite în creier. Creierul inimii este o rețea complexă de nervi. Un rol -cheie al creierului din inimă este să detecteze în corp schimbări hormonale și alte substanțe chimice și să-i comunice creierului acele schimbări, astfel încât să ne poată satisface nevoile în mod adecvat.

Inima este cheia trezirii intuiției profunde, a amintirilor subtile, a unor capacități extraordinare considerate în trecut ca fiind rare și a acceptării acestor atribute ca parte normală a vieții de zi cu zi.

”Atunci când ne negăm poveștile, ele ne definesc. Când ne recunoaștem poveștile, începem să scriem un sfârșit nou și curajos.”

Brene Brown

Existăm într-un Univers viu- Suntem Creați cu Intenție- Gregg Braden

Un număr tot mai mare de dovezi indică faptul că existăm mai degrabă ca făcând parte dintr-un Univers viu și vibrant, decât dintr-un Univers alcătuit doar din praf inert, gaz și spațiu gol.

Dacă suntem rezultatul a ceva mai mult decât întâmplare pură, atunci este logic că viața noastră înseamnă mai mult decât doar a supraviețui. Acest fapt înseamnă că viața noastră are scop. Capacitatea noastră de a avea intuiție, simpatie, empatie, compasiune profundă, precum și autovindecarea, care ne permit să trăim suficient de mult pentru a împărtăți aceste capacități, reprezintă toate acul unei busole care indică exact scopul vieții noastre.

Limbajul inimii

Inima lucrează optim atunci când îi sunt date propoziții scurte la care să răspundă, decât mai multe propoziții. Inima nu are nevoie de o întroducere la întrebarea pe care o punem sau de o explicație despre istoria deciziei în discuție. Inima noastră cunoaște întotdeauna toate aceste lucruri.

La unele persoane, înțelepciunea inimii apare ca un sentiment. La altele, poate fi o senzație de a ști fără nicio îndoială, în timp ce la altele răspunsul vine ca o voce familiară pe care au cunoscut-o de-a lungul vieții lor. Unele persoane pot auzi mai întâi o voce subtilă, întărită de un sentiment de reasigurare, siguranță și certitudine, urmat de o senzație de hotărâre și plenitudine.

Concentrarea intenționată pe inimă ne dă puterea de a avea constant stări profunde de intuiție atunci când alegem, la comandă.

5 pași pentru a-ai pune inimii o întrebare:

  • 1 . Creează concentrare pe inimă;
  • 2. Încetinește-ți ritmul respirator;
  • 3. Simte un sentiment revigorant;
  • 4. Pune-i o întrebare inimii tale. Intuiția ta se deschide și începi un dialog. Intuiția te ajută să te simți mai întărit în fața celor mai mari provocări ale vieții.
  • 5. Încearcă să auzi un răspuns.
Emaptie, compasiune, simpatie-Suntem Creați cu Intenție- Gregg Braden

Capacitatea de a ne raporta la altă persoană la un nivel intim este cunoscută drept empatie.

Capacitatea noastră de a avea empatie este esențială pentru capacitatea de a avea compasiune.

Atât empatia, cât și simpatia sunt forme de intuiție. A avea simpatie înseamnă să ne identificăm cu alții în durerea sau suferințele lor. Când nutrim simpatie față de alte ființe, suntem observatori, dorind mult să stăm cu ei și să îi susținem în experiența lor.

Atunci când avem empatie față de ceilalți, mergem dincolo de simpatie. Începem să eliminăm diferența dintre recunoașterea de la distanță a suferinței altcuiva și resimțirea de către noi a suferinței acelei persoane. Perceptual și emoțional, ne punem în situația ei, pentru a simți ceea ce simte ea. Atunci când facem asta, ne identificăm mai mult și mai profund, cu suferința altora.

Atât simpatia, cât și empatia sunte percursoare ale compasiunii. Mai întâi trebuie să avem empatie pentru suferința altei persoane, înainte de a putea deveni plini de compasiune în felul în care îi răspundem. A avea empatie într-o situație nu înseamnă neapărat că vom deveni plini de compasiune.

A fi o persoană care nutrește compasiunea este o alegere. Iar atunci când facem o astfel de alegere, experiența noastră ne duce la un nivel mai profund al experienței.

Intuiția, simpatia și empatia sunt treptele care duc la compasiune.

În compasiune devenim implicați. Facem realmente ceva, în încercarea de a alina suferința uneia sau mai multor persoane. Odată ce viața noastră reflectă compasiunea pe care o alegem, în acel moment compasiunea care am devenit poate fi reflectată în tot ceea ce facem.

Timp de secole, marii maeștri spirituali ne-au reamintit că un răspuns plin de compasiune dat lumii noastre începe cu noi și constă în modul în care ne raportăm la lume. Din această perspectivă, putem spune că compasiunea este o tehnologie interioară, o formă avansată de intuiție, care ne dă puterea de a crea soluții viabile de la un nivel foarte personal.

Compasiunea este cea care ne conectează cu fiecare creatură și cu toate lucrurile. Compasiunea este o forță a naturii și o experiență umană.

Compasiunea trebuie echilibrată cu înțelepciunea

Trăim în moment sau trăim pentru moment?

Multe lucruri îți pot prelungi viața, dar numai înțelepciunea o poate salva.

Neel Burton

Din clipa în care ne naștem începem să ne vindecăm. Organismul nostru este realmente determinat genetic pentru a se vindeca, din clipa în care ne naștem. Cheia este să creăm condițiile care fac posibilă vindecarea. Capacitatea de a ne vindeca este ceva ce avem deja și care există în fiecare dintre noi.

Calitatea și durata vieții noastre se reduce la modul cum gândim despre noi înșine în cadrul lumii. A înlocui convingerile limitative pe care le-am învățat de la familiile, prietenii și instituțiile noastre sociale cu perspective noi, care ne împuternicesc, chiar schimbă totul.

Putem să depășim limita de 120 de ani ?– Da, soluția este enzima ”telomeraza”. Este enzima legată de telomerii din corpul nostru pentru repararea, regenerarea și lungirea telomerilor, care determină durata de viață a celulelor noastre. Telomeraza este enzima care produce telomerul din ADN. Dacă telomerii sunt scurtați, celulele îmbătrânesc. În mod contrar, dacă activitatea telomerazei este intensă, lungimea telomerilor este păstrată și senescența celulară e amânată. Adică, TELOMERAZA inversează procesul îmbătrânirii. Îmbătrânirea prematură poate fi inversată prin reactivarea enzimei-telomeraza- care protejează capetele cromozomilor.

Întregul complex de vitamina B este asociat în mod pozitiv telomerilor mai lungi.

Stresul nerezolvat din viața noastră este cel care ne erodează telomerii și ne răpește exact lucrul pe care îl prețuim cel mai mult: viața.

Cheia longevității este să ne transformăm alegerile conștiente în obiceiuri subconștiente. În ficare zi facem alegeri care afirmă-sau neagă- viața din corpul nostru.

Destinul – Suntem Creați cu Intenție- Gregg Braden

Destinul nu e o chestiune de întâmplare, ci este o chestiune de alegere. Nu e un lucru ce trebuie așteptat, ci este un lucru de înfăptuit.

William Jennings bryan

Destinul nostru este al nostru doar dacă acționăm. Prin alegerile pe care le facem în fiecare clipă, ne afirmăm acest destin personal. Certitudinea de a ști cine suntem și cum ne integrăm în lume este busola ce ne poate ghida în timp ce facem alegeri, zi după zi.

Citește și Matricea Divină- Gregg Braden

Comments are closed.