Skip to content

Schimbarea duce la reusită-transformă visele în realitate (With Love 1)

  • by
schimbarea

Schimbarea duce la reusită- transformă visele în realitate

Schimbarea- de ce ne este frică de ea?

Ne este frică de schimbare deoarece credem că, după multe eforturi și sacrificii, cunoaștem lumea în care trăim. Și chiar dacă ea nu este minunată, chiar dacă nu suntem pe deplin mulțumiți, cel puțin nu vom avea surprize. Nu vom greși. La nevoie, vom face mici schimbări pentru ca totul să rămână la fel. Vedem că munții rămân în același loc. Vedem că pomii, odată crescuți, când sunt sădiți în altă parte sfârșesc prin a se usca.

A visa nu este periculos. Periculos este să vrei să transformi visele în realitate. Dar vine ziua când destinul bate la ușa noastră. Poate să fie bătaia ușoară a Îngerului Sorții, sau bătaia Nedoritei de oameni. Ambele, însă spun: ” Schimbă-te acum !”. Nu săptămâna viitoare, nu luna viitoare, nu anul viitor. Îngerii spun : ” Acum!”

Calea de urmat este drumul naturii: în neâncetata schimbare, ca dunele deșertului. Se înșeală cei care cred că munții nu se schimbă, căci s-au născut din cutremure, sunt frământați de vânt și de ploaie și zilnic sunt altfel, chiar dacă ochii noștri nu reușesc să vadă toate astea. Munții se schimbă și se bucură: ” Ce bine că nu suntem la fel”, își spun unii altora. Se înșeală cei care cred că pomii nu se schimbă. Ei trebuie să accepte goliciunea iernii și îmbrăcămintea verii. Și merg dincolo de locul unde își înfig rădăcinile- pentru că păsările și vântul le răspândesc semințele.

Natura ne spune mereu :„ Schimbă-te!”

”Greutate„ este numele unei unelte vechi, creată doar ca să ne ajute să aflăm cine suntem. Tradițiile religioase ne învață că credința și transformarea sunt singurul mod de a ne apropia de Dumnezeu.

Credința ne arată că niciodată nu suntem singuri. Transformarea ne face să iubim misterul. Iar când totul va părea întunecat și când ne vom simți părăsiți, să nu privim în urmă, cu teama de a vedea transformările care se petrec în sufletul nostru. Să privim înainte. Nu ne vom teme de ce se va întâmpla mâine, pentru că ieri a avut cine să ne poarte de grijă. Și aceeași Prezență va continua să ne stea alături. Aceeași Prezență ne va apăra de suferință. Ori ne va da forța să o înfruntăm cu demnitate.

Schimbarea duce la reusită

Reușita nu vine din recunoașterea celorlalți. Ea este rodul a ceea ce ai sădit cu iubire. Când vine ora culesului, poți să-ți spui în sinea ta: ” Am reușit!” Ai reușit să câștigi respect față de munca ta, ai reușit să isprăvești ce ai început, deși nu ai prevăzut capcanele de pe drum , ci ai trecut de ele. Iar când entuziasmul a slăbit din cauza geutăților, ți-ai însușit disciplina. Iar când disciplina a slăbit din cauza oboselii, ți-ai folosit clipele de odihnă ca să te gândești la pașii care trebuiau făcuți pe viitor.

Nu te-ai lăsat oprit de înfrângerile pe care le trăiesc toți cei care riscă ceva. Nu ai stat să te gândești la ce ai pierdut când ai avut o idee ce s-a dovedit greșită. Nu te-ai oprit când ai avut momente de glorie. Pentru că ținta nu fusese încă atinsă. Iar când ai înțeles că trebuie să ceri ajutor, nu te-ai simțit umilit. Și, când ai aflat că cineva avea nevoie de ajutor, i-ai arătat tot ce învățaseși fără să-ți spui că dezvălui secrete sau că ești folosit de ceilalți. Fiindcă celui care va bate i se va deschide.

Cel care cere știe că va primi. Cel care mângâie va fi mângâiat. Chiar dacă nu se întâmplă când te aștepți, mai devreme sau mai târziu vei putea să vezi roadele a ceea ce ai împărțit cu generozitate. Reușita vine pentru cei care nu pierd timpul comparându-se cu ceilalți, ci îmbrățișând schimbarea pentru a deveni versiunea lor cea mai bună.

Schimbarea și reusita

Oamenii care caută numai reușită, nu o vor găsi, pentru că reușita nu este un scop în sine, ci o consecință.

Bogat este cel care este mereu în legătură cu energia Iubirii. trebuie să ai un țel în minte. Dar, pe măsură ce înaintezi, nu te costă nimic să te oprești din când în când și să te bucuri puțin de priveliștea din jur. Cu fiecare metru cucerit, poți să vezi puțin mai departe și să descoperi lucruri pe care încă nu le-ai văzut.

Nu căuta să scurtezi drumul, ci să-l parcurgi în așa fel încât fiecare faptă a ta să înfrumusețeze lumea din jur. Nu încerca să fii Stăpânul Timpului. Dacă vei culege mai devreme roadele pe care le-ai semănat, ele vor fi verzi și nu vor face plăcere nimănui. Dacă, din teamă sau nesiguranță, vei hotărâ să amâni momentul de Recoltă, roadele vor putrezi.

Așa că respectă timpul între semănat și cules. Iar după aceea așteaptă miracolul schimbării. Cât timp grâul este încă în cuptor, el nu poate fi numit pâine. Cât timp cuvintele sunt prizoniere în nerostirea lor, ele nu pot fi numite poem. Cât timp firele nu sunt unite de mâinile celui care le lucrează, ele nu pot fi numite țesătură.

Ce înseamnă reușită ? Înseamnă să poți merge la culcare în fiecare seară cu sufletul împăcat, acceptând și îmbrățișând fiecare direcție a schimbării.

Te-ar putea interesa și: 7 OGLINZI ALE SINELUI-GREGG BRADEN 

Sathya Sai Baba- Învățături spirituale pentru evoluția omului

Parabolă despre Iubire-Dumnezeu este iubire

Moneda din Rai- Convingerea- Neville Goddard

Imagine: www.pixabay.com