Puterea Perseverenței-Gândește și vei fi bogat- Napoleon Hill
Perseverenta este un factor esential in preschimbarea dorintei in echivalentul ei banesc. La baza perseverentei sta puterea vointei.
Puterea Perseverenței
Cand sunt imbinate cum trebuie, puterea vointei si dorinta formeaza un cuplu invulnerabil. Cei care castiga averi sunt adeseori renumiti ca avand mult sange rece si fiind, uneori, nemilosi. Sunt adesea neintelesi. Ceea ce detin este puterea vointei, pe care o imbina cu perseverenta si o pun la radacina dorintelor lor, spre a le garanta ca isi vor atinge scopurile.
Majoritatea oamenilor sunt gata sa renunte la teluri si scopuri si sa se dea batuti la primul semn de impotrivire sau ghinion. Putini continua, in ciuda impotrivirilor, pana isi ating scopul.
Poate ca nu este nimic eroic in cuvantul ”perseverenta” , dar aceasta calitate are, pentru caracter, rolul pe care il are carbunele pentru otel.
Acumularea de bogatii implica, adeseori, aplicarea tuturor celor 13 factori ai acestei filozofii. Aceste principii trebuie sa fie intelese si aplicate cu perseverenta de catre toti cei care strang bani.
Dorintele slabe aduc rezultate slabe- Puterea Perseverenței
Lipsa perseverentei este una dintre cauzele esentiale ale esecului. In plus, experienta a mii de persoane a demonstrat ca lipsa perseverentei este o slabiciune intalnita la majoritatea oamenilor. Usurinta cu care ne putem debarasa de ea nu depinde decat de intensitatea dorintei.
Punctul de pornire in orice realizare este dorinta. Nu uitati acest lucru nici o clipa. Dorintele slabe aduc rezultate slabe, in acelasi fel in care un foc mic da caldura putina. Daca descoperiti ca va lipseste perseverenta, aceasta slabiciune poate fi eliminata facand un foc mai puternic la baza dorintelor dumneavoastra.
Averea este atrasa catre oamenii care s-au pregatit pentru a deveni adevarate forte gravitationale ale banilor, in acelasi fel in care apa este atrasa inspre ocean.
Magia ” conștiinței banilor”- Puterea Perseverenței
Saracia se indreapta catre cel ce gandeste in spiritul ei, in acelasi fel in care mintea celui care s-a antrenat sa atraga banii, ii atrage servindu-se de aceleasi legi. Constiinta saraciei va invada cu usurinta o minte in care constiinta banilor nu isi gaseste locul. Constiinta saraciei se naste fara ca noi sa fim constienti ca aplicam deprinderile ce ii sunt favorabile. Constiinta banilor trebuie sadita in cei care nu se nasc cu ea in sange.
Daca ati avut vreodata un cosmar, veti intelege valoarea perseverentei. Zaceti in pat, pe jumatate treaz, avand sentimentul ca sunteti pe cale sa va inabusiti. Nu sunteti in stare sa va intoarceti sau sa va miscati vreun muschi. Cu un efort perseverent de vointa, veti reusi in cele din urma sa va miscati degetele unei maini. Miscandu-va continuu degetele capatati treptat control asupra muschilor unui brat, pana il puteti ridica. Apoi, in acelasi fel, va recapatati controlul asupra celuilalt brat. In fine, va simtiti muschii de la un picior, apoi de la celalalt. Apoi ” printr-un suprem efort de vointa ” va recapatati controlul deplin asupra sistemului muscular si ”va dezmeticiti” din cosmar. Trucul a fost sa actionati pas cu pas.
Oricine poate invata sa fie perseverent- Puterea Perseverenței
Perseverenta este o stare de spirit, caci poate fi cultivata. Asemenea tuturor starilor de spirit, perseverenta are la baza cauze bine stabilite, printre care aflam:
- Un scop bine precizat: Sa stiti ceea ce vreti este primul, si poate cel mai insemnat pas in calea dezvoltarii perseverentei. O motivatie puternica va va forta sa depasiti orice obstacol.
2. Dorinta: Este mult mai simplu sa deveniti si sa ramaneti perseverent atunci cand urmariti scopul pe care il doriti.
3. Increderea in sine: Increderea in capacitatea dumneavoastra proprie de a duce la indeplinire un plan va incurajeaza sa impliniti acel plan cu perseverenta. (Increderea in sine poate fi cultivata cu ajutorul principiului despre autosugestie.)
4. Planuri laborios alcatuite: Planurile organizate, fie ele slabe si practic imposibil de pus in practica, incurajeaza perseverenta.
5. Cunostinte trainice: Daca stiti, din experienta sau prin observatie, ca planurile dumneavoastra sunt solide, veti fi mai perseverent; cand mai degraba ghiciti decat stiti, va veti ucide perseverenta.
6.Cooperarea: Intelegerea si cooperarea armonioasa cu ceilalti tinde sa cultive perseverenta.
7. Puterea vointei: Deprinderea de a va concentra gandurile asupra elaborarii unor planuri ce au un tel final bine stabilit tinde sa cultive perseverenta.
8.Deprinderea: Perseverenta este rezultatul direct al deprinderii. Mintea absoarbe si devine parte integranta din experientele zilnice cu care se hraneste. Frica, cel mai redutabil dusman, poate fi vindecata eficient prin repetitia impusa a actelor de curaj. Toti cei ce au fost in serviciu activ pe front stiu exact acest lucru.
Patru pasi catre perseverenta- Puterea Perseverenței
Exista patru pasi simpli care formeaza deprinderea perseverentei. Ei nu cer prea multa inteligenta, nici prea multa educatie, ci doar putin timp si efort. Se cer urmatorii pasi:
- Un scop bine stabilit sustinut de dorinta arzatoare de a il atinge.
- Un plan definit, urmarit fara intrerupere.
- O minte reticenta la orice influenta negativa si descurajanta, inclusiv la sugestiile negative ale rudelor, prietenilor si cunostintelor.
- O colaborare prieteneasca cu una sau mai multe persoane care va vor ajuta sa va urmati atat planul, cat si scopul.
Perseverenta schimba caracterul omului in acelasi fel in care carbonul schimba fierul sfaramicios in otel de neinvins. Perseverenta va ajuta sa treziti in dumneavoastra un coeficient magic de constiinta a banului, iar subconstientul dumneavoastra va actiona mereu in directia obtinerii banilor de care aveti nevoie.
Sursa: ” Gândește și vei fi bogat”- Napoleon Hill
Te-ar putea interesa și: Creează-ți propria realitate- Pam Grouth
Cum să manifești bogăție timp de 21 de zile
Imagine: www.pixabay.com