Skip to content

Profețiile de la Celestine- iluminarea (The most Important 1)

profetiile de la celestine

Profețiile de la Celestine-roman de James Redfield- idei esentiale

Profețiile de la Celestine -celebru roman scris în 1993 de americanul James Redfield. Tema principală a romanului gravitează în jurul ideilor psihologice și spirituale, care sunt adesea identificate ca New Age.

Profețiile de la Celestine- rezumat

Cartea spune povestea unui psiholog american și aventurile sale în căutarea unui manuscris străvechi, care conține nouă chei pentru clarificarea existenței umane, care se regăsește și devine subiect de studiu și cercetare. Protagonistul romanului se implică pe deplin în căutarea manuscrisului, fiind ghidat de curiozitatea poveștii unei prietene. El decide să plece în Peru în căutarea textului antic care conține răspunsurile la cele mai importante întrebări care stăpânesc viața omului.

Odată ce artefactul este găsit, încep și dificultățile pentru protagonist. Documentul antic este contestat de oameni de știință „iluminați” și „progresiști”, cercetători spirituali , preoți catolici liberali, de Biserică și de guvernul peruan. În special acesta din urmă, se teme de impactul pe care l-ar putea avea aceste profeții asupra întregii omeniri. Astfel, aceste profeții devin un obstacol pentru toți cei care doresc să divulge conținutul și încearcă să distrugă toate aceste dovezi.

Redfield, în roman, distinge „bunul” de „rău”. Drumul protagonistului nu va fi deloc ușor: vor fi numeroase întâlniri cu personaje destul de ambigue și vor fi numeroase încercări de înfruntat. Căutarea începe în Anzi și continuă printre ruinele ascunse adânc în pădurea tropicală amazoniană.

După lungi căutări epuizante, rătăcind prin imensitatea teritoriului peruan, protagonistul reușește să reunească toate părțile componente ale manuscrisului antic și conținutul acestuia, găsind răspunsuri relevante la întrebările lumii. Astfel a început răspândirea acestui conținut „magic”, dar informarea lui a fost întreruptă brusc de intervenția dură și tenace a bisericii peruviane și a guvernului care a interzis dezvăluirea a tot ceea ce conține manuscrisul.

Cele 10 profeții revelate:

  1. Deveniți conștienți de trezirea spirituală în curs și de coincidențele care apar în viața noastră;

O nouă trezire spirituală are loc în cultură cauzată de o masă critică de oameni care își experimentează existența ca un fel de dezvoltare spirituală, o călătorie în care avansăm cu toții ghidați de coincidențe misterioase.

2. Această trezire reprezintă apariția unei noi viziuni asupra lumii și un nou pas important în dezvoltarea umană.

Această trezire reprezintă apariția unei viziuni noi și mai complete, capabilă să înlocuiască dorința de supraviețuire fizică și confort care a dominat timp de cinci sute de ani. În timp ce această nevoie pur materială a fost un pas important în dezvoltarea umană, trezirea la coincidențele vieții ne conduce să descoperim adevăratul scop al existenței umane pe această planetă, precum și adevărata natură a universului nostru.

3. Tot ceea ce există este energie sacră pe care o putem percepe și intui. Putem absorbi energia care radiază, mai ales din frumusețe.

Noi, oamenii, începem acum să realizăm că universul în care trăim este alcătuit din energie dinamică, nu din simplă materie. Tot ceea ce există este un câmp energetic sacru pe care îl putem simți și intui. Ne putem proiecta energia concentrându-ne în direcția aleasă (unde se îndreaptă atenția, curge și energia) influențând alte sisteme energetice și mărind viteza cu care apar coincidențele în existența noastră.

4. Competiția pentru energie este cauza tuturor conflictelor dintre ființe umane.

Prea des oamenii se îndepărtează de cea mai mare sursă de energie, apoi se simt slabi și nesiguri. Pentru a ne crește energia, avem tendința să-i manipulăm sau să îi forțăm pe alții să ne acorde atenția lor și, prin urmare, propria lor energie. Când reușim să-i dominăm pe alții în acest fel, ne simțim mai puternici, în timp ce ei slăbesc și uneori se răzvrătesc. Competiția pentru energie este cauza tuturor conflictelor dintre ființe umane.

5. Atrageți energie prin contopirea cu universul simțind dragoste pentru tot.

Nesiguranța și violența încetează să mai existe atunci când simțim o legătură internă cu energia divină, descrisă în trecut de misticii tuturor religiilor. Un sentiment de lejeritate și exuberanță și un sentiment constant de iubire demonstrează existența unei astfel de relații și este esențial pentru a-i dovedi autenticitatea. În absența acestor cerințe, conexiunea este doar simulată.

6. Înțelegeți-vă trecutul în lumina schimburilor de energie, pornind de la dramele din copilărie care creează intimidare și victime.

Cu cât rămânem conectați mai mult timp, cu atât suntem mai conștienți de momentele în care ne pierdem contactul, care sunt de obicei momente în care suntem supraîncărcati. Cu aceste ocazii putem recunoaște modul special în care le furăm energia de la ceilalți. Când ne dăm seama cum îi manipulăm pe cei din jurul nostru, contactul nostru devine mai stabil și suntem capabili să descoperim calea evolutivă a existenței noastre și misiunea noastră spirituală, înțeleasă ca o contribuție personală la bunăstarea lumii.

7. Descoperirea curentului prin care curge energia: fie coincidențe și intuiri care ghidează realitatea, vise care trebuie interpretate legate de viață.

Cunoașterea misiunii noastre personale crește prin numărul de coincidențe misterioase care ne ghidează către destinul nostru. La început trebuie să răspundem la o întrebare, apoi visele, reveriile și intuițiile ne vor aduce răspunsurile care de obicei sunt furnizate în mod sincron de înțelepciunea altei ființe umane.

8. Interacționează pozitiv cu ceilalți: atunci când vorbești cu o altă persoană, pentru a-i crește energia, concentrează-te asupra persoanei cu dragoste.

Putem crește frecvența cu care apar coincidențele care ne ghidează prin îmbunătățirea persoanelor care intră în viața noastră. Trebuie avut grijă să nu pierdeți conexiunea interioară prin angajarea în relații romantice. Înălțarea cuiva este deosebit de ușor în grupuri, în care fiecare membru poate simți energia tuturor celorlalți. Această formă de sprijin este esențială pentru creșterea și siguranța copiilor. Văzând frumusețea din ceilalți îi putem transforma apoi, ajutându-i să ajungă la o stare de înțelepciune remarcabilă și crescând șansele de a primi un mesaj sincron.

9. Evoluția ne conduce la creștere spirituală. Într-o lume „ecologică” relația dintre toate religiile va fi clarificată și se vor face eforturi pentru a crea noi condiții pentru conviețuirea pașnică și bunăstare.

Suntem cu toții pe calea evoluției noastre, care ne va permite să ne îndeplinim misiunea spirituală. Pe măsură ce oamenii se concentrează pe creșterea sincronică, mijloacele tehnologice de supraviețuire vor deveni complet automatizate. O astfel de creștere îi va conduce pe oameni la niveluri tot mai înalte de energie, transformându-ne în cele din urmă corpurile în forme spirituale și îmbinând această dimensiune a vieții cu cea a vieții de apoi, se va pune astfel, capăt ciclului de naștere și moarte.

10. Reprezintă, fără îndoială, extinderea istoriei, a societății și a mediului în care trăim, rezultatul iluminărilor anterioare și ne oferă sfatul final despre cum să ne trăim existența și destinul la maximum.

„A zecea Iluminare este despre a fi capabil să fii optimist și să rămâi activ spiritual. Învățăm cum să ne identificăm și să credem cel mai bine intuițiile noastre, știind că aceste imagini mentale sunt amintiri trecătoare ale intenției noastre inițiale – cum am vrut să se desfășoare viața noastră. Eram hotărâți să mergem pe un anumit drum pentru a ne putea, în sfârșit, aminti adevărul că experiențele de viață ne pregătesc să spunem și să răspândim această cunoaștere în lume.

Avem responsabilitatea de a ne păstra intenția pentru a ne realiza viitorul. Polarizarea fricii continuă să crească; pentru a o depăși și a progresa fiecare dintre noi trebuie să participe personal. Trebuie să ne observăm cu atenție gândurile și așteptările și să ne controlăm ori de câte ori tratăm o altă ființă umană ca pe un dușman. Putem apăra și domina unii oameni, dar dacă le luăm toate valorile umane, nu facem decât să creștem Frica.

Toți suntem suflete în evoluție, avem o intenție originală și suntem capabili să ne amintim. Și avem responsabilitatea de a păstra acest concept pentru toți cei pe care îi întâlnim. Aceasta este adevărata Etică Interpersonală, modul în care ne creștem nivelul spiritual și răspândim noua conștientizare pe Pământ.
Ne putem teme că civilizația este în descompunere sau putem alege să păstrăm Viziunea trezirii noastre spirituale. În ambele cazuri, așteptarea noastră este o rugăciune care se extinde ca o forță care tinde să aducă ceea ce anticipăm. Fiecare dintre noi trebuie să facă o alegere conștientă între aceste două viitoare posibile.

Din Secretul de la Shambhala:


Trebuie să folosim puterea viziunii noastre și a așteptărilor noastre care decurg din noi ca o rugăciune constantă. Această putere este mai puternică decât își poate imagina oricine: avem obligația să o stăpânim și să începem să o folosim înainte de a fi prea târziu.
Drumul către progresul uman necesită existența unui număr suficient de oameni capabili să răspândească o mare așteptare de iubire în acest domeniu. Acest efort ne permite să creăm un nivel și mai mare de energie și să ne inspirăm reciproc, îndreptându-ne către cel mai mare potențial al nostru.

Citește și: Rugăciunea- arta de a crede nevăzutul– de Neville Goddard

Legea Asumpției- Neville Goddard

Imagine: pixabay.com