Skip to content

Mesajul lui Iisus Christos (The Most Important 1)

  • by
mesajul lui Iisus Christos

Mesajul lui Iisus Christos- care a fost mesajul Lui pentru lume și de ce Biserica îl ascunde ? Fie că îl numim Creator, Univers sau Dumnezeu , pentru majoritatea dintre noi, un fapt este cert, există ceva în acel Univers, există o Forță care face evenimentele să se petreacă, o Forță care acționează cu exactitate.

Mesajul lui Iisus Christos: Ce este Dumnezeu ?

Când vine vorba despre Dumnezeu, majoritatea dintre noi avem convingeri foarte înrădăcinate, care cu greu pot fi zdruncinate de către cineva. Dar, ce-ar fi , dacă ceea ce știm despre Dumnezeu ar fi incomplet sau greșit? Dacă acest lucru ar fi adevărat, ar însemna că ne-am ghidat toată viața după niște informații false, care este foarte posibil, să ne fi dus pe niște drumuri greșite.

Mesajul lui Iisus Christos: Adevărul despre Noul Testament

Biblia este alcătuită din două părți: Vechiul Testament și Noul Tesament. Vechiul Testament ne prezintă un Dumnezeu mai crud, răzbunător, mânios. Iar Noul Testament ne arată un Dumnezeu mai blând, mai iubitor și mai iertător. Dar nu acest lucru este important. Ci faptul că ”Cartea Sfântă” în care ”Cuvântul lui Dumnezeu” a fost completat, cum este posibil așa ceva?

Noul Testament a apărut după venirea lui Iisus și se spune că ar conține învățăturile lăsate de El pentru omenire și pentru  a ne călăuzi în căutarea noastră, cea care urmărește înțelegerea lumii în care trăim. Din nefericire, puțini știu, că până în secolul al VI-lea, deci la peste 300 ani după venirea lui Iisus Christos, existau în jur de 57 de cărți ale creștinismului primar, dintre care, pe parcur au fost păstrate doar 27, pe motivul că celelalte nu ar avea surse acceptabile.

Cu alte cuvinte, capii Bisericii și-au permis să elimine cărțile pe care le considerau ei că nu sunt în acord cu ce vrea Dumnezeu de la noi.

Mesajul lui Iisus Christos, cel adevărat

Gaius, un mare învățat care a trăit prin anii 200 după Christos, spunea atunci:

”Păgânii au modificat cu obrăznicie Scripturile, și au făcut acest act violent sub pretextul că le corectează.” (Burgon, The Revision Revised)

Episcopul Eusebiu, un învățat al canonului biblic ce a trăit în jurul anilor 300 după Iisus Christos și care este privit ca un creștin extrem de învățat și respectat al timpului său, îl citează pe Sfântul Părinte Clement din Alexandria spunând: ” Cele mai mari coruperi la care Noul Testament a fost vreodată supus s-au petrecut la 100 de ani după ce  a fost scris.” (Eccleastical History)

Pentru ca Împăratul Constantin să-i poată controla pe oameni și să-i facă să asculte de guvernul său, acesta avea nevoie să modifice scrierile creștine, adăugând bucăți de text din care să reiasă că însuși Dumnezeu dorește ca omul să asculte de guvern și de Împărat.

Mesajul lui Iisus Christos: Ce înseamnă Hristos?

Marea majoritate a creștinilor de astăzi cred că ”Hristos” era numele de familie al lui Iisus. Acest lucru , însă, nu este adevărat. Cuvântul ”Hrist” este un cuvânt grecesc sinonim cu cuvântul evreiesc ”Mesia”. Ambele cuvinte se traduc ca ”Unsul lui Dumnezeu”. În Vechiul Testament Iisus este numit „Unsul”, iar în Noul Testament este lăsat simplu ca Hristos, netradus. De ce ?

Cuvântul ”Unsul „ este un termen religios folosit în întreaga lume, de aceea traducătorii Bibliei nu vor să se refere la Iisus ca ”Unsul” și au decis să lase cuvântul Hristos netradus. Dacă l-ar fi tradus și pe Hristos ca ”Unsul” în Noul Testament, ar fi însemnat confundarea lui Iisus cu ceilalți ”Unși„ din Vechiul Testament (23 la număr).

Aceasta ne dovedește clar că Hristos a existat înainte de venirea lui Iisus.

Mesajul lui Iisus Christos: Christos este omul evoluat

Christos este un nivel de evoluție pentru fiecare dintre noi. Este o stare de conștiință, o mentalitate nouă. Christos este omul evoluat, omul nou. Trezirea conștiinței din fiecare om și înțelegerea puterii pe care o avem în interiorul nostru, precum și înțelegerea faptului că toți putem deveni Fii ai lui Dumnezeu și ceea ce el a făcut și noi putem face. Iisus în sine a devenit Christos.

Nu există o a doua venire  a lui Iisus , ci  a doua venire  a lui Christos. De ce este atât de important? Pentru că venirea lui Christos nu este ”sfârșitul lumii”, ci începutul unei ”noi ere”. Era în care noi toți evoluăm și putem deveni Christos, adică oameni iubitori, evoluați, cu o nouă mentalitate, conștiință.

Ceea ce nu știu credincioșii de astăzi este că nu numai Iisus a făcut minuni. Și astăzi există călugări care pur și simplu levitează, adică se ridică deasupra Pământului.

Mesajul lui Iisus Christos: descoperirea de la Nag Hammadi

Descoperirea arheologică care ne-a adus adevarul despre Iisus Christos

De ce ar înlătura Biserica întregi Evanghelii ale ucenicilor lui Iisus? Adevărul a fost descoperit în anul 1945, într-una din peșterile unui munte din Nag Hammadi, o regiune a Egiptului, când un țăran a descoperit 52 de texte care includ așa numitele Evanghelii Secrete sau Evanghelii Gnostice. Toate acestea arată că Iisus a transmis un cu tot alt mesaj față de cel care este astăzi în Biblie.

Printre cărțile secrete se găsesc : Evanghelia după Toma, Evanghelia după Iuda, Evanghelia după Maria Magdalena, Evanghelia după Filip, Cartea secretă a lui Iacob. Aceastea s-au dovedit a fi originalele și cele valide. Biserica respinge însă toate aceste scrieri. În viziunea lor există doar patru Evanghelii care pot fi acceptate: Marcu, Matei, Luca și Ioan.

Mesajul lui Iisus Christos: Ce este ”Gnosticismul” ?

Numele acestor Evanghelii au fost inspirate din termenul grecesc ”gnosis”, ce înseamnă ” cunoaștere”, dar nu oricare. Pentru gnostici termenul de cunoaștere este similar intuiției sau auto-cunoașterii. A-ți cunoaște Sinele înseamnă a cunoaște natura Universului și destinul uman.

Gnosticismul nu este o religie. Gnosticul nu este o persoană religioasă, ci o persoană care a ajuns să înțeleagă cine a fost și ce a devenit, unde se află și încotro se îndreaptă, din ce a fost creat, ce este nașterea și ce este re-nașterea. În aceste Evanghelii Iisus este prezentat ca un gnostic, ca o persoană care deține ”cunoașterea divină” și care nu aparține nici unei religii.

O altă gafă pe care a făcut-o Biserica din acele timpuri atunci când a modificat mesajul lui Iisus a fost de a-l numi Iisus din Nazaret. Noul Testament se referă în mod repetat la Iisus ca Nazarineanul. Neștiind ce înseamnă acest cuvânt cu adevărat, ei l-au tradus ca fiind Iisus din Nazaret, o așezare din Galilea. Total neadevărat. S-a demonstrat cu descoperirile din 1945 că Nazirienii erau un grup de gnostici. Prin urmare avem și confirmarea din partea Bisericii că Iisus era gnostic.

Mesajul lui Iisus Christos: Ce ne învață creștinii gnostici?

Conform manuscriselor gnostice , Iisus vorbea despre iluminare, nici vorbă de păcatul originar sau de căința de după, așa cum îl prezintă creștinismul oficial prin vocea Bisericii.

În loc de a veni să ne salveze de așa-zisul păcat, el a venit ca un călăuzitor menit să deschidă minți și suflete, să lumineze calea spre înțelegerea adevăratei noastre origini. Omul are o parte muritoare- corpul, și una nemuritoare- Spiritul. Acesta a venit pe Pământ să experimenteze și experiența lui să îmbogățească Creația. Omul conține atât Binele, cât și Răul. Depinde de el, pe parcursul vieții ce alege să trăiască. De asta va depinde evoluția și împlinirea sufletului.

Spiritul, sufletul din noi ete ca o ”scânteie divină” , ca o sămânță din Dumnezeu pe care Tatăl Ceresc a pus-o în noi și care, dacă este udată prin cunoaștere și prin înțelegerea Vieții sau Universului, va crește și ne va aduce pace, fericire, o altă perspectivă asupra lumii, și puteri nebănuite.

Mesajul lui Iisus Christos: Biserica

Dumnezeu nu a creat Biserica. Omul a creat-o, pentru a controla alți oameni.

Nu avem nevoie de o familie de Preoți și alți oameni ai Bisericii, pentru că fiecare dintre noi are deja o legătură directă cu Dumnezeu. Credința în Dumnezeu nu cere reguli.

Iisus mai spunea în aceste Evanghelii că evoluția omului începe în momentul în care se identifică cu Spiritul și vei înțelege că acest corp este doar o mașină cu care călătorești pe acest Pământ, iar tu ești șoferul, și volanul fiind mintea. Iar scopul călătoriei este acela de a evolua.

Învierea are o altă semnificație decât cea creștină. Ea are loc cât ești în viață și semnifică ”trezirea conștiinței”.

Gnosticii  nu îl prezintă pe Iisus ca Salvator/ Mântuitorul de păcate, ci Salvatorul omenirii din ignoranța în care trăiește, cea care îl face pe om să nu știe cine este cu adevărat.

Iadul este aici pe Pământ. Atât timp cât nu știi cine ești cu adevărat, te crezi un păcătos neînsemnat și ești plin de suferință și orbire, atunci acesta este Iadul pentru tine.

Gnosticii credeau în karma, la fel și creștinii, doar că o numesc ” Ceea ce semeni, aia culegi.”

Odată ce Biserica a devenit o instituție prin care poporul putea să fie condus, aceasta a devenit o armă prea puternică, iar ideea că omul poate fi învățat direct de  Cuvântul Domnului, fără ajutorul unei instituții precum Biserica, a fost dată la o parte, pentru că reprezenta un risc. Ce rol ar mai avea Biserica, dacă toți creștinii ar fi oameni care știu că fiecare persoană are o legătură interioară directă cu Dumnezeu? Exact. Niciun rol. Oamenii nu ar mai putea fi atât de bine controlați.

Din anul 325, de la Conciliul de la Niceea, convocat de Împăratul Constantin, în care acesta a creat noua religie creștină au urmat 1600 de ani în care Vaticanul a menținut ștreangul politic peste toată Europa. Inclusiv Hitler și-a justificat crimele din al doilea război mondial asupra evreilor prin citarea Evangheliilor creștine și anume episodul în care Christos îi alungă pe negustori din templu. El declara, că , opunându-se evreilor, acționa în acord cu voința lui Dumnezeu.

Dumnezeu nu pedepsește și nici nu recompensează, aceste lucruri le facem noi frin forța gândurilor noastre.

Pentru informatii mai complete citiți cartea Secretele întregii vieți 1

Te-ar mai putea interesa și: Învierea este înfrângerea morții- legea firească a vieții

Simbolul Iertării este Fața lui Cristos

Imagine: www.pixabay.com

Comments are closed.