Skip to content

Karma și Reîncarnarea- Dharma (The Most Important 1)

  • by
karma si reîncarnarea

Karma și Reîncarnarea- alt secret ascuns de Biserică- ”Ceea ce semeni, aia culegi

Creștinii resping cu vehemență realitatea Reâncarnării Sufletelor. Sufletul nu se crează la naștere, ci există înainte de naștere în ceruri și în viețile trecute pe Pământ.

În jurul anului 250 după Christos, Origen din Alexandria, învățat și teolog creștin considerat unul dintre cei mai reputați Părinți ai Bisericii la vremea ceea, a fost prima persoană de la Apostolul Pavel încoace care a dezvoltat un sistem teologic în jurul învățăturilor lui Iisus. Origen a susținit nemurirea Sufletului , Karma și Reîncarnarea.

Karma și Reîncarnarea

Sfântul Grigore, Episcopul Nissei (257-332 după Christos) spunea:

” Este absolut necesar ca Sufletul să fie vindecat și purificat și dacă acest lucru nu are loc în timpul vieții sale pe Pământ, trebuie îndeplinit în viețile viitoare…Sufletul… este imaterial și invizibil în natură, la un moment dat renunță la corpul lui… și îl schimbă pentru altul. …Fiecare Suflet vine în această lume întărit de victorii sau slăbit de înfrângerile vieții sale anterioare…”

În concluzie, putem spune că Iisus a venit pe Pământ să ne arate ce putem deveni prin propriile noastre forțe, fără a fi nevoie de un intermediar, precum este Religia sau Biserica.

În Biblie există foarte multe dovezi despre Reîncarnare.

In varianta în care Reîncarnarea ar fi posibilă, Sufletele ar aduna Karma. Conform definiţiei oficiale, prin Karma se înţelege că nicio acţiune nu rămâne fără urmare, nicio acţiune nu rămâne fără consecinţă, iar acţiunea respectivă poate avea urmări atât în viaţa asta, cât şi într-o viaţă viitoare.

Ceea ce experimentăm acum este ceea ce „vrea” Karma să experimentăm, în funcţie de ceea ce am făcut în trecut. Fiecare sentiment, fiecare gând sunt consecinţele acţiunilor tale din trecut care te ajută să îţi înveţi lecţiile. Acţiunile noastre ne creează viitorul.

Karma și Reîncarnarea

Karma este puterea invizibilă care ne învaţă: Karma și Reîncarnarea

Orice vei trimite în Univers se va întoarce întotdeauna la tine. Karma mai poate fi regăsită în cunoscutele proverbe româneşti: ”Ceea ce semeni, aceea culegi” sau ”Ce dai aia primeşti”, în Biblie.

Există Karma bună (sau Dharma)


•    Fericiţi cei milostivi, că aceia se vor milui! (Matei 5: 7)
•    Ca de veţi ierta oamenilor greșealele lor, ierta-va și vouă Tatăl vostru Cel ceresc: (Matei 6: 14)


Karma și Reîncarnarea
: Karma rea


•    „Nu vă amăgiţi: Dumnezeu nu Se lasă batjocorit; căci ce va semăna omul aceea va si secera.”(Galateni 67)
•  „Atunci lisus i-a zis: “Intoarce sabia ta la locul ei, că toţi cei ce scot sabia, de sabie vor pieri. “ (Matei 26: 52)

Noroc sau Ghinion: Karma și Reîncarnarea

Tot ceea ce numește omul ”NOROC” sau „GHINION” nu este altceva decât efectul Legilor Universului, care au rolul de a-l ghida spre evoluție. Omul care nu cunoaște aceste lucruri are impresia tot timpul că viața are ceva cu el, că viața este dureroasă și este mereu hărțuit de destin. În timp ce omul care cunoaște Legile Universale și scopul vieții pe Pământ, cooperează în mod inteligent, acționează cum se cuvine și astfel are o viață mult mai liniștită pentru că se străduiește singur pentru aceasta. Atunci, este logic ca cel ce este ”adormit” să fie scuturat des penru a-l duce pe calea aleasă de Sufletul lui.

Legea Karmei- Karma și Reîncarnarea

Această evoluție are loc cu ajutorul Legii Karmei sau Legii Cauză- Efect , o lege din care derivă toate celelalte. În natură nu există ideea recompensei sau a pedepsei, ci numai a cauzei și efectului, cu alte cuvinte ” CE SEMENI, AIA CULEGI!”. Această Lege spune simplu: omul care gândește de bine, care vorbește de bine, sau face fapte bune, primește în schimb bine, în timp ce omul ce gândește rău, primește ceea ce gândește, pur și simplu ca rezultat al acțiunii sale.

Dacă omul nu înțelege această Lege Divină a Karmei care se întinde pe mai multe vieți, nu va înțelege niciodată de ce anumite lucruri grave i se întâmplă în această viață și va crede că este pedepsit de Dumnezeu. Ceea ce nu este adevărat !

De ce unii se nasc în familii bogate și alții în familii sărace ?

Sau de ce unii copii se nasc orbi din naștere, iar alții sănătoși ?

De ce unii copii se nasc cu abilități speciale, spre exemplu ” copiii minune”?

Toate aceste lucruri se pot explica doar prin Reâncarnare. Henry Ford spunea: ” Geniul se naște din experiență. Unii cred că este vorba despre un talent sau despre un cadou, dar nu este decât rodul unei îndelungate formări dobândite pe parcursul a numeroase vieți. Unele Suflete sunt mai vechi decât altele, de aceea știu mai multe lucruri.”

Legea Karmei (despreKarma și Reîncarnarea) ne ajută să înțelegem de ce o persoană depravată ajunge să aibă succes sau de ce un om bun cunoaște doar suferința. Noi ne așteptăm ca acțiunile bune în această viață să producă rezultate bune . Totul se datorează karmei noastre și în acet mod este trasat destinul pentru următoarea noastră viață.

Absolut nimic nu este întâmplător. Nu există coincidențe – Karma și Reîncarnarea

Totul este o lecție pentru Evoluția Sufletului. Singurul scop al Sufletului este evoluția sa, acesta fiind și motivul pentru care ești pe Pământ. Pământul este ca o școală, ai venit aici să trăiești, să experimentezi tot felul de trăiri și emoții, iar pentru a experimenta toate acestea ai nevoie de un corp.

Primii pași în evoluția sufletului este să răspundem mereu cu bine, să fim mereu echilibrați, calmi, binevoitori, înțelegători, recunoscători, răbdători, generoși, iubitori. Trebuie să ne eliberăm de frică, invidie, gelozie, răutate, furie. Când cineva îți face rău, să nu te răzbuni, pentru există o justiție Divină în lumea nevăzută, care se ocupă să facă dreptate.

Când nu răspunzi cu răutate la răul care ți-a fost făcut înseamnă că ai trecut testul și mai urci o treaptă în piramida conștiinței. De fiecare dată când treci un test, îți vin bani de nicăieri, apare jobul mult dorit, sau apre iubita/iubitul pe care îl așteptai de ceva vreme.

Omul este compus din 3 părți: trup, minte și suflet. Atunci când trupul și mintea nu ascultă de dorința Sufletului, primești tristețe, nemulțumire. Pentru a fi cu adevărat fericit, trebuie să faci ceea ce vrea Sufletul tău. Urmărind împlinirea Sufletului, celelalte vor veni de la sine.

Planificarea vieții înainte de naștere- Karma și Reîncarnarea

Viața noastră nu este rezultatul unor acțiuni și evenimente la întâmplare. Parcursul vieții ne este scris cu grijă și înțelepciune. Scopul principal al Sufletului fiind evoluția, după fiecare moarte a corpului fizic, el își va planifica următoarea viață în funcție de ce vrea să experimenteze.

Astfel el ajunge să își aleagă țara, orașul, familia, frații, surorile, prietenii, capacitatea mintală, corpul fizic, culoarea părului, oamenii pe care îi va întâlni. El își creează condițiile potrivite ca să-și poată învăța lecțiile pentru a putea evolua.

Motivul pentru care ești născut în acea țară și în acea famile, este plănuită înainte ca sufletul să se reâncarneze. Astfel, pe parcursul vieții vom întâlni oameni cu care am plănuit să ne întâlnim, vom trece prin situații pe care le-am planificat să trecem, ne vom cofrunta cu obstacolele plănuite.

Totuși felul în care ne descurcăm cu toate acestea rămân la discreția noastră. Dacă trecem testele , evoluăm ca Suflete, dacă nu, rămânem acolo ude suntem. Evenimentele majore sunt bătute în cuie, adică ele trebuie să vină în viața noastră, dar alegerile făcute cu privire la ele, depinde de noi.

Karma și Reîncarnarea- Recompensă sau Pedeapsă

O persoană se reâncarnează de multe ori, unele de sute, altele mai puțin. În unele vieți te poți naște femeie, în altele bărbat. O persoană creează o mare cantitate de Karma pe parcursul acestor vieți. Această cantitate de Karma nemanifestată  ca răsplată (recompensă sau pedeapsă) coboară în fiecare dintre nașterile lui  și poate fi privită ca o parte din destinul omului. Obiectivul Sufletului este de a atinge echilibrul, iar Karma stabilește echilibrul în trăirile din multele vieți ale Sufletului.

Sufletul își alege lecțiile karmice pentru a experimenta și cealaltă față a monedei, astfel, stabilindu-se echilibrul. Unele lecții pot fi foarte dure, dar dacă ar fi toate ușoare, sufletul nu mai evoluează. Sufletul care ”suferă” în această viață, își echilibrază obligațiile karmice față de viețile când a rănit cu intenție pe alții. Sufletul care produce suferință, își echilibrează viețile în care a fost victimă.

Ține minte ! Orice ți-ai dori în viața asta , vei fi testat tot timpul. Ai nevoie doar de disciplină, răbdare, perseverență și încredere. Mai devreme sau mai târziu vei ajunge acolo unde îți dorești. Depinde de tine dacă mergi cu 20 km la oră sau cu 200 km la oră. 

Pentru mai multă informație citește și Secretele întregii vieți 1

Te-ar putea interesa :

Iisus Christos- secretul acuns de Biserică

Cum se realizează Vindecarea- Iluzia Bolii- Curs de Miracole

Imagine: www.pixabay.com

Comments are closed.