Skip to content

De ce suntem nefericiti ? (The Most Important 1)

De ce suntem nefericiti -cum ajută meditatia ? Omul fericit nu are nevoie de religie, omul fericit nu are nevoie de templu, de biserică. De ce ? Deoarece pentru omul fericit întregul univers e un templu, întreaga existență e o biserică.

De ce suntem nefericiti ?

Fericirea apare atunci când te potrivești cu viața ta, când te potrivești atât de armonios încât tot ce faci e bucurie.

Atenția ne este distrasă de preocupări nenaturale: bani, prestigiu, putere. Ascultatul păsărilor nu îți aduce bani și nu o să-ți confere prestigiu sau putere. Privitul unui fluture nu o să te ajute economic, politic sau social. Aceste lucruri nu sunt profitabile, dar aceste lucruri te fac fericit.

Omul s-a întors cu susul în jos. Oriunde vezi bani, nu mai ești tu însuți. Oriunde vezi putere, prestigiu, nu mai ești tu însuți. Imediat uiți de toate. Uiți de valorile tale intrinsece ale vieții tale, uiți de fericirea ta, de bucuria ta. Întotdeauna alegi ceva din afară, și dai în schimbul lui ceva dinăuntru. Câștigi exteriorul și pierzi interiorul.

Dacă poți să înveți un lucru, acel lucru este să fii conștient de motivele tale lăuntrice, de destinul tău interior. Să nu pierzi niciodată din vedere acest lucru, altfel vei fi nefericit.

De ce suntem nefericiti: modelul greșit

Cel mai important lucru este să înțelegi de ce ești fericit. Dacă nu înlături cauzele de bază ale nefericirii tale, poți să meditezi . Poți, dar aceasta nu te va ajuta prea mult, pentru că acele cauze de bază vor continua să existe.

Dacă ești nefericit într-un anumit model de viață, înseamnă că modelul este greșit. Felul în care ai învățat să trăiești e greșit. Motivațiile pe care le-ai învățat și acceptat ca fiind ale tale, de fapt, nu sunt ale tale pentru că nu-ți împlinesc destinul.

Ține minte: NIMENI NU POATE HOTĂRÂ PENTRU TINE!

Tu ești cel care trebuie să hotărască singur ce are de făcut, tu ești cel care trebuie să-ți iei viața în propriile mâini. Altfel, viața continuă să bată la ușa ta și tu nu ești niciodată acasă, întotdeauna ești altundeva.

Destinul te poate găsi numai într-un fel și acela este înflorirea ta lăuntrică, așa cum a vrut existența să fii. Dacă nu îți găsești spontaneitatea, dacă nu îți găsești elementul, nu poți să fii fericit. Iar dacă nu poți să fii fericit, nu poți să fii meditativ.

De ce suntem nefericiti ? Să fii fericit …

Să fii fericit înseamnă o schimbare drastică în stilul tău de viață, o schimbare abruptă pentrucă nu-i timp de pierdut. O schimbare bruscă, o discontinuitate, o lipsă de continuitate cu trecutul. Un tunet brusc și nu mai exiști pentru ceea ce este vechi, și o iei din nou de la început. Îți începi iarăși viața așa cum ai fi făcut-o dacă nu ți s-ar fi impus niciun șablon de către părinți și societate.

Cum trebuia s-o faci, dacă nu te-ar fi distras nimeni. Dar ai fost distras. Scapă de toate șabloanele care ți-au fost impuse, trebuie să-ți găsești flacăra lăuntrică.

De ce suntem nefericiti ? Citate despre fericire:

Bine de cei care, oricat ar fi de saraci, isi au dorintele lor cinstite din care isi fac o trainica fericire. -William Shakespeare

Ce trist lucru este sa privesti fericirea prin ochii altuia! -William Shakespeare

Ferice de noi ca nu suntem prea fericiti.– William Shakespeare

Cea mai mare fericire pe care o poti dobandi este de a sti ca nu ai neaparat nevoie de fericire.- William Saroyan

Nefericirea este pretutindenea, dar si fericirea de asemenea. -Voltaire

Noi cautam cu totii fericirea, insa fara sa stim unde este, ca si acei betivi care isi cauta casa stiind confuz ca au una pe undeva. -Voltaire

Fericirea suprema in viata este convingerea ca suntem iubiti, iubiti pentru noi sau, mai curand, in ciuda noastra.- Victor Hugo

Fiecare poarta in sine fericirea lui, dar nu fiecare o gaseste, iar cand o gaseste, adesea, e prea tarziu. -Victor Duta

Te-ar putea interesa și :

Fericirea este omenească și depinde de noi

Oamenii fericiţi citesc şi beau cafea -Agnes Martin

5 Thieves of Happiness- John Izzo

Sfaturi pentru a fi fericit- ingredientele fericirii 

Comments are closed.