Skip to content

Calea spre iluminare- Fl. Scovel Shinn-rezumat (With Love 1)

calea spre iluminare

Calea spre iluminare. Învățăturile simple și profunde ale celei mai iubitoare autoare inspiraționale din lume- Florence Scovel Shinn

Calea spre iluminare

Florence Scovel Shinn (1871- 1940) a fost o vizionară. Mulți o includ în galeria scriitorilor din care fac parte James Allen, Wallace D. Watles și Napoleon Hill.

Despre Florence Scovel Shinn

Născută la 24 septembrie 1871 în Camden, New Jersey, a studiat artele la Academia de Arte Frumoase din Pennsylvania, unde l-a întâlnit pe pictorul impresionist Everett Shinn. S-au căsătorit imediat după ce ea și-a încheiat studiile și s-au mutat la New York, unde Florence a început să facă ilustrații de cărți și reviste pentru copii. A jucat și în câteva piese puse în scenă de soțul ei.

Spre mijlocul vieții a devenit tot mai preocupată de problemele spirituale și metafizice. A ținut diverse cursuri în care și-a prezentat și și-a elaborat ideile și în 1925, după ce divorțase deja, s-a hotărât să-și publice prima carte, Jocul vieții și cum să-l joci. După ce a încercat, fără succes, să găsească un editor, și-a tipărit-o singură. În 1928 a urmat al doilea volum, Cuvântul tău este bagheta ta magică, iar ultimul, Ușa secretă spre succes, a fost publicată cu puțin înainte de moartea ei. A patra carte, Puterea cuvântului rostit, reprezintă un compendiu al notelor autoarei, culese de unul dintre elevii ei și publicat postum în 1945. Un al cincilea manuscris, Calea magică a intuiției, a fost descoperit recent.

Scrierile ei ne încredințează că puterea lui Dumnezeu se află în orice lucru, cât de mărunt, și că dacă ne concentrăm mintea în direcția corectă, devenim capabili să ne vindecăm singuri și să atragem succesul.

Filozofia lui Florence Scovel Shinn, precursoare a ceea ce numim astăzi ”gândire pozitivă”, alătură meditațiilor și recomandărilor despre puterea gândului mici povești din viața adevărată, menite să prezinte ideile metafizice într-un stil simplu și accesibil oricui.

Calea spre iluminare include toate cele patru volume ale autoarei, este un ghid cuprinzător cu ajutorul căruia poți învăța să transformi înfrângerea în victorie, sărăcia în bogăție, teama în credință și resentimentele în iubire.

1. Jocul vieții și cum să-l joci

Binecunoscuta Florence Scovel Shinn, pioneră a mișcării Noua Gândire, afirmă în această carte că viața este un joc al dăruirii și primirii. Și că orice vom trimite în lume se va întoarce , în cele din urmă, la noi.

Descoperă și tu cum fiecare gând și fiecare cuvânt de azi îți creează realitatea de mâine. Află cum să-ți antrenezi mintea pentru a gândi corect și pentru a-i cere Inteligenței Infinite ce este cel mai potrivit pentru tine.

Mesajul atemporal al cărții și abilitatea autoarei de a formula recomandări simple și eficiente pentru a obține succesul în toate aspectele vieții au ajutat atât de mulți oameni de-a lungul deceniilor, încât nici o altă lucrare nu a putut depăși impactul legilor Spirituale formulate de Florence Scovel Shinn. Scrierile ei constituie și astăzi avangarda cărților care te ajută să ajungi la prosperitate și la starea de bine în orice domeniu.

Scopul Jocului vieții este acela de a vedea clar binele și de a șterge din minte toate imaginile răului. Când omul știe să-și dorească fără să-și facă griji, toate dorințele i se îndeplinesc imediat.

Dacă ceri succesul, dar te pregăteși pentru eșec, vei obține situația pentru care te pregătești. Omul trebuie să se pregătească să primească ceea ce a cerut. Chiar și atunci când nu are nici cel mai mic semn că se va realiza.

Pentru cei mai mulți oameni, a intra în rezonanță spirituală cu lucrurile nu este un lucru ușor. Gânduri adverse, de îndoială și teamă, se nasc din subconștient. Sunt ”armatele de străini” care trebuie puse pe fugă. Așa se explică de ce adesea ” întunericul este mai mare înainte de răsăritul soarelui.” În general, o mare materializare este precedată de gânduri chinuitoare. Omul nu poate obține decât ceea ce se vede primind deja.

O vorbă veche spune că ” omul folosește cuvântul în trei scopuri: pentru a vindeca, pentru a binecuvânta sau pentru a prospera.” Ceea ce spune un om despre altul se va spune și despre el. Și ceea ce îi dorește el altuia își dorește sieși. ” Cine sapă groapa altuia cade singur în ea.”

Pentru a juca cu succes Jocul Vieții, trebuie să ne controlăm imaginația. O persoană a cărei imaginație a fost antrenată pentru a-și reprezenta doar binele atrage în viața sa toate dorințele corecte ale inimii sale: sănătatea, bogăția, iubirea, prietenii, perfecta exprimare de sine.

Regulile simple ale acestui joc sunt credința fără teamă, non-rezistența și iubirea.

Continuare articol Jocul vieții și cum să-l joci aici: Jocul vieții și cum să-l joci

Citate- Jocul Vieții

2. Cuvântul tău este o baghetă magică

Omul are puterea de a schimba o situație nereușită fluturând deasupra ei bagheta cuvântului său.

Omul trebuie să cunoască adevărul fiecărei situații cu care se confruntă . Nu există adevăr în lipsuri sau limitări. Frica, îndoiala, neliniștea, furia, toate acestea degradează celulele corpului, șochează sistemul nervos și reprezintă cauze ale bolii și dezastrelor. Fericirea și sănătatea trebuie dobândite printr-un control absolut asupra naturii emoționale .

Puterea mișcă, dar nu este niciodată  mișcată. Când omul este calm și senin, se simte mulțumit și fericit, chiar și atunci când alții sunt împotriva lui, a ajuns la măiestrie. Atunci are puterea de a certa vântul și a porunci mării de a controla condițiile. Prin bagheta magică, omul transformă eșecul în succes. El știe că rezerva lui Universală este nesfârșită și că toate nevoile lui se împlinesc instantaneu în lumea exterioară.

Fiecare om are puterea de a ridica ceața din viața lui, poate fi o ceață a lipsei de bani, a lipsei iubirii, sănătății, fericirii.

Omul vine pe lume susținut de Dumnezeu cu tot ceea ce-și dorește și cu tot ceea ce-i trebuie, pregătit deja pentru el. El atrage către sine toate acestea prin credință și prin cuvântul rostit. Toate sunt cu putință celui ce crede.

” Spirit Infinit, deschide calea spre marea mea prosperitate! Sunt un magnet irezistibil pentru tot ce-mi aparține prin drept divin”

Afirmații pentru prosperitate:
  • Extrag acum din abundență rezerva mea imediată și nesfârșită . Toate căile sunt libere. Toate ușile-mi sunt deschise. Eliberez acum bogățiile din interiorul meu.
  • Sunt conectată la o sursă nesfârșită de prosperitate care vine la mine prin drept divin și într-un mod perfect. Binele și milostenia mă vor urma pentru tot restul vieții mele, iar eu voi sălășlui de-a pururea în lăcașul belșugului.
  •  Dumnezeul meu este un Dumnezeu al belșugului, iar eu primesc acum tot ceea ce-mi doresc și tot ceea ce-mi trebuie și chiar mai mult de atât.

Continuare articol Cuvântul tău este bagheta ta mahică aici: Cuvântul tău este Bagheta ta magică- Florence S. Shinn

3. Ușa secretă către succes

Binecunoscuta Florence Scovel Shinn te învață să identifici această ușă magică din zidurile tale inhibante și s-o deschizi cu bucurie și curaj, pentru a-ți lua în posesie darurile pe care ți le-a pregătit viața. Succesul și fericirea sunt la doar o ușă distanță, iar cheia se află chiar în mâinile tale! Ea constă în gânduri și cuvinte cu adevărat magice, capabile să-ți deschidă izvoarele de înțelepciune și belșug.

Ușa secretă către succes este acel ghid prietenos și pragmatic pe care îl aștepți de multă vreme. Mesajele sale atemporale, formulate simplu, tonic și la obiect, îți vor dărâma zidurile fricii și neputinței și îți vor elibera ființa pentru a primi ceea ce îți este pus deoparte: o viață împlinită, sănătoasă șifericită.

Când vibrăm către succes, fericire și abundență, lucrurile care simbolizează aceste stări de conștiință se vor atașa singure de noi. Simte-te bogat și plin de succes, și dintr-o dată vei primi un cec generos sau un cadou frumos.

Invidia și resentimentele îți scurtcircuitează binele și îndepărtează de la tine evantaiele.

Nimeni nu-și oferă nimic sieși în afară de sine însuși. Și nimeni nu ia nimic de la sine în afară de sine însuși. Jocul vieții este ca un joc de Solitaire, pe măsură ce te schimbi, toate împrejurările se schimbă.

Iritarea îți împiedică binele să ajungă la tine. Cu cât mai iritat ești, cu atât vei avea mai multe pentru care să fii iritat. Dezvolți în creier un traseu al iritării, iar în manifestările tale iritarea va deveni ceva uzual. Ca urmare, vei fi evitat și vei rata oportunitățile de aur care te așteaptă în fiecare zi.

Nu te lamenta niciodată !

Oamenii care vorbesc permanent despre lipsuri și limitări culeg lipsuri și limitări. Nu te lamenta nicodată !

Atitudinea materială față de bani este să ai încredere în salariul, venitul, investițiile tale, care se pot micșora peste noapte. Atitudinea spirituală față de bani este să ai încredere că Dumnezeu îți va oferi. Pentru a-ți menține posesiunile, înțelege mereu că ele sunt Dumnezeu în manifestare. ”Ceea ce Allah a oferit nu poate fi limitat”, iar dacă o ușă se închide, imediat se deschide alta. Trebuie să-ți formezi obiceiul de a trăi în a patra dimensiune, Lumea Minunilor. Este lumea în care nu judeci după aparențe.

Antrenează-ți ochiul interior să vezi prin eșec înspre succes, prin boală înspre sănătate și prin limitare înspre abundență.

Continuare articol :Ușa secretă către succes

 4. Puterea cuvântului rostit

”Eu am arme despre care tu nu știi ! Am căi pe care tu nu le cunoști ! Am canale despre care nu știi ! Arme misterioase, canale misterioase !” Căci Dumnezeu își împlinește miracolele în moduri misterioase. Necazul este că cei mai mulți dintre oameni vor să știe dinainte modul și căile Domnului. Vor să-i spună Inteligenței Infinite cum anume ar trebui să li se răspundă la rugăciunile lor. Nu au încredere în înțelepciunea și iscusința lui Dumnezeu.

Iisus Hristos spunea: ” Toate câte cereți, rugându-vă, să credeți că le-ați primit și le veți avea”. Ce-ar putea fi mai simplu sau mai direct ? Așteaptă având o inimă de copil și atunci rugăciunile tale vor fi ascultate. Un copil așteaptă cu bucurie în suflet jucăriile de Crăciun.

Urmează-ți intuiția căci intuiția este calea magică, scurtătura către demonstrația pe care o aștepți. Intuiția este o facultate spirituală superioară minții raționale. Este vocea interioară pe care o mai numim ”intuiție” și care ne spune: ” Aceasta este calea, mergi spre ea”. Intuiția reprezintă calea cea mai importantă a dezvoltării spirituale. Este Îndrumarea Divină. Este Dumnezeul dinăuntrul nostru. În intuiție se află imaginile tinereții și ale vieții veșnice, acolo unde însăși moartea este biruită.

Destin înseamnă locul în care ai fost destinat să fii. Suntem complet echipați pentru Planul Divin al vieții noastre. Suntem perfect capabili să răspundem fiecărei situații.

Concentrare înseamnă absorbirea într-o stare plină de iubire. Putem avea succes doar într-un domeniu care ne interesează cel mai mult. Nu forța niciodată un copil să fie ceva ce nu-și dorește, altminteri va ajunge un ratat. Primul pas către succes este să fii mulțumit că ești tu însuți.

A te ”desfăta în lege” înseamnă a te bucura să faci o demonstrație. A te bucura să îți pui încrederea în Dumnezeu înseamnă să fii fericit în timp ce îți urmezi intuiția. Fiecare clipă în care putem intra în legătură cu intuiția noastră ne va oferi un indiciu la fel de clar precum un indicator. Foarte mulți oameni duc vieți complicate fiindcă încearcă să gândească lucrurile în loc să își aleagă calea intuitivă.

Intuiția dispare atunci când intervine rațiunea. Intuiția este o facultate spirituală, este supraconștientul și nu se explică niciodată.

Continuare articol aici: Puterea Cuvântului Rostit– F. Scovel Shinn

Cumpără cartea aici: www.litera.ro

Comments are closed.