Arta magică a durutului în cot– Sarah Knight. Ce poți face pentru a nu-ți mai pierde timpul pe care nu îl ai cu oameni pe care nu îi suporți? Și făcând lucruri pe care nu dorești să le faci?
Arta magică a durutului în cot– Sarah Knight
Cartea Arta magică a durutului în cot se adresează tuturor celor care muncesc prea mult. Celor care se distrează prea puțin și nu au niciodată timp pentru persoanele și pentru lucrurile care îi fac într-adevăr fericiți. Este un ghid pas cu pas pentru cei care doresc să se elibereze de cătușele implicării. Pentru a avea o viață mai sănătoasă și mai fericită.
Citind cartea Arta magică a durutului în cot de Sarah Knight vei afla:
- De ce faptul că-ți pasă de ceea ce cred alții este cel mai mare dușman al tău și ce poți face pentru a nu-ți păsa.
- Cum îți poți sorta lucrurile de care îți pasă pe categorii pentru a le deosebi mai ușor pe cele care te irită de cele care îți fac plăcere.
- Câteva criterii simple pentru a stabili dacă este cazul să te implici sau nu. ( Cum ar fi: ” Mai afectează acest lucru pe altcineva în afară de mine?”)
- Despre importanța creării unui Buget al implicării.
- Maniera în care arta de a te implica mai puțin, dar mai avantajos, îți poate transforma viața în bine.
Pune-ți următoarea întrebare: ” Mă simt stresat, epuizat sau copleșit de viață?” dacă răspunsul este afirmativ, fă o pauză și întreabă-te : de ce ? Răspunsul ar putea fi: pentru că te implici în prea multe lucruri. Sau, mai exact: deoarece crezi că trebuie să te implici în toate aceste lucruri.
Lecturând această carte, vei întâlni des expresia ” a-ți păsa de sau ” a te implica” cu două înțelesuri:
- Prima, avem de-a face cu sensul colocvial, de interes față de ceva sau de cineva. Cel care conduce la Pasul 1 (decizia legată de lucrurile sau persoanele care nu te interesează).
- A doua, avem de-a face cu sensul literal, de cheltuire a timpului, energiei sau banilor personali de dragul unei situații sau al unei persoane. Cel care conduce automat la Pasul 2 (neimplicarea în respectivele situații).
În ambele cazuri, singura modalitate de a-ți schimba viața în bine constă în anu te mai implica atât de mult. Metoda NonSorry minimizează timpul, energia și banii cheltuiți pentru persoane și lucruri inutile.
Citește și cartea Fericit fără Motiv de Marci Shimoff
Care sunt situațiile care merită să te implici ?
Merită să te implici în orice situație- animată, neanimată sau conceptuală- care nu te irită și care chiar îți produce bucurie.
A te durea în cot înseamnă a avea grijă mai întâi de toate de tine însuți. A-ți permite să spui NU, a te elibera de grijile, de anxietatea, de teama și vinovăția asociate cu răspunsul negativ. A-ți reduce congestionarea mentală și a elimina persoanele și lucrurile iritante din viața ta. Eliberându-ți astfel spațiul interior pentru a te putea bucura cu adevărat de toate lucrurile de care chiar îți pasă.
Ea te ajută să nu îți mai faci griji în privința lucrurilor pe care trebuie să le faci. Și să începi să te focalizezi asupra celor pe care îți place să le faci.
Oamenii care acceptă arta magică a durutului în cot sunt întotdeauna niște ÎNVINGĂTORI.
Cartea Arta magică a durutului în cot de Sarah Knight își propune să te ajute să ajungi la starea de iluminare a implicării doar în situațiile și alături de persoanele de care îți pasă cu adevărat. Dar fără a repeta toate greșelile.
Despre metoda NotSorry- metoda de a nu-ți părea rău.
În centrul Metodei NotSorry stă principiul de ” a nu fi un nesimțit”. Pentru a putea aplica cu o eficiență maximă această metodă de-a lungul procesului neimplicării personale, nici onestitatea, nici politețea nu sunt suficiente în sine. Este perfect posibil să fii extrem de onest, dar absolut necioplit, ceea ce înseamnă că datorezi scuze cuiva. La fel de bine, este posibil să fii super politicos, dar să minți cu nerușinare.
Citește și cartea Oamenii fericiţi citesc şi beau cafea -Agnes Martin
Trebuie să nu-ți mai pese de ceea ce cred ceilalți oameni.
În timp ce Metoda Not Sorry deschide poarta castelului punându-te în contact cu magia care îți poate schimba viața, nepăsarea față de ceea ce cred alții este însăși calea ce conduce către castel. În caz contrar, riști să îți pierzi timpul înnotând prin apa ce înconjoară castelul Iluminării, cheltuindu-ți întreaga energie doar încercând să îți ții capul deasupra apei și ferindu-te de crocodili.
Atunci când vine vorba de maniera în care îi afectează pe ceilalți oameni deciziile tale de a te implica sau nu în diferite evenimente sau situații, singurul lucru pe care îl poți controla este comportamentul tău legat de sentimentele lor, nicidecum opiniile lor. În calitate de oameni, noi avem tot dreptul să fim într-un dezacord politicos cu opiniile altor oameni sau să nu le împărtășim. Această atitudine nu rănește pe nimeni și poate fi apărată fără probleme.
Metoda NotSorry are în centrul ei opiniile simple, fără nicio implicare emoțională.
Arta magică a durutului în cot pentru a-ți schimba viața în bine constă în reordonarea priorităților. Bucurie mai presus de iritare. Alegere mai presus de obligație. Opinii mai presus de sentimente. Respectarea unui buget. Ochii fixați pe premiu.
Elementele de bază, instrumentele și procesele pentru a decide dacă este cazul să te implici sau nu, sunt:
- Te afectează doar pe tine implicarea sau neimplicarea într-un anumit proiect? Afectează ea inclusiv alte persoane?
- În primul caz, nu ai de ce să-ți bați capul !
- În al doilea caz, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să nu-ți mai pese ce gândesc alții, chiar înainte de a te decide să nu te implici în proiectul respectiv.
- În acest scop, gândește-te că opiniile lor nu sunt totuna cu sentimentele lor.
- Nu fi nesimțit.
- Consultă-ți bugetul alocat Implicărilor personale. Cât valorează pentru tine implicarea în proiectul respectiv. Ți-o poți permite ?
- Dacă răspunsul este afirmativ, refuză în mod onest și politicos- să te implici și nu regreta nimic, metoda NotSorry.
Despre Sarah Knight
În anul 2015 sarah Knight și-a dat demisia din slujba ei corporatistă și a devenit jurnalistă independentă, fapt care i-a permis să o doară în cot din ce în ce mai mult de ierni, ședințe și teleconferințe, savurând în schimb din ce în ce mai mult de zilele însorite și băuturile mojito.
Editoare, autoare și absolventă cu laude a Universității Harvard, unde afost prima președintă de sex feminin a Hasty Pudding Theatricals, se așteaptă de la o zi la alta să primească invitații pentru a vorbi în fața studenților universității sale alma mater.
Cartea o gasiti aici: www.emag.ro, www.carturesti.ro, www.libris.ro, www.elefant.ro, www.amazon.it,
Pingback: Arta de a te iubi- Christian Stan (All about love) - Viața în cuvinte
Pingback: 11 Unfuk yourself- NEW (The Most Important) - Viața în cuvinte
Pingback: 11 Arta de a te iubi- New (The Most Important) - Viața în cuvinte
Comments are closed.