Care sunt misterele Recunoștinței ?
Recunoștința este rugăciunea corectă. Exprimarea recunoștinței este un sentiment cu mult mai mult decât un act de bunăvoință care aduce un efect calmant pentru noi toți. Recunoștința nu este același lucru cu mulțumirea.
Misterele Recunoștinței: A fi recunoscător
A fi recunoscător înseamnă mai mult decât a spune ” Mulțumesc!” și a fi politicos.
A simți profund recunoștință înseamnă gratitudine. Iar condiția de a trăi în gratitudine este o condiție pentru a duce o viață mai bună.
A fi recunoscător înseamnă a simți o prezență divină, deoarece ne permite să recunoaștem culoarea și virtutea lucrurilor din viața noastră.
Gratitudinea, ca stare profundă de recunoștință poate fi un remediu destul de eficient pentru multe suferințe.
Recunoștința este asociată constant cu nivelul ridicat de fericire. Ea îi ajută pe oameni să simtă emoții mai potrivite, să savureze experiențele bune, să-și îmbunătățească sănătatea, să facă față adversității și să construiască relații puternice.
Relația dintre recunoștință și gratitudine
Oamenii atribuie recunoștința, în mod special, tercutului, prin regăsirea amintirilor pozitive și mulțumirea pentru aspecte din copilărie sau binecuvântările trecute, prin menținerea unei atitudini pline de speranță și optimism.
Absența raportării recunoștinței la prezent îi face pe oameni nefericiți. Indiferent de nivelul actual al recunoștinței cuiva, recunoștința este o calitate pe care oamenii o pot cultiva cu succes. Manifestarea profundă și perpetuă a stării de recunoștință este o abilitate care poate fi învățată și dezvoltată până când gratitudinea va deveni stilul nostru de viață și noi vom fi cu adevărat fericiți.
Recunoștința nu înseamnă gratitudine
Recunoștința nu înseamnă gratitudine sau mulțumire. Relația dintre recunoștință și gratitudine este o relație cauză-efect. Unde recunoștința este cauza, iar gratitudinea este efectul. Învățarea și dezvoltarea recunoștinței înseamnă trăirea stării de gratitudine.
Gratitudinea este binecuvântarea divină. Cuvântul ”gratitudine” provine din latinescul ”grația”, ce înseamnă har, milostenie.
Recunoștința este o atitudine mulțumitoare pentru un bine sau o faptă bună pe care un individ îl primește. În schimb, gratitudinea este manifestarea perpetuă și profundă a recunoștinței.
Prin recunoștință oamenii apreciază că acel bun se află parțial în afara lor, astfel recunoștința îi ajută pe oameni să se conecteze la ceva superior lor.
De ce nu ni se îndeplinesc rugăciunile ?
Te simți adesea înconjurat de negativitate ? Rugăciunile tale nu primesc răspuns ? Ești nefericit ?
Antidotul nefericiirii noastre este recunoștința.
Cheia atingerii obiectivului rugăciunii noastre este întreținerea recunoștinței până când aceasta se va transforma în gratitudine, iar gratitudinea va deveni stilul nostru de viață. Cu acest stil de viață nu vom da greș niciodată și ne vom putea bucura de răspunsurile la rugăciunile noastre.
Starea de gratitudine ne va crește puterea de intuiție. Intuiția este cel mai puternic instrument prin care Dumnezeu, ne vorbește, este cel mai frecvent mijloc de a primi răspuns la rugăciuni.
Recunoștința este secretul Legii Atracției
” Toate câte le veți cere, să credeți că le-ați și primit și le veți primi.”
Utilizarea imaginației pentru manifestarea recunoștinței că ai primit, prezența stării de gratitudine cu toate implicațiile sale emoționale, te vor face să culegi roadele rugăciunilor tale. Iată de ce unele rugăciuni nu primesc răspuns, căci rugăciunea corectă înseamnă recunoștință. Manifestând recunoștință pentru ceea ce ai deja vei atrage recunoștință și pentru multe alte lucruri care ți le dorești și nu le ai încă. Atragem exact ceea ce manifestăm.
Cum să transformi recunoștința în stil de viață?
- Scrie o scrisoare de mulțumire cuiva care te-a influențat pozitiv. Explicați-i în scrisoare toate motivele pentru care îi ești recunoscător. Nu este nevoie să-i dai scrisoarea.
- Dacă nu ai timp să scrii această scrisoare, poți vizualiza persoana respectivă, căreia îi sunteți recunoscător, și vorbește-i prin vizualizare despre recunoștința ta pentru el.
- Nu vă concentrați pe ceea ce nu aveți. Apreciați tot ceea ce aveți și iubiți tot ceea ce aveți. Bucurați-vă și fiți recunoscători pentru tot ceea ce aveți.
- Țineți un jurnal al recunoștinței. Începeți cu cinci motive pentru care sunteți recunoscător vieții, lui Dumnezeu, familiei, copiilor, părinților, soțului, soției, prietenilor. Apoi zilnic, adăugați noi motive de recunoștință. Practicați zilnic recunoștința și veți deveni mai pozitivi și mai optimiști.
Dumnezeu îți oferă în fiecare zi 86400 secunde de viață în dar. Câte din ele ai folosit azi pentru a spune un simplu ”Mulțumesc!” ? Recunoștința este cheia supremă a aplicării legilor divine și cea mai puternică metodă de creștere a fericirii.
Citește și: Schimbă-ți viitorul în 3 pași și împlinește-ți dorințele
Comments are closed.