Skip to content

10 mesaje ale îngerilor- Doreen Virtue (The Most important )

  • by
Zece mesaje pe care îngerii tăi doresc să le cunoști- Doreen Virtue

10 mesaje ale îngerilor: cine sunt îngerii și care este rolul lor ?

Îngerii sunt o punte de legătură între cer și pământ. Cuvântul ”înger” înseamnă ”mesagerul lui Dumnezeu”. Îngerii pot ajunge la noi și ne pot învăța, indiferent cât de stresați sau speriați suntem.

Îngerii autentici nu cunosc altceva decât dăruirea și generozitatea, fără a cere vreodată ceva în schimbul serviciilor lor. Îngerii sunt la fel ca Dumnezeu în toate privințele: sunt plini de iubire, înțelepți, plini de compasiune și dornici întotdeauna de iertare.

Fiecare om are unul sau doi îngeri păzitori, care îl însoțesc în permanență, staționați de regulă în apropierea umerilor săi. Ei sunt guvernați de Legea Liberului Arbitru, respectând întocmai hotărârile noastre.

Mesajele primite de la îngeri reprezintă vocea colectivă a mesajelor lui Dumnezeu. Dat fiind că îngerii nu au ego, putem spune că mesajele provin sută la sută de la Dumnezeu.

Iată care sunt cele 10 mesaje ale îngerilor:

1. Adevărata ta identitate

Atunci când nu te simți acceptat în totalitate, tu ai tendința de a te condamna singur. Îți faci griji legate de defectele tale sociale și încerci să le compensezi încercând să îi impresionezi pe ceilalți, distanțându-te, astfel, de tine însuți. Când tu îi acuzi pe ceilalți, o faci pentru a-ți proteja sentimentele rănite.

Principala teamă a vieții trăite pe Pământ este ”incompletitudinea”, ceea ce pare o ironie, căci Dumnezeu te-a creat complet. Fiind iubire pură, Dumnezeu nu judecă pe nimeni. El nu cunoaște teama, mânia sau negativitatea.

Atunci când cădeți pradă gândurilor sau emoțiilor pline de teamă, Dumnezeu vi se pare distant. Ajungeți să vă simțiți la fel ca un copil care intră în panică deoarece s-a pierdut de părinții săi. În realitate, Dumnezeu nu este niciodată departe de voi, întrucât El este omniprezent, adică există pretutindeni: în interiorul tău, în interiorul celorlalți oameni sau orice situație. Adică tu ești iubire pură !

Cele 10 mesaje ale îngerilor

2. Adevărul legat de Liberul Arbitru

Posibilitatea de a face alegeri libere presupune faptul că poți alege asupra cărui aspect al iubirii dorești să te focalizezi. Așa cum diferitele culori alcătuiesc curcubeul, există variații diferite ale iubirii, precum recunoștința, aprecierea, compasiunea și afecțiunea.

Atunci când optezi pentru a te focaliza asupra iubirii, tu creezi ceva real și durabil, plin de sens și capabil să-ți binecuvânteze viața ție și celorlalți. Devii ca un soare care își revarsă căldura și lumina asupra tuturor.

Atunci când te rogi, fii întotdeauna conștient de intențiile care stau la baza rugăciunii tale. De ce te rogi pentru acest lucru ? Dacă la baza rugăciunii tale stă frica, înseamnă că ești convins că îți lipsește ceva și că această lipsă nu poate fi satisfăcută decât din exterior.

Atunci când te rogi cu iubire, tu ai o încredere desăvârșită că înțelepciunea lui Dumnezeu va avea în vedere toate detaliile necesare. Calea iubirii are întotdeauna în centrul ei lumea interioară, în timp ce calea fricii se bazează pe soluții exterioare. Doar tu alegi calea pe care vrei să mergi, prin Liberul tău arbitru.

Cele 10 mesaje ale îngerilor

3. Mesajul îngerilor referitor la relațiile tale

Alegerile făcute în interiorul unei relații nu diferă cu nimic de cele individuale, care corespund relației cu tine însuți. Tu poți face aceste alegeri mergând pe calea iubirii sau pe cea a fricii. Calea iubirii și cea a fricii nu se intersectează niciodată, întrucât nu au nimic în comun. Ele sunt paralele și nu există vreo zonă de tranziție de la una la cealaltă. Fie te afli pe calea iubirii, fie pe cea a fricii.

4. Un mesaj despre iertare

Judecarea altora este o obișnuință mentală, menită să te îndepărteze de lucrurile neconfortabile. Este mai ușor să etichetezi pe cineva drept ”rău” sau ”bun”, decât să procesezi numeroasele emoții pe care ți le declanșează comportamentul său. Emoțiile amestecate stau la baza judecăților critice și includ diverse tipuri de teamă: șocul, durerea sufletească, vinovăția, trădarea, dezamăgirea, nesiguranța. Comportamentul plin de teamă derivă din convingerile pline de teamă.

Iertarea nu are nimic de-a face cu pasivitatea sau cu scuzarea comportamentului greșit. Opiniile tale legate de ceilalți oameni se întorc întotdeauna la tine. Spre exemplu, dacă cineva te judecă, ferește-te de reacția automată care te face să îl critici la rândul tău. Iartă-l în sinea ta. Practică iertarea de sine ori de câte ori te înfurii pe altcineva. Înlocuiește judecata cu discernământul, căci acesta te ajută să nu pui etichete și să îți recunoști cu sinceritate sentimentele.

5. Mesajul îngerilor despre vindecare

Noi dispunem de patru corpuri:

  • Corpul fizic- cel mai dens înveliș, cel exterior, care găzduiește experiența ta de ființă separată.
  • Corpul emoțional- mai este cunoscut ca ”copilul interior”. Este alcătuit din sensibilitate și sentimente pure.
  • Corpul intelectual- este creatorul din interiorul tău. Este guvernat fie de egoism, fie de altruism sau sinele real.
  • Corpul energetic sau de lumină- mai este numit și ”aură”. Ilustrează nivelul tău energetic. El este motorul sistemului de autoreglare al celor patru corpuri, menținându-le sănătoase și echilibrate.

Boala și accidentele sunt efectele respingerii sau judecării critice a unuia sau mai multe corpuri ale tale. Dacă îți respingi sentimentele și le consideri inacceptabile, tu îți respingi copilul interior.

Secretul sănătății este acceptarea, iubirea și cultivarea compasiunii față de toate cele patru corpuri terestre. Tu te poți vindeca în totalitate prin cultivarea unei relații pline de iubire, de tip părinte-copil, cu tine însuți. Acest lucru presupune însă să ai mare grijă de tine și să duci o viață echilibrată din toate punctele de vedere.

6. Mesajul îngerilor despre detașare: darul abandonării de sine

Mintea superioară are o perspectivă complet diferită asupra abandonării. Ea o definește ca pe o scufundare în delicioasa îmbrățișare a iubirii lui Dumnezeu. Atunci când mergi pe calea iubirii, abandonarea de sine este sinonimă cu „relaxarea”. Și chiar este extrem de relaxant să te abandonezi în fața lui Dumnezeu și a minții tale superioare. Acest lucru conduce automat la dispariția conflictului interior și a îndoielilor, netezind astfel calea din fața ta și făcându-te să avansezi fără niciun efort pe ea , cu o încredere totală.

Abandonarea de sine înseamnă renunțarea la căutarea fericirii în lumea exterioară și reântoarcerea la starea de relaxare profundă din brațele iubirii lui Dumnezeu. Acesta este momentul în care te întorci în rai.

7. Mesajul îngerilor despre rugăciunile cărora Dumnezeu le răspunde

Dumnezeu nu pedepsește, nu blochează, nu testează și nu ține nimic pentru el. Atunci când te rogi, nu cere o permisiune pentru împlinirea rugăciunilor tale, ci doar să fii călăuzit în legătură cu creațiile tale.

Consultarea cu Dumnezeu anterior luării unei decizii este sinonimă cu consultarea sinelui tău superior sau a Sfântului Duh. În esență, ea constă în solicitarea de sfaturi pentru a merge în continuare pe calea iubirii.

8. Un mesaj despre alegeri

Cei mai fericiți oameni sunt cei care trăiesc o viață armonioasă. Nivelul venitului lor variază, la fel ca și realizările lor, dar numitorul lor comun este faptul că își dedică viața bucuriei. Cu alte cuvinte, toți trăiesc o existență exuberantă, marcată de recunoștință și de binecuvântări, răspândind bucuria oriunde se duc. Fă orice alegere din iubire și atunci toate nevoile tale vor fi satisfăcute.

9. Un mesaj despre adevărata împlinire

Tu ai opțiunea de a te consulta cu Dumnezeu în privința tuturor deciziilor tale, ascultând apoi răspunsurile lui. Atât timp cât vei înțelege adevărul spiritual care spune că :” eu sunt pentru totdeauna una cu Dumnezeu și cu orice creație a lui”, te vei bucura în liniște de faptul că ești iubit și că meriți acest lucru, iar nevoile tale vor rămâne simple și vor fi împlinite cu ușurință. Aceasta este adevărata împlinire.

10. Un mesaj despre fericirea durabilă: Premiul vieții.

Fericirea este alegerea ta. Nimic din exteriorul tău nu te poate face fericit. Fericirea nu apare decât atunci când prețuiești fericirea, când știi că o poți obține, când realizezi că o meriți, când optezi pentru ea și o afișezi. Trebuie să te privești pe tine, cât și pe ceilalți, întreaga ta viață prin lentilele fericirii. Ori de câte ori ești fericit, tu devii tu însuți.

Sursa: Zece mesaje pe care îngerii tăi doresc să le cunoști- Doreen Virtue

Cumpără cartea aici