Skip to content

Visele ne dezvăluie destinul-ne arată unde greșim (With Love 1)

visele

Visele ne dezvăluie destinul-ne arată unde greșim

Visele sunt locul în care conștientul interacționează cu subcoștientul, acolo unde imaginile de zi cu zi se întâlnesc cu înțelepciunea ascunsă a subconștientului.

Visele ne dezvăluie destinul

” Visele îți vor arăta unde ești și încotro te îndrepți. Ele îți dezvăluie destinul. ”- Carl Jung

Visele noastre ne arată unde greșim și unde nu suntem adaptați, aducând în atenția noastră cauza principală pentru lipsa armoniei interioare sau pentru dificultățile emoționale pe care le avem. Visele ne arată cum să ne urmăm destinul, astfel încât să ne atingem adevăratul potențial.

Visăm în medie de 5 sau 7 ori pe noapte. Toată lumea visează în fiecare noapte, indiferent dacă își amintește sau nu acele vise.

Bebelușii visează cam 50 % din timpul în care dorm, iar bebelușii prematuri- 70 %. Visăm mai des după zile pline de stres și griji, după experiențe intense de studiu, după evenimente traumatizante sau experiențe noi și interesante. Acestea sugerează că visele sunt importante în a ne ajuta să facem față schimbărilor care se petrec în viața noastră.

Cum să-ți programezi mintea ca să visezi ?

  1. Înainte de culcare, spune-ți foarte clar: ” În seara aceasta voi visa și îmi voi aminti visele.” Repetă-ți acest lucru de aproximativ 20 de ori.
  2. Așează un carnețel și un pix pe noptieră sau în apropierea ta. Atitudinea ta față de vise determină atitudinea lor față de tine. Pe când te pregătești pentru vise, respectă-le și recunoaște-le. Acest fapt le va face să vină mai ușor pentru tine.
  3. Când te trezești, nu sări imediat din pat, ci mai rămâi. Acest timp intermediar dintre starea inconștientă este foarte valoros. Este crăpătura dintre cele două lumi. Amintește-ți ce ai visat, bucată cu bucată, cât mai mult posibil. Rulează visul în minte de câteva ori, adăugând detalii de fiecare dată. Continuă să faci asta până când ai reconstruit visul. Acum ridică-te și scrie-ți visul. De îndată ce visul a fost înregistrat, poți să începi să-l interpretezi.

Interpretarea viselor

Pentru a-ți interpreta visele, e mai important să manifești un interes profund față de acest domeniu decât o curiozitate frivolă. Aproximativ 90% din vise vor părea că nu au aproape niciun sens. Vor părea absurdități, ca o limbă străină pe care nu o înțelegi. Dacă însă ești dispus să lucrezi cu visele și deții niște instrumente pentru a le descifra, ele îți vor deschide o lume nouă și fascinantă.

Visele folosesc vocabularul simbolurilor și alegoriilor pentru a transmite mesajul. Simbolurile sunt pentru intuiție ceea ce cuvintele sunt pentru gândire. Limbajul viselor este, mai degrabă, ca arta și poezia, decât ca lingvistica. Subconștientul folosește simboluri, și nu limbajul, pentru că această parte a conștiinței noastre precedă limbajul.

Visele sunt mesaje pe care ți le trimite subconștientul, de aceea ele conțin informații despre lumea ta interioară. Visele sunt întotdeauna despre tine și despre circumstanțele în care te afli (cu ce dificultăți te confrunți, ce încerci să eviți, ce ratezi, ce ignori, unde trebuie să mergi). În 95 % din timp, toate personajele, creaturile, monștrii și străinii din vise reprezintă aspecte ale sinelui tău. Când vrei să interpretezi un vis, asumă-ți că toți oamenii din vis sunt tu (cu excepția cazurilor în care recunoști acele persoane).

Exemplu: ai un vis în care un hoț intră în casă și încearcă să fure și să le facă rău copiilor tăi. Te confrunți cu hoțul și are loc o luptă pe viață și moarte, te trezești.

Interpretând visul în mod subiectiv, în primul rând, îți vei asuma faptul că în vis tu ești hoțul și propria ta persoană. Începi să-ți pui întrebări: Ce parte din mine îmi rănește copiii ? Poate simți că lucrezi prea mult și nu petreci suficient timp cu copiii tăi.

O altă înterpretare ar putea trata copiii ca fiind partea ta inocentă și lipsită de griji, iar hoțul este partea ta logică și serioasă. Cumva ”partea ta adultă” îți sugrumă natura firească, relaxată, mai spontană ? Poate că visul îți spune că cev îți este răpit prin faptul că trăiești prea mult în felul acesta. Ai înțeles ideea ?

Amintește-ți să eviți să-ți interpretezi visul mult prea literal. Să presupunem că visezi că ești la volanul unei mașini sport foarte rapide și conduci cu viteză. Pierzi controlul, faci accident și mori. Aceasta nu înseamnă că vei avea un accident de mașină și vei muri. Visul îți transmite ceva despre tine. Pierzi controlul asupra unei părți a vieții. Undeva trebuie să încetinești, dacă nu, te vei lovi: adică te vei îmbolnăvi, vei pierde ceva valoros sau vei îndepărta o persoană importantă pentru tine. Moartea în vis înseamnă o schimbare, o tranziție, sfârșitul unei etape și începutul alteia. Te îndrepți spre schimbare ? Poate că ceva urmează să se schimbe.

Un coșmar este produsul subconștientului care încearcă să te șocheze pentru a-ți îndrepta atenția către un anumit aspect al vieții tale. De parcă subconștientul spune: ” Privește aici, e urgent !”

Visele care se repetă sunt mesaje care încearcă să se elibereze. Când le interpretezi corect, ele încetează să apară. Continuă să apară doar pentru că tu nu reușești să le înțelegi mesajul.

Tehnici pentru interpretarea viselor
  1. Numește visul. Dă-i un titlu. Nu contează dacă titul are sens sau nu, lasă-ți intuiția să inventeze ceva. Titlul îți poate oferi niște indicii.
  2. Întoarce-te în vis în timpul orelor de veghe și vorbește cu personajele din vis. Găsește un loc liniștit unde nu te va deranja nimeni timp de 5-10 minute. Închide ochii și recreează visul în minte. Observă-l întâmplându-se la fel ca în noaptea anterioară, aceleași scene și aceeași oameni. Proiectează-te înapoi în vis și controlează-l.
  3. Compară visul cu un scenariu și analizează-l conform acestor titluri structurale. Introducerea va cuprinde cadrul visului și înțelesul problemei prezentate. Povestea va cuprinde acțiunea, modul în care se desfășoară evenimentele. Finalul va cuprinde cum se termină visul. Problema s-a rezolvat sau nu? Ce mesaj sau temă reiese din felul în care se termină povestea ?

Când examinezi visul în felul acesta trebuie să te întrebi care sunt principalele simboluri. Ce ar putea reprezenta aceste simboluri? Cu ce mi se asociază aceste simboluri în trecut ? Cum îmi vorbesc în acest moment ? Examinează cum te simți în fiecare etapă a visului ? Acesta este un indiciu pentru a înțelege sensul lui. Te simți ușurat, îngrozit, temător ?

Uneori visele se dezvăluie imediat. Multe dintre ele au nevoie de timp, câteva zile sau săptămâni, înainte să capete sens, iar uneori nici peste ceva vreme visele nu devin clare.

Fiecare vis pe care ți-l amintești și pe care îl interpretezi corect creează o conexiune de durată. Ești mereu legat de el, iar prin acel vis te poți lega de centrul interior. Când interpretarea pe care o facem e una corectă, în interiorul nostru se aprinde un becușor. Spunem: ”Asta este !” Ne simțim puternici. Este foarte important să ne înțelegem corect visele, deoarece conștientizarea faptului că suntem ghidați din interior, ne face să avem o senzație de satisfacție și de lniște sufletească. Interpretarea viselor este întotdeauna un dialog cu propriul subconștient.

Acumulând experiență în acest domeniu, înțelegem că suntem conectați cu ceva puternic și infinit din interiorul nostru.

Citește și: Ce este o vizualizare de succes ? Cum o creezi în 3 pași ?

Acțiunea- punctul crucial pentru îmbogățire

Imagine: www. pixabay.com