Skip to content

Vindecarea rănii de umilire (The Most Important 1)

  • by
vindecarea ranii de umilire

Vindecarea rănii de umilire- Masca Masochistului- ”Cele cinci răni care ne împiedică să fim noi înșine”- Lise Bourbeau

Vindecarea rănii de umilire: Rana de umilire se activează între 1-3 ani.

Sufletul care se întoarce pentru a rezolva această rană va atrage unul sau doi părinţi care îl vor umili. Este o rană legată mai ales de lumea fizică, cea a lui a avea şi a face. Se activează în momentul în care încep să se dezvolte funcţiile corpului fizic. Este perioada în care un copil normal învaţă să mănânce singur, să fie curat, să asculte şi să înţeleagă ceea ce îi spun adulţii.

Trezirea rănii se produce în momentul în care copilul simte că unuia dintre părinţi îi este ruşine cu el. Sau îi este teamă că părintelui îi va fi ruşine cu el dacă este murdar, sau dacă face o prostie.

Oricare ar fi situaţia care îl face pe copil să se simtă umilit, jignit, comparat, lezat sau să-i fie ruşine, în acel moment rana se activează şi se amplifică.

Rana de umilire este cel mai adesea trăită în relaţia cu mama.

Copilul care suferă o rană de umilire îşi va crea o mască de MASOCHIST. Masochismul este comportamentul unei persoane care găseşte plăcere şi chiar satisfacţie în suferinţă. Acea persoană caută durerea şi umilirea, de obicei într-un mod inconştient. Face în aşa fel încât să-i fie rău, sau să se pedepsească înainte să facă altcineva acest lucru.

Forma fizică a unui masochist

Masochistul îşi va dezvolta un corp gras, de care îi este ruşine. Un corp greu, gras diferă de un corp plin de muşchi. Masochistul, este mare din cauza unui surplus de grăsime. Corpului lui este rotund, pare la fel de lat cât este de lung. Lucru care se observă chiar şi din spate.

Adesea are un chip rotund şi ochii larg deschişi şi inocenţi ca cei ai unui copil.

Dacă doar o parte a corpului este grasă sau rotundă, burta, fesele sau sănii, de exemplu, acest lucru indică o rană de umilire mai mică.

Una dintre caracteristicile masochistului este şi faptul că nu îi place să se grăbească. Trebuie să înveţe să-şi acorde dreptul să se mişte cu propria lui viteză, fără a se rusina de aceasta.

Dacă te numeri printre acele persoane care se îngraşă repede şi se rotunjeşte când nu reuşeşte să-şi controleze alimentaţia, se poate să ai această rană de umilire, dar să fie ascunsă pentru moment.

Masochistul se recompensează prin mâncare.

Responsabilitatea unui masochist

Mascochistul are talentul de a se plasa în situaţii în care trebuie să aibă grijă de o altă persoană. Astfel uită de sine din ce în ce mai mult. Iar cu cât îşi asumă mai multe responsabilităţi, cu atât ia mai mult în greutate.

Pentru masochist este foarte important să înţeleagă că nu are nevoie să ocupe atât de mult loc în viaţa celor apropiaţi. De aceea corpul lui fizic ocupă atât de mult spaţiu. El se îngraşă în funcţie de locul pe care crede că trebuie să-l ocupe în viaţa lui. Corpul, în aspectul lui, îi reflectă convingerile. Atunci când masochistul va şti, în sinea lui, că este special şi important, nu va mai trebui să le dovedească acest lucru celorlalţi. Recunoscându-se pe sine, corpul lui nu va mai avea o nevoie atât de mare să ocupe mult spaţiu.

Masochistul este cel care, dintre toate cele cinci caractere, îşi ascultă cel mai puţin nevoile. Deşi uneori este foarte conştient de ceea ce vrea. Îşi provoacă suferinţă neascultăndu-le, ceea ce contribuie la alimentarea rănii. Face orice pentru a fi util. Pentru el acest lucru este o modalitate de a-şi ascunde rana. Dar şi de a se convinge că nu suferă de umilire.

Critica îi crește rana de umilire

Cea mai mică critică făcută la adresa lui îl face să se simtă umilit şi neînsemnat.

Foloseşte foarte des cuvântul „mic” sau „puţin”. Scrie mic, face paşii mici, îi plac maşinile mici, casele mici, obiectele mici.

Teama masochistului- Libertatea

Un lucru foarte important pentru masochist este libertatea. A fi liber înseamnă pentru el să nu aibă de dat socoteală nimănui. Să nu fie controlat de nimeni şi să facă ceea ce vrea când vrea. Copil fiind, masochistul nu s-a simţit liber, mai ales cu părinţii lui.

Dacă ar reuşi să fie liber aşa cum are el nevoie, fără să se simtă vinovat sau să-i fie ruşine, corpul lui s-ar subţia, deoarece ar elibera multă energie.

În consecinţă, cea mai mare teamă a masochistului este libertatea. Este convins că nu ar şti ce să facă dacă ar fi liber.

Masochistul face tot posibilul pentru a nu fi judecat ca fiind, un profitor. Cu cât se acuză mai mult de a fi astfel, cu atât va profita mai mult corpul lui, adică va creşte în greutate.

Vindecarea rănii de umilire – îmbrăcămintea

În sinea lor, le plac mult hainele frumoase şi vor să arate bine, dar cum cred că e de datoria lor să sufere, nu îşi permit acest lucru. Când un masochist se îmbracă cu haine foarte strâmte sau decoltate, este un semn că rana este foarte dureroasă, îmbrăcându-se astfel va suferi şi mai mult, Când începe să-şi cumpere îmbrăcăminte frumoasă, de calitate, pe măsura şi pe gustul lui, înseamnă că rana este pe cale să se vindece.

Vindecarea rănii de umilire- recunoașterea

Pentru a deveni mai conştient de rana sa de umilire, masochistul trebuie să recunoască în ce măsură i-a fost ruşine de el însuşi sau de alte persoane şi cât de ruşine le-a fost altora cu el. Mai mult, trebuie să devină conştient de nenumăratele ori în care se autoumileşte, adică atunci când se înjoseşte şi se simte nedemn.

Un alt mijloc de a deveni conştient de acest lucru constă în a conştientiza dacă este genul de persoană care vrea adesea să preia asupra lui responsabilităţile sau angajamentele altora.

Dacă munca se va face doar la nivelul fizic, controlându-vă mereu pentru a nu vă îngrăşa sau pentru a nu slăbi, nu veţi fi în acord cu planul vostru de viaţă şi va trebui să vă reîncarnaţi într-un corp nou, poate şi mai gras.

Masochistul se aşează cu picioarele depărtate. Cum de obicei alege un scaun sau un fotoliu care nu îi convine, pare să stea incorfontabil.

Rănile nu vor putea fi vindecate decât după o iertare autentică faţă de noi înşine şi faţă de părinţii noştri.

Cu cât ne considerăm mai vinovaţi, cu atât ne vom pedepsi mai mult şi vom atrage mai multe situaţii de acest gen. A te simţi vinovat îngreunează procesul de iertare de sine, acesta fiind o etapă importantă spre vindecare.

Alimentarea rănii de umilire

De fiecare dată când acţiunile şi reacţiile noastre sunt motivate de teama de a nu ne face de ruşine şi de a ne simţi umiliţi, înseamnă că purtăm masca de masochist. Cel care suferă de umilire îşi alimentează rana de fiecare dată când se înjoseşte, când se compară cu ceilalţi, punându-se în inferioritate, când se acuză că e gras, că nu este bun, că nu are voinţă, că este profitor.

Vindecarea rănii de umilire

Rana de UMILIRE va fi pe cale să se vindece atunci când veţi avea timp să vă ascultaţi mai întâi propriile nevoi înainte de a spune da celorlalţi. Atunci când veţi prelua mai puţine responsabilităţi şi vă veţi simţi mai liberi. Veţi înceta să mai fixaţi limite pentru voi înşivă. Veţi fi capabili să vă exprimaţi cererile fără să vi se mai pară că sunteţi enervant şi că îi deranjaţi pe ceilalţi.

Despre celelalte răni citește aici:

Vindecarea Rănii de nedreptate- Rigiditatea 

Vindecarea rănii de trădare- Dominatorul

Despre Vindecarea rănii de abandon

Vindecarea rănii de respingere- Tipul Fugarului

Imagine: www.pixabay.com

Comments are closed.