Skip to content

Unfuk yourself-Trăiește cea mai bună viață ! (With Love 1)

  • by
unfuk yourself

Unfuk yourself. Eliberează-ți mintea și trăiește-ți viața- Gary John Bishop- idei esentiale

Te-ai trezit vreodată ca un hamster într-o roată, croindu-ți furios drumul prin viață, dar fără să reușești să ajungi nicăieri? Ce te împiedică să trăiești cea mai bună viață?

Majoritatea răspunsurilor la această întrebare s-ar referi la lucruri ca relațiile cu alți oameni, bani, slujbă sau circumstanțe nefavorabile. Niciuna dintre aceste explicații nu are vreo importanță. După ce a lucrat zeci de ani cu oamenii în calitate de coach de dezvoltare personală, Gary John Bishop a descoperit că singura barieră care-ți stă în cale ești chiar tu.

Cine trebuie să citească Unfuk Yourself

Dacă ești o persoană care se supără ușor, atunci oprește-te din citit. Cartea Unfuk yourself. Eliberează-ți mintea și trăiește-ți viața nu este pentru tine.

Dar dacă ești în căutarea unei cărți care să-ți ofere puterea de a descoperi că tot ce ți-ai dorit vreodată se găsește în tine, asemenea unui izvor de potențial care așteaptă să se exprime, consideră-te norocos. Căci cartea Unfuk yourself. Eliberează-ți mintea și trăiește-ți viața este pentru cei resemnați și înfrânți , un manifest pentru o adevărată schimbare a vieții și descătușarea măreției fiecăruia dintre noi.

Gary John Bishop este unul dintre experții de prim rang din domeniul dezvoltării personale. Abordarea sa de tip „ filosofie urbană„ reprezintă noul val în transformarea personală pozitivă și arta de a trăi, care asigură oamenilor rezultate miraculoase în ceea ce privește calitatea vieții și performanțele obținute.

Gândurile și semnificația

În viața de zi cu zi, te implici în două tipuri de conversație: cu ceilalți și cu tine însuți. Cercetările au arătat că avem peste cincizeci de mii de gânduri pe zi. Sunt gânduri automate, reacții cognitive pe care nu le putem controla deloc, ori aproape deloc. Gândurile nu vin automat încărcate cu semnificație.

Ultimele cercetări din neuroștiință și psihologie susțin ipoteza conform căreia tipul de dialog interior are un impact major asupra calității vieții.

Conexiunea dintre ceea ce spunem și ceea ce simțim este cunoscută de sute, chiar mii de ani. Filosoful Wittgenstein a spus că ” armonia dintre gândire și realitate se reflectă în gramatica limbajului.” Modul pozitiv în care vorbim cu noi înșine poate fi unul dintre ingredientele cheie ale unei vieți fericite și de succes.

Cum să te ridici la adevăratul tău potențial

Cartea Unfuk yourself. Eliberează-ți mintea și trăiește-ți viața te încurajează într-un mod autentic, ușor de înțeles, și are ca scop să te ridice la un nivel superior al adevăratului tău potențial.

”Dacă emoțiile umane sunt în bună măsură rezultatul gândirii, atunci omul și-ar putea schimba emoțiile controlându-și gândurile- adică schimbând frazele dialogului interior, principalul responsabil pentru apariția emoției.”- Albert Ellis

Adică gândurile și emoțiile noastre sunt parteneri. Cu cât îți vei repeta mai mult că ceva este dificil, cu atât mai dificil îți va părea.

Cum ne modifică limbajul viața?

Zi de zi, felul în care ne vorbim și le vorbim și celorlalți modelează instantaneu modul în care percepem viața. Stă numai în puterea noatră să decidem cum gândim și cum vorbim despre problemele cu care ne confruntăm.

Refuză să simți durerea  pe care rana ți-o dă și rana va dispărea.”

Cât de dispus ești să accepți că viața ta este așa cum este din cauza încercărilor grele sau a situației în care te afli, ci din cauza auto-discursului care te subminează?

Cartea Unfuk yourself de Gary John Bishop îți cere să cauți răspunsul nu în afara ta, ci înăuntrul tău. Și nu trebie să găsești răspunsul, pentru că tu ești răspunsul.

Oricât de dificile sau presante ar fi problemele din viață, de atitudinea ta și de modul în care le abordezi va depinde rezolvarea lor. Felul în care vorbim, gândim și percepem lumea care ne înconjoară reprezintă fundația realității noastre.

Una dintre primele greșeli pe care le comitem în discurs apare atunci când vorbim despre ce vom face sau cine vom fi, adică ne referim la viitor. Adevărul este că trebuie s-o facem în prezent și să gândim în prezent.

Vreau, dar …

Dar- urile sunt un bagaj excesiv într-o călătorie în care nu-ți permiți balast. De fiecare dată când adaugi un ”dar” la finalul unei afirmații, intri în rolul victimei.

Ori îți controlezi tu destinul, ori te va controla el pe tine. Viața merge întotdeauna înainte împreună cu tine. Dar totul începe cu apariția voinței. Acolo unde voința e puternică, nu pot exista probleme mari.  Nu contează cu ce te confrunți în viața ta, ce obstacole încerci să depășești, dacă ești dispus să depășești starea de voință, să faci pașii necesari, să accepți căderile, poți să aduci în viața ta progresul și schimbarea pe care le cauți.

Înțelept este cel care nu tânjește după lucrurile pe care nu le are, ci se bucură de cele pe care le are.” – Epictet

În loc să pierzi timp consumându-te cu ce au alții, vei începe să te concentrezi pe ce e cu adevărat important pentru tine și viața ta. Vei înțelege că lucrurile cu adevărat vor începe să prindă formă odată ce înlocuiești invidia, pofta și dorința cu voința de a-ți schimba viața în mai bine. Voința e un adevăr, o adevărată frumusețe pe care doar tu o poți genera. Este miezul din care izvorăște un infinit de posibilități și de potențial și din care poate lua naștere o nouă variantă a ta, una cu totul proaspătă.

De ce nu reușești în viață?

Știați că 95 % din ceea ce facem în viața cotidiană este controlată de subconștient. Calea pe care mergi în viață e dictată de gândurile tale cele mai adânci și mai neobservate. Creierul tău te împinge neîncetat înainte pe calea ta, fie că e o cale pe care ai alege-o în mod conștient sau nu.

Suntem programați să câștigăm. Trebuie doar să țintim în direcția corectă, astfel încât să câștigăm la ceva ce am ales conștient.

Viitorul tău nu este răspunsul la prezentul tău.

Cu cât vei gândi mai mult la viitor și la ce dorești cu adevărat, cu atât mai adânc în mintea ta vor coborî aceste procese de gândire și vor opune rezistență. Când îți înțelegi mai bine tiparele, cu atât mai multe șanse ai să le modifici. Cu cât devii mai conștient de predispoziția spre victorie, cu atât mai mult spațiu și mai multe oportunități se ivesc. Cere  de la tine tot ce ai mai bun și repetă: ” Sunt programat să câștig!”

Dețin controlul!

Pentru a ne descurca, trebuie să schimbăm modul în care percepem problemele noastre și lumea și să adoptăm o abordare nouă, mai optimistă și mai relistă. Repetă afirmația :”Dețin controlul!”

Toată lumea are probleme, iar viața nu e întotdeauna perfectă. Nu va fi niciodată.

Dacă toți cei din jurul tău și-au depășit propriile probleme, atunci, cu siguranță că și tu poți.

Oricare ar fi trecutul tău, savurează amintirea fiecărei experiențe minunate. Dar nu te opri la amintirile siropoase, amintește-ți și lucrurile urâte, momentele în care te-ai luptat, ai căzut. În definitiv, le-ai depășit pe toate, iar ele te-au ajutat să devii cine ești atăzi.

Confruntarea problemelor

Toate lucrurile din viața ta în acest moment sunt doar alte lucruri din oceanul de lucruri.  Barca ta nici nu s-a scufundat, nici nu se va scufunda atât de ușor. Pot exista valuri, s-ar putea să traversezi furtuni, iar din când în când vei suferi de răul de mare, însă călătoria ta prin oceanul numit viață va continua. Dar, la fel ca un căpitan în fața unei furtuni, nu poți lăsa lucrurile la voia întâmplării. Trebuie să intervii și să-ți redirecționezi viața în sensul în care vrei să meargă. Confruntă-ți problemele în ordinea în care le întâlnești, una câte una, acordă-le atenția de care au nevoie și mergi mai departe.

”Dețin controlul”- nu înseamnă că deții soluțiile perfecte. Înseamnă doar că ești cu mâinile pe volan și că ai un cuvânt de spus, așa cum ai avut întotdeauna.

Incertitudinea- calea către oportunitate.

Incertitudinea este mediul în care crești, experimentezi lucruri noi cu rezultate noi, necunoscute până atunci. Este locul în care se produce noul.

”Căutarea certitudinii este obstacolul din calea realizărilor mărețe și nobile.”- Tacit

Rămânând în zona de confort, repetând aceleași acțiuni, trăiești, de fapt, în trecut- nu înaintezi. Repeți lucruri și comportamente cândva riscante în viața ta, atunci când nu știai la ce rezultat vor duce, dar care s-au transformat între timp într-o rutină.

Succesul nu e niciodată o certitudine. Nu apare niciodată fără să fie însoțit de risc. Poți să fii oricât de inteligent sau de muncitor, nu există garanții.

Incertitudinea ne poate duce spre succes sau ne poate scufunda. Ne poate îmbogăți sau ne poate sărăci. Poate fi cheia succesului sau dimpotrivă, a eșecului.

Gândurile pot deveni realitate

Gândurile tale pot deveni realitatea ta, dar gândurile prind viață numai prin acțiunile tale.

Mintea noastră este uneori echivalentul unei case cu oglinzi care deformează, distorsionează, contorsionează și ne umbresc viața și potențialul.

Mințile noastre au adesea o percepție nerealistă asupra vieții, condimentată cu interpretări, neânțelegeri, comportamente automate și opinii, predispoziții culturale și de familie.

Gaura neagră în care ne zbatem

  Atunci când ne provocăm gândurile să acționeze și când facem lucruri pe care înainte nu voiam să le facem, ne antrenăm mintea să vadă lumea într-un mod rațional.

E dificil să te concentrezi asupra îngrijorărilor și a piedicilor tale interioare când ești preocupat de rezolvarea lucrurilor. Trebuie doar să îți iei avânt. Odată ce ai început, e mai ușor să continui să acționezi. Dacă vrei să ajungi la destinația propusă, trebuie să pui mâna pe volan. Să strângi tare volanul și să apeși viguros pedala de accelerație, fie că ești pregătit, fie că nu. Nu aștepta să-ți vină cheful. Nu te bloca în căutarea unui sentiment magic care va face treaba în locul tău. Doar acționează. Lasă gândurile deoparte și mergi mai departe. Nu acționa după cum îți spun gândurile. Acționează adaptat clipei.

Schimbă-ți viața, schimbă-ți gândurile. E singura cale !

Cumpără cartea aici

Imagine: www.pixabay.com

Citește și : Arta de a te iubi- Cristian Stan

Arta magică a durutului în cot-Sarah Knight

Oprah Winfrey- Ce știu cu adevărat