Skip to content

Te aștept- Poveste de viață (The Most Important 1)

  • by
Te aștept

Te aștept– Besteller N.1 New York Times, de Jennifer L. Armentrout, semnată J. Lynn, publicată la editura Epica

Te aștept– Besteller N.1 New York Times, de Jennifer L. Armentrout,

Unele lucruri merită să le aștepți… Unele lucruri merită încercate… Unele lucruri n-ar trebui trecute sub tăcere niciodată… Iar pentru unele lucruri merită să lupți…”

Cartea ” Te aștept” de Jennifer Armentrout este o poveste de viață, o poveste de dragoste, neîncredere, umilință, speranță. Este o superbă carte young adult, foarte intensă și emoționantă. Cartea te convinge de puterea vindecătoare a iubirii, care reușește să aline răni sufletești adânci, aducând încrederea în oameni și speranța în viitor.

Ambii eroi sunt marcați sufletește în trecut, fiecare primind o lovitură nedreaptă din partea destinului, care le răsturnase complet planurile de viitor. Povestea lor se construiește treptat, iar puzzel-ul este completat abia la final.

Avery este o tânără de 19 ani, care pleacă la mii de kilometri distanță de casă pentru a scăpa de un trecut ce o bântuia, dar sechelele dramei petrecute cu cinci ani în urmă erau încă prezente. Cu cinci ani în urmă Avery era o adolescentă veselă și exuberantă, dar viața i se schimbă dramatic la doar 14 ani.

Te aștept– Besteller N.1 New York Times, de Jennifer L. Armentrout,

La o petrecere de Haloween, Avery vine molestată de un tânăr mai mare cu trei ani decât ea. Blaine. Însă cea mai mare lovitură Avery o primește de la părinții ei, care pentru a-și proteja propriul confort, refuză să-și sprijine fiica, convingând-o, sau, mai bine spus, impunând-o să-și retragă acuzația de viol în schimbul unei sume importante de bani pe care urma s-o primească de la părinții băiatului.

La școală era mereu jignită și umilită, ceea ce o determină să-și pună capăt zilelor tăindu-și venele. Ea este salvată în ultimul moment, dar nici de această dată nu are parte de înțelegere din partea părinților, ci mai mult, situația se completează cu reproșuri din partea mamei că fiica ei a făcut-o de râs, căci pentru ea conta mai mult ce va zice lumea.

Toate aceste lovituri o determină pe Avery să plece cât mai departe de familie, de foștii prieteni care o tachinau și să înceapă o viață nouă, cu oameni noi, punând accent pe învățătură.

Te aștept– Besteller N.1 New York Times, de Jennifer L. Armentrout,

Acum, tot ce trebuie să facă, este să meargă la cursuri, să ajungă la timp, să se asigure că brățara de la mâna stângă este la locul ei, verificând-o des. Nu vrea să atragă atenția asupra propriei persoane, dar are nevoie să-și facă prieteni, cu care să înceapă schimbarea.

Unicul lucru de care crede Avery că n-ar avea nevoie este să-i trezească interesul celui mai simpatic băiat din campus , căci ar putea să-i dea peste cap toate planurile de viitor.

Cine este acest tânăr tachinător de simpatic din cartea ” Te aștept”?

Cameron Hamilton, pentru prieteni Cam, cu ai lui 1.90 înălțime, ochi șocant de albaștri și care dispune de o remarcabilă abilitate de a o face pe Avery să-și dorească lucruri în care nu mai credea.

Te aștept– Besteller N.1 New York Times, de Jennifer L. Armentrout,

Cam era coleg cu ea la facultate, extrem de carismatic și popular. Ca și Avery, Cam avuse parte și el de un trecut zbuciumat, căci își apărase sora de un iubit posesiv și brutal, iar acum suporta consecințele întâlnirii cu acel individ.

” …Cam era indiscutabil splendid. Mă îndoiesc că exista vreo fată singură în campus care nu credea asta. Dar era mai mult decât un tip sexy care să-ți taie răsuflarea. Cam era fermecător, amabil, dulce și spiritual. Era genul de băiat pe care voiai să-l duci acasă și să-l arăți tuturor cu mândrie- genul de băiat care nu era niciodată singur prea multă vreme și cel de care te îndrăgostești până peste cap…”

La început, Avery încearcă să stea departe de Cam, dar, farmecul lui, tachinările istețe, gropița din obraz, erau toate un mare obstacol pentru ea. Să se încurce cu el ar fi periculos , credea Avery, dar când nu mai e cu putință să ignore tensiunea arzătoare care explodează atunci când sunt aproape unul de celălalt, el face să iasă la lumină o latură a ei despre care ea nici nu avea idee că o posedă.

Te aștept– Besteller N.1 New York Times, de Jennifer L. Armentrout,

” Roiul de fluturi trecuse de la băuturi energizante la fumat cocaină. Simțeam ba că-mi vine să arunc cu toate lucrurile, ba că vreau să alerg prin apartament ca o lunatică.

Reacționam exagerat fără îndoială.

Potrivit lui Cam, asta nu era o întâlnire. Doar doi prieteni care-și petreceau timpul împreună. Nu mare scofală, nimic care să solicite un efort deosebit. Dar nu era prima oară când aveam să petrecem timpul împreună. Numai că era prima oară când întrebase înainte de a veni.”

Între timp Avery începe să primească mesaje amenințătoare și telefoane de la un număr necunoscut care o silesc să-și înfrunte trecutul pe care îl vroia uitat. Ea nu știe cine ar putea sta în spatele acelor mesaje , dar admite că există cineva care nu-i permite să uite de acea noapte care i-a schimbat viața, iar cicatricea era o confirmare pe care încerca să o ascundă sub o brățară.

Cel care este mereu alături, care o susține fără a o critica sau acuza este Cam. El este cel care o ajută să iasă din acea încurcătură , să se ușureze de greutatea sufletului și a trecutului care îl purta de cinci ani. Cam dă dovadă de o răbdare extremă față de Avery, de comportamentul ei pe care el nu-l înțelegea. Dar reușește să se infiltreze în suflet, ajutând-o să treacă dincolo de trauma trecutului și să înceapă o nouă viață.

”Totul era OK. Poate nu perfect, dar viața nu era făcută să fie perfectă. Era încurcată și uneori era un dezastru, dar exista și frumusețe în încurcătură și putea fi și pace în dezastru.

Nu știu cum ar fi fost viața mea dacă n-aș fi hotărât s-o smulg din rădăcini și să mă eliberez de trecut…”

Cartea ” Te aștept” este o extraordinară poveste de dragoste a doi tineri cu trecut tumultos, care s-au maturizat prea devreme pentru vârstele lor și care încearcă să-și găsească locul în viață.

Fragment din cartea ” Te aștept” de Jennifer L. Armentrout :

” Sprijinindu-mă cu spatele de pieptul lui Cam, mi-am lăsat capul pe spate și mi-am ridicat mâna până la obrazul lui. El și-a apropiat gura de a mea și l-am sărutat ușor.

-Mulțumesc.

El zâmbi într-o parte.

– Pentru ce ?

– Pentru că m-ai așteptat.”

Cumpără cartea aici