Skip to content

Squalane- beneficii uimitoare pentru piele (The most important 1)

  • by
squalane

Squalane- beneficii uimitoare pentru piele

Unul dintre motivele importante pentru care se apelează la cremele hidratante este faptul că corpul are un sistem încorporat pentru hidratarea pielii, dar nu oferă mereu o hidratate suficientă. Un produs hidratant care merită luat în considerare este squalane. Acesta imită uleiurile naturale ale pielii, făcându-l un excelent emolient. De asemenea, este un antioxidant natural și are proprietăți antitumorale, protejându-vă pielea de agenți  cancerigeni.

Transformarea squalen-ului în squalane.

Squalena animală și vegetală este prea instabilă pentru a fi utilizată în produsele de îngrijire a pielii. Când este expus la oxigen, devine oxidat, devine foarte inflamator și poate contribui semnificativ la formarea de cosuri.
Înainte de a putea fi utilizat în produsele de îngrijire a pielii, squalenul trebuie hidrogenat în squalane (cu un „a”), care este o formă stabilă a moleculei.

Hidrogenarea este procesul de transformare a squalenului dintr-un ulei nesaturat într-un ulei saturat . Hidrogenarea face uleiul mai prietenos cu pielea și ajută la creșterea duratei sale de valabilitate.

Care sunt Beneficiile asupra pielii

Pielea hidratată este o piele sănătoasă. Atunci când este aplicat local, are beneficii extraordinare:

  • Creșterea hidratării vă poate ajuta pielea să pară mai vibrantă și mai sănătoasă.
  • Antioxidanții din aceste uleiuri și creme luptă și împotriva leziunilor pielii și a radicalilor liberi, care pot accelera atât procesul de îmbătrânire.
  • Este, de asemenea, un detoxifiant.
    Utilizarea regulată poate crește, de asemenea, producția de colagen, rezultând o piele mai fermă.


Beneficiile pentru acnee sau piele grasă

Dacă aveți o piele grasă sau predispusă la acnee, utilizarea unor produse greșite de îngrijire a pielii poate declanșa o erupție sau agrava petele. Cu toate acestea, Squalane este sigur pentru toate tipurile de piele, inclusiv pentru pielea grasă sau acneică.
Este o alternativă excelentă dacă alte uleiuri sunt prea grele sau grase pentru pielea ta. În ciuda faptului că este un ulei, este ușor și noncomedogen, ceea ce înseamnă că nu vă va înfunda porii. Pătrunde porii și îmbunătățește pielea la nivel celular, dar nu se simte greu pe piele.

Potrivit cercetării, squalane are proprietăți antiinflamatorii care pot reduce roșeața și umflarea. În timp ce squalane nu vă va înfunda porii, uleiurile naturale ale pielii, celulele moarte ale pielii și bacteriile pot.
Așadar, înainte de a aplica squalane pe față, folosiți un detergent delicat pentru a vă curăța porii. De asemenea, exfoliați o dată sau de două ori pe săptămână pentru a îndepărta celulele moarte ale pielii.

Unul dintre cele mai populare și efective produse pe bază de squalane este Squalane Cleanser The Ordinary.

Este un cleanser de origine vegetala, care dizolva machiajul si elimina impuritatile. Este folosit pentru curatarea fetei si face pielea curatata, hidratata si fara imperfectiuni. Are o textura crema-uleioasa asemanatoare cu un balsam: odata incalzita in maini, crema se transforma in ulei. Formula non-comedogena si fara sapun o face potrivita pentru toate tipurile de piele.

Cum se utilizeaza: poate fi utilizat in fiecare zi pentru a demachia sau pur si simplu pentru a spala fata dimineata si seara, inainte de a trece la tratamentele ulterioare. Nu creeaza contraste cu alte produse.

Imagine: www.pixabay.com