Scopurile și obiectivele- arta supremă a succesului

Scopurile și obiectivele- arta supremă a succesului

Capacitatea de a stabili ţeluri si de a face planuri pentru a le atinge, reprezintă arta supremă a succesului. Dezvoltarea acestei îndemânări vă va ajuta să obţineţi succesul, mai mult decât absolut orice altceva.

Succesul înseamnă scopuri – restul e pălăvrăgeală. Orientarea intensă spre împlinirea scopurilor este o caracteristică esenţială a tuturor persoanelor de succes, din orice domeniu. Nu puteţi realiza nici măcar o fracţiune din potenţialul vostru, până când nu veţi învăţa să stabiliţi şi să vă atingeţi ţelurile, la fel de normal şi natural cum vă spălaţi pe dinţi sau vă pieptănaţi dimineaţa.

SCOPURILE SUNT COMBUSTIBILULUI

Ţelurile sunt combustibilul pentru cuptorul în care se coc realizările. O persoană fără scopuri este asemeni unei corăbii fără cârmă, plutind fără direcţie şi întotdeauna în pericol de a se lovi de stânci. O persoană cu ţeluri este asemeni unei corăbii cu cârmă, ghidată de un căpitan care are hartă, busolă, o destinaţie clară si care navighează direct şi sigur spre portul ales de el.

Thomas Carlyle a scris că: „un om cu voinţa pe jumătate merge de colo-colo şi nu avansează nici măcar pe cel mai lin drum – în timp ce o persoană cu voinţă deplină înaintează neclintit, indiferent cât de dificilă este cărarea”.

Noi, fiinţele umane, suntem predispuse să avem ţeluri.

Suntem teleologici, prin aceea că suntem motivaţi de scopuri, de stările finale pe care le urmărim. Suntem programaţi mental să ne deplasăm progresiv şi succesiv de la un scop la altul. Și nu suntem niciodată cu adevărat fericiţi, până când nu ne îndreptăm spre împlinirea a ceva ce este important pentru noi.

Scopurile și obiectivele- arta supremă a succesului

Creierul are în interior un mecanism de căutare a scopurilor. Mecanism care, în decursul timpului, vă ghidează şi vă îndrumă, în mod infailibil, spre realizarea ţelurilor propuse. Această calitate cibernetică este asemeni unui sistem de ghidare al unei rachete; ea recepţionează încontinuu semnale dinspre ţintă şi corectează automat traiectoria. Datorită acestui mecanism prezent în creier, puteţi realiza aproape orice obiectiv propus. Atâta vreme cât acesta este clar şi voi sunteţi suficient de perseverenţi.

Procesul realizării scopurilor propuse se face aproape automat. Marea problemă a majorităţii oamenilor o constituie stabilirea obiectivelor.

Afirmaţia că fiecare dintre noi îşi îndeplineşte scopurile propuse este un truism. Sunteţi unde sunteţi şi ceea ce sunteţi, deoarece voi aţi decis să fie astfel. Gândurile, acţiunile şi comportamentul vostru v-au adus în locul în care vă aflaţi în prezent .

Dacă scopul vostru este să treacă ziua ca să ajungeţi acasă şi să vă uitaţi le televizor, atunci acesta se va împlini. Dacă obiectivul este să fiţi sănătoşi si să aveţi o viaţă lungă, atunci îl veţi împlini si pe acesta. Iar dacă scopul vostru este să fiţi independenţi financiar, ba chiar bogaţi – atunci, mai devreme sau mai târziu, nimic nu va putea să vă împiedice să-l atingeţi.

Singura limitare este dorinţa voastră: Cât de mult doriţi ca scopul să vise împlinească?

Cărți renumite despre succes :

  1. Cartea ”Secretele succesului în era digitală”- Dale Carnegie
  2. Cartea ”Rețeta succesului”– John C. Maxwell (Rezumat)
  3. Cartea ”Cheia succesului-Gândirea pozitivă”-Napoleon Hill
  4. Cartea ”Secretele succesului”- Dale Carnegie
  5. Cartea ”Cel mai bogat om din Babilon” – George S Clason

Sursa : ” Succesul în viață”- Brian Tracy

2 commenti su “Scopurile și obiectivele- arta supremă a succesului”

  1. Pingback: Stabilirea scopurilor și cele 5 principii de bază | Viața în cuvinte

  2. Pingback: Caracteristicile Celor 4 Culori Ale Ochilor - Viața în cuvinte

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato.