Schimbarea personală pozitivă depinde de leader (Best Results)

  • di

Schimbarea personală pozitivă depinde de leader

Oricine a condus un proces de schimbare știe că este provocator. Oamenii nu se opun în mod natural schimbării, ci nu sunt de acord să se schimbe ei. Este tipic pentru natura umană. Ne dorim să beneficiem de elementele pozitive ale schimbării fără să trecem prin deranjul pe care îl presupune schimbarea personală.

Oamenii se simt ciudat și sunt mai conștienți de ceea ce fac atunci când trec printr-o schimbare.

Cei mai mulți oameni se simt mai confortabil cu vechile probleme decât cu soluțiile noi, fiindcă ele reprezintă ideea de necunoscut. Speakerul Marilyn Ferguson spunea: ”Nu e neapărat vorba că ne temem de schimbare sau că ținem foarte tare la vechiul stil de lucru, ci de parcurs ne este frică… E ca și cum am fi între două trapeze și nu avem nimic de care să ne ținem.”

Oamenii se gândesc mai întâi la lucrurile la care vor fi nevoiți să renunțe.

În momentul în care oamenii aud că urmează o schimbare, primul lucru pe care îl fac este să întrebe cum îi va afecta acest lucru. De ce? Fiindcă se tem că vor fi nevoiți să renunțe la ceva. Uneori ,întrebarea are sens, de exemplu atunci când există pericolul să îți pierzi locul de muncă sau casa. Însă în cea mai mare parte a timpului, viața presupune o serie de schimbări. Poetul Ralph Waldo Emerson spunea: ” Pentru orice lucru pe care îl câștigi, pierzi ceva.

Creierele noastre sunt ca niște dulapuri. De- a lungul timpului ajung să se umple cu lucruri pe care nu le mai folosim și care nu ni se mai potrivesc. Ideea este că ar trebui să facem curat în mod regulat și să mai aruncăm din ele.

Schimbarea personală pozitivă depinde de leader

Oamenii se tem să nu fie ridiculizați.

Cei care fac ceva diferit sunt supuși riscului de a fi ridiculizați, ceea ce îi poate face să fie reticenți la schimbare. Ca lider, atunci când prezinți procesul de schimbare, trebuie să iei în calcul și temeri, conștient fiind că oamenii tolerează în mod diferit ridiculizarea.

Oamenii își pun amprenta asupra procesului de schimbare, existând riscul să aibă sentimentul că sunt singuri pe drum.

În cea mai mare parte a situațiilor în care oamenii trec printr-un proces de schimbare, în special în cadrul companiilor. Ei nu o fac singuri, dar de cele mai multe ori așa se simt, astfel că emoțiile îl pot copleși. Dacă nivelul de anxietate crește, motivația scade. Ca lideri, ne pierdem răbdarea și vrem să depășească această situație cât mai repede. Indicat este să dăm dovadă de răbdare, să ne dăm seama că oamenii au și puncte slabe și să lucrăm în continuare. Nu doar că îi vom ajuta să proceseze ideea de schimbare, dar îi vom putea influența într-o măsură mai mare, astfel încât să avanseze. Important nu este cât de departe poți ajunge tu, ci cât de departe îți poți duce oamenii.

Dacă vrei să ai succes ca lider, trebuie să îți planifici un proces referitor la ceea ce este obligatoriu de schimbat. Să comunici oamenilor acest plan, să îi ajuți să îl proceseze la nivel mental și emoțional, iar apoi să îl pui în practică.

Sursa: ”Dezvoltă liderul din tine”- John C. Maxwell