Skip to content

Schimbând gândirea – New 2 (The Most Important)

  • by
Schimbând gândirea îți schimbi viața-Brian Tracy

Schimbând gândirea îți schimbi viața-Brian Tracy

BRIAN TRACY este un om de afaceri de succes si unul dintre oratorii motivationali profesionisti din lume. El a început, a construit, a dezvoltat si a schimbat 22 de afaceri diferite. Sustine prezentari în fiecare an în fata a mai mult de 250 000 de persoane din Statele Unite, Canada, Europa, Australia si Asia.

Discursurile, prezentarile si seminariile lui Brian sunt adaptate pentru fiecare grup. Aceste prelegeri au fost descrise ca fiind “inspirationale, amuzante, motivationale, pline de informatii”. El a colaborat cu aproximativ 500 de corporatii, a sustinut peste 2 000 de prezentari si s-a adresat în fata a mai mult de 2 000 000 de oameni.

Daca esti gata sa te bucuri de maretie si sa obtii rezultate extraordinare, ai în mâna cartea potrivita. Ti se desfasoara înainte ADN-ul viitorului tau. Pentru a-ti crea un viitor minunat, nu trebuie decât sa citesti aceasta carte ” Schimbând gândirea îți schimbi viața”, sa te hotarasti cum o vei aplica în propria viata, sa scrii un plan, iar apoi sa continui cu entuziasm si sa faci în asa fel încât acesta sa se împlineasca.

”Schimbând gândirea, îti schimbi viata” îti arata cum sa îti descoperi resursele interioare extraordinare si cum sa-ti exploatezi puterile incredibile. Vei învata cum sa atragi în viata ta toti oamenii si toate resursele de care ai nevoie pentru a atinge orice obiectiv pe care ti-l stabilesti.

Vei fi uimit atunci când vei începe sa ai rezultate noi, mai bune, dupa folosirea acestor concepte si idei în tot ceea ce faci. Acestea sunt aceleasi principii întrebuintate de toti marii câstigatori, de cei deveniti milionari prin forte proprii sau de liderii din toate domeniile.

Din cartea ”Schimbând gândirea îti schimbi viata”  , vei învata pas cu pas un drum catre succes pe care vei ajunge sa îl implementezi, usor si fara efort. Aceasta strategie de succes este atât de logica si îti ofera atât de multe beneficii si împliniri, încât reprezinta o adevarata revolutie în performanta personala.

Schimbând gândirea îți schimbi viața-Brian Tracy
Brian este o lumina puternica în lumea oratoriei si a cartilor de profil. El a facut lucruri extraordinare, pentru el însusi si alte sute de mii de oameni. Modul de a gândi al lui Brian prezentat în aceasta carte te va inspira sa faci si tu la fel sau chiar mai mult.

Pregateste-te pentru una dintre cele mai mari aventuri si explorari în primul si cel mai important teritoriu – mintea ta! Vei beneficia de o experienta minunata!

”Nu exista pe Pamânt nici un lucru pe care sa nu-l poti avea – odata ce ai acceptat mental faptul ca îl poti obtine”.- ROBERT COLLIER

Cel mai important principiu mental si spiritual descoperit vreodata este poate, acela ca devii ceea ce gândești în cea mai mare parte a timpului. Lumea ta exterioara reprezinta în mare masura o imagine în oglinda a universului tau interior. Ceea ce se întâmpla în exteriorul tau este o reflectare a ceea ce se întâmpla în interiorul tau. Îti poti da seama de starea interioara a unei persoane observându-i aspectele exterioare ale vietii – si nu poate fi altfel.

Mintea ta este extraordinar de puternica.

Gândurile tale controleaza si determina aproape tot ceea ce ti se întâmpla. Pot sa îti mareasca sau sa îti micsoreze pulsul, sa îti îmbunatateasca sau sa îti îngreuneze digestia, sa îti schimbe compozitia chimica a sângelui, sa te ajute sa dormi sau sa te tina treaz noaptea.

În viata ta materiala, gândurile tale te pot face sa ai succese sau esecuri, sa fii prosper sau lovit de saracie, respectat sau ignorat. Gândurile tale si actiunile pe care le declanseaza îti influenteaza întreaga viata. Dar cea mai buna veste o constituie faptul ca toate acestea se afla sub propriul tau control.

Gândurile tale determina imagini, reprezentari si emotiile asociate, asadar, cu ceea ce ai în minte. Aceste vizualizari si trairi determina atitudini si actiuni. Faptele tale au apoi consecinte si rezultate care influenteaza evenimentele ulterioare.

Schimbând gândirea îți schimbi viața-Brian Tracy

Atitudinile tale, pozitive sau negative, constructive sau distructive, conduc la imagini, emotii si actiuni corespunzatoare care îti afecteaza viata si relatiile. Pe de alta parte, comportamentele îti sunt bazate pe experiente trecute si pe conceptiile tale de baza despre cum ar trebui sa fie lucrurile.

Legea Credintei arata: “Indiferent de ceea ce crezi cu convingere, acest lucru va deveni realitatea ta.”

Actionezi întotdeauna în conformitate cu cele mai adânci credinte ale tale, fie ca sunt adevarate sau nu. Si toate convingerile tale au fost învatate. La un anumit moment în timp, nu le aveai.

Credintele tale îti determina în mare masura realitatea. Nu crezi ceea ce vezi, mai degraba vezi ceea ce crezi deja. Poti avea convingeri care sa îti îmbunatateasca viata si sa te faca fericit si optimist, sau sa ai unele negative despre tine si despre potentialul tau, care pot actiona ca piedici în realizarea a ceea ce poti înfaptui cu adevarat.

Cele mai daunatoare credinte pe care le poti avea sunt credintele care te auto-limiteaza.

Acestea sunt convingeri despre tine însuti si potentialul tau, care te trag în jos. Cele mai multe nu sunt adevarate, ci rezultatul informatiilor pe care le-ai acceptat fara a-ti pune întrebari, adesea chiar din copilaria timpurie.

Legea Atractiei stipuleaza ca esti un “magnet viu” si atragi în mod invariabil în viata ta oameni, idei, oportunitati fi circumstante în armonie cu gândurile tale dominant.

Singura întrebare pe care trebuie sa ti-o pui în legatura cu o idee este: “Functioneaza?” Îti va aduce rezultatele pe care le doresti?

Oamenii de succes gândesc mai eficient decât cei care nu ajung la reusita. Ei îsi abordeaza vietile, relatiile, obiectivele, problemele si experientele în mod diferit fata de ceilalti. Ei sadesc seminte mai bune si, drept rezultat culeg vieti mai bune. Daca vei învata sa gândesti si sa actionezi precum alti oameni de succes, fericiti, sanatosi si prosperi, te vei bucura în curând de un mod de viata asemanator cu al lor. Când îti vei schimba felul de a gândi, îti vei transforma si viata.

”Lumea este asemenea unei oglinzi uriase. Reflecta ceea ce esti tu. Daca esti o persoana iubitoare, prietenoasa si lumea se va dovedi iubitoare, prietenoasa si serviabila pentru tine. Lumea este ceea ce esti tu”. -THOMAS DRElER
Schimbând gândirea îți schimbi viața-Brian Tracy

Cel mai important principiu al vietii omenesti este acela ca ajungi sa fii precum gândesti în cea mai mare parte a timpului. Aceasta idee reprezinta baza religiei, a filosofiei, a metafizicii, a psihologiei si a succesului. Lumea ta exterioara este în mare parte o reflectare a universului tau interior. Daca îti vei schimba modul de a gândi, îti vei transforma viata.

Cea mai mare provocare si cea mai mare responsabilitate pe care le ai sunt acelea de a-ti crea în interiorul tau echivalentul mental a ceea ce vrei sa exprimi în exterior. Facând acest lucru, îti vei activa toate puterile mentale si vei stimula fortele universului sa lucreze pentru tine. Vei prelua întregul control asupra vietii tale.

Atunci când te gândesti si vorbesti continuu despre ce îti doresti si despre cum sa obtii ce vrei, acest mod de a gândi devine rapid un obicei. Daca te gândesti si vorbesti despre ce îti doresti, devii o persoana pozitiva, mai hotarâta si mai creativa. Iar atunci când ramâi concentrat asupra obiectivului catre care te îndrepti, devii mai productiv si mai eficient.

Optimismul dobândit

Cea mai importanta calitate pe care ti-o poti dezvolta pentru a obtine fericire si succes este, poate, aceea a optimismului. Poti învata sa fii încrezator gândind în cea mai mare parte a timpului precum optimistii. Potrivit interviurilor cu mii de oameni fericiti si de succes din toate domeniile, optimistii par a avea doua modalitati de a-si gestiona viata. Acestea sunt atitudini menta le pe care si tu le poti dezvolta prin practica.

Sapte pasi catre o viata cu rezultate excelente:

1. Se gândesc la viitor

În primul rând, oamenii fericiti, pozitivi sunt orientati catre viitor. Ei se gândesc si vorbesc despre viitor tot timpul. Ei se gândesc si vorbesc despre punctul catre care se îndreapta si nu despre ce s-a întâmplat în trecut. Îsi creeaza o viziune clara, stimulativa despre ce este posibil pentru ei. Conform Legii Atractiei, ei sunt atrasi de sperantele si visurile lor viitoare, iar acestea sunt atrase de ei.

2. Se gândesc la obiectivele lor

În al doilea rând, sunt orientati catre scopuri. Ei se gândesc si vorbesc despre obiectivele lor mereu. Odata ce au visat si au vizualizat imaginile viitoare ideale, le transforma în teluri clare, scrise si în planuri asupra carora lucreaza în fiecare zi. Îsi canalizeaza atentia si îsi concentreaza energiile. Îsi folosesc scopurile pentru a prelua controlul asupra viitorului lor.

3. Se gândesc la excelenta

În al treilea rând, sunt orientati catre excelenta. Ei sunt hotarâti sa devina remarcabili în ceea ce fac, sa se alature primilor 10% din domeniul lor, indiferent care ar fi acela. Ei îsi identifica sectoarele de activitate cu rezultate importante si îsi stabilesc standarde de excelenta în fiecare dintre acestea. Lucreaza cu ei însisi în fiecare zi si nu înceteaza niciodata sa se perfectioneze.

 4. Se gândesc la solutii

Schimbând gândirea îți schimbi viața-Brian Tracy

În al patrulea rând, ei sunt orientati catre solutii. Ei se gândesc mai degraba la solutii si nu la probleme. Ei se gândesc mai degraba la ce trebuie facut si nu la persoana care trebuie învinuita. Ei îsi folosesc metodele de gândire creativa pentru a-si descatusa creativitatea si pe cea a oamenilor din jurul lor. Ei considera ca obiectivele sunt probleme care trebuie rezolvate si ca exista o solutie logica, care asteapta sa fie descoperita, pentru fiecare dificultate.

5. Se gândesc la rezultate

În al cincilea rând, oamenii fericiti, de succes sunt orientati puternic catre rezultate. Îsi planifica dinainte cu atentie fiecare zi. Îsi stabilesc prioritati clare în activitatile lor. Lucreaza asupra sarcinilor care reprezinta cea mai valoroasa întrebuintare a timpului lor. Muncesc enorm si devin cunoscuti drept oameni extrem de productivi.

6. Se gândesc la evolutie

În al saselea rând, cei cu rezultate deosebite sunt orientati catre evolutie. Ei citesc tot timpul, asculta programe audio si participa la cursuri si seminarii suplimentare. Sunt hotarâti sa ramâna în top în domeniul lor. Ei stiu ca viitorul apartine celor competenti, acelor oameni putini care stiu mai multe decât competitorii lor. Ei stiu ca exista o întrecere si ca participa la competitia respectiva. Mai mult, sunt hotarâti sa câstige.

7. Se gândesc la actiuni

În al saptelea rând, care este, poate, mai important decât oricare dintre celelalte, oamenii cu cel mai mare succes sunt orientati puternic catre actiuni. Ei se gândesc la ce pot face, chiar acum, pentru a se îndrepta mai repede catre obiectivele lor. Sunt în miscare tot timpu. Lucreaza în timp real. Au un simt al prioritatilor. Realizeaza mai multe decât o persoana obisnuita. Cu cât fac mai multe si ajung în pozitii mai bune, cu atât devin mai valorosi si câstiga mai mult.

Cartea ”Schimbând gândirea, îti schimbi viata” este împărțită în 12 capitole, continuare 12 idei de bază pentru succesul în viață- Brian Tracy

Articole din cartea ”Schimbând gândirea, îti schimbi viata”:

Cele trei parti ale conceptului de sine- Brian Tracy

Formula 40 plus în munca și carieră- Brian Tracy

Legea Credinței- Legea Așteptărilor și Corespondenței

www.BrianTracy.com