Raspunsul La Provocare Este Foarte Important (Best Results)

  • di

Raspunsul La Provocare Este Foarte Important

” Așa cum fierul ascute fierul, la fel un om îl ascute pe altul”- scria regele Solomon, al treilea monarh al Israelului.

Sunetul cu care fierul se ascute de fier este la fel de subtil ca acela al unghiilor care zgârâie tabla de scris. Dar regele Solomon a înțeles că singura cale de a scoate la iveală ceea ce este mai bun în noi și în ceilalți o reprezintă provocarea și confruntarea. O viață caracterizată de amabilități în relațiile cu ceilalți pare mai confortabilă și mai liniștită. O viață în care relațiile cu ceilalți sunt bazate pe automulțumire este una lipsită de realizări.

Cu toții ne confruntăn cu provocări în viață. Iar oamenii spun adesea că nu contează provocarea, ci modul în care reacționăm în fața ei. Destul de adevărat.

Unii oameni se rănesc, sau se accidentează, sau se îmbolnăvesc și renunță. În felul acesta, își semnează condamnarea la eșec.

Este adevărat că și răspunsul la provocare este important în egală măsură. Provocările care inspiră și conving sunt diferite de cele care descurajează și deprimă.

Lumea este presărată cu jumătăți de adevăr dăunătoare. Dar puține sunt la fel de periculoase ca aceasta: ” Fii de acord cu ceilalți ca să vă înțelegeți”. Nu așa se trăiește viața, se construiește o familie sau se conduce o afacere. Oamenii nu vor să regreseze, ci să evolueze. Ei vor ca viziunea lor asupra vieții să fie din ce în ce mai cuprinzătoare, iar asta înseamnă uneori să înfrunte provocările care li se ivesc în cale.

Charles Schwab a spus :„ Stimulând concurența ajungi la rezultate”. Când ne aflăm într-o competiție, ne străduim să ieșim învingători pentru că acest lucru ne dă sentimentul succesului și ne face să ne simțim importanți.
Raspunsul La Provocare Este Foarte Important

Când victoria este una de grup, ca atunci când luptăm pentru o cauză, pentru țară, un remediu sau companie, câștigul este cu atât mai important, deoarece competiția ne obligă să comunicăm și să relaționăm cu ceilalți pe terenul afinităților. Competiția devine la fel de importantă atât datorită sentimentului de echipă pe care îl generează, cât și rezultatului ultim.

Nu spune nimeni că provocările sunt inițiative cuminți. Dar dacă vă asumați riscuri de dragul celorlalți și ei vor face același lucru pentru dumneavoastră.

Sursa :” Secretele succesului în era digitală”- Dale Carnegie & Associates ( Brent Cole)

Lascia un commento

Il tuo indirizzo email non sarà pubblicato.