Skip to content

Niacinamida-ingredient minune pentru acnee (the most important 1)

  • by
niacinamida

Niacinamida, numită și nicotinamida, este o formă de vitamina B3, care minimizează roșeața pielii, reduce inflamația și reglează sebumul.  Niacinamida este prezentă în geluri de curățare, lapte relipidant și tratamente corectoare folosite în îngrijirea pielii cu probleme.

Ce sunt niacinamidele ?

Niacinamidele sunt o forma de vitamina B3, un ingredient esential ce ofera tenului luminozitate,  creste nivelul de acizi grasi din piele si este solubila in apa. Deficienta de vitamina B3 poate duce la dezechilibre ale pielii, rinichilor si ale creierului. Acest nutrient are un rol extrem de important in sanatatea si frumusetea pielii. Studii preliminare au demonstrat faptul ca acestea pot rezolva diferite probleme ale pielii precum acneea, eczemele, roseata, hiperpigmentare sau inflamatii. In urma folosirii acesteia, bariera naturala a pielii este imbunatatita, precum si aspectul si tonusul acesteia.

Vitamina B3 poate fi extrasa si dintr-o dieta echilibrata si bogata in: oua, cereale, legume verzi, fasole, peste, lapte. Insa suplimentarea cu produse cosmetice ce contin niacinamide este esentiala, deoarece nutrientii din hrana nu sunt suficienti pentru a pastra sanatatea pielii.

Beneficii extrem de importante ale niacotinamidei:

În general, nicotinamida poate ajuta la construirea proteinelor din piele și la blocarea umidității, pentru a preveni potențialele daune cauzate de factorii de mediu:

Oferă fermitate pielii. Niacinamida ajută la construirea cheratinei, un tip de proteină care menține pielea fermă și sănătoasă.

Întărește bariera lipidică. Nicotinamida poate ajuta pielea să dezvolte o barieră ceramidică (lipidică), care, la rândul său, poate ajuta la reținerea umidității. Acest lucru este benefic pentru toate tipurile de piele, mai ales dacă ai o eczemă sau piele matură.

Minimizează înroșirea și petele. Niacinamida reduce inflamația pielii, care poate ajuta la atenuarea roșeții asociată cu eczemele, acneea și alte afecțiuni inflamatorii ale pielii.

Micșorează porii. Păstrarea pielii netede și hidratate poate avea un beneficiu secundar: o reducere naturală a dimensiunii porilor în timp.

Reglează sebumul. Beneficiile retenției de umiditate nu sunt doar pentru persoanele cu pielea uscată. Nicotinamida poate contribui, de asemenea, la reglarea cantității de sebum pe care o produc glandele sebacee.

Protejează împotriva daunelor cauzate de razele solare. Nicotinamida poate reconstitui celulele sănătoase ale pielii, protejându-le, de asemenea, de deteriorarea cauzată de razele ultraviolete.

Tratează hiperpigmentarea. Unele cercetări au descoperit că nicotinamida în concentrație de 5% poate fi de ajutor în iluminarea petelor închise la culoare.  Rezultatele au aparut dupa 4 saptamani de folosire, insa nu mai tarziu de 2 luni. Acest lucru poate fi datorat si cresterii productiei de colagen.

Minimizează ridurile fine. Cercetările au descoperit, de asemenea, că aceeași concentrație de niacinamidă a fost de ajutor în reducerea ridurilor fine apărute odată cu înaintarea în vârstă din cauza expunerii excesive la soare.

Protejează împotriva stresului oxidativ. Niacinamida ajută la formarea celulelor pielii, protejându-le, de asemenea, de stresul factorilor de mediu, cum ar fi lumina soarelui, poluarea și toxinele.

Tratează acneea. Nicotinamida poate fi de ajutor în cazurile de acnee severă, în special pentru formele inflamatorii, cum ar fi papulele și pustulele, reducând leziunile și îmbunătățind textura pielii.

Niacinamida sau nicotinamida în produsele cosmetice pentru îngijirea pielii:

Multe produse topice cu niacinamidă apar sub formă de serumuri, care trebuie aplicate după pasul de tonifiere, dar înainte de hidratare. Unele produse de curățare și creme conțin, de asemenea, nicotinamida, ingredient care se găsește și în unele măști de față. 

La ce ar trebui să fii atent atunci când alegi un produs cu niacinamidă (nicotinamida)?

Concentrația de niacinamidă poate varia, dar cercetările sugerează că formulele cu concetrație de 5% sunt eficiente în tratarea hiperpigmentării și daunelor legate de expunerea la soare. Dacă ai pielea sensibilă, e bine să începi cu o concentrație mai mică. Formulele cu 2% niacinamidă îți pot fi de ajutor pentru atenuarea simptomelor eczemelor și ale afecțiunilor similare.

Niacinamida poate fi listată ca „niacină” sau „nicotinamidă” pe etichetele produselor de tratare și îngrijire a pielii.

Niacinamida poate fi combinată cu alte ingrediente pentru îngrijirea pielii pentru a spori efectul. De exemplu, unele rapoarte sugerează că niacinamida poate funcționa bine alături de cupru, acid folic și zinc pentru a trata acneea.

De asemenea, este posibil să crești eficacitatea unui serum cu niacinamidă dacă îl folosești împreună cu un produs cu acid hialuronic (acidul crește absorbția niacinamidei).

Reacțiile adverse ale niacinamidei:

Niacinamida topică este în general considerată sigură de utilizat. Persoanele care prezintă alergii preexistente pot avea un risc crescut să le apară o reacție alergică. Acest lucru este cauzat de faptul că niacinamida poate stimula eliberarea histaminei.

Poți evita reacțiile alergice pe scară largă și sensibilitățile la produs făcând un test: aplică pe antebraț o cantitate mică de produs, pune un plasture și așteaptă 24 de ore. Dacă apar roșeață, mâncărime, umflare, spălă zona și întrerupe utilizarea. Dacă nu întâmpini reacții adverse, ar trebui ca produsul să fie sigur de aplicat și în altă zonă a corpului.

Care sunt rezultatele utilizării niacinamidei?

Ca în cazul oricărui produs nou pentru îngrijirea pielii, probabil că nu vei observa rezultate semnificative timp de câteva săptămâni. Deși majoritatea cercetărilor disponibile descriu îmbunătățiri notabile după patru săptămâni de utilizare, nu există o perioadă precisă pentru toată lumea. Este posibil să observi mai multe schimbări pozitive ale pielii după opt săptămâni (o piele mai netedă, mai tonifiată, mai hidratată).

Ceea ce mai este posibil, ca la începutul procesului de utilizare a produselor cu nicotinamidă să aveți parte de mai multă acnee. Se întâmplă deoarece nicotinamida curăță pielea în profunzime, scoate toate impuritățile din piele până când pielea devine curată, fără impurități. Deci , este nevoie de puțină răbdare pentru rezultate impecabile.

Atentie!

Atunci cand utilizezi vitamina C in rutina de ingrijire a tenului, este de preferat sa nu utilizezi concomitent Vitamina C cu nicotinamida, ci sa le alternezi. Niacinamida reduce efectul vitaminei C, când sunt utilizate împreună și pot cauza doar iritații, de aceea , mai bine folosești una dimineața și una seara.

Niacinamidele se pot aplica de 2 ori pe zi: atat seara cat si dimineata, insa obligatoriu dupa aplicarea de dimineata foloseste crema cu SPF.

Folosite zilnic in rutina de ingrijire a pielii, niacinamidele (nicotinamida) pot avea un impact pozitiv asupra sanatatii generale ale pielii tale. Ingredientul are puterea de a reduce inflamatiile pielii si hiperpigmentarea, de a netezi textura pielii si de a-i oferi luminozitate. Este important ca tratamentul sa fie efectuat zilnic pe o perioada indelungata de timp pentru a obtine rezultate vizibile. Daca te confrunti cu acneea sau diverse probleme de hiperpigmentare sau ten tern, lipsit de stralucire, atunci niacinamida este ingredientul de care pielea ta are nevoie!

Prezentarea are conținut doar informativ.

1 thought on “Niacinamida-ingredient minune pentru acnee (the most important 1)”

  1. Pingback: The Ordinary- minunatul ser cu niacinamide 10 % (With Love)

Comments are closed.