Micropigmentarea buzelor (The most Beautiful Results)

  • di

Micropigmentarea buzelor este un moft sau o necesitate?
Poate sa fie si una si cealalta, depinde pe cine intrebi. Un moft poate sa fie si ciocolata sau o geanta Versace, 10 perechi de pantofi si 20 de rujuri. Un lucru este sigur, micropigmentarea la buze este o investitie in tine pe termen lung.

Micropigmentarea buzelor este un tatuaj semipermanent care iti poate schimba nuante buzelor dupa o singura sedinta.

Tatuajele cosmetice semipermanente pot sa ofere rezultate cu aspect natural, prin urmare este de inteles de ce devin pe zi ce trece tot mai populare. Daca porti machiaj in fiecare zi, astfel de tratamente te ajuta sa economisesti ore pe care altfel le-ai fi petrecut in fata oglinzii.

Probabil ai auzit deja de micropigmentarea sprancenelor, dar stiai ca acest procedeu poate fi realizat si pentru buze?

Micropigmentarea buzelor foloseste o metoda diferita fata de tatuajele din anii ’90.

Tratamentul semipermanent ofera o culoare delicata buzelor, precum un ruj nuantator care nu se sterge indiferent ce faci. Mai mult, acest tratament ofera contur buzelor, le defineste si le face sa para mai voluminoase, pastrand in acelasi timp aspectul natural.

“Micropigmentarea buzelor este un tatuaj semipermanent, ceea ce inseamna ca rezista pana la un an si jumatate”, declara pentru Shape specialista in tatuaj cosmetic Luljeta Nikqi.

Este diferita de tehnica de tatuare a buzelor care a aparut in anii ’90. In cazul micropigmentarii, abordarea este una mult mai delicata. Nu exista linii puternice. In trecut, rezultatul ar fi fost o linie foarte vizibila care imita aspectul unui contur de buze realizat cu creionul dermatograf. In acest caz procedura este exact opusa – va oferi un pigment delicat si o nuanta uniforma, fara delimitari puternice.

“Nu se aplica culoarea ca in cazul unui tatuaj. Nuanta este pixelata”, spune specialista. Sunt folosite unelte speciale care creeaza pixeli sau puncte insesizabile ce permit ca pigmentul sa aiba un aspect natural si sa nu arate ca un bloc de culoare.

Micropigmentarea buzelor nu doar ca iti schimba temporar culoarea buzelor, dar le poate oferi un contur mai definit si mai mult volum.

Doare micropigmentarea buzelor?

Multe persoane se asteapta la un discomfort serios cauzat de o procedura care pana la urma foloseste un ac ca sa introduca pigmentul in piele. De cele mai multe ori discomfortul este mult mai mic decat cel anticipat. Se folosește un mix de anestezice externe foarte eficiente. Procedura este usor tolerabila chiar si de catre persoanele sensibile.

Cand este nevoie de o micropigmentare ?

  • cand nu mai vrei sa apelezi zilnic la machiajul clasic si nu vrei sa mai ai grija rujului
  • cand ai nevoie de corectii mici sau mai mari pentru lipsa culorii, buze inegale sau subtiri, contur neuniform
  • cand ai nevoie sa economisesti timp, sa eviti un stres zilnic si totodata sa ai un aspect proaspat 24 ore pe zi

Cât durează o procedură de micropigmentare a buzelor?

S-ar putea să stai pe pat 1 ora pentru conturul buzelor, 1,5 ore pentru contur si marire si 2 ore pentru pigmentarea totala. Depinde si de marimea buzelor si de cat de repede prinde pigmentul pe buze.

După procedura de micropigmentare a buzelor:

Ca la orice micropigmentare trebuie sa te astepti sa ai culoarea mai inchisa decat rezultatul final dorit.
Dureaza 4 – 6 zile pana se estompeaza culoarea si pielea se vindeca partial si pana la 15 zile pana cand culoarea se stabilizeaza si pielea se vindeca total.

Imediat dupa procedura – este posibil sa ai buzele umflate cateva ore sau pana a doua zi. Ar fi bine sa te duci acasa si sa nu-ti faci alte planuri pentru ziua respectiva.

Îngrijirea post-tratament este minimă – nu le atinge prea des și aplica un unguent.

Țineți buzele curățate și hidratate. Foloseste o discheta demachianta curata și umedă pentru a șterge buzele delicat si prin tamponare. Aplica o cantitate moderata de unguent de câte ori este necesar în timpul zilei pentru a menține buzele hidratate.

Pot purta ruj după micropigmentarea la buze?

În timpul vindecării daca buzele se usuca poti aplica un strat subtire de uguent. Este recomandat sa folosesti rujul dupa 10 zile sau cand recuperarea este deplina. Apoi poti folosi ce ruj sau luciu de buze doresti.

Cât timp durează micropigmentarea buzelor?

Micropigmetarea buzelor poate dura, de obicei, 2 până la 5 ani înainte de a avea nevoie de o refacere a culorii, dar acest lucru poate varia. Dacă ai un machiaj semipermanent de buze foarte subtil, natural, este posibil să ai nevoie de un retus la buze în1.5 sau 3 ani. Cu cat culoarea este mai inchisa cu atat sunt sanse sa tina mai mult.

Retusurile periodice sunt recomandate pentru a menține aspectul dorit. Deasemenea, poti alege să schimbi culoarea daca vechea culoare s-a estompat suficient.